Kies data
Belevingen in

Namibië

Namibië: De beste dingen die je niet wil missen

Walvis Bay: luxe catamarantour naar Big 5 van de Zee

1. Walvis Bay: luxe catamarantour naar Big 5 van de Zee

Je begint met je expeditie om dolfijnen en walvissen te spotten wanneer je om 08:30 uur incheckt bij de Walvis Bay Waterfront. Je vertrekt tussen 08:45 en 09:00 uur vanaf de aanlegplaats. Van daaruit begin je je zoektocht naar Namibië's Big t van de Zeeën. Drink een kopje koffie of thee terwijl je Pelican Point nadert. Bewonder de beroemde vuurtoren en zie de 60.000 pelsrobben die daar wonen. Tijdens het hoogseizoen  (van juli tot en met november),  kun je grote zeezoogdieren spotten, waaronder zuidkapers en bultruggen. Als je geluk hebt, kun je ook een grijze walvis of een dwergwalvis zien. Observeer verschillende soorten dolfijnen waaronder tuimelaars, havisidedolfijnen - en bonte dolfijnen. Kijk ook uit naar maanvissen en lederschildpadden. Tijdens je expeditie zie je verschillende soorten zeevogels, zoals kelpmeeuwen, Hartlaubs meeuwen en Kaapse aalscholvers. Op de terugreis vaar je langs schepen en booreilanden in de baai. Onderweg terug geniet je van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en desserts, en van lichte drankjes en water. Om 12:30 uur arriveer je weer bij de aanlegplaats. 

Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

2. Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

Na hotel ophaalservice in Swakopmund of  een ontmoeting met je gids aan de Walvisbaai Waterfront, bewonder je de massa flamingo's in de Walvisbaai lagune. Je  4x4-trip gaat naar een getijdenlagune bestaande uit aangrenzende getijdengebieden, wadden en zandbanken die duizenden moerasvogels ondersteunen. Naast de vele flamingo's, zijn er 11 soorten bedreigde vogels die regelmatig worden waargenomen op deze RAMSAR-site. Vervolgens ga je verder naar de rivierdelta van Kuiseb, een droge rivierbedding waar soms springbokken worden gezien. Hier zul je ook zoeken naar enkele van de kleinere wezens in het gebied, zoals de mist-koesterende kever, dansende spin (witte dame van de Namib), gouden mol, schop-snuit hagedis  en woestijngekko. Als het weer en de getijden het toelaten, rijd je langs het strand recht naar de Sandwich Harbor Lagoon, één van de rijkste wetlands van Zuid-Afrika en de tweede RAMSAR-site voor die dag. Ingeklemd tussen de zee en de Namib-duinen, is dit één van de belangrijkste kustmoeraslanden van Namibië en ondersteunt het acht bedreigde soorten onder het grote aantal waadvogels. Ten slotte geniet je van een lichte lunch met een selectie van oesters en snacks, salade, brood, vers fruit en drankjes bovenop een hoge duin met uitzicht op de Atlantische Oceaan of op het strand.

Vanuit Swakopmund: rit met quad in de woestijn

3. Vanuit Swakopmund: rit met quad in de woestijn

Ervaar de spanning van een rit op een quad door Namibiës eindeloze uitgestrekte bewegende zandduinen. Nadat de motoren gestart zijn, leidt een ervaren gids je door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duinen toe.  Ervaar de vrijheid van het rijden door een van de mooiste wildernissen die er bestaan. Je ziet de enorme duinen verschijnen en zigzagt door de kleinere duinen richting het Amfitheater. Geef flink gas en rijd naar de top van de eerste grote duin, via de Achtbaan naar de top van de Grote Billy. Pauzeer even om iets te drinken en een foto te maken van de rauwe schoonheid van de Namibwoestijn. Rijd de Duivelse Helling af, via bermen, haarspeldbochten en hellingen naar het Tafelblad, een enorme duin die een spectaculair uitzicht op zee biedt. Na de rit word je teruggebracht naar het beginpunt waar je kunt ontspannen en wat kunt drinken bij de bar.

Quad Biking: Living Dunes Experience

4. Quad Biking: Living Dunes Experience

Dit is een levende duinenervaring op een quad. Het is een langzamere tour waarbij je wordt geleid door een deskundige gids en de Namib Desert inrijdt om de levende wezens van de woestijn te vinden. Je hebt gehoord van de Big Five, maar heb je de Namibian Desert Little Five gezien? Vind de Namaqua-kameleon, de snelste kameleon op aarde, schopsnuithagedis, webvoetgekko, zijwaartse bladerdeegadder en de wielspin. Nadat de motoren zijn opgestart en klaar zijn om te rollen, zal een ervaren gids je door de mond van de Swakopmund-rivier in de duinriem leiden. Voel de vrijheid om door een van de grote wildernis van de natuur te rijden. Je gids zal je leren over alle levende wezens in de woestijn en hoe ze erin slagen zulke barre omgevingen te overleven. Sta versteld van hoe deze wezens zich aanpassen aan de omstandigheden en de trucs die ze gebruiken om zichzelf te voeden en water te geven.

Walvisbaai: Sandwich Harbor Sunset Photography Tour

5. Walvisbaai: Sandwich Harbor Sunset Photography Tour

Geniet van een avondtrip om de prachtige zonsondergang van Sandwich Harbor vast te leggen. Rijd langs het strand, ervaar de unieke wetland-sfeer en smul van hapjes en drankjes nadat je je foto's hebt gemaakt. Vertrek om 16:00 uur vanaf Walvis Waterfront. Leun achterover en geniet van de reis terwijl je naar de Kuiseb River Delta wordt gereden, een droge rivierbedding waar je de vreemde springbok, oryx of jakhals kunt zien. Als het weer en het getij het toelaten, kunt u vervolgens een rit maken naar de Sandwich Harbor Lagoon langs het strand. Dit is een van de rijkste en meest unieke wetlands van Zuid-Afrika en een van de vijf internationaal erkende Ramsar-locaties in Namibië Geniet van voldoende tijd voor fotografie in het prachtige late middaglicht. Verken je fotografische creativiteit terwijl de zon langzaam ondergaat, begraaf je voeten in het zand en kijk naar de zonsondergang boven de oceaan. Als de zon is ondergegaan en het licht is afgenomen, kunt u smullen van een selectie verse Namibische oesters en snacks met mousserende wijn, Namibische bieren en koele drankjes. Geniet van het uitzicht vanaf de duinen of het strand, voordat je om 20.00 uur terugkeert.

Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

6. Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

Verken de prachtige landschappen en gevarieerde flora en fauna van Etosha National Park. Etosha is de thuisbasis van leeuwen, wilde honden, luipaarden, cheeta's, neushoorns, een enorme populatie olifanten en nog veel meer. Ervaar hechte ontmoetingen met dieren in het wild en verlaat de gebaande paden in een 4x4. Kies ervoor om een rondleiding van een hele of halve dag te nemen door de relevante optie te selecteren bij het uitchecken. Begin de tour met ophalen bij je hotel. Begin uw reis door de Anderson Gate in de buurt van Okaukuejo te wagen. Bij aankomst in een van de parklodges ga je op gamedrive met een ervaren gids. Reis dicht bij verschillende watergaten in een poging om de dieren tijdens hun voedertijd te vangen. Geniet vervolgens 's middags van een uitgebreide lunch in een van de lodges (let op: de lunch is niet inbegrepen in de activiteitenprijs). Na de lunch, terwijl de middagwarmte begint af te koelen, ga je op je tweede gamedrive. Bewonder hoe de dieren zich opnieuw verzamelen bij de watergaten om af te koelen en te voeden. Terwijl de zon begint onder te gaan, ervaar je enkele van de beste game-bezichtigingen. Aan het einde van je tweede gamedrive ga je terug naar je hotel waar je memorabele avontuur eindigt.

Van Swakopmund: Tandem Sky Diving

7. Van Swakopmund: Tandem Sky Diving

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Swakopmund, kom je aan bij de skydivingclub en ontvang je een korte briefing van je tandemmaster. Word uitgerust in je harnas en kijk toe terwijl andere deelnemers de sprong maken. Zodra je naam wordt genoemd, stap je in het vliegtuig met je instructeur en geniet je van een mooie vlucht van 15 minuten. Bekijk de unieke Atlantische Oceaan waar deze de Namib Desert Dunes ontmoet - 's werelds oudste woestijn. Roep al je moed op om uit het plan te springen dat door een harnas aan je gekwalificeerde instructeur is bevestigd. Ervaar de drukte van een vrije val van 40 seconden en zweef vervolgens een paar minuten door de lucht nadat de parachute is ingezet. Geniet van alle ongelooflijke uitzichten die ongeveer 7 minuten aan je parachute zijn opgehangen totdat de instructeur je veilig op Moeder Aarde landt. Als je eenmaal op de grond bent, wil je het helemaal opnieuw doen. Kies ervoor om de skydive met een vrije val van 35, 45 of 60 seconden op toenemende hoogten te nemen om de sensatie van deze extreme sport echt te begrijpen.

Van Walvis Bay: Eco-vriendelijke kajaktocht van een halve dag

8. Van Walvis Bay: Eco-vriendelijke kajaktocht van een halve dag

Begin met een informatieve rondleiding door de lagune van Walvis Bay en zoutmijnen. Kom meer te weten over het vogelleven van het gebied voordat je het Pelican Point-schiereiland bereikt. Neem dan een kort 4x4-avontuur langs het strand. Houd je ogen open voor de Black-Back Jakhalspopulatie die langs de oevers patrouilleert. De vuurtoren geeft het begin aan van de grote zeehondenkolonies op het strand en in het water. Zodra de voertuigen een parkeerplaats hebben gevonden om de kolonies niet te storen, begint de voorbereiding op het kajakken. Waterbestendige kleding, drijfmiddelen en droge zakken zijn bedoeld voor gebruik tijdens het kajakken. De gidsen zorgen ervoor dat u correct gekleed bent en vastgemaakt bent in de drijfmiddelen voordat u begint met de veiligheidsbriefing. Word bijgestaan op je kajak en ga het water op. De zeehonden worden bijna onmiddellijk nieuwsgierig en komen dichterbij om de kajaks te inspecteren. Breng de volgende 1,5 uur door op en neer langs de kustlijn tussen de zeehonden, en als het seizoen goed is, kunnen dolfijnen en walvissen ook verschijnen. Geniet na het kajakken van een kleine picknicklunch op het strand met koffie, thee, sap, beschuit en muffins. Nadat je verhalen over je ervaringen hebt gedeeld, ga je terug over het schiereiland naar Walvis Bay. Onderweg kunnen zich laatste fotomomenten voordoen terwijl de jakhalzen spelen of de zoutpannen roze van kleur worden. Er worden nog enkele informatieve stops gemaakt voordat u het ontmoetingspunt bereikt.

Windhoek: tour door de stad & township

9. Windhoek: tour door de stad & township

Laat je ophalen bij je accommodatie in Windhoek en begin aan je stadstour. Kijk uit naar opmerkelijke locaties zoals het parlementsgebouw, het gebouw van de nationale assemblee, het park Parliament Gardens, het oude treinstation, het Namibia Craft Centre, de Christuskerk (Christuskirche) en het Oude Fort (Alte Feste). Breng een bezoek aan de oude begraafplaats in het Hochland Park, een hoogtepunt voor geschiedenisliefhebbers. Ga vanuit het stadscentrum verder naar de Katutura-township, waar je inzicht kunt krijgen in het dagelijkse leven in de grootste buitenwijk van Windhoek. Hier wonen mensen van verschillende culturele groepen, wat Katutura de perfecte plek maakt voor iedereen die de levendige en diverse culturen van Namibië wil leren kennen. Bezoek de zogenaamde "Single Quarters" in Katutura, een lokale markt waar je de Namibische specialiteit Kapana  kunt proeven: Namibisch rundvlees, heerlijk bereid door de lokale handelaars. Het omvat ook een tussenstop bij een project dat gericht is op het versterken van de lokale gemeenschap. Aan het einde van je tour word je comfortabel teruggebracht naar je accommodatie.

Etosha National Park: volledige of halve dag gamedrive

10. Etosha National Park: volledige of halve dag gamedrive

Maak een volledige of halve dagtour door Etosha National Park in een open voertuig en kijk uit voor de 'Big 4' van Namibië: leeuwen, neushoorns, luipaarden en olifanten. Je dag begint met ophalen van je accommodatie in Okaukuejo of Ombika, en vanaf daar word je door 4 x 4 meegenomen om het park te verkennen en de beste gebieden te ontdekken om dieren in het wild te spotten. Uw deskundige chauffeur brengt u dicht bij drinkplaatsen en andere ideale plaatsen om de dieren van dichtbij te ontmoeten. Stop bij een van de lodges voor een heerlijke lunch en een welverdiende pauze (let op: lunch is niet bij de prijs inbegrepen). Na de lunch heb je de kans om de dieren dicht bij de drinkplaatsen te zien terwijl ze afkoelen van de middaghitte. Zodra de zonsondergang aanbreekt, neemt uw gids u mee om enkele van de beste game-bezichtigingen te ervaren voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

Sitemap Namibië

Wil je alle activiteiten in Namibië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Namibië

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 293 beoordelingen

Onze gids Petrus heeft ons Windhoek op een zeer aangename en leerrijke manier leren kennen. Zijn enthousiasme en zijn geschiedkundige kennis hebben ons een onvergetelijke voormiddag bezorgd. Ook het bezoek aan Katuturu was verrassend plezant. Een topgids voor deze stad!!!

Het was echt geweldig, alles was in orde behalve de mist, kwam er later achter dat ze ook een middagtour aanbieden, die helaas niet beschikbaar was bij getyourguide, dus ik raad aan om een middagtour te boeken, want dan is de mist meestal weg en de de zon schijnt.

We hadden onze beste tijd om met de quads door de woestijn te rijden! Ronaldo is de beste gids die je kunt wensen. Hij kent de beste routes en weet de groep te begrijpen. Zoveel plezier hadden we niet verwacht! Had onze beste tijd! Zeker een aanrader!

Geweldige gids op onze catamaran "Silverwind". Hij vertelde zoveel, legde uit, informeerde…. zelfs als we de Big Five van de zee niet hebben gezien, hebben we veel geleerd over dieren, land en oesterteelt.

Super goede communicatie vooraf bij last minute booking