Wat je niet wil missen in Namibië

Walvis Bay: luxe catamarantour Marine Big 5

1. Walvis Bay: luxe catamarantour Marine Big 5

Je begint met je expeditie om dolfijnen en walvissen te spotten wanneer je om 08:30 uur incheckt bij de Walvis Bay Waterfront. Je vertrekt tussen 08:45 en 09:00 uur vanaf de aanlegplaats. Van daaruit begin je je zoektocht naar Namibië's Big t van de Zeeën. Drink een kopje koffie of thee terwijl je Pelican Point nadert. Bewonder de markante vuurtoren en bekijk de 60.000 pelsrobben die er leven. Tijdens het hoogseizoen (van juli tot en met november), kun je grote zeezoogdieren spotten, waaronder zuidkapers en bultruggen. Als je geluk hebt, kun je ook een grijze walvis of een dwergwalvis zien. Observeer verschillende soorten dolfijnen waaronder tuimelaars, havisidedolfijnen - en bonte dolfijnen. Kijk ook uit naar maanvissen en lederschildpadden. Tijdens je expeditie zie je verschillende soorten zeevogels, zoals kelpmeeuwen, Hartlaubs meeuwen en Kaapse aalscholvers. Op de terugreis vaar je langs schepen en booreilanden in de baai. Onderweg terug geniet je van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en desserts, en van lichte drankjes en water. Om 12:30 uur arriveer je weer bij de aanlegplaats. 

Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

2. Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

Verken de prachtige landschappen en diverse dieren in het Etosha National Park. Etosha is de thuisbasis van leeuwen, wilde honden, luipaarden, cheeta's, neushoorns, een enorme populatie olifanten en nog veel meer. Ervaar nauwe ontmoetingen met dieren in het wild en verlaat de gebaande paden in een 4x4. Kies ervoor om een tour van een hele of halve dag te maken door de relevante optie te selecteren bij het uitchecken. Begin de tour met ophalen bij je hotel. Begin je reis door je door de Anderson Gate in de buurt van Okaukuejo te wagen. Bij aankomst in een van de parklodges gaat u op gamedrive met een ervaren gids. Reis dicht bij verschillende waterpoelen in een poging de dieren te vangen tijdens hun voedertijd. Geniet vervolgens 's middags van een uitgebreide lunch in een van de lodges (houd er rekening mee dat de lunch niet is inbegrepen in de activiteitenprijs). Na de lunch, als de middaghitte begint af te koelen, gaat u op pad voor uw tweede gamedrive. Bewonder hoe de dieren zich weer verzamelen bij de waterpoelen om af te koelen en te eten. Beleef dan, terwijl de zon ondergaat, enkele van de beste gameviews. Aan het einde van je tweede gamedrive ga je terug naar je hotel waar je onvergetelijke avontuur zal eindigen.

Windhoek: tour door de stad & township

3. Windhoek: tour door de stad & township

Laat je ophalen bij je accommodatie in Windhoek en begin aan je stadstour. Kijk uit naar opmerkelijke locaties zoals het parlementsgebouw, het gebouw van de nationale assemblee, het park Parliament Gardens, het oude treinstation, het Namibia Craft Centre, de Christuskerk (Christuskirche) en het Oude Fort (Alte Feste). Breng een bezoek aan de oude begraafplaats in het Hochland Park, een hoogtepunt voor geschiedenisliefhebbers. Ga vanuit het stadscentrum verder naar de Katutura-township, waar je inzicht kunt krijgen in het dagelijkse leven in de grootste buitenwijk van Windhoek. Hier wonen mensen van verschillende culturele groepen, wat Katutura de perfecte plek maakt voor iedereen die de levendige en diverse culturen van Namibië wil leren kennen. Bezoek de zogenaamde 'Single Quarters' in Katutura, een lokale markt waar je de Namibische specialiteit Kapana kunt proeven: Namibisch rundvlees, heerlijk bereid door de lokale handelaars. Ook inbegrepen is een stop bij een plaatselijk empowerment-project. Aan het einde van de tour word je weer teruggebracht naar je accommodatie.

Walvisbaai: Sandwich Harbor Sunset Photography Tour

4. Walvisbaai: Sandwich Harbor Sunset Photography Tour

Geniet van een avondtrip om de prachtige zonsondergang van Sandwich Harbor vast te leggen. Rijd langs het strand, ervaar de unieke waterrijke sfeer en geniet van hapjes en drankjes nadat u uw foto's heeft gemaakt. Vertrek vanaf Walvis Waterfront, leun achterover en geniet van de reis terwijl je naar de Kuiseb River Delta wordt gereden, een droge rivierbedding waar je de vreemde springbok, oryx of jakhals kunt spotten. Ervaar vervolgens, als het weer en het getij het toelaten, een rit naar de Sandwich Harbour Lagoon langs het strand. Dit is een van de rijkste en meest unieke wetlands van zuidelijk Afrika en een van de vijf internationaal erkende Ramsar-locaties in Namibië. Geniet van voldoende tijd voor fotografie in het prachtige licht van de late namiddag. Verken je fotografische creativiteit terwijl de zon langzaam ondergaat, begraaf je voeten in het zand en kijk naar de zonsondergang boven de oceaan. Als de zon is ondergegaan en het licht is afgenomen, kunt u zich tegoed doen aan een selectie verse Namibische oesters en snacks met mousserende wijn, Namibische bieren en koele drankjes. Geniet van het uitzicht vanaf de duinen of het strand voordat u terugkeert naar de waterkant.

Vanuit Swakopmund: rit met quad in de woestijn

5. Vanuit Swakopmund: rit met quad in de woestijn

Ervaar de spanning van een rit op een quad door Namibiës eindeloze uitgestrekte bewegende zandduinen. Nadat de motoren gestart zijn, leidt een ervaren gids je door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duinen toe.  Ervaar de vrijheid van het rijden door een van de mooiste wildernissen die er bestaan. Je ziet de enorme duinen verschijnen en zigzagt door de kleinere duinen richting het Amfitheater. Geef flink gas en rijd naar de top van de eerste grote duin, via de Achtbaan naar de top van de Grote Billy. Pauzeer even om iets te drinken en een foto te maken van de rauwe schoonheid van de Namibwoestijn. Rijd de Duivelse Helling af, via bermen, haarspeldbochten en hellingen naar het Tafelblad, een enorme duin die een spectaculair uitzicht op zee biedt. Na de rit word je teruggebracht naar het beginpunt waar je kunt ontspannen en wat kunt drinken bij de bar.

Walvisbaai: schilderachtige excursie van een halve dag in een 4x4 naar Sandwich Harbor

6. Walvisbaai: schilderachtige excursie van een halve dag in een 4x4 naar Sandwich Harbor

Nadat je je gids hebt ontmoet en voordat je naar Sandwich Harbour gaat voor je ervaring van een halve dag in de duinen, wordt er een stop gemaakt bij de Walvis Bay Lagoon om de flamingo's en af en toe een grote witte pelikaan voorbij te zien komen. Laat de flamingo's achter je en ga naar de zoutziederij waar je verder gaat naar de Sandwich Harbour, ingeklemd tussen de zee en de duinen als de getijden het toelaten; als de getijden het verbieden, surf dan door de duinen naar de vele handige uitkijkpunten. Verken vervolgens de Sandwich Harbor Lagoon, een van de rijkste en meest unieke wetlands van Zuidelijk Afrika. Loop rond Sandwich Harbour en beklim enkele duinen, en vergeet onderweg niet wat actiefoto's te maken. Geniet ten slotte van een lichte picknicklunch met wat koude drankjes tegen een natuurlijke woestijnachtergrond, en ga daarna de duinen in voor wat meer opwinding voordat je je avontuur afsluit naar de Kuiseb River Delta, een droge rivierbedding waar je af en toe springbokken, oryxen of zelfs struisvogels kunt zien .

Windhoek: Etosha National Park Wildlife Watching 3-daagse trip

7. Windhoek: Etosha National Park Wildlife Watching 3-daagse trip

Dag 1 Windhoek naar Okaukejo Je wordt om 9.00 uur opgehaald bij je hotel of lodge en rijdt naar het noorden. We zullen onze heerlijke lunchpauze houden in Otjiwarongo voordat we door het nationale park rijden op zoek naar dieren in het wild: olifanten, neushoorns, zebra's, verschillende soorten wild (oryx, kudu, gnoe, impala, springbok, gemsbok) giraffen, hyena's en grote katten van Afrika: leeuwen, luipaarden en cheeta's die de enorme graslanden bewonen. We zullen net voor zonsondergang bij onze respectievelijke accommodatie zijn. Het diner zal het avontuur samenvatten en er zal rust nodig zijn, zodat we vroeg en fris kunnen opstaan voor het volgende avontuur. Dag 2 Okaukejo naar Namutoni Geniet op de tweede dag van een gamedrive van een hele dag met uw gids die ongeveer 6 uur zal duren in Oost-Etosha. Houd je ogen open voor wilde dieren zoals leeuwen, olifanten, hyena's en ongrijpbare luipaarden. Kampeer 's nachts in Namutoni Camp en geniet de hele dag van inclusief ontbijt en diner. Dag 3 Namutoni naar Windhoek Geniet op de derde dag van een ontbijt, verlaat vervolgens het Etosha National Park en begin aan uw reis terug naar Windhoek. Onderweg stop je 30 minuten bij de grootste houtsnijdersmarkt in Namibië, Okahandja Mbangura Woodcarvers Craft Market. Sluit de tour af met drop-off bij uw accommodatie in Windhoek.

Walvisbaai: dolfijncruise, Pink Lakes en 4x4 Dune Drive

8. Walvisbaai: dolfijncruise, Pink Lakes en 4x4 Dune Drive

Ervaar de schoonheid van de oceaan en de woestijn op één dag door de Marine Dune Day te doen. Met een vroege ochtendstart op het water, gevolgd door een avontuur door de zandlandschappen van Sandwich Harbour. Begin uw dag met een ontspannende boottocht op een planerende catamaran en verken de Walvisbaai-lagune en het beschermde baaigebied. Met mogelijke walvis- en dolfijnwaarnemingen, evenals zeehonden en pelikanen die u vergezellen op de cruise, kunt u de natuur van de kust van Walvisbaai ervaren. Geniet onderweg van verschillende stops bij de oesterkwekerijen en Pelican Point, terwijl u geniet van een lichte brunch, oesters en mousserende wijn. Terugkerend naar je ontmoetingspunt, krijg je een pauze van 5-10 minuten om de Waterfront te verkennen, voordat je je bij een gids in een 4x4-voertuig voegt voor je avontuur naar Sandwich Harbour. Als u onderweg stopt bij de flamingo's, de lagune van Walvis Bay en de zoutpannen van Walvis Bay (roze meren), ziet u een overvloed aan vogels. Op weg naar Sandwich Harbour is het ook mogelijk om een jakhals met zwarte rug, bruine hyena, struisvogel of oryx te zien. Bij het binnenvaren van Sandwich Harbour kunt u genieten van het prachtige uitgestrekte duinlandschap dat uitmondt in de eindeloze Atlantische Oceaan. Als je stopt op de hoogste duinen, krijg je de kans om epische foto's te maken, of om rond te lopen op de duintoppen. Voordat je terugkeert, geniet je van mousserende wijn en een lichte lunch met snacks in de duinen. Na de lunch keert u terug naar het ontmoetingspunt, waar uw tour eindigt.

Van Walvisbaai: Sandwich Harbor 4x4 Tour

9. Van Walvisbaai: Sandwich Harbor 4x4 Tour

Verken de Namib-woestijn met een 4x4-voertuig en een ervaren gids. Bewonder onderweg het overvloedige vogelleven en geniet van het spannende duinrijden. Aangekomen bij de Walvis Bay Waterfront, ontmoet je eerst je gids voor de dag en ga je op pad voor de ervaring van je leven. Onderweg maak je meerdere stops en leer je meer over de Walvis Bay-lagune, beroemd om zijn flamingo's. Daarna baan je je een weg door de zoutpannen van Walvisbaai, waar je meer vogels kunt spotten, zoals pelikanen en reuzensterns, evenals de prachtige roze meren. Het echte plezier begint wanneer je het zachte strandzand bereikt en naar het zuiden gaat naar Sandwich Harbour, waar je de magnifiek hoge oude duinen en de uitgestrekte Atlantische Oceaan tegen elkaar zult zien botsen. Stoppen op de strandstrook of bovenop de duinen biedt meerdere epische fotomomenten en herinneringen die een leven lang meegaan. Geniet van een lichte lunch, snacks en mousserende wijn met uitzicht op de glooiende duinlandschappen, voordat je terugkeert naar de Walvis Bay Waterfront waar je tour eindigt.

Van Swakopmund: Living Dunes-ervaring

10. Van Swakopmund: Living Dunes-ervaring

Ontdek hoe de oude Namib de thuisbasis is van meer endemische soorten dan enige andere woestijn ter wereld. Deze levende woestijntour is een buitengewone verkenning van de kustduinengordel net buiten Swakopmund. Voor het ongetrainde oog zijn de duinen slechts een hoop zand, maar uw bekwame en ervaren gidsen zullen u kennis laten maken met een rijkdom aan leven. Volg Palmato-gekko's, zandduikende hagedissen, de beroemde mist-koesterende tok-tokkie-kever, sidewinder-slangen, spinnen, schorpioenen en kameleons. Deze verkenning van 3 uur wordt afgerond met een korte rit door de duinen. Ontmoet je chauffeur in je hotel in Swakopmund en reis vervolgens naar de kustduinengordel die net buiten de stadsgrenzen ligt. Ontdek enkele van de natuurlijke hoogtepunten van het woestijnlandschap terwijl je de duinen inrijdt, maar veel van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de woestijn vereisen een geoefend oog en een blik uit de eerste hand. Leer meer over de fascinerende dieren die gedijen in het dorre landschap van Namibië; zoek naar wezens die kruipen, glijden en over het zand springen; en ontdek hoe je de subtiele sporen die ze achterlaten kunt identificeren. Volg het wildlife-gedeelte van deze Swakopmund-duinentour, versnel wat snelheid op een rit door de duinen en eindig met een retourtransfer naar uw hotel.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Namibië

Alle activiteiten

65 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 5

Plaatsen in Namibië

Andere activiteiten in Namibië

Wil je alle activiteiten in Namibië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Namibië

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 427 beoordelingen

Na een eerste uitleg over het gebruik van de quad vertrokken we volgens onze gids voor een prachtige ervaring in de duinen. Het was onze eerste rit met een quad en met het advies van de gids was het allemaal heel gemakkelijk.

Mooie excursie met quad in de woestijnduinen, een stap verwijderd van Swakopmund, naast de excursie brengen ze je naar zeer mooie panoramische punten. Speciale dank aan onze gids Timo. Transfer van en naar het hotel.

Ook al hebben we geen walvissen gezien, het was een geweldige reis. De gids was geweldig en dus was het eten. We zouden de tour op elk moment opnieuw boeken.

Mooie toch. Vriendelijk personeel. Deelde dekens uit vanwege de koude wind. Seals, dolfijnen en walvissen gezien. Heerlijke lunch. Zeker aan te raden.

Super goede communicatie vooraf bij last minute booking