Kies data

Dingen om te doen Napels

De bruisende geboorteplek van de pizza lokt met zijn mooie uitzicht op de baai en archeologische wonderen.

Napels: De beste dingen die je niet wil missen

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

1. Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. Je gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd, en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De rondleiding omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw onderdeel van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen. Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Foto's maken onderweg is toegestaan.

Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

2. Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

Dompel jezelf onder in 3 prachtige Italiaanse steden tijdens deze dagtocht vanuit Napels. Winkel in boetiekjes, proef limoncello en geniet van een lichte lunch op deze ontspannende dag om nooit te vergeten. Vertrek vanuit Napels en reis naar Sorrento, en bewonder onderweg de schoonheid van het landschap. Luister naar het informatieve commentaar tijdens de reis. Stop om wat van de lokale limoncello te proeven, gemaakt van citroenen, en dwaal vervolgens een uur door de smalle straatjes. Bezoek ambachtelijke winkels en proef de lokale delicatessen. Ga verder naar Positano waar je ongeveer een uur de tijd hebt om naar het strand te gaan, of de kleurrijke bloemen in de zomer te bewonderen. Bekijk winkels met traditionele Moda Positano-kleding en ga daarna naar een fijn restaurant aan de kust om te genieten van een lunch op een terras met adembenemend uitzicht over zee. Geniet vervolgens van tot anderhalf uur vrije tijd in Amalfi en bezoek de kathedraal, of ontspan op het strand met een heerlijk Italiaans ijsje.

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

3. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

4. Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeï onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met een deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bepaal zelf hoe je ervaring eruitziet. Je kunt kiezen voor een gedeelde tour in een kleine groep of een privétour alleen voor je eigen groep. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeï. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog en gids vertelt over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk de goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2.000 jaar terug in de tijd. Een aantal van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel aan zijn naam kwam en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het einde van de tour krijg je goede tips van de gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid verder te verkennen. Tevens word je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dicht bij de plek van de opgraving ligt. Ook kun je te weten komen hoe je bij het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi kunt komen.

Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

5. Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

Sla de lange wachtrijen over en ontdek de overblijfselen van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Maak gebruik van een audiogids en bekijk huizen en alledaagse voorwerpen die vrijwel geheel intact zijn gebleven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijden van het Romeinse rijk. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij het commentaar van de audiogids. Bezoek de hoogtepunten van de stad zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportzaal. Ontdek wat er is overgebleven van winkelpuien en winkels. Bekijk de bewaard gebleven fresco's met verschillende scènes uit de Romeinse mythologie en het dagelijks leven.

Caserta: ticket Koninklijk Paleis en audiogids met treinoptie

6. Caserta: ticket Koninklijk Paleis en audiogids met treinoptie

Het Koninklijk Paleis van Caserta, dat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een unieke plek, rijk aan geschiedenis en kunst, die het verdient om minstens één keer in je leven bezocht te worden! Bezoek eerst de Koninklijke Appartementen en het Park. Gebruik je slimme audiogids om meer te weten te komen over de sites terwijl je ze passeert. In je eigen tempo kun je de Palatijnkapel en de nieuwe appartementen bezoeken, met de prachtige voorkamers en de troonzaal. Ga vervolgens verder naar de kamers die worden bewoond door koning Ferdinand en zijn vrouw Caroline. Stop daarna bij Reggia Park om 120 hectare groen te zien, versterkt door neoklassieke sculpturen, poelen, watervallen en de mysterieuze Engelse tuin, klaar om u en uw gezin te betoveren.

Vanuit Napels of Sorrento: halfdaagse excursie naar Pompeï

7. Vanuit Napels of Sorrento: halfdaagse excursie naar Pompeï

Verken de ruïnes van Pompeï tijdens een comfortabele (mini-)busexcursie van een halve dag vanuit Napels of Sorrento. Al sinds de 8e eeuw v.Chr., toen de oude Grieken er zich vestigden, was de regio rond de Vesuvius en de baai van Napels een trekpleister voor rijke renteniers die van de zon en het landschap wilden genieten. Rond de jaarwisseling van de 1e eeuw n.Chr. was Pompeii, op ongeveer 8 kilometer van de Vesuvius, een bloeiende vakantiebestemming voor Romeinen van statuur. Langs de geplaveide straten stonden elegante huizen en riante villa's. Toeristen, stadsmensen en slaven stroomden in en uit de fabriekjes en handwerkwinkels, tavernes en cafés, bordelen en badhuizen. Mensen kwamen samen in de arena die wel 20.000 zitplaatsen telde, of op de pleinen en markten. Je gids leidt je langs deze interessante plekken, zoals het Forum, de thermen, het luxueuze Huis van de Vettii en de Lupanar, een beroemd bordeel. Je krijgt ook tijd om op eigen houtje de opgravingen te ontdekken, voordat de bus je weer terugbrengt; je bent om ongeveer 13:40 weer in Napels of Sorrento.

Vanuit Napels: eilandtour van een hele dag Capri, met lunch

8. Vanuit Napels: eilandtour van een hele dag Capri, met lunch

Vaar vanuit Napels met een draagvleugelboot naar het eiland Capri. Verken de kleurrijke straten van Capri en bekijk de Piazzetta en de tuinen van Augustus. Luister naar verhalen over de geschiedenis van je gids en geniet van een traditionele lunch. Je wordt opgehaald bij je hotel of bij een ander afgesproken ontmoetingspunt in Napels en vervolgens naar de haven gebracht. Daar ontmoet je de professionele gids die je begeleidt naar het sprookjesachtige eiland Capri. De tocht naar Capri met de draagvleugelboot duurt ongeveer 40 minuten. De eerste stop tijdens je bezoek aan het eiland met de gids is grote jachthaven. Je rijdt met een personenbusje naar Anacapril - een korte, leuke rit met veel prachtige uitzichten. Maak een wandeling in de beroemde Piazzetta, dat ook wel de lounge van de wereld wordt genoemd, en waar al sinds de tijd van La Dolce Vita in de jaren 50 en 60 alle filmsterren en VIP's te vinden zijn. De gids vertelt je meer over het eiland en de geschiedenis ervan, en brengt je naar de tuinen van Augustus en via de charmante Via Camerelle en Via Tregare naar het centrum. Je kunt gaan lunchen bij een typisch lokaal resturant, waar je zult genieten van de heerlijke, verfrissende lokale smaken. Na de lunch ga je de beroemde Faraglioni bekijken, een bezienswaardigheid waar zelfs de Romeinse keizers van hielden. Aan het einde van je bezoek brengt de gids je weer terug naar Napels, waar een chauffeur op je wacht om je weer terug te brengen naar je hotel of naar het ontmoetingspunt.

Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

9. Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

Dit is je kans om met een gids de best bewaarde Romeinse stad ter wereld te verkennen: Herculaneum. Aan het leven in deze welvarende stad van handelaars en edellieden kwam een abrupt einde toen de  Vesuvius bijna 2000 jaar geleden tot uitbarsting kwam.  Je bekijkt de waterkant waar de overblijfselen van 300 mensen liggen; zij zagen de zee als enige uitweg, tevergeefs... Je neemt een kijkje in het huis van Samniet, de thermen, de Tempel van Augustales en het Forum. Ontdek het huis van Neptunus en Amphitrite, het Gymnasium en nog zoveel meer. Je ziet niet alleen steen-, marmer- en keramiekresten, maar ook verkoold hout, en schilderijen en mozaïeken die nog bijzonderder zijn dan die in Pompeii. Tijdens deze rondleiding van 2 uur kom je meer te weten over het leven in deze stad en de verwoestende uitbarsting die haar einde betekende.

Vanuit Rome: retourtransfer naar Pompeii en de ruïnes

10. Vanuit Rome: retourtransfer naar Pompeii en de ruïnes

Profiteer van een handige transferservice en verken de archeologische ruïnes van Pompeii tijdens een tour vanuit Rome. Ontdek de rijke geschiedenis van Napels, verken de Vomero-heuvel en geniet van de rit naar de Vesuvius. Verken Pompeii op eigen gelegenheid, voordat je weer terugrijdt naar Rome. Je wordt opgehaald in Rome en begint de reis naar Napels in een bus met airconditioning. Hoor waarom deze stad beroemd is, en dompel jezelf onder in haar rijke geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie. Verken de Vomero-heuvel en kijk uit over Napels tot aan het schiereiland van Sorrento. Kijk uit over de skyline, en zie hoe deze gedomineerd wordt door de majestueuze en nog steeds actieve vulkaan Vesuvius. Maak foto's van het prachtige monument en geniet van zijn geschiedenis. Rijd vervolgens naar de haven van Mergellina, en vanaf daar naar de vulkaan en de stad Pompeii. Bij aankomst kun je deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie in je eigen tempo verkennen met een zelfgeleide tour. Loop door de oude straten van de goed bewaarde ruïnes en bekijk het leven van de oude Romeinen. In de middag ontmoet je de reisleider bij het trefpunt en kun je heerlijk ontspannen in de bus terug naar Rome.

Beschikbare activiteiten

715 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 45

Veelgestelde vragen over Napels

Welke topattracties zijn een must-see in Napels?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Napels?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Andere activiteiten in Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 55.953 beoordelingen

Fantastische middag

Prachtige middag. Druk en lange rij. Geen problemen met tickets. Konden meteen gescand worden bij toegangscontrole, hoefde je niet om te ruilen. Direct na toegangscontrole lange rijden bij toiletten. Tip loop iets verder in Versailles en pak een lift naar de toiletten, op een andere verdieping. Doet bijna niemand.

Goed bewaard gebleven site, attente gids. Mooie dag, op een regenachtige dag moet het slecht zijn, allemaal in de open lucht.

Ariadna een uitstekende gids en Remi een zeer goede chauffeur. Ze hebben de reis tot een zeer aangename ervaring gemaakt

Heel interessante toer! We werden ook heel goed geholpen door de organisatie zelf, zeker aan te raden!

Zeer goede gids, unieke ervaring en een heel vriendelijke chauffeur.