Napels
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Napels

Napels: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Napels

Hoogtepunten van Napels

Napels is een van de bestbewaarde geheimen van Europa, met 4 miljoen inwoners verstopt aan de oostkust van Campanië.

Amalfikust

Amalfikust

Een rit langs de Amalfikust brengt je langs een Meditteraan droomland.

Pompeii & Herculaneum

Pompeii & Herculaneum

Ervaar de spooksteden Pompeii und Herculaneum, die in het jaar 79 de verdoemenis in werden gebracht door de uitbarsting van de Vesuvius.

Teatro di San Carlo
Foto: gnuckx @Flickr (CC BY 2.0)

Teatro di San Carlo

Het programma van de opera van Napels is divers, met balletvoorstellingen tussen april en juni. Als opera en ballet niet jouw ding zijn, is het prachtige gebouw alsnog een bezoek waard.

Nationaal Archeologisch Museum

Liefhebbers van klassieke geschiedenis zijn hier aan het juiste adres, met beelden en kunst vanaf het begin van het Europees cultureel erfgoed.

Gesu Nuovo

Gesu Nuovo

De unieke architectuur van deze kerk van 'nieuwe Jezus' stamt uit 1470 en is te zien aan één van de hoofdpleinen van Napels. Neem ook binnen een kijkje naar de fresco's!

Castel dell'Ovo

Castel dell'Ovo

Het 'eikasteel' staat al sinds de Romeinse tijd op schiereiland Megaride en heeft allerhande invasies gezien: Normaans, Saraceens, Spaans en Frans! Bezoek het als deel van een tour door Napels om de historie te duiden.

Plan je bezoek aan Napels

Hoe lang blijf je in Napels?

De hoogtepunten kun je in 4 dagen zien, maar houd hele dagen apart voor citytrips buiten Napels, zoals naar Pompeii.

Kun je alles te voet doen in Napels?

In het centrum zeker. Er is ook een openbaar vervoersysteem door het hele stadsgebied, met een kabeltram die de heuvels oprijdt.

Wanneer kun je Napels het best bezoeken?

Eigenlijk het hele jaar. Ga tussen oktober en maart om drukte en loeiheet weer te vermijden.

Nog een tip?

Jawel! In Italië zijn veel winkels en attracties rond de lunch gesloten, dus check de openingstijden voordat je ergens naartoe gaat.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Eigenlijk het hele jaar. Ga tussen oktober en maart om drukte en loeiheet weer te vermijden.

Activiteiten in Napels

De must-see bezienswaardigheden in Napels

Steden in Italië

Sitemap Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Had the trip with driver Maurizio. Very good and nice driver. Told us all we wanted to know. The trip is fantastic. You drive from Sorrento, Positano and Amalfi, which are beautiful. You get 1 hour for each to explore these cities. It's a little bit short but remember the whole trip takes like 8 hours ! Due to cov-19 we had a very small group. 5 People! So it felt like a private tour. You can take a boat trip (Price not included) for 12€ from Amalfi, which i highly recommend! And after that you get one hour to explore Amalfi. The best seat is on the front or at the right side! Thanks again Maurizio!

Als je dit leest, lijkt het je interessant om Pompeii te bekijken en de Vesuvius te beklimmen. En terecht. Wat mij zo goed beviel aan deze ' GYG original' excursie was dat de planning, het vervoer en de toegang tot de parken vkekkeloos verliepen. (Onderschat dat niet, mocht je nog overwegen om dat zelf te gaan doen!) Daarbjj: de zeer vakkundige, onderhoudende gids zorgde er voor dat dit een prachtige, indrukwekkende trip werd

Napels of Sorrento: Pompeii op hele dag en Vesuvius-tour Beoordeeld door Anoniem, 07-10-2020

Het feit dat je op één dag verschillende mooie locaties aandoet, maakt deze activiteit zeker de moeite waard. Onze gids beschikte over veel kennis, humor en wist ons geboeid te houden. De lunch was erg goed verzorgd, met opties voor vrienden met allergieën. Helaas viel het weer wat tegen die dag, waardoor onze laatste stop, Amalfi, letterlijk in het water viel. De andere stops waren adembenemend zo mooi. Zeker een aanrader!

Mooie dagtocht! Alleen jammer dat het bewolkt en mistig was op de Vesuvius. We konden niets zin terwijl het uitzicht juist zo mooi zou moeten zijn... Dat valt de organisatie natuurlijk niet te verwijten.

Vanuit Napels: Pompeii & de Vesuvius Beoordeeld door Anoniem, 08-10-2020

Pompeii is erg mooi. Zeker een aanrader. De audiotour zou ik echter achterwege laten. 1 apparaat deed het niet en de andere was al snel leeg. Koop liever een boekje met een kaart en informatie.

Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids Beoordeeld door Leonie, 04-10-2020