Kies data

Napels Architectuur

Napels Architectuur: Onze meest aanbevolen

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

1. Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. Je gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd, en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De rondleiding omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw onderdeel van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen. Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Foto's maken onderweg is toegestaan.

Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

2. Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met een deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Maak zelf uit hoe je beleving eruit ziet, je kunt kiezen voor een gedeelde tour in een kleine groep of een privétour alleen voor jouw eigen groep. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeii. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog- en gids je zal vertellen over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug in de tijd. Enkele van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het eind van de tour krijg je goede tips van je gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid te verkennen. Tevens krijg je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dichtbij de plek van de opgraving ligt. Je kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

Voorrangstoegang Pompeii en tour Vesuvius met wijnproeverij

3. Voorrangstoegang Pompeii en tour Vesuvius met wijnproeverij

Ervaar hoe de oude Romeinen vroeger leefden en geniet van het immense en prachtige Italiaanse landschap tijdens deze combitour per minibus of auto waarin je de ruïnes van Pompeii en de Vesuvius bezoekt. Zie het Forum, de Stabiaanse Thermen, een bordeel, het Huis van de Faun, het Huis van de Tragische Dichter en meer. Rijd vervolgens met een vulkanologische gids de Vesuvius op. Na het bezoek aan Pompeii, heb je een half uur pauze voordat je aan het tweede deel van de excursie begint. Rijd naar de top van de Vesuvius door de natuurlijke schoonheid van dennenbossen en weelderige bossen, en felgele bloemen. Bewonder het prachtige uitzicht op de baai van Napels. Geniet van een wandeling met een vulkanische gids die je zal vertellen over de geologische geschiedenis van de vulkaan en zijn uitbarstingen.

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

4. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

5. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Vanuit Napels: Pompeii en Herculaneum Tour met lokale lunch

6. Vanuit Napels: Pompeii en Herculaneum Tour met lokale lunch

Bespaar tijd met skip-the-line tickets naar zowel Pompeii als Herculaneum op deze dagtrip vanuit Napels. Besteed meer tijd aan het verkennen van de ruïnes en minder tijd aan in de rij staan. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Napels. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van het landschap op weg naar Pompeii. Volg je archeologische gids door het hart van deze oude stad terwijl ze onthullen hoe het dagelijks leven was voor mensen in Pompeii. Ontdek hoe de gebouwen, huizen en tempels zijn gemaakt met geavanceerde architectonische technieken. Stop voor een pauze in een authentiek Italiaans restaurant voor een lekkere lunch voordat je naar Herculaneum gaat. Laat je gids uitleggen waarom deze stad beter bewaard is gebleven dan Pompeii. Zie hoe de villa's in Herculaneum hun deuren nog hebben en hoe levendig de fresco's in de huizen zijn gekleurd. Ga naar de botenloodsen om de overblijfselen te zien van degenen die beschutting hadden gezocht tegen de uitbarsting in de botenloodsen.

Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

7. Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

Vanuit Napels bezoek je Pompeï, de stad die na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 v.C. bedolven werd onder as en puin.  Bij aankomst maak je een 2-uur durende rondleiding langs de ruïnes. Op een van de populairste bestemmingen ter wereld hoor je verhalen over het Forum, de Thermen, Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van de lichamen van mensen uit Pompeï. Na een typische Napoletiaanse lunch met pizza, rijd je richting de top van de Vesuvius. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen voor je de top van de vulkaan hebt bereikt. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan in Europa en hoewel hij vaak is uitgebarsten, heeft hij zijn roem vooral te danken aan het in as leggen van Pompeï. Klim naar de top, loop rond de krater en neem de omgeving van de rokende vulkaan in je op. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Je keert om ongeveer 17:15 uur terug naar Sorrento, waar je wordt afgezet bij jouw hotel, cruiseschip of het treinstation.

Vanuit Rome: retourtransfer naar Pompeii en de ruïnes

8. Vanuit Rome: retourtransfer naar Pompeii en de ruïnes

Profiteer van een handige transferservice en verken de archeologische ruïnes van Pompeii tijdens een tour vanuit Rome. Ontdek de rijke geschiedenis van Napels, verken de Vomero-heuvel en geniet van de rit naar de Vesuvius. Verken Pompeii op eigen gelegenheid, voordat je weer terugrijdt naar Rome. Je wordt opgehaald in Rome en begint de reis naar Napels in een bus met airconditioning. Hoor waarom deze stad beroemd is, en dompel jezelf onder in haar rijke geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie. Verken de Vomero-heuvel en kijk uit over Napels tot aan het schiereiland van Sorrento. Kijk uit over de skyline, en zie hoe deze gedomineerd wordt door de majestueuze en nog steeds actieve vulkaan Vesuvius. Maak foto's van het prachtige monument en geniet van zijn geschiedenis. Rijd vervolgens naar de haven van Mergellina, en vanaf daar naar de vulkaan en de stad Pompeii. Bij aankomst kun je deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie in je eigen tempo verkennen met een zelfgeleide tour. Loop door de oude straten van de goed bewaarde ruïnes en bekijk het leven van de oude Romeinen. In de middag ontmoet je de reisleider bij het trefpunt en kun je heerlijk ontspannen in de bus terug naar Rome.

Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

9. Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

Welkom in het hart van een van de oudste steden van Europa. Steek samen met je gids het hart van het historische centrum van Napels over vanaf Piazza Bellini, waar je nog steeds zichtbare delen van Griekse muren vindt. Omzeil het Conservatorium van Napels, met de kans om de repetities van jonge Napolitaanse muzikanten te horen. Ga verder naar de Via dei Tribunali, de Decumano Maggiore van het oude Neapolis, maar ook een van de levendigste en rijkste straten van Napels. Je ontmoet de basiliek van Santa Maria Maggiore alla Pietrasanta, met zijn oude romaanse klokkentoren, en de mysterieuze kerk van Santa Maria delle Anime del Purgatorio ad Arco. De basiliek van San Lorenzo Maggiore, een juweel van Anjou, en de Duomo, die het wonderbaarlijke heilige bloed van San Gennar, de geliefde beschermheilige van de stad, bewaart, wachten op u op een steenworp afstand. Terug naar Spaccanapoli, de lagere decumanus, slenter je door de krioelende en karakteristieke Napolitaanse winkels. Ontdek de prachtige basiliek van San Domenico Maggiore, met zijn gelijknamige plein dat het landschap uniek maakt. De laatste stop is de kostbare Sansevero-kapel: het visioen van de gesluierde Christus, samen met het verhaal van je gids, zal een unieke en onvergetelijke ervaring zijn.

Vanuit Napels: eilandtour van een hele dag Capri, met lunch

10. Vanuit Napels: eilandtour van een hele dag Capri, met lunch

Vaar vanuit Napels met een draagvleugelboot naar het eiland Capri. Verken de kleurrijke straten van Capri en bekijk de Piazzetta en de tuinen van Augustus. Luister naar verhalen over de geschiedenis van je gids en geniet van een traditionele lunch. Je wordt opgehaald bij je hotel of bij een ander afgesproken ontmoetingspunt in Napels en vervolgens naar de haven gebracht. Daar ontmoet je de professionele gids die je begeleidt naar het sprookjesachtige eiland Capri. De tocht naar Capri met de draagvleugelboot duurt ongeveer 40 minuten. De eerste stop tijdens je bezoek aan het eiland met de gids is grote jachthaven. Je rijdt met een personenbusje naar Anacapril - een korte, leuke rit met veel prachtige uitzichten. Maak een wandeling in de beroemde Piazzetta, dat ook wel de lounge van de wereld wordt genoemd, en waar al sinds de tijd van La Dolce Vita in de jaren 50 en 60 alle filmsterren en VIP's te vinden zijn. De gids vertelt je meer over het eiland en de geschiedenis ervan, en brengt je naar de tuinen van Augustus en via de charmante Via Camerelle en Via Tregare naar het centrum. Je kunt gaan lunchen bij een typisch lokaal resturant, waar je zult genieten van de heerlijke, verfrissende lokale smaken. Na de lunch ga je de beroemde Faraglioni bekijken, een bezienswaardigheid waar zelfs de Romeinse keizers van hielden. Aan het einde van je bezoek brengt de gids je weer terug naar Napels, waar een chauffeur op je wacht om je weer terug te brengen naar je hotel of naar het ontmoetingspunt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
325 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 21

Veelgestelde vragen over Napels

Welke topattracties zijn een must-see in Napels?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Napels?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Overzicht activiteiten in Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.664 beoordelingen

Iedereen zal je vertellen dat je Pompeii niet kunt beperken tot slechts één dag (of 2 uur) - en dat klopt. MAAR! Als je in Italië/Rome bent en zoveel te doen hebt, is deze rondreis een uitstekende optie. Elena, onze gids voor Rome, was zeer deskundig en gaf een geweldige presentatie over de geschiedenis en ruïnes van Pompeii, we hebben ZOVEEL geleerd en ZOVEEL coole dingen gezien! En onze reisgids voor vandaag, Rob, was geweldig! Hij was charismatisch en een fantastische verhalenverteller! Gaf ons een heleboel historische feiten en mythologische verhalen op de weg van en naar Napels, evenals wat straatwijsheid zodat we niet door de lokale bevolking werden gespeeld en aanbevelingen voor zowel Napoli als Roma. Zeer aan te bevelen

De rondleiding door Underground Naples was echt spannend en boeiend, een echte reis door de geschiedenis van de stad Napels sinds 2400 jaar geleden. Verder zijn we tijdens het bezoek ook door hele smalle en donkere tunnels gegaan, wat het avontuur nog spannender maakte, ook al is het zeker niet voor iedereen geschikt. Een bijzondere vermelding van verdienste gaat naar onze gids, de "Valtellinese speleoloog" zoals hij zichzelf noemde, helaas weet ik zijn naam niet meer. Hij was erg goed en super boeiend voor jong en oud, hij leidde ons met grote vaardigheid en maakte de ervaring veel leuker ... Heel goed! Ik raad iedereen aan om Napels Underground te bezoeken, het verbergt grote verrassingen ❤️

Ik heb een leuke dag doorgebracht, het bezoek aan de catacomben van San Gennaro en San Gaudioso was erg interessant. Met slechts één kaartje bezochten we beide, we kwamen met de auto aan en parkeerden in de open ruimte naast de ingang, handig en gratis. Na het bezoek slenterden we door de straten van de Rione Sanità, bewonderden we de vele muurschilderingen en aten we een heerlijke gebakken pizza en een lekkere sneeuwvlok. Wat kan ik zeggen, ik zal iedereen aanraden om naar deze plek te komen. Het enige minpunt zijn de wegen die een beetje vies zijn, maar ik weet zeker dat dit ook zal verbeteren.

Zeer goede ervaring voor een enkele dag. Zowel de gids (Rob) als de chauffeur (Giulio) zijn uitstekend en zeer voorzichtig, ze zorgen te allen tijde voor je, ze zijn zeer attent en erg vriendelijk en leuk. Ook mijn gids in Pompeii, Willy, het bezoek was erg goed, Pompeii is erg groot en we hebben maar 20% gezien maar het is een goede introductie. De moeite waard.

Heel interessant allemaal uitgelegd door een speciale gids. Een van de jongens van het gezondheidsdistrict, die dankzij deze coöperatie die de catacomben beheert, een vaste baan heeft gevonden. Een erg aardige vent die het bezoek erg boeiend maakte. Dank je