Kies data

Napels Geschikt voor groepen

Napels Geschikt voor groepen: Onze meest aanbevolen

Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

1. Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met een deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Maak zelf uit hoe je beleving eruit ziet, je kunt kiezen voor een gedeelde tour in een kleine groep of een privétour alleen voor jouw eigen groep. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeii. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog- en gids je zal vertellen over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug in de tijd. Enkele van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het eind van de tour krijg je goede tips van je gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid te verkennen. Tevens krijg je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dichtbij de plek van de opgraving ligt. Je kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

Voorrangstoegang Pompeii en tour Vesuvius met wijnproeverij

2. Voorrangstoegang Pompeii en tour Vesuvius met wijnproeverij

Ervaar hoe de oude Romeinen vroeger leefden en geniet van het immense en prachtige Italiaanse landschap tijdens deze combitour per minibus of auto waarin je de ruïnes van Pompeii en de Vesuvius bezoekt. Zie het Forum, de Stabiaanse Thermen, een bordeel, het Huis van de Faun, het Huis van de Tragische Dichter en meer. Rijd vervolgens met een vulkanologische gids de Vesuvius op. Na het bezoek aan Pompeii, heb je een half uur pauze voordat je aan het tweede deel van de excursie begint. Rijd naar de top van de Vesuvius door de natuurlijke schoonheid van dennenbossen en weelderige bossen, en felgele bloemen. Bewonder het prachtige uitzicht op de baai van Napels. Geniet van een wandeling met een vulkanische gids die je zal vertellen over de geologische geschiedenis van de vulkaan en zijn uitbarstingen.

Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

3. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

Napels is een mengeling van kleuren en geuren. Raak betoverd door de warmte van de mensen en de geluiden van het dagelijkse leven. Je begint de tour bij de Piazza Bellini, waar je de overblijfselen ziet van de oude Griekse muren. Je gaat verder naar de  Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad, op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange, smalle straat met winkels, restaurant en zijsteegjes die het oude Napels in twee perfecte helften verdeelt. Sta versteld van de Piazza San Domenico Maggiore, met een perfecte overlapping van architectonische stijlen en de parel van Naples, de Capella San Severo met de sculptuur de Gesluierde Christus van Giuseppe Sanmartino. Zie het beroemde standbeeld van de God van de Nijl, de Piazza San Gaetano en de kerken San Lorenzo en San Paolo Maggiore. De barokke kathedraal van San Gennaro dateert uit de 13e eeuw en vormt het hart van het Napolitaanse geloof. Hier wordt het bloed van haar beschermheilige, St. Gennaro, bewaard. Het wordt vloeibaar tijdens het zogenaamde Mirakel van San Gennaro.

Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

4. Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

Dit is je kans om met een gids de best bewaarde Romeinse stad ter wereld te verkennen: Herculaneum. Aan het leven in deze welvarende stad van handelaars en edellieden kwam een abrupt einde toen de  Vesuvius bijna 2000 jaar geleden tot uitbarsting kwam.  Je bekijkt de waterkant waar de overblijfselen van 300 mensen liggen; zij zagen de zee als enige uitweg, tevergeefs... Je neemt een kijkje in het huis van Samniet, de thermen, de Tempel van Augustales en het Forum. Ontdek het huis van Neptunus en Amphitrite, het Gymnasium en nog zoveel meer. Je ziet niet alleen steen-, marmer- en keramiekresten, maar ook verkoold hout, en schilderijen en mozaïeken die nog bijzonderder zijn dan die in Pompeii. Tijdens deze rondleiding van 2 uur kom je meer te weten over het leven in deze stad en de verwoestende uitbarsting die haar einde betekende.

Pompeii & Herculaneum Shore Excursion met archeoloog

5. Pompeii & Herculaneum Shore Excursion met archeoloog

Ervaar een onvergetelijke kustexcursie vanuit Napels, inclusief een groepsreis in Pompeii en Herculaneum onder leiding van een deskundige archeoloog-gids. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten. Laat je eerst ophalen van het centraal station van Napels. Geniet van een comfortabele transfer naar Pompeii in een moderne minibus met maximaal 8 personen. Wanneer u aankomt, profiteert u van skip-the-line toegang en maakt u vervolgens een aangename wandeling door de oude Romeinse stad. Lees meer over hoe het gebied in 79 na Christus werd begraven door de vulkanische as van de Vesuvius. Leer tijdens je wandeling over de geschiedenis van de stad en hoe de Romeinen leefden. Bekijk alle belangrijke openbare gebouwen en privéhuizen tijdens een wandeling van 2 uur. Hoogtepunten zijn onder meer de Marina Gate, de Basilica, het Forum, de Forum Baths, de Lupanar (bordeel), de Bakery, het House of Faun, de Termopolium Capuano, het House of Tragic Poet en de gipsafgietsels. Na een lunch van 1 uur in het centrum van Pompeii, haalt de chauffeur je op en brengt je naar Herculaneum voor nog een rondleiding van 2 uur. Ga opnieuw naar binnen met skip-the-line tickets en zie hoe Herculaneum veel kleiner maar beter bewaard is gebleven dan Pompeii. Zie hoe terwijl Pompeii werd bedekt door 4 tot 5 meter as, Herculaneum werd begraven onder een aardverschuiving van 20 meter diepe modder. Ontdek tijdens de rondleiding verkoolde houten voorwerpen, intacte schilderijen en mozaïeken die nog steeds bewaard zijn gebleven. Hoogtepunten zijn onder meer de Tempel van de Augustali, het strand waar meer dan 300 skeletten werden gevonden, de thermale baden, het Forum, het huis van Neptunus en Amphitrite, het Samnite-huis, het Gymnasium, het House of the Dears en nog veel meer. Laat u ten slotte op tijd terugbrengen naar het treinstation voor uw verdere vertrek.

Vanaf Amalfikust: volle dagtocht Pompeii en Vesuvius

6. Vanaf Amalfikust: volle dagtocht Pompeii en Vesuvius

Ontdek de schoonheid van de Amalfikust, beklim de berg Vesuvius en bekijk de opgravingssite in Pompeii, allemaal in één activiteit! Rijd langs de kustweg en passeer de pittoreske stadjes die de Italiaanse regio Campanië onvergetelijk maken en verken daarna de oude stad Pompeii. In Pompeii heb je de kans om één van Europa's meest fascinerende opgravingssites te verkennen. Deze Romeinse stad is 1700 jaar lang verdwenen geweest, gedeeltelijk verwoest en begraven onder as en lava na de eruptie van de Vesuvius in 79 na Chr. Nu een UNESCO Werelderfgoedlocatie, heb je een uniek inzicht in het oude stadsleven. Na de lunch vertrek je naar Vesuvius. De minibus neemt je 1000 meter de vulkaan op, waarna je wordt begeleid door een gids naar de top. Vanaf hier bewonder je het uitzicht op het zuidelijke deel van de vulkaan en, tijdens dagen met een goede zichtbaarheid, de hele golf van Napels. Tijdens de terugreis bezoek je één van de meest prestigieuze cameo- en koraalfabrieken in de regio om de productie van typisch Italiaans houtsnijwerk te zien.

Sorrento: Pompeii Express Tour met de trein, voorrangsticket

7. Sorrento: Pompeii Express Tour met de trein, voorrangsticket

Laat het stadsverkeer achter je en pak de trein van Sorrento naar Pompeii. Bespaar tijd tijdens je vakantie in Italië met tickets met voorrangstoegang tot de populaire archeologische vindplaats Pompeii. Verken de wereldberoemde archeologische opgraving tijdens een wandeling met gids.  Ontmoet een assistent op het treinstation van CIrcumvesuviana en krijg hulp bij het vinden van je trein. Stap aan boord en geniet van het uitzicht op het platteland tijdens de rit naar Pompeii. Vermijd lange wachttijden met een ticket met voorrangstoegang tot de archeologische vindplaats van Pompeii.  Ontmoet je gids en wandel door de oude ruïnes die goed bewaard zijn gebleven door vulkanische as van de vulkaan Vesuvius die in de verte boven de stad uitsteekt. Ontdek de geschiedenis van het oude leven dankzij de verhalen van je gids. Bekijk bezienswaardigheden zoals de markt, het forum, en weelderige villa's.  Aan het einde van de rondleiding kun je terugkeren naar Sorrento, of in Pompeii blijven om de omgeving nog verder te verkennen.

Pompeii: begeleide wandeltocht met toegangsticket

8. Pompeii: begeleide wandeltocht met toegangsticket

Bereid je voor op een verkenningstocht door een opgravingsterrein waar, in de loop van meerdere eeuwen, een oude Romeinse stad werd blootgelegd. Vele van de bezienswaardigheden zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven nadat ze bijna 2000 jaar geleden werden bedolven onder een laag vulkanische as. Tijdens deze rondleiding ontdek je het hoe het alledaagse leven van een Romein in deze stad eruit zag en bezoek je het Form, de Thermen, de Lupanare en zelfs winkelstraten waar je nog reclameborden kunt zien. Met de hulp van een professionele gids leer je meer over de geschiedenis van deze stad en water in het jaar 79 gebeurde toen de Vesuvius uitbarstte.

Napels: boottocht naar Positano en Amalfi (kleine groep)

9. Napels: boottocht naar Positano en Amalfi (kleine groep)

Vaar naar Amalfi en Positano tijdens een boottocht vanuit Napels. Geniet van het uitzicht langs de kust van Sorrento, zwem en snorkel in het kristalheldere water, proef limoncello en geniet van vrije tijd om Amalfi en Positano te verkennen. Vertrek vanuit Napels naar Amalfi, zeilend langs de kust van Sorrento. Bewonder het oude vissersdorp Marina Grande, de ruïnes van een Romeinse villa vlak bij Bagni della Regina Giovanna, de natuurlijke waterval die uit de rots stroomt, de baai van Ieranto en andere interessante bezienswaardigheden langs de kust. Onderweg zijn er meerdere stops om te zwemmen en te snorkelen, en aan boord kun je heerlijk ontspannen met snacks en drankjes. Vervolgens blijf je 1 of 2 uur in Amalfi om deze eeuwenoude maritieme republiek te verkennen. En daarna breng je 1 of 2 uur door in Positano waar je op verkenning gaat in de parel van de Amalfikust. Na een proeverij met lokale limoncello ga je weer op weg naar Sorrento. In Napels word je teruggebracht naar Star Hotel Terminus.

Vanuit Napels: groepsreis Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

10. Vanuit Napels: groepsreis Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

Bekijk de ruïnes van Pompeii en Herculaneum voordat je naar de top van de vulkaan gaat die ze verwoestte tijdens deze reis vanuit Napels. Kies uit de optie om om 8.30 uur te worden opgehaald bij Stazione Marittima of bij Hotel Ramada. Reis naar Pompeii, het indrukwekkende openluchtmuseum met meer dan 2000 jaar geschiedenis. Stap het verleden binnen terwijl je door straten loopt die bewaard zijn gebleven door vulkanisch materiaal uit de Vesuvius. Ga verder naar Herculaneum, vernoemd naar Hercules en volledig ondergedompeld in vulkanische modder. Dwaal door de straten en zie kleurrijke mozaïeken. Bekijk de oude zomerresidenties van Romeinse patriciërs. Stop ten slotte bij de Vesuvius, de vulkaan die verantwoordelijk is voor de vernietiging van zoveel steden. Wandel door de krater en geniet van een panoramisch uitzicht over Napels. De chauffeur staat volledig tot uw beschikking tijdens de tour en legt u aan boord van het voertuig alles uit wat u moet weten over de plaatsen die u gaat bezoeken, en eenmaal ter plaatse zal hij u vrije tijd geven om door te brengen zoals u wilt.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Avonturen
  • Workshops en cursussen
  • Transfers
101 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Napels

Welke topattracties zijn een must-see in Napels?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Napels?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Overzicht activiteiten in Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Uitstekende rondleiding, uitstekende site, uitstekende gids die ons vergezelde Alex, een hoogopgeleide persoon, een concentraat van duidelijke uitleg, referenties en historische links en ook erg leuk. Je voelt je in het verleden gekatapulteerd. Goed gedaan! geweldige ervaring.

Een bezoek aan Pompeii was een aangename ontdekking. De stad is een wonder. De rondleiding met Alex was briljant. Daarna bleven we de site zelf bezoeken en konden we veel andere delen van de stad zien die je niet kunt zien in de voorziene 2 uur.

Tour from Antonella. It was perfect. We already had the tour in pompeii en she knew exactly how to give us new information that we had not heard yet. It was very interactive and really interesting. Would highly recommend!!

Uitstekende rondleiding. Fantastische, deskundige gids Alex. Twee uur vlogen voorbij zonder het te beseffen. Ik raad het iedereen ten zeerste aan

Alex verwelkomde ons op een leuke en vriendelijke manier, het bezoek aan de stad Pompeii was fantastisch, goed uitgelegd en boeiend.