Kies data

Napels Kustexcursies

Napels Kustexcursies: Onze meest aanbevolen

Voorrangstoegang Pompeii en tour Vesuvius met wijnproeverij

1. Voorrangstoegang Pompeii en tour Vesuvius met wijnproeverij

Ervaar hoe de oude Romeinen vroeger leefden en geniet van het immense en prachtige Italiaanse landschap tijdens deze combitour per minibus of auto waarin je de ruïnes van Pompeii en de Vesuvius bezoekt. Zie het Forum, de Stabiaanse Thermen, een bordeel, het Huis van de Faun, het Huis van de Tragische Dichter en meer. Rijd vervolgens met een vulkanologische gids de Vesuvius op. Na het bezoek aan Pompeii, heb je een half uur pauze voordat je aan het tweede deel van de excursie begint. Rijd naar de top van de Vesuvius door de natuurlijke schoonheid van dennenbossen en weelderige bossen, en felgele bloemen. Bewonder het prachtige uitzicht op de baai van Napels. Geniet van een wandeling met een vulkanische gids die je zal vertellen over de geologische geschiedenis van de vulkaan en zijn uitbarstingen.

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

2. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

3. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Vanuit Napels: eilandtour van een hele dag Capri, met lunch

4. Vanuit Napels: eilandtour van een hele dag Capri, met lunch

Vaar vanuit Napels met een draagvleugelboot naar het eiland Capri. Verken de kleurrijke straten van Capri en bekijk de Piazzetta en de tuinen van Augustus. Luister naar verhalen over de geschiedenis van je gids en geniet van een traditionele lunch. Je wordt opgehaald bij je hotel of bij een ander afgesproken ontmoetingspunt in Napels en vervolgens naar de haven gebracht. Daar ontmoet je de professionele gids die je begeleidt naar het sprookjesachtige eiland Capri. De tocht naar Capri met de draagvleugelboot duurt ongeveer 40 minuten. De eerste stop tijdens je bezoek aan het eiland met de gids is grote jachthaven. Je rijdt met een personenbusje naar Anacapril - een korte, leuke rit met veel prachtige uitzichten. Maak een wandeling in de beroemde Piazzetta, dat ook wel de lounge van de wereld wordt genoemd, en waar al sinds de tijd van La Dolce Vita in de jaren 50 en 60 alle filmsterren en VIP's te vinden zijn. De gids vertelt je meer over het eiland en de geschiedenis ervan, en brengt je naar de tuinen van Augustus en via de charmante Via Camerelle en Via Tregare naar het centrum. Je kunt gaan lunchen bij een typisch lokaal resturant, waar je zult genieten van de heerlijke, verfrissende lokale smaken. Na de lunch ga je de beroemde Faraglioni bekijken, een bezienswaardigheid waar zelfs de Romeinse keizers van hielden. Aan het einde van je bezoek brengt de gids je weer terug naar Napels, waar een chauffeur op je wacht om je weer terug te brengen naar je hotel of naar het ontmoetingspunt.

Vanuit Napels: dagtrip naar Amalfikust

5. Vanuit Napels: dagtrip naar Amalfikust

Ga mee met deze tour en verken de beroemde en dramatische Amalfikust. Bekijk de onbeschrijfelijke pracht van de kustlijn, bezoek Ravello met zijn elegante gebouwen, en bekijk Amalfi met zijn dramatische natuurlijke omgeving onder de steile kliffen. Ga op pad met een bus, een klein busje of een auto, afhankelijk van de gekozen groepsgrootte. Maak van de gelegenheid gebruik om de schilderachtige kustlijn en de charmante omgeving te verkennen, onder begeleiding van een meertalige assistent. Beleef Zuid-Italië - haar romantiek, mode en relaxte levensstijl. Zuid-Italië is een plek vol schoonheid en passie die dichters en kunstenaars van over de hele wereld inspireert. Bezoek Amalfi en Ravello, breng tijd door op elke locatie, en geniet van een korte fotostop in Sorrento en Positano. Halverwege strijk je neer in een restaurant met adembenemend uitzicht. Geniet van een lichte lunch met een gemengde salade en een hoofdgerecht met spaghetti, aubergine, mozarella en tomaat. Nadat je de kust nog wat beter hebt verkend, keer je eind van de middag weer terug.

Pompeii & Herculaneum Shore Excursion met archeoloog

6. Pompeii & Herculaneum Shore Excursion met archeoloog

Ervaar een onvergetelijke kustexcursie vanuit Napels, inclusief een groepsreis in Pompeii en Herculaneum onder leiding van een deskundige archeoloog-gids. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten. Laat je eerst ophalen van het centraal station van Napels. Geniet van een comfortabele transfer naar Pompeii in een moderne minibus met maximaal 8 personen. Wanneer u aankomt, profiteert u van skip-the-line toegang en maakt u vervolgens een aangename wandeling door de oude Romeinse stad. Lees meer over hoe het gebied in 79 na Christus werd begraven door de vulkanische as van de Vesuvius. Leer tijdens je wandeling over de geschiedenis van de stad en hoe de Romeinen leefden. Bekijk alle belangrijke openbare gebouwen en privéhuizen tijdens een wandeling van 2 uur. Hoogtepunten zijn onder meer de Marina Gate, de Basilica, het Forum, de Forum Baths, de Lupanar (bordeel), de Bakery, het House of Faun, de Termopolium Capuano, het House of Tragic Poet en de gipsafgietsels. Na een lunch van 1 uur in het centrum van Pompeii, haalt de chauffeur je op en brengt je naar Herculaneum voor nog een rondleiding van 2 uur. Ga opnieuw naar binnen met skip-the-line tickets en zie hoe Herculaneum veel kleiner maar beter bewaard is gebleven dan Pompeii. Zie hoe terwijl Pompeii werd bedekt door 4 tot 5 meter as, Herculaneum werd begraven onder een aardverschuiving van 20 meter diepe modder. Ontdek tijdens de rondleiding verkoolde houten voorwerpen, intacte schilderijen en mozaïeken die nog steeds bewaard zijn gebleven. Hoogtepunten zijn onder meer de Tempel van de Augustali, het strand waar meer dan 300 skeletten werden gevonden, de thermale baden, het Forum, het huis van Neptunus en Amphitrite, het Samnite-huis, het Gymnasium, het House of the Dears en nog veel meer. Laat u ten slotte op tijd terugbrengen naar het treinstation voor uw verdere vertrek.

Vanuit Napels: excursie van een halve dag naar Pompeii

7. Vanuit Napels: excursie van een halve dag naar Pompeii

Bekijk de meest intrigerende punten van Pompeii tijdens deze tour van een halve dag vanuit Napels. Bezoek de beroemde archeologische vindplaats in het gezelschap van een gids tijdens een VIP-tour voor een kleine groep, een tour in een kleine groep of een reguliere groepstour. Je kunt kiezen voor een ochtend- of middagtour, en reist in een comfortabele bus met airconditioning van Napels naar Pompeii. Ontdek bij aankomst deze goed bewaarde Romeinse stad met geplaveide straten, luxe villa's en tempels. Voel de aanwezigheid van de oude Romeinen. Bezoek de thermische baden, theaters, forums, het huis van de beroemde Vetti en het 'Lupanare'. Bekijk natuurlijk afdrukken van lichamen die door de vulkanische as van bijna 2.000 jaar geleden bewaard zijn gebleven. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur voordat je weer terugkeert naar de terugbrenglocatie.

Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

8. Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

Laat je vervoer en toegangsbewijs voor je regelen voor een zorgeloze reis naar de Vesuvius. Geniet van ongelooflijke uitzichten en bezienswaardigheden vanaf deze nog steeds actieve vulkaan. Begin de tour met ophalen bij je hotel, het treinstation of in de cruisehaven van Napels. Ontmoet je chauffeur en klim in een comfortabele minibus met airconditioning om je avontuur te beginnen. Volg de snelweg rechtstreeks naar het dorp Torre del Greco en bewonder het prachtige uitzicht door het raam. Begin de klim door het Vesuvius National Park tot een hoogte van 1.000 meter. Wanneer je aankomt, ga je op pad om het park te voet te verkennen, de thuisbasis van de enige nog actieve vulkaan in continentaal Europa, de iconische Vesuvius. Loop rond de krater op 1200 meter hoogte en bewonder het adembenemende uitzicht op de charmante baai van Napels met in de verte Sorrento, Pompeii, Herculaneum en Capri. Kom terug op de parkeerplaats op het tijdstip dat door uw chauffeur is bepaald en keer terug naar het centrum van Napels, waar u wordt afgezet bij uw hotel, het station of de cruisehaven.

Van Napels: dagtrip Pompeï & Amalfikust met lunch

9. Van Napels: dagtrip Pompeï & Amalfikust met lunch

Laat de drukte van Napels achter je op een dagexcursie naar de fotogenieke Amalfikust en de boeiende ruïnes van de oude Romeinse stad Pompeï. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Napels of bij je schip in de haven van Napels. Eerst breng je een bezoek aan de ruïnes van Pompeï, ooit een drukke Romeinse stad en nu een archeologische vindplaats. In 79 n.Chr. werd de stad onder de as bedolven door de Vesuvius, die de lava tot grote hoogte uitspuwde. De stad lag vervolgens tot in de 18e eeuw begraven. Vandaag de dag kun je door de oude Romeinse straten wandelen en de opgegraven woningen, winkels, bars en zelfs een bordeel bezoeken. Terwijl je langs de Amalfikust rijdt, kun je wegdromen bij het spectaculaire landschap. Je chauffeur pauzeert op een fantastische locatie met een schitterend uitzicht op Positano en de baai. Vanaf hier gaat je reis verder naar Amalfi, waar je meer dan genoeg tijd hebt om van het heldere blauwe water te genieten.

Van Napels: Pompeii en wijnproeverij

10. Van Napels: Pompeii en wijnproeverij

Bezoek de ruïnes van Pompeii en ontdek de winkels, bordelen, baden en villa's van een alledaags stadje in de Romeinse Republiek, bedolven onder lava en as toen de Vesuvius in 79 na Christus uitbarstte. Krijg uniek inzicht in de levensstijl van de inwoners van de oude stad. Volg vervolgens een rondleiding door de wijngaarden op de hellingen van de Vesuvius en ervaar de passie van Sorrentino-wijnen, met wijnbouw in hun DNA. Leer meer over de oorsprong van de wijnen. Hoor over hun unieke kenmerken van de zonverbrande grond en bevrucht met periodieke lavastromen. Ontdek het verhaal van wijnen zoals "Lacryma Christi", geschreven door de hand van de natuur op haar meest gewelddadige wijze. Het is een verhaal dat al tientallen jaren aan de gang is, dankzij een vasthoudende familie die wist hoe ze een gebied dat rijk was aan kostbaar fruit moest onderhouden. Na het verkennen van de wijngaarden op de "gewelddadige" hellingen, kunt u ontspannen tijdens een heerlijke mediterrane lunch, geserveerd met wijnen uit de regio, zoals "Falanghina", "Lacryma Christi", "Aglianico" en vele andere bekende variëteiten.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Transfers
  • Andere belevenissen
138 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 9

Overzicht activiteiten in Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.692 beoordelingen

Geweldige reis! Hoewel het een lange dag was: het was het zeker waard. Pompeii was zo interessant, de gids was deskundig en gaf ons een geweldige rondleiding. Er was zoveel meer dat we hadden kunnen zien en het zou leuk geweest zijn om nog een paar uur te hebben om de plaats na de tour zelf te verkennen, maar de tijd was kort omdat we de kust van Amalfi bezochten na Pompeii. Positano was prachtig, we hebben er maar een korte tijd doorgebracht: genoeg om naar het strand te lopen en dan een drankje en een citroensorbet te pakken voordat we terugreizen naar Rome.

Martha n Claudia waren onze reisleiders. Ze waren humoristisch en hielden ons aan het lachen van het begin tot het einde van de reis. Enrico de buschauffeur maakt de reis compleet. De reisleider van Pompei, ik kan me de naam van de dame niet herinneren, haar zachte toon maakt het luisteren naar haar een genot. Zo jammer dat ik de volgende dag wegging. Zou graag met Claudia of Martha meegaan op hun volgende reis. Over het algemeen was ik blij dat ik met een tournee ging in plaats van mijn eigen tour naar de kust van Pompei en Amalfi te gaan.

Zeer goede ervaring voor een enkele dag. Zowel de gids (Rob) als de chauffeur (Giulio) zijn uitstekend en zeer voorzichtig, ze zorgen te allen tijde voor je, ze zijn zeer attent en erg vriendelijk en leuk. Ook mijn gids in Pompeii, Willy, het bezoek was erg goed, Pompeii is erg groot en we hebben maar 20% gezien maar het is een goede introductie. De moeite waard.

Zeer interessant circuit in Pompeii; we hebben onze zeer vriendelijke gids Alfredo zeer op prijs gesteld voor de zeer relevante informatie. Voor Vesuvius, de afwezige gids, hebben we de wandeling alleen gedaan, zonder enige uitleg. De plaatsen zijn mooi ondanks de dingen die niet gerespecteerd worden.

Prachtige dag gehad in Pompei en op de Vesuvius. Echt een aanrader! Goed geregeld qua vervoer en gidsen. De lunch in restaurant Vesuvio was prima, maar geen sfeervolle locatie.