Kies data
Napels

Musea & tentoonstellingen

Napels Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Pompeï: kleine groepstour met archeoloog

1. Pompeï: kleine groepstour met archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met je deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Maak zelf uit hoe je beleving eruit ziet, met keuze uit een gedeelde tour in kleine groep of een privétour voor jou groep alleen. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeii. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog- en gids je zal vertellen over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug in de tijd. Enkele van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het eind van de tour krijg je goede tips van je gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid te verkennen. Tevens krijg je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dichtbij de plek van de opgraving ligt. Je kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

Napels: rondleiding door de Spaanse wijk onder de grond

2. Napels: rondleiding door de Spaanse wijk onder de grond

Duik in de historische site van Underground Napels met toegang en een rondleiding. Ga op avontuur vanuit de Spaanse wijk naar de verborgen diepten van de stad. Verken de kronkelende tunnels en passeer het oude Napolitaanse aquaduct. Baan je een weg naar de Spaanse wijk om je vriendelijke gids en groep voor de dag te ontmoeten. Geniet van het luisteren naar een korte introductie terwijl je je voorbereidt op het betreden van de tunnels naar Underground Naples. Ga onder de straten door terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad vanaf de eerste transformaties door de Grieken tot de ontwikkeling van het Napolitaanse aquaduct tot een schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

3. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

Napels is een mengeling van kleuren en geuren. Raak betoverd door de warmte van de mensen en de geluiden van het dagelijkse leven. Je begint de tour bij de Piazza Bellini, waar je de overblijfselen ziet van de oude Griekse muren. Je gaat verder naar de  Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad, op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange, smalle straat met winkels, restaurant en zijsteegjes die het oude Napels in twee perfecte helften verdeelt. Sta versteld van de Piazza San Domenico Maggiore, met een perfecte overlapping van architectonische stijlen en de parel van Naples, de Capella San Severo met de sculptuur de Gesluierde Christus van Giuseppe Sanmartino. Zie het beroemde standbeeld van de God van de Nijl, de Piazza San Gaetano en de kerken San Lorenzo en San Paolo Maggiore. De barokke kathedraal van San Gennaro dateert uit de 13e eeuw en vormt het hart van het Napolitaanse geloof. Hier wordt het bloed van haar beschermheilige, St. Gennaro, bewaard. Het wordt vloeibaar tijdens het zogenaamde Mirakel van San Gennaro.

Napels: ticket voor Museo Archeologico Nazionale

4. Napels: ticket voor Museo Archeologico Nazionale

Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum van Napels met een dagticket en bewonder een van de fraaiste collecties van Griekse en Romeinse voorwerpen ter wereld. Karel III van Spanje richtte het museum in het midden van de 18de eeuw op.  Het museum bevat een uitgebreide collectie van voorwerpen uit de Griekse en Romeinse oudheden. De Farnese-collectie, die onder andere gegraveerde edelstenen en grote marmeren sculpturen bevat, vormt de kern van de verzameling. Bekijk ook de bekendste collecties van het museum, evenals nieuwe displays van de geschiedenis van munten en het beroemde Geheime Kabinet.

Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

5. Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

Verken het complex van San Lorenzo Maggiore, in het geografische centrum van het oude Napels, en de ondergrondse schatten die eronder liggen. Bekijk kleurrijke fresco's in de Sisto V-hal, de gotische charme van de Chamber Hall en opgegraven relikwieën in het museum. Bewonder de schoonheid van de San Lorenzo Maggiore-kerk en de Franciscaanse fresco's voordat je naar de prachtige plafondfresco's in de Sisto V-hal kijkt. Ga door het klooster en bezoek de kapittelzaal, versierd met een gotisch portaal uit de late veertiende eeuw. Daal vervolgens 10 meter onder de grond af en ontdek de oude ruïnes van de Neapolis, de oude Grieks-Romeinse stad die werd gesticht in 470 voor Christus. Ontdek het oude commerciële hart van de stad, de Macellum (markt) . Sluit uw bezoek af met wat tijd in het museum, dat een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van Napels van de klassieke tijd tot de negentiende eeuw.

Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

6. Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

Treed een magische wereld binnen en verken de nieuwe secties van Naples Underground, de ondergrondse wereld vol geschiedenis in Napels. Deze emotionele reis leidt bezoekers door het nieuwe gedeelte van de metro van Napels. De Bourbontunnel werd in 1853 gebouwd door Ferdinand II de Bourbon, die een ontsnappingsroute wilde van het Koninklijk Paleis naar de barak aan Via della Pace, het huidige Via Morelli. De tunnel werd nooit volledig afgerond en werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als militair ziekenhuis. Zie handgeschreven berichten uit de oorlog en zie de hoop en wanhoop van hen die erbij waren. Je vindt in de tunnel ook standbeelden uit de fascistische tijd en een unieke tentoonstelling van auto's en motoren die jarenlang onder puin waren bedolven.

Napels: toegangsticket Palazzo Reale & Pemcards

7. Napels: toegangsticket Palazzo Reale & Pemcards

Verken de belangrijkste koninklijke residentie van de Bourbon-koningen met een dagticket voor het Palazzo Reale in Napels. Het Palazzo Reale, de thuisbasis van de Bourbon-heersers in de eerste helft van de 18e eeuw, werd ontworpen door een van de meest prominente architecten van die tijd, Domenico Fontana. Het paleis ligt aan het elegante Piazza Plebiscito, het grootste plein van Napels. Binnen ontdek je een prachtige dubbele trap die je naar de koninklijke vertrekken leidt, waar nu het museum voor meubels en kunst van het paleis is gevestigd. Bewonder een enorme 18e-eeuwse kerststal in de Cappella Reale (Koninklijke Kapel). Kom meer te weten over de enorme verzameling teksten in de Nationale Bibliotheek, waaronder duizenden papyrusrollen gevonden in Herculaneum, en de overblijfselen van een 5e-eeuwse Koptische Bijbel.

Herculaneum: tickets en tour met een lokale archeoloog

8. Herculaneum: tickets en tour met een lokale archeoloog

Ontdek de ruïnes van Herculaneum, een UNESCO-werelderfgoed en een van 's werelds best bewaarde oude steden. Herculaneum werd begraven onder vulkanisch materiaal na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, maar in tegenstelling tot de nabijgelegen plaats Pompeii is veel van de stad bewaard gebleven, zoals daken, bedden, deuren, voedsel en zelfs skeletten. Loop door de geplaveide straten van dit UNESCO-werelderfgoed met een deskundige archeoloog en krijg een glimp van hoe het leven was vóór de verwoestende uitbarsting. Verken intacte gebouwen in je eigen tempo, bekijk goed bewaarde fresco's en stel je de dagelijkse rituelen voor van degenen die de winkels, het openbare gymnasium en de openbare thermale baden gebruiken die vandaag de dag nog steeds te zien zijn.

Napels: rondleiding door het Nationaal Archeologisch Museum van Napels

9. Napels: rondleiding door het Nationaal Archeologisch Museum van Napels

Bekijk het beste van het Archeologisch Museum van Napels in het gezelschap van een gids tijdens een wandeltocht. Haal het meeste uit uw tijd met skip-the-line toegangsprivileges. Bewonder de kunst en kunstvoorwerpen uit Pompeii, Herculaneum en meer van dichtbij. Begin de rondleiding bij de kassa van het museum en laat je leiden door een professionele gids en archeoloog. Vaar langs de lange wachtrijen met uw skip-the-line toegangskaarten. Ontdek de verborgen schatten van een van de oudste en rijkste musea ter wereld. Bekijk de Farnese-collectie met oude beelden van Hercules, de 2 Tyrannicides (tirannendoders), de majestueuze groep Toro Farnese, Griekse goden en Romeinse keizers. Bekijk enkele van de best bewaarde fresco's en mozaïeken uit het nabijgelegen Pompeii en Herculaneum van dichtbij. Loop door de vleugels van de galerij om de Romeinse collectie te bewonderen met artefacten die de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus hebben overleefd. Laat je inspireren door de mooiste meesterwerken van de klassieke kunst, samen met artefacten, munten en muurschilderingen uit de hele oude geschiedenis, en leer over hun oorsprong in je gids.

Napels: Capodimonte National Museum Ticket en Pemcards

10. Napels: Capodimonte National Museum Ticket en Pemcards

Bezoek het Nationaal Museum van Capodimonte, gelegen op een heuveltop in Napels, van waaruit u het ongelooflijke uitzicht over de stad en de zee kunt bewonderen. Ontdek hoe het paleis zijn lange koninklijke band in de 18e eeuw begon als jachthuis met koning Charles, de Bourbon-koning van Napels en Sicilië. Terwijl je door het museum wandelt, kun je de prachtige interieurs bewonderen die zijn ontworpen door Charles van Bourbon. Deze kamers waren de voormalige residentie van de familie Bourbon en herbergen nu de kunstcollectie van de familie, waaronder meesterwerken van Titiaan, Parmigianino, Carracci, Borgia en d'Avalos. Ga naar de Porcelain Gallery op de 2e en de 3e verdieping en bekijk de beroemde porseleinkast in de Royal Apartments.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
42 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 42

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Napels

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Napels?

Welke Musea & tentoonstellingen in Napels nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Mooie wandeling in het historische centrum van Napels met Carlo Zarone. Een leuke gids maar vooral heel goed voorbereid en in staat om de aandacht van de groep vast te houden. Uit zijn woorden begrijpen we de liefde die hij heeft voor zijn stad en voor zijn werk. De twee en een half uur zijn omgevlogen. Grote finale met de kapel van San Severo en zijn gesluierde Christus. Dankzij onze gids konden we de betekenis van de prachtige aanwezige meesterwerken begrijpen. Beoordeeld 10 en lof.

Carlo heeft ons tijdens deze prachtige tour de schoonheid en geschiedenis van Napels in al zijn pracht overgebracht. Gepassioneerd en precies in zijn uitspraken zag hij eruit als een acteur in een toneelstuk en wij de toeschouwers daar om met open ogen te bewonderen en met veel plezier te luisteren. Napels is prachtig, bedankt Carlo voor het benadrukken van de charme en geschiedenis die we zelf nauwelijks hadden kunnen begrijpen.

Echt een buitengewone ervaring, onze gids Carlo heeft ons echt in de geschiedenis van Napels vervoerd, hij liet ons dingen zien die we waarschijnlijk zonder een rondleiding van dit type nooit zouden hebben geweten. Carlo houdt van zijn stad, dat hoor je aan de manier waarop hij erover praat en is nooit zuinig geweest met details en informatie. Ik zal iedereen die naar Napels komt adviseren om een rondleiding met hem te maken.

We zijn verheugd Pompeii te hebben bezocht met zo'n gepassioneerde en fascinerende archeoloog. Hartelijk dank aan hem voor zijn beschikbaarheid en zijn delen.

Zeer ervaren gids, sprak zeer goed Engels. Wist zeer veel te vertellen. Groot terrein en heel veel te zien beste om dit met een gids te doen.