Napels
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Napels Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

 • Pompeii: voorrangsticket met audiogids

  1. Pompeii: voorrangsticket met audiogids

  Sla de lange wachtrijen over en ontdek de overblijfselen van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Maak gebruik van een audiogids en bekijk huizen en alledaagse voorwerpen die vrijwel geheel intact zijn gebleven. Ervaar deze alledaagse Romeinse stad zoals die erbij lag ten tijde van het Romeinse rijk.

  Was mooie tour. Duidelijk! Nadeel paspoort inleveren. Terwijl men dit niet mag vragen ivm veiligheid qua gegevens. Dus echt een minpunt.

 • Ticket voor de Bourbontunnel

  2. Ticket voor de Bourbontunnel

  Treed een magische wereld binnen en verken de nieuwe secties van Naples Underground, de ondergrondse wereld vol geschiedenis in Napels. Deze emotionele reis leidt bezoekers door het nieuwe gedeelte van de metro van Napels. De Bourbontunnel werd in 1853 gebouwd door Ferdinand II de Bourbon, die een ontsnappingsroute wilde van het Koninklijk Paleis naar de barak aan Via della Pace, het huidige Via Morelli. De tunnel werd nooit volledig afgerond en werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als militair ziekenhuis. Zie handgeschreven berichten uit de oorlog en zie de hoop en wanhoop van hen die erbij waren. Je vindt in de tunnel ook standbeelden uit de fascistische tijd en een unieke tentoonstelling van auto's en motoren die jarenlang onder puin waren bedolven.

  Het was een hele leuke en interessante excursie, mede door de hele leuke gids Sabrina. Ze wist het leuk en spannend te vertellen. Het enige minpuntje was de snelheid waarmee ze sprak.

 • Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

  3. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

  Napels is een mengeling van kleuren en geuren. Raak betoverd door de warmte van de mensen en de geluiden van het dagelijkse leven. Je begint de tour bij de Piazza Bellini, waar je de overblijfselen ziet van de oude Griekse muren. Je gaat verder naar de  Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad, op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange, smalle straat met winkels, restaurant en zijsteegjes die het oude Napels in twee perfecte helften verdeelt. Sta versteld van de Piazza San Domenico Maggiore, met een perfecte overlapping van architectonische stijlen en de parel van Naples, de Capella San Severo met de sculptuur de Gesluierde Christus van Giuseppe Sanmartino. Zie het beroemde standbeeld van de God van de Nijl, de Piazza San Gaetano en de kerken San Lorenzo en San Paolo Maggiore. De barokke kathedraal van San Gennaro dateert uit...

 • Napels: 3-daagse pas voor attracties en openbaar vervoer

  4. Napels: 3-daagse pas voor attracties en openbaar vervoer

  Met één enkele pas profiteer je van toegang tot meer dan 20 monumenten, musea en archeologische sites, waaronder de catacomben van San Gennaro en San Gaudioso, het Nationaal Archeologisch Museum, MADRE, Museo e Real Bosco di Capodimonte, het Koninklijk Paleis, de Bourbontunnel, Castel Sant'Elmo en Certosa di San Martino. Ook krijg je gratis toegang tot 3 musea of archeologische sites en korting op de musea en vindplaatsen die je daarna nog bezoekt. Ontdek de stad en reis gratis met het openbaar vervoer (UnicoCampania). Reis met metrolijn 1 'Metro dell'Arte', lijn 2, lijn 6, de kabelbaan, de tram, de Circumflegrea-treinen en de Cumana e Circumvesuviana-stadsroute. 

  Alle mogelijk stadsvervoer was inbegrepen zowel bus, metro, tram. Daarbovenop nog gratis toegang tot 2 musea's en korting op alle andere.

 • Pompeii, Herculaneum & Napels: stadspas voor 3 dagen

  5. Pompeii, Herculaneum & Napels: stadspas voor 3 dagen

  Met de Artecard voor Napels en Campania profiteer je van toegang tot meer dan 40 monumenten, musea en archeologische sites, waaronder de ruïnes van Pompeii, Herculaneum, de catacomben van San Gennaro en San Gaudioso, het Nationaal Archeologisch Museum, MADRE, Museo e Real Bosco di Capodimonte, het Koninklijk Paleis, de Bourbontunnel, Castel Sant'Elmo, Certosa di San Martino, het Paleis van Caserta, Paestum en het Archeologisch Museum van Capua. De pas geeft je gratis toegang tot 2 musea of archeologische sites en korting op de musea en vindplaatsen die je daarna nog bezoekt. Ontdek de stad en reis gratis op het regionale openbaarvervoernet van Napels en Campania (UnicoCampania).

  We hadden een leuke tijd in de buurt van Napels, we zijn met de pas naar Pompeii en het Herculaneum geweest, do volgende dag naar het nationale archeologische museum in Napels. Goed geregeld dat je ook het OV kan gebruiken met deze pas.

 • Herculaneum: tickets en tour met een lokale archeoloog

  6. Herculaneum: tickets en tour met een lokale archeoloog

  Ontdek de ruïnes van Herculaneum, een UNESCO-werelderfgoed en een van 's werelds best bewaarde oude steden. Herculaneum werd begraven onder vulkanisch materiaal na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, maar, in tegenstelling tot de nabijgelegen site van Pompeii, werd veel van de stad bewaard, zoals daken, bedden, deuren, voedsel en zelfs skeletten. Wandel door de geplaveide straten van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie met een deskundige archeoloog en krijg een glimp van hoe het leven was vóór de verwoestende uitbarsting. Verken intacte gebouwen in je eigen tempo, zie goed bewaarde fresco's en stel je de dagelijkse rituelen voor van mensen die gebruikmaken van de winkels, de openbare sportzaal en de openbare thermale baden die nog steeds te zien zijn vandaag.

 • Archeologisch museum van Napels 2-uur durende privérondleiding

  7. Archeologisch museum van Napels 2-uur durende privérondleiding

  Geniet van een rondleiding door het Nationaal Archeologisch Museum van Napels, gelegen in de noordwestelijke hoek van de oorspronkelijke Griekse muur van de stad. De 2 uur durende tour laat je kennismaken met een van 's werelds grootste archeologiecollecties, inclusief buitengewone meesterwerken van kunst ontdekt in Pompeii, Herculaneum, Stabiae, Oplontis en aanverwante villa's. De kern is de Farnesiaanse verzameling sculpturen en andere objecten, zoals het mozaïek van Alexander de Grote uit het Huis van de Fauno in Pompeii. Zie silvers uit het huis van Menandro in Pompeii en een aantal Romeinse fresco's opgegraven uit het Vesuviaanse gebied. Wandel door de galerij met de Farnese-collectie om de legendarische beelden van Hercules in rust te bewonderen, evenals 2 Tyrannicide en de majestueuze groep genaamd "Toro Farnese". Je gids zal het gebruik van alledaagse voorwerpen uitleggen, met ...

 • Napels: 3-daagse Napels Light Pass

  8. Napels: 3-daagse Napels Light Pass

  Ervaar de topattracties en rondleidingen van Napels en krijg tot 35% korting op de toegang met de Napels Light Pass. U heeft actuele openingstijden, informatiebladen, prijslijsten en live routebeschrijvingen binnen handbereik. Bepaal waar je zin in hebt op de dag, zodat je niet eens van tevoren hoeft te plannen. Bezoek de wereldberoemde catacomben van San Gennaro of de kerk San Lorenzo Maggiore. Verken meer van Napels met een hop-on, hop-off bustour, zoef door de stad als een local op een Vespa of ga mee op een boottocht rond de Golf van Napels. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je pas is volledig digitaal en er is geen fysieke kaart nodig. Download uw pas eenvoudig rechtstreeks op uw smartphone. Toon je pas bij elke attractie voor een snelle en gemakkelijke toegang. Tours en attracties inbegrepen bij de Napels Light Pass: Topattracties en musea:•Napels Underground 1 en 2•Catacomben van S...

 • Van Rome: Pompeii en Herculaneum Tour met kleine groepen

  9. Van Rome: Pompeii en Herculaneum Tour met kleine groepen

  Neem een snelle trein met je vooraf geboekte tickets van Rome naar Napels en geniet van een rondleiding door Pompeii en Herculaneum in een kleine groep. Ontsnap aan de drukte van de Italiaanse hoofdstad voor de dag. Ontmoet je gids bij aankomst op het centraal station van Napels. Maak een korte rit met een comfortabele minibus van Napels naar Pompeii. Bezoek de hoogtepunten van Pompeii met je gids, waaronder de onlangs geopende huizen, de gipsafgietsels van slachtoffers, het bordeel en nog veel meer. Geniet van wat vrije tijd om te winkelen of voor de lunch. Vertrek per snelle bus naar Herculaneum voor een bezoek van twee uur aan de site. Ontdek de ruïnes en andere archeologische hoogtepunten; stop bij het huis van Neptunus en Amphitrite, en op het strand waar honderden skeletten worden bewaard. Ontspan op een minibus transfer terug naar het centraal station van Napels om een snelle t...

 • Pompeii: rondleiding van 2,5 uur

  10. Pompeii: rondleiding van 2,5 uur

  Pompeii in je eentje verkennen kan best moeilijk en verwarrend zijn. De enorme archeologische vindplaats is een van de best bewaarde herinneringen van het Romeinse rijk, en tijdens deze speciale tour naar de hoogtepunten kom je dichter bij de fascinerende geschiedenis en het tragische einde van de "begraven stad". Verken de volledig bewaard gebleven straten van Pompeii met een officiële gids, van wie de meesten opgeleide archeologen zijn, en bezoek interessante en ontroerende bezienswaardigheden van de stad, die werd begraven tijdens de enorme uitbarsting van de Vesuvius in 79. Sla de lange wachtrijen bij de ruïnes over en wandel langs de overblijfselen van de winkels, tempels, openbare baden en huizen die ooit de bloeiende stad vormden. Luister naar boeiende verhalen over het leven in de Romeinse Republiek en zie hoe gewone mensen bijna 2000 jaar geleden leefden. Bekijk de overblijfs...

  Geweldige ervaring met goed engels sprekende gids. Ze was van beroep archeologe en heeft door haar ervaring een toevoeging gegeven aan onze rondleiding door Pompei. Zonder gids blijft het een hoop stenen maar door haar verhalen kwam de stad tot leven! Een echte aanrader!

Sitemap Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Een aantrekkelijk aanbod! Geen onnodige wachtrijen bij de kassa. De inhoud van het digitale paspoort op de mobiele telefoon na registratie, login en activatie verliep vlot en hoefde nergens heen. Communicatie via Whatsapp werkte perfect en onmiddellijk - grote lof!

We verbleven 3 dagen in Napels en de pas was erg handig om over lange afstanden te reizen en om te profiteren van de voordelen van musea. We zullen zeker terugkomen! Ik raad ten zeerste aan om de pas te gebruiken.

Het was een hele leuke en interessante excursie, mede door de hele leuke gids Sabrina. Ze wist het leuk en spannend te vertellen. Het enige minpuntje was de snelheid waarmee ze sprak.

Ging redelijk snel om binnen te komen prima! Mits je vroeg daar bent 9 uur gaat het pompeii open.

Ideaal voor een driedaags verblijf. Gratis toegang tot vervoer is erg handig. Ik raad aan.