Napels Musea & tentoonstellingen

Napels Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

1. Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

Dit is je kans om met een gids de best bewaarde Romeinse stad ter wereld te verkennen: Herculaneum. Aan het leven in deze welvarende stad van handelaars en edellieden kwam een abrupt einde toen de  Vesuvius bijna 2000 jaar geleden tot uitbarsting kwam.  Je bekijkt de waterkant waar de overblijfselen van 300 mensen liggen; zij zagen de zee als enige uitweg, tevergeefs... Je neemt een kijkje in het huis van Samniet, de thermen, de Tempel van Augustales en het Forum. Ontdek het huis van Neptunus en Amphitrite, het Gymnasium en nog zoveel meer. Je ziet niet alleen steen-, marmer- en keramiekresten, maar ook verkoold hout, en schilderijen en mozaïeken die nog bijzonderder zijn dan die in Pompeii. Tijdens deze rondleiding van 2 uur kom je meer te weten over het leven in deze stad en de verwoestende uitbarsting die haar einde betekende.

Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

2. Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

Treed een magische wereld binnen en verken de nieuwe secties van Naples Underground, de ondergrondse wereld vol geschiedenis in Napels. Deze emotionele reis leidt bezoekers door het nieuwe gedeelte van de metro van Napels. De Bourbontunnel werd in 1853 gebouwd door Ferdinand II de Bourbon, die een ontsnappingsroute wilde van het Koninklijk Paleis naar de barak aan Via della Pace, het huidige Via Morelli. De tunnel werd nooit volledig afgerond en werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als militair ziekenhuis. Zie handgeschreven berichten uit de oorlog en zie de hoop en wanhoop van hen die erbij waren. Je vindt in de tunnel ook standbeelden uit de fascistische tijd en een unieke tentoonstelling van auto's en motoren die jarenlang onder puin waren bedolven.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en Vesuvius

3. Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en Vesuvius

De uitbarsting in 79 na Christus betekende een vurig einde voor Pompeii, maar de catastrofe bewaarde de havenstad ook bijna volledig onder lagen vulkanische as. Duizenden jaren later kun je nog steeds de macabere straten verkennen en huizen, badhuizen en snackbars binnentreden. Je reist van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, onder begeleiding van je deskundige reisleider. Profiteer van voorrangstoegang en laat je rondleiden door Pompeii's eigen officiële gidsen die een levendig beeld schetsen van de dagen die aan de uitbarsting voorafgingen. Overal in de ruïnes kom je afgietsels van doden tegen: gipsen replica's van de ongelukkige burgers die niet konden ontkomen en door de oververhitte vulkaanas werden vereeuwigd. Reis daarna van Pompeii naar Napels, waarbij de reisleider je onderweg meer historische weetjes vertelt.

Napels: ticket voor Museo Archeologico Nazionale

4. Napels: ticket voor Museo Archeologico Nazionale

Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum van Napels met een dagticket en bewonder een van de fraaiste collecties van Griekse en Romeinse voorwerpen ter wereld. Karel III van Spanje richtte het museum in het midden van de 18de eeuw op.  Het museum bevat een uitgebreide collectie van voorwerpen uit de Griekse en Romeinse oudheden. De Farnese-collectie, die onder andere gegraveerde edelstenen en grote marmeren sculpturen bevat, vormt de kern van de verzameling. Bekijk ook de bekendste collecties van het museum, evenals nieuwe displays van de geschiedenis van munten en het beroemde Geheime Kabinet.

Napels: dagtocht naar Herculaneum en de Vesuvius

5. Napels: dagtocht naar Herculaneum en de Vesuvius

Begin je dagtour vanuit het historische centrum van Napels, vanwaar je naar de ruïnes van Herculaneum gaat. Na ongeveer 40 minuten rijden, brengt de bus u naar de hoofdingang van de ruïnes. Je kunt genieten van skip-the-line toegang met je voucher, voordat je Herculaneum zelf kunt ontdekken. Herculaneum was de eerste archeologische vindplaats die in de 18e eeuw werd ontdekt en werd een van de beroemdste plekken ter wereld. Tegenwoordig heeft Herculaneum verschillende bezienswaardigheden, zoals het huis met het mozaïekatrium, het huis van de herten, de thermale spa's van het forum, het huis van het mozaïek van Neptunus en Amphitrite, dat absoluut een bezoek waard is. Daarna gaat u verder naar de Vesuvius, genietend van een rit door een nationaal park met een prachtig uitzicht op de baai van Napels. De bus klimt naar een hoogte van 1000 meter, van waar je een wandelpad omhoog naar de krater neemt waar je uitzicht op de omgeving kunt bewonderen en meer kunt leren over de lokale geologie van de vulkanologische gidsen. Je Mt. volgen Bezoek aan de Vesuvius, je gaat terug naar Napels.

Pompeii & Herculaneum Shore Excursion met archeoloog

6. Pompeii & Herculaneum Shore Excursion met archeoloog

Ervaar een onvergetelijke kustexcursie vanuit Napels, inclusief een groepsreis in Pompeii en Herculaneum onder leiding van een deskundige archeoloog-gids. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten. Laat je eerst ophalen van het centraal station van Napels. Geniet van een comfortabele transfer naar Pompeii in een moderne minibus met maximaal 8 personen. Wanneer u aankomt, profiteert u van skip-the-line toegang en maakt u vervolgens een aangename wandeling door de oude Romeinse stad. Lees meer over hoe het gebied in 79 na Christus werd begraven door de vulkanische as van de Vesuvius. Leer tijdens je wandeling over de geschiedenis van de stad en hoe de Romeinen leefden. Bekijk alle belangrijke openbare gebouwen en privéhuizen tijdens een wandeling van 2 uur. Hoogtepunten zijn onder meer de Marina Gate, de Basilica, het Forum, de Forum Baths, de Lupanar (bordeel), de Bakery, het House of Faun, de Termopolium Capuano, het House of Tragic Poet en de gipsafgietsels. Na een lunch van 1 uur in het centrum van Pompeii, haalt de chauffeur je op en brengt je naar Herculaneum voor nog een rondleiding van 2 uur. Ga opnieuw naar binnen met skip-the-line tickets en zie hoe Herculaneum veel kleiner maar beter bewaard is gebleven dan Pompeii. Zie hoe terwijl Pompeii werd bedekt door 4 tot 5 meter as, Herculaneum werd begraven onder een aardverschuiving van 20 meter diepe modder. Ontdek tijdens de rondleiding verkoolde houten voorwerpen, intacte schilderijen en mozaïeken die nog steeds bewaard zijn gebleven. Hoogtepunten zijn onder meer de Tempel van de Augustali, het strand waar meer dan 300 skeletten werden gevonden, de thermale baden, het Forum, het huis van Neptunus en Amphitrite, het Samnite-huis, het Gymnasium, het House of the Dears en nog veel meer. Laat u ten slotte op tijd terugbrengen naar het treinstation voor uw verdere vertrek.

Napels: rondleiding door het Nationaal Archeologisch Museum van Napels

7. Napels: rondleiding door het Nationaal Archeologisch Museum van Napels

Bekijk het beste van het Archeologisch Museum van Napels in het gezelschap van een gids tijdens een wandeltocht. Haal het meeste uit uw tijd met skip-the-line toegangsprivileges. Bewonder de kunst en kunstvoorwerpen uit Pompeii, Herculaneum en meer van dichtbij. Begin de rondleiding bij de kassa van het museum en laat je leiden door een professionele gids en archeoloog. Vaar langs de lange wachtrijen met uw skip-the-line toegangskaarten. Ontdek de verborgen schatten van een van de oudste en rijkste musea ter wereld. Bekijk de Farnese-collectie met oude beelden van Hercules, de 2 Tyrannicides (tirannendoders), de majestueuze groep Toro Farnese, Griekse goden en Romeinse keizers. Bekijk enkele van de best bewaarde fresco's en mozaïeken uit het nabijgelegen Pompeii en Herculaneum van dichtbij. Loop door de vleugels van de galerij om de Romeinse collectie te bewonderen met artefacten die de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus hebben overleefd. Laat je inspireren door de mooiste meesterwerken van de klassieke kunst, samen met artefacten, munten en muurschilderingen uit de hele oude geschiedenis, en leer over hun oorsprong in je gids.

Napels: schat van St. Gennaro met audiogids

8. Napels: schat van St. Gennaro met audiogids

Het woord 'schat', in heilige kunst, verwijst naar de kapel van de relikwieën, maar in Napels herbergt de schat van San Gennaro ook een onschatbaar erfgoed van devotionele voorwerpen gemaakt van goud, zilver, brons en edelstenen. Door de eeuwen heen zijn deze rijkdommen aan San Gennaro geschonken door Napolitaanse en buitenlandse koningen, door pausen en door het volk. De audiogids verwelkomt de buitengewone vertolking door Toni Servillo, de gepassioneerde vertelling door Nunzia Schiano, het boeiende verhaal van Patrizio Rispo, de inleiding door Maurizio de Giovanni, het welkom door Don Riccardo Carafa d'Andria en Monseigneur Vincenzo de Gregorio en de originele muziek gecomponeerd door Antonio Fresa met de speciale deelname van Raiz, Pietra Montercorvino, Eugenio Bennato, Vincenzo de Gregorio, Maurizio Capone, Marco Zurzolo en het Sanitansamble Youth Orchestra. De audiogids is beschikbaar in het Italiaans, Engels, Frans, Duits, Spaans en ook in het Napolitaans! Kies de optie met catalogus en/of soundtrack-cd om een tastbare herinnering aan de ervaring voor altijd te bewaren

Napels: Capodimonte National Museum Ticket en Pemcards

9. Napels: Capodimonte National Museum Ticket en Pemcards

Bezoek het Nationaal Museum van Capodimonte, gelegen op een heuveltop in Napels, van waaruit u het ongelooflijke uitzicht over de stad en de zee kunt bewonderen. Ontdek hoe het paleis zijn lange koninklijke band in de 18e eeuw begon als jachthuis met koning Charles, de Bourbon-koning van Napels en Sicilië. Terwijl je door het museum wandelt, kun je de prachtige interieurs bewonderen die zijn ontworpen door Charles van Bourbon. Deze kamers waren de voormalige residentie van de familie Bourbon en herbergen nu de kunstcollectie van de familie, waaronder meesterwerken van Titiaan, Parmigianino, Carracci, Borgia en d'Avalos. Ga naar de Porcelain Gallery op de 2e en de 3e verdieping en bekijk de beroemde porseleinkast in de Royal Apartments.

Sla de wachtrij over in Herculaneum - Groepstour van een halve dag

10. Sla de wachtrij over in Herculaneum - Groepstour van een halve dag

De tour vertrekt elke dinsdag, donderdag en zaterdag vanuit Napels. De chauffeur haalt je op bij de belangrijkste hotels in het centrum van Napels. Na de pick-up ontmoet je de gids op het treinstation van Napels om de trein naar Herculaneum te nemen. Bereik Herculaneum in slechts 20 minuten. Sla de wachtrij over met de hulp van de gids. Net alsof je een tijdmachine hebt, loop je door de geschiedenis van alle gebouwen van de oude Romeinse stad die werd begraven door de as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Herculaneum is kleiner dan Pompeii en kan in 1,5 uur worden bezocht, wat het perfect maakt als een bezoek voor degenen die weinig tijd hebben. Bezoek ook het Termopolium, het Sannite House, House of the Reliëf van Telephus, House of the Black Hall en het House of the Wooden Partition. Na de rondleiding neemt de gids je mee naar het treinstation van Herculaneum om de trein terug naar Napels te nemen. Eenmaal in Napels brengt een chauffeur je terug naar het ophaalpunt in de ochtend.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
42 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Napels

Welke topattracties zijn een must-see in Napels?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Napels?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Sitemap Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Wij hadden een super leuke begeleidster en in Pompeii een leuke gids. Alles was goed verzorgd zodat de tijd niet uitliep. Hiermee hadden we voor alles voldoende tijd. Onze begeleidster had goede historische verhalen over Rome, Napels en Italië. Daarnaast een hoop geleerd over het verschillende eten en wat waar hoort in welke provincie.

Mooie rondleiding door iemand die met passie voor zijn vak de rondleiding aan elkaar praat. Waar je anders doelloos naar een hoop “stenen”en mooie mozaïek zou kijken krijg je nu een echte inleving van hetgeen zich vroeger heeft afgespeeld. Het toont ook aan hoe ver de mensen al stonden in hun dagdagelijkse bezigheden.

Elk moment leefde volledig geprojecteerd in een andere ruimte-tijddimensie .... een bijna intieme ervaring in contact met de geschiedenis, zelfs de donkerste van de oorlog, de kinderspellen en het teken van de bedden op de grond raakten me, de fantastische gids Dank jij

Zeer enthousiaste gids die zijn Engels perfecte beheerste en zeker ook voldoende informatie gaf! Als we vragen hadden, gaf er met plezier een antwoord op. Voor mij is dit een absolute aanrader om door te geven, de auto’s en brommers op het einde zijn echt magnifiek!

Echt de moeite, wist niet dat Napels zo geleden had onder WOII