Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in Engels te bekijken.
Rondleiding

Napels: Old Town and Veiled Christ Tour

Napels: Old Town and Veiled Christ Tour

Vanaf € 45 per persoon

Ontdek enkele van de oudste en meest historische bezienswaardigheden in Napels tijdens een rondleiding. Sluit de tour af met toegang tot de gesluierde Christus, een van de meest opmerkelijke sculpturen ter wereld.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Italiaans
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Kleine groep
Beperkt tot 10 deelnemers

Belevenis

Highlights
 • Verken de straten van Napels tijdens een rondleiding en ontdek enkele van de oudste bezienswaardigheden in de stad
 • Loop de "Spaccanapoli" af in het hart van het historische centrum
 • Geniet van een pauze in een lokale bar voor een traditionele Napolitaanse koffie
 • Ga de Sansevero-kapel binnen om het beroemde marmeren beeldhouwwerk Veiled Christ te zien
Volledige beschrijving
Begin je tour bij de ingang van de kathedraal van Napels. Ontdek een uitstekend voorbeeld van Napolitaanse gotische en barokke architectuur, die het relikwie van het bloed van San Gennaro herbergt, de patroonheilige van de stad. Verken enkele van de oudste straten van Napels en ga op weg naar het archeologische gebied van Carminiello en Mannesi. Kom meer te weten over de oude ruïnes die in 1943 zijn ontdekt na een bombardement. Ga verder naar de basiliekkerk van San Giorgio Maggiore, met een geschiedenis die teruggaat tot de 4e eeuw na Christus. Zie bewijs van zijn vroeg-christelijke oorsprong, zoals de oude apsis die later de ingang van de huidige kerk werd. Ga langs de Via San Biagio Dei Librai, in de volksmond bekend als 'Spaccanapoli'. Geniet van de geuren, kleuren en geluiden van de lange smalle straat die door het hart van het historische centrum van Napels loopt. Geniet aan de Via San Gregorio Armeno, de historische plek van de ambachtelijke werkplaatsen van de stad, van een korte koffiepauze in een van de beroemdste bars in de omgeving. Zie een haarlok van Diego Maradona, een icoon van het voetbalteam van Napoli. Zie vervolgens het standbeeld van de Nijl God op Piazza Nilo, dat dateert uit de 2e of 3e eeuw na Christus. Aankomst op het schilderachtige Piazza San Domenico Maggiore, vernoemd naar de Dominicaanse basiliek die het omringt. Ontdek een van de mooiste en grootste kerken in Napels, dat een referentiepunt blijft voor de chronologische, politieke en artistieke geschiedenis van de stad. De laatste stop is bij de Sansevero-kapel, die een van de meest opmerkelijke sculpturen ter wereld herbergt, de gesluierde Christus. Bewonder het verbluffende ingewikkelde detail van dit marmeren beeldhouwwerk gemaakt door Giussepe Sanmartino in 1753 om je tour door Napels af te ronden.
Inbegrepen
 • Begeleide tour
 • Toegangskaarten voor de Sansevero-kapel
 • Napolitaanse koffie
 • Souvenirs
 • Snacks
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen koptelefoon meenemen
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Je temperatuur wordt verplicht gecontroleerd

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Ontmoet je gids op Piazza Bellini, naast het standbeeld in het midden van het plein.

Openen in Google Maps ⟶
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 /5

gebaseerd op 82 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  5/5
 • Vervoer
  4,9/5
 • prijs / kwaliteit
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Mooie wandeling door het oude Napels. Veel weetjes van de gids met af en toe ee grapje tussendoor. De oude stad zit helaas vol met graffiti, maar de gids laat je kijken boven de 2 meter en dan zie je een hele mooie oude stad. Pareltjes uit een ver verleden zie je dan opeens wel. De wandeling duurt 3 uur en bij deze tour kwam er nog een uurtje bij vanwege het bezoek aan de 'veiled christ'. Heel mooi beeldhouwwerk (ik ben geen kenner, maar het imponeerde me) waarbij heel veel lichaams details zichtbaar waren onder een gebeeldhouwd kleed. Je ziet dat kleed maar tegelijkertijd ook nog bijvoorbeeld de aderen van het lichaam eronder. Indrukwekkend

Verder lezen

17 september 2021

Ik doe bijna nooit recensies omdat ik vaak lusteloos ben. Deze keer kan ik echter niet zwijgen, de voldoening over deze tour maar vooral de waardering voor de competentie en vriendelijkheid van onze gids, Michele. Michele slaagde er niet alleen in om kunst en geschiedenis te beschrijven (zonder ooit zwaar te zijn ondanks de vele noties) maar om ons de Napolitaanse cultuur en gedachte, de ware ziel van deze prachtige stad, te laten begrijpen en begrijpen. Bedankt Michele voor je passie, je altruïsme en je liefde voor Napels en al degenen die ervoor kiezen om het te bezoeken.

Verder lezen

29 augustus 2020

Alessandra een gewoon geweldige gids, in staat om je Napels met al zijn tradities en uitbundigheid te laten kennen en ervan te houden ... een wandeling niet alleen door de steegjes maar vooral in de emoties die we mee naar huis zullen nemen en die in ons hart gegrift zullen blijven ... dank je wel

9 augustus 2020

Georganiseerd door

Product ID: 377729