Rondleiding

Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

Activiteitenaanbieder: Galleria Borbonica

Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

Activiteitenaanbieder: Galleria Borbonica
Snel uitverkocht

Vanaf € 11 per persoon

Snel uitverkocht

Geniet van een rondleiding door de Bourbon-tunnel, gebouwd in 1853 door Ferdinand II van Bourbon. De tunnel vertegenwoordigt een emotionele reis door de geschiedenis van de ondergrondse van Napels.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 1 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Italiaans
Kleine groep mogelijk

Je belevenis

Highlights
 • Zie de ondergrond van Napels op deze fascinerende tour onder de stad
 • Maak een historische reis door eeuwen Napolitaanse geschiedenis
 • Bewonder standbeelden uit de fascistische tijd en oude auto's en motoren
Volledige beschrijving

Zie betoverende landschappen voor je ogen ontvouwen op een geheime plek vol geschiedenis en sfeer tijdens een rondleiding door de Bourbon-tunnel in Napels. Kies de Via delle Memorie-touroptie om uw reis te verrijken door de historische ondergrondse route te lopen.

De Bourbon-tunnel werd in 1853 gebouwd door Ferdinand II van Bourbon, die bezorgd was over het uitbreken van de opstand en vroeg om een ontsnapping uit het Koninklijk Paleis naar de kazerne in de Via della Pace, nu de Via Morelli.

Het werk werd niet voltooid en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de tunnel door de bewoners van het gebied gebruikt als militair hospitaal, en werd later de Hall Judicial Deposit. De oorlog heeft zijn sporen achtergelaten, zelfs in de ondergrond: vind handgeschreven berichten van wensen en troosteloosheid van degenen die daar woonden.

In de tunnels vind je ook standbeelden uit de fascistische periode en een unieke tentoonstelling van vele auto's en motorfietsen, jarenlang verlaten en vervolgens bevrijd van stapels afval, ad hoc gerangschikt en verlicht langs de route.

Voeg de optie toe om de Via delle Memorie te lopen, een buitengewone ondergrondse route die je meeneemt op een speciaal pad dat is uitgehouwen in de tufsteen die rijk is aan geschiedenis en curiosa. Zie een gevulde stortbak uit de jaren 600 en plaatsen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn getransformeerd om duizenden Napolitanen te huisvesten.

Inbegrepen
 • Toegangsbewijs
 • Begeleide tour
 • Via delle Memorie-route (indien optie geselecteerd)

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Het trefpunt hangt af van de geboekte optie.

  Belangrijke informatie

  Goed om te weten

  • Er is een trap bij de ingang van de Bourbon-tunnel met 90 treden. Als u kiest voor de optie die begint vanaf de Via delle Memorie-route, zijn er 115 treden bij de ingang
  • Kinderen onder de 10 jaar mogen gratis naar binnen
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,8 /5

  gebaseerd op 826 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,8/5
  • prijs / kwaliteit
   4,7/5
  • dienstverlening
   4,7/5
  • organisatie
   4,7/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Op een uitstekende manier geleid bezochten we de Bourbon Gallery. Je gaat naar beneden in een van de vele tunnels die diende als het aquaduct van Napels dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een anti-bombardement toevluchtsoord was voor de Napolitanen. Vanaf hier ga je ook naar beneden naar de Bourbon Gallery waar in beslag genomen auto's en motorfietsen worden bewaard. Dit is de standaardroute, dan is er de avontuurlijke route op vlotten die ik aan de meest gedurfde aanbeveel (het is toegestaan voor meer dan 10 seconden)

  Verder lezen

  3 september 2022

  De rondleiding was geweldig! Onze gids, helaas weet ik haar naam niet meer, deed veel moeite, legde veel uit en beantwoordde alle vragen. Het leek erop dat leiderschap veel voor haar betekende en ze gaf er om. Een heel andere kant van Napels die mijn verblijf daar enorm heeft verrijkt. Hartelijk bedankt .

  28 juni 2022

  Geweldige rondleiding, de enige negatieve opmerking was dat de groep te groot was en het was moeilijk om de uitleg te volgen en tegelijkertijd te zien waar we het over hadden ondanks de gids Stefania was erg goed in het uitleggen en wachten op de hele groep, erg voorbereid en gepassioneerd over zijn werk.

  11 juni 2022

  Product ID: 165701