Rondleiding

Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

Activiteitenaanbieder: Askos S.r.l.

Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

Activiteitenaanbieder: Askos S.r.l.

Vanaf € 45 per persoon

Grijp je kans en bezoek de prachtige eeuwenoude stad Herculaneum met een archeoloog. Laat je rondleiden door een van de best bewaard gebleven Romeinse steden ter wereld in een groep van maximaal 20 personen.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Engels, Italiaans

Belevenis

Highlights
 • Ontdek de best bewaarde Romeinse stad ter wereld
 • Sla de lange wachtrij over met je voorrangskaartje
 • Wandel door de mooie ruïnes met een archeoloog als gids
Volledige beschrijving
Dit is je kans om met een gids de best bewaarde Romeinse stad ter wereld te verkennen: Herculaneum. Aan het leven in deze welvarende stad van handelaars en edellieden kwam een abrupt einde toen de  Vesuvius bijna 2000 jaar geleden tot uitbarsting kwam.  Je bekijkt de waterkant waar de overblijfselen van 300 mensen liggen; zij zagen de zee als enige uitweg, tevergeefs... Je neemt een kijkje in het huis van Samniet, de thermen, de Tempel van Augustales en het Forum. Ontdek het huis van Neptunus en Amphitrite, het Gymnasium en nog zoveel meer. Je ziet niet alleen steen-, marmer- en keramiekresten, maar ook verkoold hout, en schilderijen en mozaïeken die nog bijzonderder zijn dan die in Pompeii. Tijdens deze rondleiding van 2 uur kom je meer te weten over het leven in deze stad en de verwoestende uitbarsting die haar einde betekende.
Inbegrepen
 • Rondleiding van 2 uur door Herculaneum
 • Toegangsticket met voorrang
 • Archeoloog als gids
 • Lunch

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Het trefpunt hangt af van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Niet toegestaan

 • Bagage of grote tassen
 • Minderjarigen zonder begeleiding

Goed om te weten

 •  Kinderen moeten door een volwassene worden begeleid
 • De vindplaats Herculaneum is uitgestrekt en heeft weinig schaduwplekken. Daarom worden zonnebrandcrème en een pet/hoed aangeraden
 • Ook is het verstandig om schoenen met dichte neus te dragen; in open schoenen of sandalen kan het namelijk moeilijk wandelen zijn door de ruïnes
 • Vanwege COVID-19 worden wegwerpkoptelefoons verstrekt voor grote groepen
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 /5

gebaseerd op 465 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,7/5
 • dienstverlening
  4,9/5
 • organisatie
  4,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Mooie rondleiding door iemand die met passie voor zijn vak de rondleiding aan elkaar praat. Waar je anders doelloos naar een hoop “stenen”en mooie mozaïek zou kijken krijg je nu een echte inleving van hetgeen zich vroeger heeft afgespeeld. Het toont ook aan hoe ver de mensen al stonden in hun dagdagelijkse bezigheden.

25 september 2022

Onze tour door Herculaneum met Engels sprekende gids Luciano Leone was uitstekend. Lyciano als specialist precies wist waar hij het over had en kon zijn publiek gepassioneerd bij zijn verhaal betrekken. We waren direct 2000 jaar terug in de tijd. Hij sprak deelnemers persoonlijk aan en vroeg naar hun meningen, die hij soepel in zijn verhaal over de mensen en gebeurtenissen toen verwerkte. De kinderen en wij - de rest van de mensen in deze tour vast niet uitgezonderd- hingen met plezier aan zijn lippen. Hij verontschuldigt zich voortdurend voor zijn ‘slechte’ Engels, maar dat was meer charmant dan nodig. Hij stelde voor om over een paar jaar terug te komen en de voortgang van de opgravingen te zien; er ligt nog veel verborgen.

Verder lezen

29 juli 2022

This was an excursion that has always been in my bucket list!!! It did not disappoint. Our guide was amazing and so knowledgeable!!! Very small group and he provided so much information and had photos with him that showed how the archaeological team had uncovered items in the exact area we were standing. Amazing and worthwhile with a guide!!! Without a guide it would just be a series of ruins but with him it came to life !!!

Verder lezen

31 oktober 2022

Vertalen

Product ID: 204331