Kies data

Napels Natuur & avontuur

Napels Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

1. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

2. Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

Sla de lange wachtrijen over en ontdek de overblijfselen van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Maak gebruik van een audiogids en bekijk huizen en alledaagse voorwerpen die vrijwel geheel intact zijn gebleven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijden van het Romeinse rijk. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij het commentaar van de audiogids. Bezoek de hoogtepunten van de stad zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportzaal. Ontdek wat er is overgebleven van winkelpuien en winkels. Bekijk de bewaard gebleven fresco's met verschillende scènes uit de Romeinse mythologie en het dagelijks leven.

Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

3. Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

Vanuit Napels bezoek je Pompeï, de stad die na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 v.C. bedolven werd onder as en puin.  Bij aankomst maak je een 2-uur durende rondleiding langs de ruïnes. Op een van de populairste bestemmingen ter wereld hoor je verhalen over het Forum, de Thermen, Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van de lichamen van mensen uit Pompeï. Na een typische Napoletiaanse lunch met pizza, rijd je richting de top van de Vesuvius. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen voor je de top van de vulkaan hebt bereikt. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan in Europa en hoewel hij vaak is uitgebarsten, heeft hij zijn roem vooral te danken aan het in as leggen van Pompeï. Klim naar de top, loop rond de krater en neem de omgeving van de rokende vulkaan in je op. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Je keert om ongeveer 17:15 uur terug naar Sorrento, waar je wordt afgezet bij jouw hotel, cruiseschip of het treinstation.

Van Rome: Daguitstap naar Pompeii met lunch en gids

4. Van Rome: Daguitstap naar Pompeii met lunch en gids

Maak een geweldige reis terug in de tijd tijdens deze dagtocht naar de archeologische ruïnes van Pompeii vanuit Rome. Reis door het Italiaanse platteland en geniet van ongelooflijke uitzichten op de Middellandse Zee, de Vesuvius en talloze historische bezienswaardigheden. Laat je ophalen op een centrale locatie in Rome en stap aan boord van een bus met airconditioning en veel beenruimte. Geniet van glooiende heuvels tijdens de rit naar Napels. Stop om deze mediterrane stad in je op te nemen die beroemd is om zijn rijke geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie. Rijd de Vomero-heuvel op voor uitzicht op de stad, de baai van Napels, het schiereiland van Sorrento en het vulkanische gebied van de Phlegrean-velden. De skyline wordt gedomineerd door de majestueuze en nog steeds actieve vulkaan Vesuvius, de perfecte plek om foto's te maken van dit prachtige monument. Ga verder naar de haven van Mergellina en reis zuidwaarts richting de Vesuvius en de stad Pompeii. Stop voor een traditionele lunch van Napolitaanse pizza met een drankje voordat je de archeologische vindplaats bereikt. Ga naar het UNESCO-werelderfgoed Pompeii en ga naar binnen met skip-the-line tickets. Breng de middag door met het verkennen van deze eens zo bloeiende stad die in de tijd was bevroren door lagen vulkanische as. Dwaal door de oude straten en leer over de geschiedenis van deze plek vanuit je gids. Geniet na je rondleiding door Pompeii van de ontspannen terugreis naar je ontmoetingspunt in Rome.

Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

5. Vanuit Napels: all-inclusive Vesuvius halve dagtour

Laat je vervoer en toegangsbewijs voor je regelen voor een zorgeloze reis naar de Vesuvius. Geniet van ongelooflijke uitzichten en bezienswaardigheden vanaf deze nog steeds actieve vulkaan. Begin de tour met ophalen bij je hotel, het treinstation of in de cruisehaven van Napels. Ontmoet je chauffeur en klim in een comfortabele minibus met airconditioning om je avontuur te beginnen. Volg de snelweg rechtstreeks naar het dorp Torre del Greco en bewonder het prachtige uitzicht door het raam. Begin de klim door het Vesuvius National Park tot een hoogte van 1.000 meter. Wanneer je aankomt, ga je op pad om het park te voet te verkennen, de thuisbasis van de enige nog actieve vulkaan in continentaal Europa, de iconische Vesuvius. Loop rond de krater op 1200 meter hoogte en bewonder het adembenemende uitzicht op de charmante baai van Napels met in de verte Sorrento, Pompeii, Herculaneum en Capri. Kom terug op de parkeerplaats op het tijdstip dat door uw chauffeur is bepaald en keer terug naar het centrum van Napels, waar u wordt afgezet bij uw hotel, het station of de cruisehaven.

Herculaneum: Tickets & Tour met een lokale archeoloog

6. Herculaneum: Tickets & Tour met een lokale archeoloog

Ontdek de ruïnes van Herculaneum, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van 's werelds best bewaarde oude steden. Herculaneum werd bedolven onder vulkanisch materiaal na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n. zelfs skeletten. Loop met een deskundige archeoloog door de geplaveide straten van dit UNESCO-werelderfgoed en krijg een glimp van hoe het leven was vóór de verwoestende uitbarsting. Verken intacte gebouwen in je eigen tempo, bekijk goed bewaard gebleven fresco's en stel je de dagelijkse rituelen voor van degenen die gebruik maken van de winkels, openbare gymzaal en openbare thermale baden die nog steeds te zien zijn.

Pompeii: entreekaart voor de archeologische vindplaats

7. Pompeii: entreekaart voor de archeologische vindplaats

Ga terug in de tijd met een ticket voor de archeologische vindplaats Pompeii. Ervaar de sensatie van het lopen door straten die bewaard zijn gebleven door vulkanische as. Ontdek de tempels, theaters, elegante villa's en openbare gebouwen. Wandel comfortabel over het terrein dankzij de gratis bagageopslag. Laat je ticket zien bij de ingang en ga van start met het verkennen van een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld. In het jaar 79 na Christus, in de vroege ochtend van 24 augustus, barstte de vulkaan Vesuvius in alle hevigheid uit en verraste 11.000 inwoners. Deze dramatische gebeurtenis beroofde de inwoners van Pompeii van het leven en bedolf de stad onder het as. Je ziet waar de Romeinen hun lunch haalden op het marktplein. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken in de openbare baden. Bekijk Hellenistische plaatsen zoals het Huis van de Faun. Stel je voor dat je in het publiek zit in hetamfitheater of bewonder de met fresco's versierde Villa van de Mysteriën. Wandel naar de tempels van Venus, Apollo en Jupiter. Maak een foto van de stad met de Vesuvius op de achtergrond. Neem de tijd om de plek in je eigen tempo te verkennen en sla de stress van het boeken van entreetickets voor deze populaire attractie over.

Vanaf Amalfikust: volle dagtocht Pompeii en Vesuvius

8. Vanaf Amalfikust: volle dagtocht Pompeii en Vesuvius

Ontdek de schoonheid van de Amalfikust, beklim de berg Vesuvius en bekijk de opgravingssite in Pompeii, allemaal in één activiteit! Rijd langs de kustweg en passeer de pittoreske stadjes die de Italiaanse regio Campanië onvergetelijk maken en verken daarna de oude stad Pompeii. In Pompeii heb je de kans om één van Europa's meest fascinerende opgravingssites te verkennen. Deze Romeinse stad is 1700 jaar lang verdwenen geweest, gedeeltelijk verwoest en begraven onder as en lava na de eruptie van de Vesuvius in 79 na Chr. Nu een UNESCO Werelderfgoedlocatie, heb je een uniek inzicht in het oude stadsleven. Na de lunch vertrek je naar Vesuvius. De minibus neemt je 1000 meter de vulkaan op, waarna je wordt begeleid door een gids naar de top. Vanaf hier bewonder je het uitzicht op het zuidelijke deel van de vulkaan en, tijdens dagen met een goede zichtbaarheid, de hele golf van Napels. Tijdens de terugreis bezoek je één van de meest prestigieuze cameo- en koraalfabrieken in de regio om de productie van typisch Italiaans houtsnijwerk te zien.

Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

9. Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

Ontdek de wereldberoemde ruïnes van Pompeï en de Vesuvius tijdens een dagtocht met gids vanuit Napels of Sorrento. Ga Pompeï binnen zonder in de wachtrij te hoeven staan, en bewonder de Golf van Napels vanaf de top van de Vesuvius. Begin in Pompeï, waar je de wachtrij kunt overslaan voordat je het UNESCO-Werelderfgoed te voet gaat verkennen. Bezoek samen met een gids de goed bewaarde ruïnes, kunstwerken, mozaïeken en fresco's, waaronder het Forum Romanum en de tempel van Apollo. Werp ook een blik op gipsafgietsels van mensen in de stad ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Verlaat de archeologische vindplaats met je gids en breng ook een bezoek aan de omliggende winkels en cafés.Kies voor de optie met lunch voor een driegangenmenu bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht en een drankje. Daarna ga je door naar de Vesuvius. Het grootste gedeelte van de zware klim kun je overslaan, want het voertuig brengt je 1.000 meter de vulkaan op. Daar stap je uit en baan je je een weg naar de rand van de krater via een klim van ongeveer 30 minuten. Onderweg kun je een officiële alpiene gids tegenkomen die je meer kan vertellen over de turbulente geschiedenis van de vulkaan. Bij aankomst op de top kun je genieten van het onvergetelijke uitzicht over de hele baai van Napels en een paar mooie foto's maken. De dagtocht eindigt met een rit terug naar Napels of Sorrento.

Napels: Pompeii en de Vesuvius met pizza- of wijnproeverij

10. Napels: Pompeii en de Vesuvius met pizza- of wijnproeverij

Ervaar hoe de oude Romeinen vroeger leefden en geniet van het immense en prachtige Italiaanse landschap tijdens deze combi-tour per minibus of auto waarbij je de ruïnes van Pompeii en de Vesuvius bezoekt. Zie het Forum, de Stabiaanse Thermen, een bordeel, het Huis van de Faun, het Huis van de Tragische Dichter en meer. Rijd vervolgens met een vulkanologische gids de Vesuvius op. Na het bezoek aan Pompeii, heb je een half uur pauze voordat je aan het tweede deel van de excursie begint. Rijd naar de top van de Vesuvius door de natuurlijke schoonheid van dennenbossen en weelderige bossen, en felgele bloemen. Bewonder het prachtige uitzicht op de baai van Napels. Geniet van een wandeling met een vulkanische gids die je zal vertellen over de geologische geschiedenis van de vulkaan en zijn uitbarstingen.

164 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 11

Veelgestelde vragen over Napels

Welke topattracties zijn een must-see in Napels?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Napels?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Andere activiteiten in Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.313 beoordelingen

Hele fijne tour! Goed geregeld en duidelijke uitleg. Pompei was fantastisch! Heel fijn om een gids te hebben die je alles kan vertellen over deze prachtige stad. De lunch was heerlijk met prachtig uitzicht. De weg naar boven is erg spannend maar is het zeker waard. Prachtige foto’s kunnen maken. Ik vond het alleen jammer dat er niks verteld werd tijdens de tour naar de vulkaan. Prachtig maar ik had niet het idee dat ik op een vulkaan was, het had ook een hoge berg kunnen zijn.

Vanaf het hotel per luxe touringcar opgehaald en eerst een mooie rondleiding in Pompeii gehad. Na een heerlijke lunch de Vesuvius beklommen. Op de weg terug naar huis nog een stop gemaakt bij een locale shop die zelfgemaakte spullen verkocht zoals diverse soorten limoncello en ook chocolade. Al met al een mooi dagvullend programma met goede begeleiding van reisleiders Serena en Chris en chauffeur Pasquale.

Prachtige dag gehad in Pompei en op de Vesuvius. Echt een aanrader! Goed geregeld qua vervoer en gidsen. De lunch in restaurant Vesuvio was prima, maar geen sfeervolle locatie.

Prachtig om bijna een hele dag te bezoeken, overal is weer wat nieuws te ontdekken!

Goed georganiseerde tour naar pompeï en vesuvius. Zeer de moeite waard.