Napels Rolstoeltoegankelijk

Napels Rolstoeltoegankelijk: Onze meest aanbevolen

Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

1. Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

Sla de lange wachtrijen over en ontdek de overblijfselen van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Maak gebruik van een audiogids en bekijk huizen en alledaagse voorwerpen die vrijwel geheel intact zijn gebleven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijden van het Romeinse rijk. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij het commentaar van de audiogids. Bezoek de hoogtepunten van de stad zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportzaal. Ontdek wat er is overgebleven van winkelpuien en winkels. Bekijk de bewaard gebleven fresco's met verschillende scènes uit de Romeinse mythologie en het dagelijks leven.

Pompeii: entreekaart voor de archeologische vindplaats

2. Pompeii: entreekaart voor de archeologische vindplaats

Ga terug in de tijd met een ticket voor de archeologische vindplaats Pompeii. Ervaar de sensatie van het lopen door straten die bewaard zijn gebleven door vulkanische as. Ontdek de tempels, theaters, elegante villa's en openbare gebouwen. Wandel comfortabel over het terrein dankzij de gratis bagageopslag. Laat je ticket zien bij de ingang en ga van start met het verkennen van een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld. In het jaar 79 na Christus, in de vroege ochtend van 24 augustus, barstte de vulkaan Vesuvius in alle hevigheid uit en verraste 11.000 inwoners. Deze dramatische gebeurtenis beroofde de inwoners van Pompeii van het leven en bedolf de stad onder het as. Je ziet waar de Romeinen hun lunch haalden op het marktplein. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken in de openbare baden. Bekijk Hellenistische plaatsen zoals het Huis van de Faun. Stel je voor dat je in het publiek zit in hetamfitheater of bewonder de met fresco's versierde Villa van de Mysteriën. Wandel naar de tempels van Venus, Apollo en Jupiter. Maak een foto van de stad met de Vesuvius op de achtergrond. Neem de tijd om de plek in je eigen tempo te verkennen en sla de stress van het boeken van entreetickets voor deze populaire attractie over.

Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

3. Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

Verken het complex van San Lorenzo Maggiore, in het geografische centrum van het oude Napels, en de ondergrondse schatten die eronder liggen. Bekijk kleurrijke fresco's in de Sisto V-hal, de gotische charme van de Chamber Hall en opgegraven relikwieën in het museum. Bewonder de schoonheid van de San Lorenzo Maggiore-kerk en de Franciscaanse fresco's voordat je naar de prachtige plafondfresco's in de Sisto V-hal kijkt. Ga door het klooster en bezoek de kapittelzaal, versierd met een gotisch portaal uit de late veertiende eeuw. Daal vervolgens 10 meter onder de grond af en ontdek de oude ruïnes van de Neapolis, de oude Grieks-Romeinse stad die werd gesticht in 470 voor Christus. Ontdek het oude commerciële hart van de stad, de Macellum (markt) . Sluit uw bezoek af met wat tijd in het museum, dat een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van Napels van de klassieke tijd tot de negentiende eeuw.

Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

4. Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

Welkom in het hart van een van de oudste steden van Europa. Steek samen met je gids het hart van het historische centrum van Napels over vanaf Piazza Bellini, waar je nog steeds zichtbare delen van Griekse muren vindt. Omzeil het Conservatorium van Napels, met de kans om de repetities van jonge Napolitaanse muzikanten te horen. Ga verder naar de Via dei Tribunali, de Decumano Maggiore van het oude Neapolis, maar ook een van de levendigste en rijkste straten van Napels. Je ontmoet de basiliek van Santa Maria Maggiore alla Pietrasanta, met zijn oude romaanse klokkentoren, en de mysterieuze kerk van Santa Maria delle Anime del Purgatorio ad Arco. De basiliek van San Lorenzo Maggiore, een juweel van Anjou, en de Duomo, die het wonderbaarlijke heilige bloed van San Gennar, de geliefde beschermheilige van de stad, bewaart, wachten op u op een steenworp afstand. Terug naar Spaccanapoli, de lagere decumanus, slenter je door de krioelende en karakteristieke Napolitaanse winkels. Ontdek de prachtige basiliek van San Domenico Maggiore, met zijn gelijknamige plein dat het landschap uniek maakt. De laatste stop is de kostbare Sansevero-kapel: het visioen van de gesluierde Christus, samen met het verhaal van je gids, zal een unieke en onvergetelijke ervaring zijn.

Napels: ticket voor Museo Archeologico Nazionale

5. Napels: ticket voor Museo Archeologico Nazionale

Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum van Napels met een dagticket en bewonder een van de fraaiste collecties van Griekse en Romeinse voorwerpen ter wereld. Karel III van Spanje richtte het museum in het midden van de 18de eeuw op.  Het museum bevat een uitgebreide collectie van voorwerpen uit de Griekse en Romeinse oudheden. De Farnese-collectie, die onder andere gegraveerde edelstenen en grote marmeren sculpturen bevat, vormt de kern van de verzameling. Bekijk ook de bekendste collecties van het museum, evenals nieuwe displays van de geschiedenis van munten en het beroemde Geheime Kabinet.

Napels: toegangsticket Palazzo Reale & Pemcards

6. Napels: toegangsticket Palazzo Reale & Pemcards

Verken de belangrijkste koninklijke residentie van de Bourbon-koningen met een dagticket voor het Palazzo Reale in Napels. Het Palazzo Reale, de thuisbasis van de Bourbon-heersers in de eerste helft van de 18e eeuw, werd ontworpen door een van de meest prominente architecten van die tijd, Domenico Fontana. Het paleis ligt aan het elegante Piazza Plebiscito, het grootste plein van Napels. Binnen ontdek je een prachtige dubbele trap die je naar de koninklijke vertrekken leidt, waar nu het museum voor meubels en kunst van het paleis is gevestigd. Bewonder een enorme 18e-eeuwse kerststal in de Cappella Reale (Koninklijke Kapel). Kom meer te weten over de enorme verzameling teksten in de Nationale Bibliotheek, waaronder duizenden papyrusrollen gevonden in Herculaneum, en de overblijfselen van een 5e-eeuwse Koptische Bijbel.

Van Napels: groepsdagtour naar Positano, Amalfi en Ravello

7. Van Napels: groepsdagtour naar Positano, Amalfi en Ravello

Ervaar de hoogtepunten van Zuid-Italië tijdens een groepsdagtour die alle goede plekken bereikt. Ga van Napels naar Positano en verder naar het schilderachtige Amalfi en Revello. Kies uit ontmoetingsplaatsen in Hotel Ramada of in de cruisehaven. Geniet van het uitzicht op de kust van Sorrento. Kom aan in Positano voor oogverblindende vergezichten op de kliffen van snoepkleurige huizen. Bewonder de ambachtelijke winkels met kleding en sandalen. Bekijk vervolgens de zonnige badplaats Amalfi. Dompel jezelf onder in de kristalheldere zee. Sta versteld van de imposante kathedraal van Sant'Andrea, die het historische centrum van de stad domineert. Ontdek ten slotte Ravello, met zijn panoramische vergezichten over de hele kust van Amalfi. Verken de juweeltjes, waaronder Villa Rufolo en Villa Cimbrone. Bewonder weelderige tuinen en terrassen met uitzicht op de zee. Luister terwijl uw chauffeur uw reis vertelt. Adem de geuren van geurige citroenbomen in. Bekijk traditioneel kleurrijke majolica-koepels voordat je wordt teruggebracht naar het startpunt in Napels. De chauffeur staat tijdens de tour volledig tot uw beschikking en legt u aan boord van het voertuig alles uit wat u moet weten over de plaatsen die u gaat bezoeken, en eenmaal ter plaatse geeft hij u vrije tijd om door te brengen zoals u wilt.

Van Napels: groepsreis Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

8. Van Napels: groepsreis Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

Bekijk de ruïnes van Pompeii en Herculaneum voordat je naar de top van de vulkaan gaat die ze tijdens deze reis vanuit Napels heeft vernietigd. Kies uit de optie om om 8.30 uur opgehaald te worden bij Stazione Marittima of bij Hotel Ramada. Reis naar Pompeii, het indrukwekkende openluchtmuseum met meer dan 2000 jaar geschiedenis. Stap het verleden binnen terwijl je door straten loopt die bewaard zijn gebleven door vulkanisch materiaal van de Vesuvius. Ga verder naar Herculaneum, vernoemd naar Hercules en volledig ondergedompeld in vulkanische modder. Dwaal door de straten en zie kleurrijke mozaïeken. Bekijk de oude zomerresidenties van Romeinse patriciërs. Stop ten slotte bij de Vesuvius, de vulkaan die verantwoordelijk is voor de vernietiging van zoveel steden. Wandel rond de krater en geniet van een panoramisch uitzicht over Napels. De chauffeur staat tijdens de tour volledig tot uw beschikking en legt u aan boord van het voertuig alles uit wat u moet weten over de plaatsen die u gaat bezoeken, en eenmaal ter plaatse geeft hij u vrije tijd om door te brengen zoals u wilt.

Van Napels: groepsreis naar Pompeii, Sorrento en Positano

9. Van Napels: groepsreis naar Pompeii, Sorrento en Positano

Vertrek vanuit Napels bij het Stazione Marittima of Hotel Ramada en arriveer bij het indrukwekkende openluchtmuseum en de archeologische vindplaats Pompeii. Reis over de panoramische weg van de kust van Sorrento naar de gelijknamige stad. Loop vrij door de straten van Positano. Laat uw chauffeur uw gids zijn. Verken de oude Romeinse stad Pompeii en leer over de 2000 jaar oude indrukwekkende geschiedenis en verbazingwekkende ontdekkingen. Bekijk een enorme klok die stopte in 79 na Christus en ontdek wat een schatkist bewaakt tijdens deze buitengewone reis door de tijd. Geniet van het landschap van de kust van Sorrento op weg naar de beroemdste stad, Sorrento. Loop door de steegjes, bewonder het nauwgezette houtwerk en geniet van een limoncello of een heerlijk ijsje terwijl je uitzicht hebt op de zee. Eindig op het panoramische terras van Positano, de verticale stad die eruitziet als een wieg. Geniet van het uitzicht op de felgekleurde huizen in de rots. De chauffeur staat tijdens de tour volledig tot uw beschikking en legt u aan boord van het voertuig alles uit wat u moet weten over de plaatsen die u gaat bezoeken, en eenmaal ter plaatse geeft hij u vrije tijd om door te brengen zoals u wilt.

Van Napels: Ronde van Capri en Blue Grotto

10. Van Napels: Ronde van Capri en Blue Grotto

Begin uw dagtocht door aan boord te gaan van de snelle veerboot voor een schilderachtige rit van 55 minuten naar het eiland Capri. Aangekomen bij de kleurrijke Marina Grande organiseert uw gids de transfer met lokale privéminibussen langs de beroemde weg naar het dorp Anacapri, ongeveer 1800 voet boven de zeespiegel. Nadat u de geschiedenis van het dorp heeft ontdekt, kunt u de stoeltjeslift nemen naar Monte Solaro, het hoogste punt van het eiland, of de prachtige Villa San Michele en de tuinen van Axel Munthe bezoeken, een Zweedse arts en auteur van het beroemde boek "The Story of San michel". Daarna heb je meer tijd om Anacapri te verkennen voordat je halverwege terugrijdt naar Capri Town. De route biedt onderweg prachtige uitzichten. Loop met je gids door smalle straatjes naar het legendarische plein, La Piazzetta, dat wordt omringd door oude gebouwen, chique boetieks en cadeauwinkels en vol met terrasjes. Populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking, Capri is altijd druk en bruist van de activiteit. Je hebt tijd om te verkennen voordat je terugkeert naar Marina Grande. Als je wilt, kun je per boot (niet inbegrepen) de hele kustlijn van Capri omzeilen en vervolgens de prachtige Faraglioni-rots bezoeken. Ga de Groene Grot binnen, evenals de prachtige Witte Grot. Passeer een natuurlijke boog, de vuurtoren van Capri, de Marina Grande en Marina Piccola en tenslotte de Coral Grotto. Dit duurt ongeveer 1 uur en je slaat de lange rijen over en hebt voldoende mogelijkheden om foto's te maken.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Transfers
  • Dagtochten
85 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Napels

Welke topattracties zijn een must-see in Napels?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Napels?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Sitemap Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 7.874 beoordelingen

Ik heb online twee vouchers gekocht om Pompeii te bezoeken van Get Your Guide. We hadden afgesproken om bij de ingang een privégids te ontmoeten die ons liet zien waar we de vouchers voor tickets konden inwisselen, wat snel en gemakkelijk ging. Ik zou aanraden om van tevoren een gids te boeken, aangezien Pompeii erg groot is en het gemakkelijk zou zijn om de beste huizen en plaatsen te missen als je je eigen weg gaat. Ons bezoek duurde 2 uur en we zagen ongeveer 25-30%, dus misschien wil je wat langer, maar er is weinig schaduw en het kan in de zomer erg heet worden.

Een aanrader om te doen. Neem er ook de tijd voor. Goede stevige schoenen komt goed van pas.

Prachtig om bijna een hele dag te bezoeken, overal is weer wat nieuws te ontdekken!

Indrukwekkend!! Duidelijke info, goed gedocumenteerde audio tour…. Aanrader!

Jammer dat ik de laatste ontdekkingen niet op televisie heb kunnen zien.