Napels
Rondleidingen

Rondleidingen
632 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Echte mustsees

Voor ieder wat wils

Napels

Napels

Napels Rondleidingen: onze aanbevelingen

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. De gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De tour omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw fragment van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen.  Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Het is toegestaan om foto's te maken tijdens de tour. Kies voor de ticketoptie met pizza om aan het eind van je rondleiding door de Napels Underground te genieten van lekkere pizza.

Pompeii: toegangsticket met optionele audiogids

Pompeii: toegangsticket met optionele audiogids

Stap terug in de tijd met dit ticket naar de archeologische vindplaats Pompeii met een optionele audiogids. Ervaar de sensatie van het lopen door straten die bewaard zijn gebleven door vulkanische as. Ontdek de tempels, theaters, elegante villa's en openbare gebouwen. Wandel comfortabel door de stad met gratis bagageopslag. Kies tussen Pompei Express (alleen de oude stad Pompeii, villa's in de buitenwijken niet inbegrepen) en Pompei+ (oude stad Pompeii met villa's in de buitenwijken: Villa van de Mysteries + Villa van Diomedes + Villa Regina in Boscoreale met Antiquarium) ticket en voeg een officiële audiogids toe aan je ervaring. Laat je ticket aan de deur zien en begin je ontdekkingstocht van een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld. Audiogidsen kunnen alleen worden opgehaald en teruggebracht bij de officiële audiogidsbalie van het park in Porta Marina Superiore. Op de ochtend van 24 augustus 79 na Christus verraste de uitbarsting van de Vesuvius de 11.000 inwoners van Pompeii. De dramatische gebeurtenis doodde de inwoners en de stad werd bedolven onder as. Voel de sensatie als je ziet waar de Romeinen hun lunch haalden op de markt. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken in de openbare baden. Bekijk Hellenistische plaatsen zoals het Huis van de Faun. Stel je voor dat je in het publiek van het amfitheater zit of bewonder de met fresco's versierde Villa van de Mysteriën. Wandel naar de tempels van Venus, Apollo en Jupiter. Maak een foto van de stad met de Vesuvius op de achtergrond. Neem de tijd om de site in je eigen tempo te verkennen en sla de stress van het boeken van kaartjes voor deze populaire attractie over. Let op: dit ticket is exclusief toegang tot Suburban Villas (Villa dei Misteri).

Vanuit Napels: Pompeii ruïnes & Mount Vesuvius Dagtour

Vanuit Napels: Pompeii ruïnes & Mount Vesuvius Dagtour

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg een gediplomeerde gids door de overblijfselen van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die bijna 2000 jaar lang op bijzondere wijze in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Luister naar verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typisch Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeï. Rijd vervolgens naar een plek dicht bij de top van de berg die de stad heeft verwoest. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeï werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die bijna 2000 jaar lang op bijzondere wijze in de tijd is bevroren. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer rond 17:00 uur weer terug naar Napels en laat je afzetten bij je hotel, je cruiseschip of bij het treinstation.

Napels: Catacomben van San Gennaro Toegangsbewijs & Rondleiding

Napels: Catacomben van San Gennaro Toegangsbewijs & Rondleiding

Reis terug in de tijd en ontdek de catacomben van San Gennaro om meer te weten te komen over de patroonheilige van Napels. Ontdek wat zich onder het straatniveau afspeelt en bekijk de prachtige fresco's en Byzantijnse schilderijen uit de 9e en de 10e eeuw na Christus. Ontdek de geschiedenis van de paleo-christelijke begraafplaatsen met een Engel- of Italiaanstalige gids. Krijg uitleg over de uitbreiding in de 4e eeuw na het overbrengen van de overblijfselen van St. Agrippinus naar de ondergrondse basiliek die aan hem is opgedragen. Zie het grote doopvont in opdracht van bisschop Paulus II, die in de 8e eeuw tijdens de beeldenstorm zijn toevlucht nam tot de catacomben. Bekijk de details van de bovenste catacomben, gedecoreerd in het begin van de 3e eeuw in de zogenaamde Pompeïsche stijl, en nu de thuisbasis van enkele van de vroegste christelijke schilderijen van Zuid-Italië. Laat je verrassen door de kostbare crypte van de bisschoppen en zijn 5e-eeuwse mozaïeken, waaronder een beeltenis van de bisschop van Carthago, St. Quodvultdeus.

Vanuit Napels: Sorrento, Positano en Amalfi Dagvullende Tour

Vanuit Napels: Sorrento, Positano en Amalfi Dagvullende Tour

Dompel jezelf onder in 3 prachtige Italiaanse steden tijdens deze dagtrip vanuit Napels. Winkel in boetiekjes, proef limoncello en geniet van een lichte lunch op deze ontspannende dag om nooit te vergeten. Vertrek vanuit Napels naar Sorrento en bewonder onderweg de schoonheid van het landschap. Luister naar informatief commentaar tijdens de reis. Stop om de lokale limoncello likeur te proeven, gemaakt van citroenen, en dwaal dan een uur door de smalle straatjes. Bezoek ambachtelijke winkeltjes en proef de plaatselijke delicatessen. Ga verder naar Positano en krijg ongeveer een uur de tijd om naar het strand te gaan of de kleurrijke bloemen in de zomer te bewonderen. Winkel voor de traditionele Moda Positano kleding voordat je naar een leuk restaurant aan de kust gaat om te lunchen op een terras met adembenemend uitzicht op zee. Geniet vervolgens van 50 minuten vrije tijd in Amalfi om de kathedraal te bezoeken of ontspan op het strand met een handgemaakt ijsje.

Napels: Rondvaart naar Positano, Amalfi en Ravello

Napels: Rondvaart naar Positano, Amalfi en Ravello

Bezichtig de Amalfikust tijdens een dagtocht vanuit Napels. Bekijk Sorrento vanaf zee. Bezoek Amalfi en Positano, met de optie om ook Ravello te verkennen. Bewonder het ongelooflijke landschap dat een plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO waardig is. Vanaf het handige ontmoetingspunt in Napels breng je jezelf naar de haven van Torre del Greco. Van daaruit vaar je naar Sorrento, terwijl je geniet van de prachtige Vesuvius op de achtergrond en van je deskundige gids leert over de tragische geschiedenis. Bekijk de schoonheid van de kustlijn van Sorrento: de panoramische terrassen die over de zee uitkijken, de Baden van Koningin Giovanna, de Baai van Jeranto en het Beschermde Zeegebied van Punta Campanella. Bij aankomst in Amalfi heb je vrije tijd om het UNESCO Werelderfgoed te bezoeken, beroemd om zijn schilderachtige uitzichten, romantische landschappen en de kathedraal van Sint Andreas. Afhankelijk van de gekozen optie kun je ook een bezoek brengen aan Ravello, een badplaats, waar je vrije tijd hebt om de Villa Rufolo en zijn serene tuin te bekijken, die een adembenemend panorama biedt over de hele Golf van Salerno. Daarna vertrek je naar Positano, de parel van de Amalfikust, beroemd om zijn smalle straatjes, kleine winkeltjes en kleurrijke aardewerk. Je hebt hier wat vrije tijd om te verkennen voordat je ontspant aan boord voor de terugreis naar Napels.

Napels: Mount Vesuvius voorrangsticket en audiogids

Napels: Mount Vesuvius voorrangsticket en audiogids

Klim naar de top van de Vesuvius en geniet van het panoramische uitzicht op Pompeii en de Golf van Napels. Ontvang een skip-the-line toegangsbewijs en luister naar een inzichtelijke audiogids om onderweg meer te leren over de berg. Upgrade je ervaring met een bustransfer vanuit Napels. Loop direct naar binnen met je vooraf geboekte ticket en begin de schilderachtige wandeling in je eigen tempo. Dompel jezelf onder in de plaatselijke geschiedenis en hoor alles over deze wereldberoemde vulkaan terwijl je wandelt. Maak gebruik van de informatieve slimme audiogids en geniet van een ontspannen tocht, perfect voor alle niveaus. Een dag voor de tour neemt ons team contact met je op via whatsapp of e-mail: we sturen je de tickets en alle informatie die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je voor het bezoek alle inhoud op je smartphone hebt gedownload. De ruïnes en musea hebben geen gratis Wi-Fi en de dekking van het mobiele netwerk is niet altijd goed. Reserveringen die na 18.00 uur aankomen, worden de volgende ochtend na 8.00 uur verwerkt.

Napels: Ondergrondse rondleiding door de Spaanse wijken

Napels: Ondergrondse rondleiding door de Spaanse wijken

Duik in de historische site van Underground Napels met toegang en een rondleiding. Ga op avontuur vanuit de Spaanse wijk naar de verborgen diepten van de stad. Verken de kronkelende tunnels en passeer het oude Napolitaanse aquaduct. Baan je een weg naar de Spaanse wijk om je vriendelijke gids en groep voor de dag te ontmoeten. Geniet van het luisteren naar een korte introductie terwijl je je voorbereidt op het betreden van de tunnels naar Underground Naples. Ga onder de straten door terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad vanaf de eerste transformaties door de Grieken tot de ontwikkeling van het Napolitaanse aquaduct tot een schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

Verken de wereldberoemde ruïnes van Pompeii en de Vesuvius tijdens een dagtrip met gids vanuit Napels of Sorrento. Geniet van voorrangstoegang tot Pompeii en bewonder de Baai van Napels vanaf de top van de Vesuvius. Door vroeg in de ochtend te vertrekken, omzeilen we het verkeer en de drukte, zodat we met voorrang op onze bestemming aankomen en een unieke ervaring beleven! Begin in Pompeii, waar je de rij voor de kaartjes kunt overslaan voor je rondleiding door de Unesco-werelderfgoedlocatie. Bekijk met je gids goed bewaarde ruïnes, kunstwerken, mozaïeken en fresco's, waaronder het Forum Romanum en de Tempel van Apollo. Bekijk zelfs gipsen afgietsels van mensen in de stad ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Verlaat de archeologische site met je gids en bezoek de omliggende winkels en cafés. Kies de lunchoptie voor een driegangendiner bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht en een drankje. De volgende is de Vesuvius. Sla het grootste deel van de zware klim over; je voertuig brengt je 1000 m de vulkaan op. Vanaf daar stap je uit en baan je je een weg naar de rand van de krater tijdens een klim van 30 minuten. Onderweg kom je misschien een officiële alpiene gids tegen die de turbulente geschiedenis van de vulkaan met je kan delen. Arriveer op de top waar je kunt genieten en fotograferen van het onvergetelijke uitzicht over de hele Baai van Napels. De dagtrip eindigt met een transfer terug naar Napels of Sorrento.

Napels: Hop-on-hop-off-bustour 24-uurs ticket

Napels: Hop-on-hop-off-bustour 24-uurs ticket

Verken de geboorteplaats van pizza met een 24-uursticket dat geldig is voor maximaal 2 routes op deze panoramische hop on, hop off-sightseeingbustour. Ontdek de onvergetelijke bezienswaardigheden en smaken van de Napolitaanse cultuur in je eigen tempo. Het ticket geeft je de vrijheid om een van 's werelds oudste steden op je gemak te verkennen, met bussen die elke 45-90 minuten rijden. U kunt zelfs genieten van het uitzicht op de Vesuvius vanaf de waterkant van de stad. De hop on, hop off-bus is ook ideaal voor shoppingexpedities en het ontdekken van de vele smakelijke restaurants die Napels te bieden heeft. Gebruik je 24-uurspas om de volgende bezienswaardigheden te verkennen: Lijn A Halte 1 - Largo Castello (Piazza Municipio) Halte 2 - Chiesa Del Gesu Nuovo Halte 3 - Piazza Dante - Ingresso Ai Decumani Halte 4 - Museo Archeologivo Nazionale Halte 5 - Porta San Gennaro Halte 6 - Palazzo Caracciolo Halte 7 - Stazione Garibaldi Halte 8 - Corso Umberto I Halte 9 - Piazza Bovio/Universita Lijn B Halte 1 - Largo Castello (Piazza Municipio) Halte 2 - Piazza Vittoria - Via Calabritto Halte 3 - Viale Dohrn Halte 4 - Mergellina - Piazza del Leone Halte 5 - Capo Posillipo - Veduta Panoramica Halte 6 - Posillipo Halte 7 - Parco Vigiliano Halte 8 - Via Petrarca Halte 9 - Piazza Vittoria Halte 10 - Chiatamonte Halte 11 - Via Acton/Porto Stazione Marittima, pier voor cruises en Le Isole Del Golfo

Veelgestelde vragen over Rondleidingen in Napels

Welke andere activiteiten dan Rondleidingen zijn de moeite waard in Napels?

Andere onmisbare dingen om te doen in Napels:

De topbezienswaardigheden in Napels

Activiteiten in Napels

Steden in Italië

Verken Napels

Lees onze volledige gids voor Napels of ontdek de beste ervaringen van de stad.