Napels
Snorkelen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Napels Snorkelen: Onze meest aanbevolen

Vanuit Napels: boottocht naar Capri

1. Vanuit Napels: boottocht naar Capri

Om 08:30 uur word je opgehaald bij Star Hotel Terminus in Napels en ga je op weg naar de haven van Piano di Sorrento. In een kleine groep van hooguit 12 reizigers ga je daar aan boord van een traditionele boot met een ervaren kapitein. Je maakt bij aankomst een verkenningstocht rond het eiland en bekijkt Capri's natuurlijke highlights, zoals de zeegrotten de Witte Grot, de Marvellous Grotto en de Groene Grot. De rotsformatie van de Arco Naturale is zeker het bewonderen waard en ook de villa Casa Malaparte op de Punta Massullo is erg indrukwekkend. Je vaart langs de rotsen van Faraglioni en de vuurtoren van Punta Carena. Onderweg pauzeer je om te zwemmen en te snorkelen in het azuurblauwe water. 's Middags besteed je 3 tot 4 uur aan land. Gebruik deze vrije tijd bijvoorbeeld om te winkelen in de boetiekjes of ergens te gaan lunchen op het eiland. Weer terug aan boord wacht een limoncelloproeverij op je, maar daarna keert de boot toch echt weer terug naar de haven. Vanuit de haven brengt een auto je terug naar het oorspronkelijke trefpunt.

...
Napels: boottocht naar Positano en Amalfi in kleine groep

2. Napels: boottocht naar Positano en Amalfi in kleine groep

Nadat je om 08:30 uur bent opgehaald bij het ontmoetingspunt van het Starhotel Terminus in Napels word je naar de haven van Piano di Sorrento gebracht. Vanaf hier vaar je langs de kust van Sorrento naar Amalfi. Onderweg vaar je langs vele interessante plekken, zoals het eeuwenoude vissersdorp Marina Grande, de ruïne van een Romeinse villa in de buurt van Bagni della Regina Giovanna, de natuurlijke waterval die uit een rots ontspringt, en de Baai van Ieranto. Er zijn meerdere momenten om te zwemmen en te snorkelen, en aan boord kun je ontspannen tijdens een pauze met snacks en drankjes. Vervolgens blijf je 1 of 2 uur in Amalfi om deze eeuwenoude maritieme republiek te ontdekken. En daarna breng je 1 of 2 uur door in Positano waar je op verkenning uitgaat in de 'parel' van de Amalfikust. Na een proeverij met lokale limoncello's ga je weer op weg naar Sorrento. In Napels word je teruggebracht naar Star Hotel Terminus.

...

Sitemap Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Gemiddelde beoordeling

3.5 / 5

gebaseerd op 136 beoordelingen

Dit was een fantastische trip! We hebben hier echt van genoten. Onze gidsen Francesca en Salvatore waren super vriendelijk en zorgden voor muziek en gezelligheid aan boord. Na een beetje varen zijn we gestopt om te snorkelen en kregen we een drankje en chips aangeboden. Daarna zijn we langs de witte en groene grot gevaren. We zijn het hele eiland Capri rond gevaren om dan daar te stoppen voor een bezoek van ongeveer 4u. We kregen ook een broodje mee om te lunchen in Capri. In de haven van Capri kon je gebruik maken van het aanbod om met een groepsbusje (€ 15,-) eerst naar AnaCapri te worden vervoerd, en daarna in het centrum van het plaatsje boven Marina Grande te worden afgezet. Na het bezoek aan Capri zijn we nog gestopt om een natuurlijke douche te nemen aan een waterval en om in een grot te zwemmen. Terug naar het startpunt kregen we nog limoncello en fruit aan boord. Dit was een geweldige ervaring en Francesca en Salvatore waren super vriendelijk!

Prijs / prestatie verhouding was uitstekend. Het personeel is erg aardig en spreekt voldoende Engels. De boot is extreem schoon en ziet er erg nieuw uit. De haltes om te zwemmen waren mooi, maar je moet eigenlijk snorkelspullen meenemen om de hele ervaring te krijgen. Als je iets niet verdraagt, moet je dat bij het boeken aangeven, omdat ze zichzelf de schuld gaven dat ze het broodje niet konden eten.

Perfecte organisatie. De transfer bracht ons naar de inschepingshaven, bij het inchecken vergezelden zeer vriendelijke meisjes ons naar de boot, een Sorrentine gozzo voorzien van alle comfort. De beschikbaarheid van Andrea (de commandant) typisch voor de plaats. Absoluut een aanrader

Uitstekende organisatie, vanaf het transport naar Sorrento, tot aan de boottocht naar Capri, we brachten een mooie dag door in het gezelschap van de gids die met zijn vriendelijkheid en professionaliteit deze dag onvergetelijk maakte. Super aanbevolen ervaring !!

Zeer goed georganiseerd van begin tot eind. Dit was een van onze leukste dagen van de reis. Zeker aan te raden! Voor de 2 zwembeurten was het wel een beetje frisjes. Onze gids en kapitein waren heel enthousiast en dat scheelde ook al.