Dagtocht

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Vanaf € 90 per persoon

Bezoek de Vesuvius en de ruïnes van de Romeinse stad Pompeii die in 79 na Christus werd verwoest. Ga op de rand van de krater staan en kijk uit over de Baai van Napels.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 7 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Italiaans, Spaans, Frans, Engels
Ophaalservice optioneel
Je kunt ook bij hotels in het centrum van Napels worden opgehaald. De exacte ophaaltijd bij jeaccommodatie wordt gegeven na herbevestiging bij de lokale partner. Neem de dag voor de tour (na 19:00 uur) contact met hen op via het nummer op je voucher om de ophaaltijd bij je hotel of bij het dichtstbijzijnde ophaalpunt te weten.

Belevenis

Highlights
 • Maak een combitrip naar Pompeï en de Vesuvius
 • Wandel langs de ruïnes van Pompeï en bekijk het Forum, de thermische baden, het huis van Vetti en het bordeel Lupanare
 • Luister naar verhalen over de rampzalige dag waarop Pompeï bedolven werd door de uitbarsting van de Vesuvius
 • Wandel naar de krater van de Vesuvius en geniet van een panoramisch uitzicht over de baai van Napels
Volledige beschrijving

Reis terug in de tijd naar de verwoestende dag in 79 na Christus, de broeierige vulkaan van de Vesuvius barstte uit en begroef de Romeinse stad Pompeii onder gesmolten as.

Volg bij aankomst je deskundige gids op een 2 uur durende tour door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar opmerkelijk bevroren is in de tijd.

Luister naar verhalen over het Forum, de thermale baden, de Lupanare, het Griekse theater en gipsen afgietsels van de lichamen van de mensen uit Pompeii die tijdens de uitbarsting in 79 na Christus door vulkanische as en lapilli zijn verbrand

Geniet van een typische Napels-pizza-lunch in een van de cafés van Pompeii. Rijd dan dicht bij de top van de berg die hem heeft vernietigd. Vanaf daar is het gewoon een wandeling naar de rand van de krater.

De enige actieve vulkaan in continentaal Europa, de Vesuvius, is vele malen uitgebarsten, maar het was de vernietiging van Pompeii en de omliggende steden die hem het meest beroemd maakte. Klim naar de top en loop rond de krater, terwijl je de atmosfeer van de rokende berg in je opneemt.

Geniet van het adembenemende uitzicht over de baai van Napels. Keer om ongeveer 17.00 uur terug naar Napels en wordt afgezet bij je hotel, het cruiseschip of het treinstation.

Inbegrepen
 • Ophaalservice met de bus vanaf hotels in Napels, de cruisehaven of het treinstation
 • Toegang tot Pompeï en de Vesuvius (ter waarde van respectievelijk 16 EUR en 10 EUR)
 • Pizza als lunch met een drankje
 • Gids
 • Fooien
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Alle deelnemers ouder dan 12 jaar moeten één van de volgende documenten overleggen: bewijs van volledige vaccinatie, bewijs van eerste vaccinatie die ten minste 15 dagen geleden is toegediend, bewijs van een Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden óf een negatieve test die niet ouder is dan 48 uur aan het begin van de activiteit
 • Alle deelnemers moeten ook een geldig door de overheid afgegeven identiteitsbewijs met foto meenemen (bijv. paspoort of rijbewijs)

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Houd er rekening mee dat de duur van de excursie een schatting is en afhangt van het verkeer, de opstappunten, het aantal deelnemers etc.
 • Houd er rekening mee dat, hoewel de rondleiding op de Vesuvius in 4 talen wordt aangeboden, alleen de Engelstalige rondleiding altijd beschikbaar is.
 • In het geval dat het Vesuvius Nationaal Park gesloten is als gevolg van slechte weersomstandigheden en/of andere omstandigheden buiten de controle van de lokale partner, krijg je de toegangstickets voor het Nationaal Park terugbetaald.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,4 /5

gebaseerd op 2678 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,2/5
 • veiligheid
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Bijzonder mooie trip naar Pompei en Vesuvius. Het ophalen was stipt op tijd. Francesca heeft ons begeleid op de wandeling door Pompei. Ze was goed geinformeerd en vertelde op een olezierige, leuke manier over de historie. Na een prima lunch een wandeling naar de krater van de Vesuvius. Mooi stuk lopen. Daarna weer netjes bij het hotel afgezet. Prima dag, aanrader.

Verder lezen

17 september 2021

Geweldige ervaring qua organisatie en ondersteuning. Twee geweldige gidsen, in het bijzonder Maria die dankzij kleine anekdotes onze interesse vasthield tijdens het bezoek aan Pompeii. Wees voorzichtig met het zeer sportief rijden, vooral om naar het startpunt van de Vesuvius-wandeling te gaan, als je ziek bent in de auto kan het erg problematisch zijn. 's morgens, bij aankomst worden we verzonden volgens de taal van de rondleiding - maaltijd om Pompei (keuze tussen pasta en pizza's + drankje) rond 13.00 uur - dan 's middags de Vesuvius beklimmen, zonder gids, 30min enkele reis en 30min retour, sportief - terugkeer voor ons deel naar Napels 17:20 uur/30

Verder lezen

9 september 2021

Heel goede sfeer, de audiotour door Franzeska in het Engels in Pompeii was geweldig (niet saai en duidelijk), de rit naar de Vesuvius was goed geregeld en het eten was top. Eigenlijk niks op aan te merken! En bijna voor ons hotel afgezet, we mochten zelfs kiezen op de terugweg of we nog ergens anders afgezet wilden worden. In verhouding is het het geld meer dan waard. Zonder auto ben je alles bij elkaar wel hetzelfde of misschien wel meer kwijt. En dat allemaal zonder ongemakken.

Verder lezen

10 augustus 2021

Georganiseerd door

Product ID: 11049