Dagtocht

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Vanaf € 90 per persoon

Bezoek de Vesuvius en de ruïnes van de Romeinse stad Pompeii die in 79 na Christus werd verwoest. Ga op de rand van de krater staan en kijk uit over de Baai van Napels.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 7 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Italiaans, Spaans, Frans, Engels
Ophaalservice optioneel
Je kunt ook bij hotels in het centrum van Napels worden opgehaald. De exacte ophaaltijd bij jeaccommodatie wordt gegeven na herbevestiging bij de lokale partner. Neem de dag voor de tour (na 19:00 uur) contact met hen op via het nummer op je voucher om de ophaaltijd bij je hotel of bij het dichtstbijzijnde ophaalpunt te weten.

Belevenis

Highlights
 • Maak een combitrip naar Pompeï en de Vesuvius
 • Wandel langs de ruïnes van Pompeï en bekijk het Forum, de thermische baden, het huis van Vetti en het bordeel Lupanare
 • Luister naar verhalen over de rampzalige dag waarop Pompeï bedolven werd door de uitbarsting van de Vesuvius
 • Wandel naar de krater van de Vesuvius en geniet van een panoramisch uitzicht over de baai van Napels
Volledige beschrijving

Bezoek de verwoestende dag in 79 na Christus toen de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii onder gesmolten as begroef. Volg bij aankomst uw deskundige gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar opmerkelijk bevroren is in de tijd.

Luister naar verhalen over het Forum, de thermale baden, de Lupanare, het Griekse theater en gipsen afgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli.

Geniet van een typische pizza-lunch uit Napels in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die deze heeft vernietigd. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en proef de sfeer van de rokende berg.

Bezoek de verwoestende dag in 79 na Christus toen de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii onder gesmolten as begroef. Ontdek bij aankomst de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar opmerkelijk bevroren is in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan in continentaal Europa.

Geniet van het adembenemende uitzicht over de baai van Napels. Keer om ongeveer 17.00 uur terug naar Napels en wordt afgezet bij je hotel, het cruiseschip of het treinstation.

Inbegrepen
 • Ophaalservice met de bus vanaf hotels in Napels, de cruisehaven of het treinstation
 • Toegang tot Pompeï en de Vesuvius (ter waarde van respectievelijk 16 EUR en 10 EUR)
 • Pizza als lunch met een drankje
 • Gids
 • Fooien
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Alle deelnemers ouder dan 12 jaar moeten een in de EU geldige Green Pass met een verifieerbare QR-code laten zien. Geldige Green Passes kunnen worden verkregen door een van de volgende documenten te uploaden in de Green Pass- of Covid Certificate-app: bewijs van vaccinatie, bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden, een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur bij aanvang van de activiteit óf een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 48 uur bij aanvang van de activiteit
 • Alle deelnemers moeten ook een geldig door de overheid afgegeven identiteitsbewijs met foto meenemen (bijv. paspoort of rijbewijs)

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Houd er rekening mee dat de duur van de excursie een schatting is en afhangt van het verkeer, de opstappunten, het aantal deelnemers etc.
 • Houd er rekening mee dat, hoewel de rondleiding op de Vesuvius in 4 talen wordt aangeboden, alleen de Engelstalige rondleiding altijd beschikbaar is.
 • In het geval dat het Vesuvius Nationaal Park gesloten is als gevolg van slechte weersomstandigheden en/of andere omstandigheden buiten de controle van de lokale partner, krijg je de toegangstickets voor het Nationaal Park terugbetaald.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,4 /5

gebaseerd op 2809 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,6/5
 • Vervoer
  4,6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,2/5
 • veiligheid
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

De plaats van ophaling wordt goed op voorhand medegedeeld. Wanneer ik mijn mail vergeten bevestigen ben, hebben ze mij nog eens voor de zekerheid opgebeld om te bevestigen. Dag zelf was volledig volgens schema uitgelegd en uitgevoerd en stipt vertrokken en 's avonds terug. Alles in 8 uur tijd zien is natuurlijk onmogelijk.

20 november 2021

Je krijgt de avond voor vertrek de exacte ophaallocatie en ophaaltijd door. Eenmaal aangekomen in Pompeii krijg je een apparaatje met een oordopje. De gids spreekt nl met een microfoon en via dat oordopje versta en hoor je het allemaal veel beter in een groep. Na een rondleiding van ongeveer twee uur in Pompeii krijg je een lunch (spaghetti of pizza met een drankje naar keuze). Daarna reis je verder naar Vesuvius. Je krijgt een dikke uur de tijd om de vulkaan te beklimmen. Aan het einde van de tour word je weer netjes afgezet waar je bent opgehaald. Goed geregeld dus!

Verder lezen

8 november 2021

Echt een aanrader als je maar een paar dagen in Napels bent! Je ziet de hoogtepunten van Pompei en sluit af met het beklimmen van de Vesuvius. De gidsen zijn erg bekwaam en vertellen het heel leuk waardoor je echt non-stop staat te luisteren wat ze te vertellen hebben. 10/10

28 oktober 2021

Georganiseerd door

Product ID: 11049