Kies data

Napels Voor regenachtige dagen

Napels Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

1. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

Napels is een mengeling van kleuren en geuren. Raak betoverd door de warmte van de mensen en de geluiden van het dagelijkse leven. Je begint de tour bij de Piazza Bellini, waar je de overblijfselen ziet van de oude Griekse muren. Je gaat verder naar de  Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad, op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange, smalle straat met winkels, restaurant en zijsteegjes die het oude Napels in twee perfecte helften verdeelt. Sta versteld van de Piazza San Domenico Maggiore, met een perfecte overlapping van architectonische stijlen en de parel van Naples, de Capella San Severo met de sculptuur de Gesluierde Christus van Giuseppe Sanmartino. Zie het beroemde standbeeld van de God van de Nijl, de Piazza San Gaetano en de kerken San Lorenzo en San Paolo Maggiore. De barokke kathedraal van San Gennaro dateert uit de 13e eeuw en vormt het hart van het Napolitaanse geloof. Hier wordt het bloed van haar beschermheilige, St. Gennaro, bewaard. Het wordt vloeibaar tijdens het zogenaamde Mirakel van San Gennaro.

Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

2. Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

Welkom in het hart van een van de oudste steden van Europa. Steek samen met je gids het hart van het historische centrum van Napels over vanaf Piazza Bellini, waar je nog steeds zichtbare delen van Griekse muren vindt. Omzeil het Conservatorium van Napels, met de kans om de repetities van jonge Napolitaanse muzikanten te horen. Ga verder naar de Via dei Tribunali, de Decumano Maggiore van het oude Neapolis, maar ook een van de levendigste en rijkste straten van Napels. Je ontmoet de basiliek van Santa Maria Maggiore alla Pietrasanta, met zijn oude romaanse klokkentoren, en de mysterieuze kerk van Santa Maria delle Anime del Purgatorio ad Arco. De basiliek van San Lorenzo Maggiore, een juweel van Anjou, en de Duomo, die het wonderbaarlijke heilige bloed van San Gennar, de geliefde beschermheilige van de stad, bewaart, wachten op u op een steenworp afstand. Terug naar Spaccanapoli, de lagere decumanus, slenter je door de krioelende en karakteristieke Napolitaanse winkels. Ontdek de prachtige basiliek van San Domenico Maggiore, met zijn gelijknamige plein dat het landschap uniek maakt. De laatste stop is de kostbare Sansevero-kapel: het visioen van de gesluierde Christus, samen met het verhaal van je gids, zal een unieke en onvergetelijke ervaring zijn.

Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

3. Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

Treed een magische wereld binnen en verken de nieuwe secties van Naples Underground, de ondergrondse wereld vol geschiedenis in Napels. Deze emotionele reis leidt bezoekers door het nieuwe gedeelte van de metro van Napels. De Bourbontunnel werd in 1853 gebouwd door Ferdinand II de Bourbon, die een ontsnappingsroute wilde van het Koninklijk Paleis naar de barak aan Via della Pace, het huidige Via Morelli. De tunnel werd nooit volledig afgerond en werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als militair ziekenhuis. Zie handgeschreven berichten uit de oorlog en zie de hoop en wanhoop van hen die erbij waren. Je vindt in de tunnel ook standbeelden uit de fascistische tijd en een unieke tentoonstelling van auto's en motoren die jarenlang onder puin waren bedolven.

Napels: Pizza-kookles met een chef-kok

4. Napels: Pizza-kookles met een chef-kok

Ontdek het geheim van het maken van authentieke Italiaanse pizza's in een pizzeria in Napels. Maak deeg vanaf het begin en beleg je pizza met verse ingrediënten. Werk samen met een lokale chef-kok en smul aan het einde van je les van je pizza, een dessert, limoncello en bier. Word een pizzaiolo (pizzachef) voor een dag bij een geweldige pizza-kookles in Napels. Ervaar een beroemde pizzeria in het hart van de stad waar het legendarische gerecht voor het eerst werd gemaakt. Krijg daarna praktische hulp van een lokale pizzakok bij het mixen, kneden en strekken van het deeg voordat je een topping van de beste lokale ingrediënten maakt. Leer de culinaire geheimen en filosofie van "keep it simple" kennen en gebruik alleen de beste lokale producten, zoals rijpe tomaten, buffelmozzarella, verse basilicum en olijfolie van Denominazione di Origine Protetta (DOP). Ga aan het einde van je ervaring zitten en geniet van een biertje vergezeld van verschillende soorten pizza gemaakt door de klas.

Napels: ticket Nationaal Archeologisch Museum en Pemcards

5. Napels: ticket Nationaal Archeologisch Museum en Pemcards

Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum van Napels met een dagticket, en bewonder een van de fraaiste collecties van Griekse en Romeinse voorwerpen ter wereld. Karel III van Spanje richtte het museum op in het midden van de 18e eeuw.  Het museum bevat een uitgebreide collectie van voorwerpen uit de Griekse en Romeinse oudheden. De Farnese-collectie, die onder andere gegraveerde edelstenen en grote marmeren sculpturen bevat, vormt de kern van de verzameling. Bekijk ook de bekendste collecties van het museum, evenals nieuwe tentoonstellingen over de geschiedenis van munten en het beroemde Geheime Kabinet.

Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

6. Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

Dit is je kans om met een gids de best bewaarde Romeinse stad ter wereld te verkennen: Herculaneum. Aan het leven in deze welvarende stad van handelaars en edellieden kwam een abrupt einde toen de  Vesuvius bijna 2000 jaar geleden tot uitbarsting kwam.  Je bekijkt de waterkant waar de overblijfselen van 300 mensen liggen; zij zagen de zee als enige uitweg, tevergeefs... Je neemt een kijkje in het huis van Samniet, de thermen, de Tempel van Augustales en het Forum. Ontdek het huis van Neptunus en Amphitrite, het Gymnasium en nog zoveel meer. Je ziet niet alleen steen-, marmer- en keramiekresten, maar ook verkoold hout, en schilderijen en mozaïeken die nog bijzonderder zijn dan die in Pompeii. Tijdens deze rondleiding van 2 uur kom je meer te weten over het leven in deze stad en de verwoestende uitbarsting die haar einde betekende.

Napels: toegangsticket Palazzo Reale & Pemcards

7. Napels: toegangsticket Palazzo Reale & Pemcards

Verken de belangrijkste koninklijke residentie van de Bourbon-koningen met een dagticket voor het Palazzo Reale in Napels. Het Palazzo Reale, de thuisbasis van de Bourbon-heersers in de eerste helft van de 18e eeuw, werd ontworpen door een van de meest prominente architecten van die tijd, Domenico Fontana. Het paleis ligt aan het elegante Piazza Plebiscito, het grootste plein van Napels. Binnen ontdek je een prachtige dubbele trap die je naar de koninklijke vertrekken leidt, waar nu het museum voor meubels en kunst van het paleis is gevestigd. Bewonder een enorme 18e-eeuwse kerststal in de Cappella Reale (Koninklijke Kapel). Kom meer te weten over de enorme verzameling teksten in de Nationale Bibliotheek, waaronder duizenden papyrusrollen gevonden in Herculaneum, en de overblijfselen van een 5e-eeuwse Koptische Bijbel.

Napels: rondleiding door het Nationaal Archeologisch Museum van Napels

8. Napels: rondleiding door het Nationaal Archeologisch Museum van Napels

Bekijk het beste van het Archeologisch Museum van Napels in het gezelschap van een gids tijdens een wandeltocht. Haal het meeste uit uw tijd met skip-the-line toegangsprivileges. Bewonder de kunst en kunstvoorwerpen uit Pompeii, Herculaneum en meer van dichtbij. Begin de rondleiding bij de kassa van het museum en laat je leiden door een professionele gids en archeoloog. Vaar langs de lange wachtrijen met uw skip-the-line toegangskaarten. Ontdek de verborgen schatten van een van de oudste en rijkste musea ter wereld. Bekijk de Farnese-collectie met oude beelden van Hercules, de 2 Tyrannicides (tirannendoders), de majestueuze groep Toro Farnese, Griekse goden en Romeinse keizers. Bekijk enkele van de best bewaarde fresco's en mozaïeken uit het nabijgelegen Pompeii en Herculaneum van dichtbij. Loop door de vleugels van de galerij om de Romeinse collectie te bewonderen met artefacten die de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus hebben overleefd. Laat je inspireren door de mooiste meesterwerken van de klassieke kunst, samen met artefacten, munten en muurschilderingen uit de hele oude geschiedenis, en leer over hun oorsprong in je gids.

Archeologisch museum van Napels 2-uur durende privérondleiding

9. Archeologisch museum van Napels 2-uur durende privérondleiding

Geniet van een rondleiding door het Nationaal Archeologisch Museum van Napels, gelegen in de noordwestelijke hoek van de oorspronkelijke Griekse muur van de stad. De 2 uur durende tour laat je kennismaken met een van 's werelds grootste archeologiecollecties, inclusief buitengewone meesterwerken van kunst ontdekt in Pompeii, Herculaneum, Stabiae, Oplontis en aanverwante villa's. De kern is de Farnesiaanse verzameling sculpturen en andere objecten, zoals het mozaïek van Alexander de Grote uit het Huis van de Fauno in Pompeii. Zie silvers uit het huis van Menandro in Pompeii en een aantal Romeinse fresco's opgegraven uit het Vesuviaanse gebied. Wandel door de galerij met de Farnese-collectie om de legendarische beelden van Hercules in rust te bewonderen, evenals 2 Tyrannicide en de majestueuze groep genaamd "Toro Farnese". Je gids zal het gebruik van alledaagse voorwerpen uitleggen, met name het prachtige zilverwerk van de Villa van Menandro en de zogenaamde "Blue Vase" uit een graf in Pompeii.

Napels: beeldentour in het historische centrum

10. Napels: beeldentour in het historische centrum

Hoe kijk je naar een sculptuur? Het historische centrum van Napels is bezaaid met bewonderenswaardige sculpturen... maar hoe moeten we ernaar kijken? Ontdek de verborgen geheimen van sculpturale meesterwerken in het historische centrum van Napels tijdens een begeleide wandeling. Door de nieuwste onthullingen van kunsthistorici te ontdekken, leren we verder te kijken dan de oppervlakte en de geheimen van de gesluierde Christus, Mazzoni's klaagzang over Christus en Donatello's bas-reliëf te begrijpen. En tot slot zullen we de microscopische details van de miniatuursculpturen in de S.A.M.E-collectie in het Museodivino onderzoeken. De rondleiding omvat ook: Toegangsbewijs voor de Sansevero-kapel Toegangsbewijs voor S.Anna dei Lombardi en rondleiding naar Mazzoni's Compianto Toegangsbewijs voor Museodivino en rondleiding door de recent ontdekte S.A.M.E-collectie met de kleinste kerststallen ter wereld en de Goddelijke Komedie in 42 walnotendoppen. Rondleiding naar Donatello's bas-reliëf in Chiesa Sant'Angelo al Nilo om de flinterdunne engelenvleugels van Donatello's enige werk in Napels te bewonderen en de verborgen betekenis te ontdekken bij nadere inspectie. Koffie gemaakt met de traditionele Napolitaanse "Cuccuma"

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Citycards
  • Transfers
88 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Napels

Welke topattracties zijn een must-see in Napels?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Napels?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Overzicht activiteiten in Napels

Wil je alle activiteiten in Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Elk moment leefde volledig geprojecteerd in een andere ruimte-tijddimensie .... een bijna intieme ervaring in contact met de geschiedenis, zelfs de donkerste van de oorlog, de kinderspellen en het teken van de bedden op de grond raakten me, de fantastische gids Dank jij

Zeer enthousiaste gids die zijn Engels perfecte beheerste en zeker ook voldoende informatie gaf! Als we vragen hadden, gaf er met plezier een antwoord op. Voor mij is dit een absolute aanrader om door te geven, de auto’s en brommers op het einde zijn echt magnifiek!

Een geweldige ervaring .. De technische informatie die de goede gids ons gaf over de constructie was interessant en nauwkeurig, evenals de andere toepassingen die dit werk op verschillende momenten in de geschiedenis heeft gebruikt om de bevolking te ondersteunen.

Tour from Antonella. It was perfect. We already had the tour in pompeii en she knew exactly how to give us new information that we had not heard yet. It was very interactive and really interesting. Would highly recommend!!

Echt de moeite, wist niet dat Napels zo geleden had onder WOII