De populairste activiteiten van Napier

Napier: Cape Kidnappers Jan-van-gent, natuur- en sightseeingtour

1. Napier: Cape Kidnappers Jan-van-gent, natuur- en sightseeingtour

Ontdek Cape Kidnappers, de grootste en meest toegankelijke kolonie van jan-van-genten op het vasteland ter wereld. Wees getuige van de 20.000 jan-van-genten bij de kaap die lid zijn van de Booby-familie, met kenmerkende zwarte oogmarkeringen en een lichtgouden kroon. Bezoekers van de kolonie zullen volwassenen en jongen nestelend in aaneengesloten rijen hun dagelijkse routine zien uitvoeren. In de lucht boven je hoofd duiken en duiken deze verbazingwekkende vogels met hun spanwijdte van 6 voet (2 m) terwijl ze vissen terugbrengen. Op de grond, slechts een paar meter verderop, poetsen de paren en voeren ze de dans van het herkenningsritueel van de jan-van-gent uit. De vogels zijn te zien van september tot begin april. In september komen ze terug van hun wintervlucht om hun nesten te bouwen, klaar voor de komst van de kuikens in december en januari. De kuikens worden vervolgens vetgemest, klaar voor hun eerste en vertrekkende vlucht eind april, wanneer ze vertrekken voor hun jaarlijkse ritueel naar warmere klimaten. Nadat u in een 4 x 4 touringcar met airconditioning naar de Kaap bent gereden, hoeft u absoluut niet meer te lopen. Je wordt meegenomen tot op een paar meter van deze opmerkelijke vogels. Geniet onderweg van het adembenemende landschap van de geologische landschappen en de opmerkelijke natuur die dit deel van het land te bieden heeft. Bezoek een productiebos, bekijk een roofdierbestendig reservaat en laat u begeleiden door een ervaren chauffeur/gids die tijdens de tour deskundig en inzichtelijk commentaar zal geven.

Napier: wijn met gin of ambachtelijke bierproeverij

2. Napier: wijn met gin of ambachtelijke bierproeverij

Elke wijnmakerij biedt tussen de 4 en 7 wijnen voor een proeverij verdeeld over rode en witte wijnen. Chardonnay is de dominante witte wijnsoort die in Hawkes Bay wordt geproduceerd, maar liefhebbers van Sauvignon Blanc hoeven zich geen zorgen te maken, want dat proef je ook op Mission Estate. Shiraz- en Bordeaux-melanges zijn enkele van de dominante rode variëteiten. De eerste wijnmakerij die u bezoekt, is Mission Estate, dat werd opgericht in 1851. De proefruimte en het bijbehorende restaurant bevinden zich in een Victoriaans herenhuis met twee verdiepingen dat een prachtig uitzicht biedt over de wijngaarden. p> De National Gin Distillery, waar je vijf gins kunt proeven. Rijd vervolgens in 20 minuten langs de boomgaarden en wijngaarden en arriveer bij Askerne Estate waar slechts 100.000 flessen wijn worden geproduceerd, verdeeld over 13 verschillende variëteiten. Dit wordt een zittende proeverij met een gratis kaasplankje van Nieuw-Zeelandse kazen. Vervolgens reist u terug naar Napier waar u in de vroege avond wordt afgezet.

Napier: Art Deco Center, Te Mata Peak, wijn- en kaasproeverij

3. Napier: Art Deco Center, Te Mata Peak, wijn- en kaasproeverij

Begeef je op een excursie langs de kust van Napier en bekijk de hoogtepunten van het art-decocentrum en de residentiële Sanders Ave Na een ontmoeting met uw lokale gids in de buurt van het informatiecentrum, Marine Parade, begint uw begeleide excursie aan wal. Geniet tijdens je tour van de comfortabele minibus met grote ramen voor een beter zicht. Stop bij Napier's Bluff Hill-uitkijkpunt voor een spectaculair uitzicht op uw schip dat direct onder u ligt afgemeerd. Ontdek het huis en het terrein van uw gids. Bekijk zijn kleurrijke tuinen en panoramische uitzichten over de baai en hoor over de 14 vierkante kilometer land die is teruggewonnen als gevolg van de aardbeving in 1931. Reis door boomgaarden en wijngaarden naar Te Mata Peak, het uitzicht over de Heretunga-vlaktes is spectaculair. Op een heldere dag is het mogelijk om de met sneeuw bedekte toppen van Mt Ruapahu te zien. Geniet van een royale gratis wijnproeverij in het door een familie beheerde en geëxploiteerde Askerne Estate. Je gids zorgt voor een smakelijke selectie van lokale kazen en koekjes (crackers) Aan het einde van de tour wordt u afgezet in het centrum van Napier of terug bij het informatiecentrum vanwaar uw shuttle terug naar het schip vertrekt.

Napier: Cape Coast Winery-fietstocht - e-bike of standaardfiets

4. Napier: Cape Coast Winery-fietstocht - e-bike of standaardfiets

Ga op weg naar je gastheer in de winkel in Ahuriri, Napier om de shuttle op te halen. De shuttle brengt u en uw fietsen naar het begin van uw fietsavontuur bij wijnmakerij Black Barn. Te Mata Estate en de wijnmakerijen van Askerne liggen vlakbij, zodat u direct vanaf het afleveren kunt beginnen met uw wijnproeverij. Met uw eerste wijnmakerijbezoeken achter de rug, kunt u een omweg van nog eens 3 kilometer maken om de Craggy-wijngaard te bereiken en zelf te zien waarom de wijnmakerij werd uitgeroepen tot Beste Wijnmakerij van Australië. Vanaf hier gaat u weer op pad en geniet van een fietstocht van 16 kilometer over het kalkstenen fietspad langs de rivier de Tuki Tuki, naar de kustgemeenschappen Haumoana en Te Awanga. Bewonder het adembenemende uitzicht op de iconische Cape Kidnappers terwijl je over het verhoogde stopbankpad fietst en uitkijkt over boomgaarden, wijngaarden en landerijen. Als u de kust bereikt, kunt u nog meer heerlijke wijn proeven bij Elephant Hill, Clearview Estate en Te Awanga Estate. Als een lokale lunch op uw verlanglijstje staat, helpt uw gastheer u ook graag met reserveringen bij Clearview Estate. Te Awanga biedt ook de beste pizza's in Hawke's Bay en je kunt buiten op hun groene gazon zitten. Aan het einde van de dag wordt u opgehaald en teruggebracht naar Ahuriri, Napier.

Napier Prison Zelfgeleide audiotour

5. Napier Prison Zelfgeleide audiotour

Download een spannende MP3-zelfgeleide audiotour gecombineerd met een volledig gedetailleerde kaart van het gebied. Deze fascinerende en rauwe rondleiding door de oudste gevangenis van Nieuw-Zeeland neemt je mee op een historische reis door de golvende gangen die de aardbeving van Napier in 1931 hebben overleefd. De gangen zijn verwrongen en de muren misvormd. Je leert over enkele van de meest angstaanjagende gevangenen, waaronder drugsbaronnen en massamoordenaars, en een beruchte "Eye Eater". Bekijk de graffiti op de bedbodems van de gevangenen en hoor hoe tandpasta meerdere toepassingen had voor gedetineerde criminelen. Deze rondleiding laat zien hoe ze leefden achter de enorme Kauri-deuren en hoe sommigen van hen stierven. Je hoort verhalen over schurken, slachtoffers en helden, en dwaalt door het oude complex terwijl je de Pound (eenzame en gecapitonneerde celruimte), Mess Hall, Remand Hallway, Cell 6, Key Men and Trustees, Cages, The Dome, Women's Wing bekijkt , Te Kooti, John Yalash, Ghosts, Garden, Terry Clark, Teresa Cormack, Graveyard en the Hanging Yard met replica kitset galg. Hoor van de weinige ontsnappingen en bekijk het open doucheblok dat niet voor angsthazen was. Het gevangeniscomplex, dat pas in 1993 werd gesloten, is de locatie geweest van vele tv-shows, zoals een 10-delig brat-kamp, "Redemption Hill", en was te zien in "Off the Rails", "Epitaph" en verschillende nieuws- en documentaireshows. Houd er rekening mee dat dit een downloadbare zelfgeleide audiotour is, daarom heb je geen fysieke gids die je door je reizen leidt.

Napier: wijn-, gin- of ambachtelijke bierproeverij met lunch

6. Napier: wijn-, gin- of ambachtelijke bierproeverij met lunch

Je touractiviteit begint met een gastronomische schotel inclusief een glas wijn naar keuze in het iconische Mission Estate Restaurant. De schotel bevat over het algemeen een selectie vleeswaren, kazen, verse en gedroogde friuts, brood, koekjes en over het algemeen een proeverij van warme zeevruchten. De setting in het Old Mission House kan het best worden omschreven als Grande Colonial. De lunch wordt gevolgd door een zeer uitgebreide wijnproeverij bij Mission Cellars met een gedetailleerde geschiedenis van het Mission House en de Marrist Order die in 1851 als missionarissen in Hawkes Bay aankwamen. Na de proeverij bent u vrij om door het Mission House te dwalen, inclusief hun ondergrondse kelder. Vervolgens is er een gin-proeverij in The National Gin Distillery in Ahuriri, het oude havengebied van Napier. De distilleerderij opereert vanuit het National Tobacco Building, het bekendste Art Nouveau-gebouw van Napier. Wees niet verrast om af en toe een Art Deco-gids te zien die bezoekers rondleidt (in een niet-opdringerig landhuis) Tijdens het laagseizoen geen gin-proeverij op zondag, maar wijnproeverij bij Church Road Winery toegevoegd Hij stapt weer in de minibus voor een rit richting Havelock North langs boomgaarden, wijngaarden en velden met verschillende landbouwgewassen en komt aan bij Askerne Estate. The Estate is een klein, vriendelijk familiebedrijf met een bijna perfecte wijnbouwomgeving. Askerne maakt ongeveer 100.000 flessen, maar opmerkelijk genoeg groeien er meer dan een dozijn verschillende variëteiten. Men zou kunnen zeggen dat de proeverijen hier genereus zijn en Ross zal een smakelijke selectie van Nieuw-Zeelandse kazen en koekjes serveren. Ter afsluiting zal Ross, voor geïnteresseerden, een korte "in de wijngaard" lezing geven over de druiventeeltpraktijken in de regio. Gasten worden tussen 17.30 en 18.00 uur teruggebracht naar hun ophaallocatie

Napier: Art Deco audiowandeling met gids

7. Napier: Art Deco audiowandeling met gids

Volg een zelfgeleide audiowandeling om Napier in je eigen tempo te ontdekken. Maak een wandeling door Marine Parade, ontdek de door Maori en Maya beïnvloede architectuur en luister naar een samengestelde afspeellijst om je ervaring te begeleiden. Loop door de schilderachtige straatjes van deze badplaats waar je unieke architectuur en indrukwekkende beelden kunt zien, en leer over de festivals en evenementen die Napier uniek maken. Bekijk de oceaan terwijl je langs Marine Parade loopt en wees getuige van de art-deco-architectuur van het Masonic Hotel. Bekijk Maori-motieven, gebouwen met Maya-invloeden en de unieke architectuur die deze stad kenmerkt. Bekijk de wijdverbreide art-deco-invloed op gebouwen zoals de AMP- en Daily Telegraph-gebouwen terwijl je luistert naar een muzikale ervaring die is samengesteld om je volledig onder te dompelen in deze audiotour.

Napier: fietstocht in art-decostijl en rondrit door wijnmakerijen

8. Napier: fietstocht in art-decostijl en rondrit door wijnmakerijen

Pas deze gevarieerde, flexibele tour aan, afhankelijk van hoe ver je wilt rijden en wat je wilt zien. Verzamel uw familie of vrienden en verken veel lokale hoogtepunten, waaronder wijnhuizen, estuariumpaden, art-decogebouwen en kustpaden. Verlaat het havendorp Ahuriri en fiets rond de haven naar de stad Napier, een wereldberoemde Art Deco-schat. Stap van uw fiets en breng wat tijd door met genieten van de art-decogebouwen voordat u het kustpad volgt met een spectaculair uitzicht over de Stille Oceaan naar Cape Kidnappers. Ga het binnenland in en volg het pad van de Tutaekuri-rivier, met uitzicht op boomgaarden, naar de buitenwijk Taradale. Bezoek twee van de beste wijnhuizen van de regio, Church Road en het Mission Estate. Ga dan verder over het Ahuriri Estuary-pad met zijn vele inheemse vogels. Doe de hele route of slechts een deel. Fiets 28 kilometer of 45 kilometer over een volledige dag.

Napier: het beste van Napier kleine groepsreis

9. Napier: het beste van Napier kleine groepsreis

Vaar door de wereldberoemde Art Deco City van Napier terwijl je het tragische verhaal hoort van de verwoesting door een aardbeving in 1931 en de daaropvolgende wederopbouw van de stad, die bekend is geworden als de Art Deco-hoofdstad van de wereld. Bezoek de Bluff Hill Lookout en bekijk spectaculaire uitzichten (als het weer en het verkeer het toelaten) en bekijk de art-decohuizen in de buitenwijk Marewa in Napier. Vaar door het prachtige open landschap en bewonder rivieren, estuaria en open landbouwgronden. Verken vervolgens het bezoekerscentrum van het grootste bijenteeltbedrijf op het zuidelijk halfrond en proef de unieke manukahoning van Nieuw-Zeeland. Stop bij Te Mata Peak voor een aantal uitzonderlijke mooie uitzichten (opnieuw, afhankelijk van de weers- en verkeersomstandigheden) voordat je de Birdwoods Gallery and Sweet Shop gaat verkennen, waar versnaperingen worden aangeboden, waaronder lokale wijnen en bieren, evenals een kunstgalerie en een traditionele snoepwinkel , plus een prachtige beeldentuin. Keer ten slotte terug naar Napier.

Hawke's Bay: Fietstocht langs de kust langs wijnmakerijen - op eigen gelegenheid

10. Hawke's Bay: Fietstocht langs de kust langs wijnmakerijen - op eigen gelegenheid

Ontmoet ons in onze winkel waar je fietsen klaarstaan en je alles te weten komt over je dag. Geniet van het fietsen langs de prachtige kust. Stop bij het magische Atea A Rangi Star Compass en fiets dan verder door de wetlands langs de kust, voordat je bij de beroemde kustwijnmakerijen in de dorpen Haumona en Te Awanga aankomt. Beloon jezelf met een wijnproeverij en lunch in een van de plaatselijke wijnmakerijen en restaurants - je kunt Elephant Hill (vrij-maand), Clearview Estate (wo - zo), Te Awanga Estate (ma - zo) en Hygge Cafe in Clifton (wo - zo) bezoeken. Om onderweg aan je koffiebehoeften te voldoen kun je een bezoek brengen aan The Box in Clive, Haumoana Coffee en Brown Dog Espresso. De terugweg vertrekt om 16.00 uur vanaf Te Awanga Estate. We raden je aan te reserveren (noodzakelijk in het weekend) voor een lunch of wijnproeverij, want de wijnmakerijen zijn erg populair. Neem contact met ons op als je hulp wilt bij het plannen van tijden.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Napier

Napier
13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Napier

Meer zien

Andere activiteiten in Napier

Wil je alle activiteiten in Napier bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.