De populairste activiteiten van Napels

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

1. Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. De gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De tour omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw fragment van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen.  Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Het is toegestaan om foto's te maken tijdens de tour. Kies voor de ticketoptie met pizza om aan het eind van je rondleiding door de Napels Underground te genieten van lekkere pizza.

Pompeii: entreekaart voor de archeologische vindplaats

2. Pompeii: entreekaart voor de archeologische vindplaats

Ga terug in de tijd met een ticket voor de archeologische vindplaats Pompeii. Ervaar de sensatie van het lopen door straten die bewaard zijn gebleven door vulkanische as. Ontdek de tempels, theaters, elegante villa's en openbare gebouwen. Wandel comfortabel over het terrein dankzij de gratis bagageopslag. Laat je ticket zien bij de ingang en ga van start met het verkennen van een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld. In het jaar 79 na Christus, in de vroege ochtend van 24 augustus, barstte de vulkaan Vesuvius in alle hevigheid uit en verraste 11.000 inwoners. Deze dramatische gebeurtenis beroofde de inwoners van Pompeii van het leven en bedolf de stad onder het as. Je ziet waar de Romeinen hun lunch haalden op het marktplein. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken in de openbare baden. Bekijk Hellenistische plaatsen zoals het Huis van de Faun. Stel je voor dat je in het publiek zit in hetamfitheater of bewonder de met fresco's versierde Villa van de Mysteriën. Wandel naar de tempels van Venus, Apollo en Jupiter. Maak een foto van de stad met de Vesuvius op de achtergrond. Neem de tijd om de plek in je eigen tempo te verkennen en sla de stress van het boeken van entreetickets voor deze populaire attractie over.

Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

3. Vanuit Napels: daguitstap naar Sorrento, Positano en Amalfi

Dompel jezelf tijdens deze dagtocht vanuit Napels onder in drie prachtige Italiaanse steden. Winkel in boetiekjes, proef limoncello en geniet van een lichte lunch op deze ontspannende dag om nooit te vergeten. Vertrek vanuit Napels en reis naar Sorrento, en bewonder onderweg de schoonheid van het landschap. Luister naar het informatieve commentaar tijdens de reis. Stop om wat van de lokale limoncello te proeven, gemaakt van citroenen, en dwaal vervolgens een uur door de smalle straatjes. Bezoek ambachtelijke winkels en proef de lokale delicatessen. Ga verder naar Positano waar je ongeveer een uur de tijd hebt om naar het strand te gaan of de kleurrijke bloemen in de zomer te bewonderen. Bekijk winkels met traditionele Moda Positano-kleding en ga daarna naar een fijn restaurant aan de kust om te genieten van een lunch op een terras met een adembenemend uitzicht over zee. Geniet vervolgens van maximaal anderhalf uur vrije tijd in Amalfi en bezoek de kathedraal of ontspan op het strand met een heerlijk Italiaans ijsje.

Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

4. Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeï onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met een deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bepaal zelf hoe je ervaring eruitziet. Je kunt kiezen voor een gedeelde tour in een kleine groep of een privétour alleen voor je eigen groep. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeï. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog en gids vertelt over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk de goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2.000 jaar terug in de tijd. Een aantal van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel aan zijn naam kwam en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het einde van de tour krijg je goede tips van de gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid verder te verkennen. Tevens word je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dicht bij de plek van de opgraving ligt. Ook kun je te weten komen hoe je bij het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi kunt komen.

Napels: boottocht naar Positano, Amalfi en Ravello

5. Napels: boottocht naar Positano, Amalfi en Ravello

Bezoek de Amalfikust tijdens een dagtocht vanuit Napels. Zie Sorrento vanaf de zee. Bezoek Amalfi en Positano, met de mogelijkheid om ook Ravello te verkennen. Bewonder ongelooflijke landschappen, die een plaats op de UNESCO-Werelderfgoedlijst waardig zijn. Vanaf het ontmoetingspunt in Napels word je naar de haven van Torre del Greco gebracht. Van daaruit vaar je naar Sorrento, met op de achtergrond de indrukwekkende Vesuvius en een deskundige gids die jou meer vertelt over de tragische geschiedenis van de stad. Bewonder de schoonheid van de kust rond Sorrento: de panoramische terrassen boven de zee, de Thermen van Koningin Giovanna, de Baai van Jeranto en het beschermde zeegebied van Punta Campanella. Bij aankomst in Amalfi heb je vrije tijd om het UNESCO-werelderfgoed te bezoeken, beroemd om zijn schilderachtige uitzichten, romantische landschappen en de kathedraal van de heilige Andreas. Afhankelijk van de gekozen optie kun je ook een bezoek brengen aan Ravello, een badplaats, waar je de Villa Rufolo en zijn serene tuin kunt bezichtigen, die een adembenemend panorama biedt over de hele Golf van Salerno. Daarna vertrek je naar Positano, de parel van de Amalfikust, beroemd om zijn smalle straatjes, kleine winkeltjes en kleurrijk aardewerk. Je hebt hier wat vrije tijd om te verkennen, voordat je aan boord ontspant voor de terugreis naar Napels.

Napels: streetfoodtour met lokale gids

6. Napels: streetfoodtour met lokale gids

Ervaar de smaken van Napels op een begeleide streetfood-tour. Volg je gids door de kronkelende straatjes van het historische centrum en proef heerlijke lokale specialiteiten. Bezoek een limoncellofabriek en geniet van een gelato. Ontmoet je gids op Piazza Bellini om je reis naar de smaken van de Napolitaanse keuken te beginnen.Volg je gids door 2 van de hoofdstraten van het historische centrum en hoor de legendes en verhalen van de stad.Geniet van de smaak vanpizza a portafoglioen de uniekepizza fritta.  Probeer frittate di pasta en arancini. Stop op Piazza del Gesù voordat je taralli en enkele heerlijke babà en sfogliatelle proeft - gerechten die oorspronkelijk uit Napels komen. Je komt langs de kerk van Santa Chiara, die dankzij de gotische roman 'De Italiaan' van Ann Radcliffe wereldberoemd is geworden, Piazza Bellini en het Conservatorium van San Pietro a Maiella.  Geniet van de verse mozzarella die je voorgeschoteld krijgt in een salumeria – een kleine winkel vol typische producten met onweerstaanbare geuren van verse ham, salami, kaas, mortadella en nog veel meer! Nip van een limoncello bij een bezoek aan een limoncellofabriek en neem een Italiaans ijsje om je rondleiding mee af te sluiten. Je zult hapje voor hapje van deze tour genieten.

Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

7. Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

Ontdek de wereldberoemde ruïnes van Pompeï en de Vesuvius tijdens een dagtocht met gids vanuit Napels of Sorrento. Ga Pompeï binnen zonder in de wachtrij te hoeven staan en bewonder de baai van Napels vanaf de top van de Vesuvius. Begin de tour in Pompeï, waar je de wachtrij kunt overslaan voordat je het UNESCO-Werelderfgoed te voet gaat verkennen. Bezoek samen met een gids de goed bewaarde ruïnes, kunstwerken, mozaïeken en fresco's, waaronder het Forum Romanum en de tempel van Apollo. Werp ook een blik op gipsafgietsels van mensen in de stad ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 na Christus. Verlaat het archeologische terrein met je gids en bezoek de omliggende winkels en cafés.Als je kiest voor de lunchoptie, is de tour inclusief een driegangenmenu bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht en een drankje. Daarna ga je door naar de Vesuvius. Sla het grootste deel van de zware klim over, want je voertuig brengt je 1.000 meter omhoog de vulkaan op. Daar stap je uit en wandel je via een klim van ongeveer 30 minuten naar de rand van de krater. Onderweg kun je een officiële alpiene gids tegenkomen die je meer kan vertellen over de turbulente geschiedenis van de vulkaan. Bij aankomst op de top kun je genieten van een onvergetelijk uitzicht over de hele Golf van Napels en een paar mooie foto's maken. De dagtocht eindigt met een rit terug naar Napels of Sorrento.

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

8. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg een gediplomeerde gids door de overblijfselen van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die bijna 2000 jaar lang op bijzondere wijze in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Luister naar verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typisch Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeï. Rijd vervolgens naar een plek dicht bij de top van de berg die de stad heeft verwoest. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeï werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die bijna 2000 jaar lang op bijzondere wijze in de tijd is bevroren. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer rond 17:00 uur weer terug naar Napels en laat je afzetten bij je hotel, je cruiseschip of bij het treinstation.

Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

9. Napels: rondleiding Herculaneum met archeoloog + voorrang

Dit is je kans om met een gids de best bewaarde Romeinse stad ter wereld te verkennen: Herculaneum. Aan het leven in deze welvarende stad van handelaars en edellieden kwam een abrupt einde toen de  Vesuvius bijna 2000 jaar geleden tot uitbarsting kwam.  Je bekijkt de waterkant waar de overblijfselen van 300 mensen liggen; zij zagen de zee als enige uitweg, tevergeefs... Je neemt een kijkje in het huis van Samniet, de thermen, de Tempel van Augustales en het Forum. Ontdek het huis van Neptunus en Amphitrite, het Gymnasium en nog zoveel meer. Je ziet niet alleen steen-, marmer- en keramiekresten, maar ook verkoold hout, en schilderijen en mozaïeken die nog bijzonderder zijn dan die in Pompeii. Tijdens deze rondleiding van 2 uur kom je meer te weten over het leven in deze stad en de verwoestende uitbarsting die haar einde betekende.

Napels: voorrangsticket Vesuvius en audiogids

10. Napels: voorrangsticket Vesuvius en audiogids

Klim naar de top van de Vesuvius en geniet van een panoramisch uitzicht op Pompeii en de Golf van Napels. Ontvang een skip-the-line toegangsbewijs en luister naar een verhelderende audiogids op weg naar boven om meer te weten te komen over de berg. Upgrade uw ervaring met een bustransfer vanuit Napels. Begin de dag met uw busrit vanuit Napels of kom direct aan bij de Vesuvius, afhankelijk van uw geselecteerde optie. Loop meteen naar binnen met je vooraf geboekte ticket en begin de schilderachtige wandeling in je eigen tempo. Dompel jezelf onder in de lokale geschiedenis en hoor alles over deze wereldberoemde vulkaan terwijl je trekt. Profiteer van de informatieve audiogids en geniet van een ontspannen parcours, perfect voor alle niveaus.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Napels
De bruisende geboorteplek van de pizza lokt met zijn mooie uitzicht op de baai en archeologische wonderen.

Topactiviteiten

Napels: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

779 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 49

Voor ieder wat wils

In de buurt van Napels

Meer zien

Veelgestelde vragen over Napels

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Napels?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pompeï

Andere activiteiten in Napels

Wil je alle activiteiten in Napels bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Napels

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 57.281 beoordelingen

De rondleiding door Underground Naples was echt spannend en boeiend, een echte reis door de geschiedenis van de stad Napels sinds 2400 jaar geleden. Verder zijn we tijdens het bezoek ook door hele smalle en donkere tunnels gegaan, wat het avontuur nog spannender maakte, ook al is het zeker niet voor iedereen geschikt. Een bijzondere vermelding van verdienste gaat naar onze gids, de "Valtellinese speleoloog" zoals hij zichzelf noemde, helaas weet ik zijn naam niet meer. Hij was erg goed en super boeiend voor jong en oud, hij leidde ons met grote vaardigheid en maakte de ervaring veel leuker ... Heel goed! Ik raad iedereen aan om Napels Underground te bezoeken, het verbergt grote verrassingen ❤️

Zeer goede ervaring voor een enkele dag. Zowel de gids (Rob) als de chauffeur (Giulio) zijn uitstekend en zeer voorzichtig, ze zorgen te allen tijde voor je, ze zijn zeer attent en erg vriendelijk en leuk. Ook mijn gids in Pompeii, Willy, het bezoek was erg goed, Pompeii is erg groot en we hebben maar 20% gezien maar het is een goede introductie. De moeite waard.

Pompei was erg indrukwekkend. Onze gids was erg deskundig. Ons hoogtepunt van de dag was de Amalfi kust en Positano, prachtig landschap. Onze tourgide van de dag Vivian was erg deskundig en gaf ons veel tips. Ook de chauffeur Andrea verdient alle lof! Bedankt voor het deze onvergetelijke dag! Zeker een aanrader!

Prachtige dag gehad in Pompei en op de Vesuvius. Echt een aanrader! Goed geregeld qua vervoer en gidsen. De lunch in restaurant Vesuvio was prima, maar geen sfeervolle locatie.

Erg interessant. Leuke gids hadden we. Alan heette hij.