Datums kiezen

Nationaal Monument Oranjehotel

Nationaal Monument Oranjehotel: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

1. Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

Ontdek de geschiedenis van de nazibezetting van Nederland in het Oranjehotel. Voor meer dan 250 gevangenen was dit hun eindbestemming: ze werden ter dood veroordeeld en geëxecuteerd door een vuurpeloton. Luister met behulp van de audiogids naar de indrukwekkende verhalen van de gevangenen, geïllustreerd met documenten en foto's, en verteld in interviews en audiofragmenten. Hoor ontroerende verhalen over onrecht, honger en onzekerheid, maar ook verhalen van hoop, solidariteit en geloof in vrijheid. Leer tijdens je bezoek over de geschiedenis van het gebouw en de opkomst van het verzet. Ontdek hoe het leven van gevangenen werkelijk was en leer meer over de ontwrichting van hun families en de gevolgen die dit had na de oorlog.

Beschikbare activiteiten

1 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Nationaal Monument Oranjehotel

Wil je alle activiteiten in Nationaal Monument Oranjehotel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal Monument Oranjehotel

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 108 beoordelingen

Het bezoek aan het Oranjehotel was zeer indrukwekkend en interessant. We vonden vooral de manier waarop de informatie werd gepresenteerd in de vorm van (digitale) rapporten van hedendaagse getuigen en authentieke verhalen over de exposities leuk. We zouden een bezoek zeker aanraden!

Zeer emotioneel bezoek in een zeer interessant museum. De uitleg op de borden en bordjes in de cellen is heel duidelijk en leerzaam. Ik hield ook van de film met de getuigenissen van de voormalige gevangenen die erg ontroerend waren. Sterk aanbevolen

Indrukwekkend en boeiende vormgeving. Jammer dat ik bij het boeken de museumjaarkaart van mijn partner niet duidelijk als optie vond.

Indrukwekkende verhalen en super vriendelijk personeel. Ideale combinatie voor een uitje!

Indrukwekkend en mooi neergezet, benaderd de sfeer van die periode.