Kies data

Nationaal Museum Bargello

Nationaal Museum Bargello: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Bargello Museum op gereserveerd tijdstip

1. Florence: Bargello Museum op gereserveerd tijdstip

Het nationale museum Bargello is zonder twijfel een van de belangrijkste en meest bekende musea van Florence. Het museum toont een grote collectie sculpturen, waaronder het beroemde bronzen beeld David van Donatello. Sinds 1865 herbergt het Palazzo het Nationaal Museum, waarin vele belangrijke sculpturen uit de Renaissance bijeen gebracht zijn, waaronder meesterwerken van Donatello, Luca della Robbia, Verrocchio, Michelangelo en Cellini. Het museum werd vervolgens verrijkt met prachtige collecties van brons, aardewerk, wassen figuren, meubels en textiel uit de collecties van de Medici en die van particuliere schenkers. Palazzo del Bargello is een van de oudste gebouwen in Florence, en was vroeger een gevangenis, hoofdbureau van de politie en plek van openbare executies. In 1255 was het gebouw het hoofdkwartier van de Capitano del Popolo en later de Podestà en Raad voor de Justitie. In 1574 werd het de woonruimte voor het hoofd van de politie en werd het gebruikt als gevangenis. Ondanks een aantal aanpassingen en toevoegingen op het oorspronkelijke plan van de 14e en 15e eeuw, behoud het paleis zijn aangename soberheid, dat het beste te zien is in de prachtige binnenplaats, het balkon en de grote zaal op de eerste verdieping.

Florence: rondleiding door het Bargello-museum

2. Florence: rondleiding door het Bargello-museum

De gids begint met een beetje geschiedenis over het Bargello Museum, dat vroeger het hoofdkwartier was van de Capitano Del Popolo en later van de Podesta (de heer van de stad). Ze zullen je vertellen hoe het paleis de residentie werd van het hoofd van de politie en hoe het later als gevangenis werd gebruikt. De gids leidt je door het museum zodat je kunt genieten van de zeer belangrijke kunstwerken die in Bargello worden bewaard. De kamers op de begane grond tonen de Toscaanse werken uit de 16e eeuw. Je gids zal zich in het bijzonder concentreren op vier meesterwerken van Michelangelo. Samen met de lokale en deskundige gids ontdekt u dan werken van Bartolomeo Ammannati, Benvenuto Cellini, Giambologna en vele andere schatten. Je zult kostbare ivoren en bronzen beelden ontdekken, waaronder verschillende Romeinse en Byzantijnse voorbeelden. Daarna dompel je jezelf onder in de vroege Renaissance, terwijl je gids de meesterwerken van Donatello en Verrocchio zal uitleggen. Later zal de gids je naar de tweede verdieping begeleiden, die uitsluitend is gewijd aan het geglazuurde terracotta van Andrea en Giovanni Della Robbia. De rondleiding duurt ongeveer twee uur - de perfecte hoeveelheid tijd om deze beroemde kunstcollectie te zien, zonder je overweldigd te voelen. Je kunt ook terugkeren naar alles wat je misschien nog een keer wilt zien nadat de tour is afgelopen.

Florence: privétour van 1,5 uur naar het Bargello-museum

3. Florence: privétour van 1,5 uur naar het Bargello-museum

De Bargello Palace is een van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld, en vandaag de dag met je eigen gids u de kans om de kunst te ervaren in een persoonlijke, up-close manier die is simpelweg onmogelijk met een grote groep tours zult hebben. We gaan naar het fort, een wonder in zijn eigen recht, om een aantal van de grootste ervaring Renaissance Meesterwerken van Florence te bieden heeft. U krijgt een kans om de David en St. George van Donatello, de Bacchus en de Ronde Pitti van Michelangelo, Mercury zien door Giambologna, om er maar een paar te noemen hebben! Het museum maakt een leuke afwisselende na de zeer touristed Galleria degli Uffizi te hebben bezocht, en voor een echte Florence Art ervaring, is er geen betere plek om te zijn dan hallen van de Bargello's. Het gebouw zelf werd gebouwd tijdens de Italiaanse Middeleeuwen (1200s). Oorspronkelijk genaamd Palazzo del Podestà, het is het oudste openbare gebouw in Florence. U krijgt een kans om zijn geschiedenis en pracht te verkennen op uw eigen tempo met uw eigen gids te hebben!

Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

4. Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

Ontmoet je deskundige gids in het hart van de oude Romeinse stad, de Piazza della Repubblica, waar je meer te weten komt over de stichting van de stad. Loop naar Orsanmichele, een middeleeuwse kerk met iconische renaissancesculpturen op de sierlijke gevel, waaronder werk van de beroemde Donatello. Op Piazza della Signoria hoor je de verhalen achter de renaissancefontein, de beelden en het Palazzo Vecchio dat het plein domineert met zijn torenhoge toren. Net voorbij het paleis ligt de Uffizi, een mooi voorbeeld van renaissance-architectuur. Steek de binnenplaats van de Uffizi over om de oevers van de rivier de Arno te bereiken en bewonder de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad. Maak een stop bij Piazza Santa Croce. Ooit het toneel voor steekspeltoernooien, is het tegenwoordig de thuisbasis van de officiële sport van de stad, Calcio Storico: een spannende mix van voetbal, rugby en worstelen. De route gaat verder door de middeleeuwse straten naar de Bargello en vervolgens naar het Kathedraalplein. Stop hier om de recordbrekende koepel te bewonderen die is gebouwd door Filippo Brunelleschi en leer alles over de constructie ervan. Op een steenworp afstand van het Kathedraalplein ligt het Palazzo Medici. Leer meer over de geschiedenis van de Medici-familie en hoe ze een gouden eeuw in Florence hebben gecreëerd. Bekijk de prachtige binnenplaats van het paleis met zijn elegante renaissance-architectuur en versieringen. De laatste stop op de route is de kerk van San Lorenzo. Met een fundament dat dateert uit de 4e eeuw, was dit de oorspronkelijke kathedraal van Florence.

Florence: stadsfietstocht met gids

5. Florence: stadsfietstocht met gids

Verken het hart van Florence tijdens een begeleide fietstocht langs de meest onvergetelijke plekken van de stad. Rij door karakteristieke straten, over populaire pleinen en over historische bruggen. Leer meer over de stad door middel van commentaar van je lokale gids. De reisroute begint waar de Medici-familie hun macht begon uit te oefenen in Florence. Bekijk hun statige paleis en de basiliek van San Lorenzo. Ga vervolgens langs de middeleeuwse doopkapel op weg naar Piazza della Republica, de plaats van het oude forum waar de geschiedenis van de stad begon. Bereik vervolgens de rivier de Arno en stop om de Renaissance-architectuur te bewonderen. Steek de door Michelangelo ontworpen brug over en krijg een prachtig uitzicht op de beroemde Ponte Vecchio. Ga verder om de andere kant van de stad te verkennen. Rijd door Piazza Santo Spirito en stop om het grote Palazzo Pitti te bewonderen. Rijd langs de Arno om de rivier over te steken en verder te gaan naar Santa Croce en Piazza della Signoria. Ga later naar Cathedral Square terwijl de tour rond de historische plek met zijn ongelooflijke koepel cirkelt.

Florence: wandeltocht en Bargello-museum

6. Florence: wandeltocht en Bargello-museum

Deze exclusieve wandeltocht stuurt je terug in de tijd naar de tijd dat Florence zijn Gouden Eeuw beleefde. Volg je deskundige meertalige gids en hoor alle boeiende verhalen die Florence zo iconisch maakten. Bezoek het Duomo-plein, staar naar de machtige kathedraal van Santa Maria del Fiore met de grootste koepel ter wereld. Ga door het hart van Florence: Plein van de Republiek, waar in 58 voor Christus de Romeinen zich voor het eerst vestigden. Bewonder de mooiste beelden van het Signoria-plein, Perseus door Cellini, Ontvoering van Sabines door Giambologna en, natuurlijk, David door Michelangelo. Bargello, gebouwd in 1255, was de belangrijkste gevangenis van de Florentijnse Republiek, waar tegenwoordig de grootste collectie renaissancebeelden van Cellini, Bandinelli, Michelangelo en nog veel meer te zien is. Ontdek de geheimen van het oudste kasteel van Florence en bezoek het Bargello-museum.

Zelfgeleide audiotour van Florence

7. Zelfgeleide audiotour van Florence

Ontdek de Cradle of the Renaissance in je eigen tempo met je mp3-speler om je door de audiogids door het historische centrum van Florence te loodsen. Word verliefd op prachtige monumenten terwijl je langs de geplaveide straten wordt geleid en ontsnap aan de beperkte tijdschema's van rondleidingen. Neem een pauze om te genieten van een gelato of koffie wanneer je maar wilt! Leer de geschiedenis van hoogtepunten zoals het Museo Nazionale di San Marco, Bargello (Palazzo del Popolo), Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Bewonder de producten die te zien zijn in de Mercato Centrale en maak een optioneel bezoek aan de indrukwekkende Basilica di Santa Croce. Bekijk de huizen van prachtige kunst, waaronder Michelangelo's legendarische standbeeld van David in de Galleria dell 'Accademia, en Botticelli's Birth of Venus en Da Vinci's Annunciation in de Galleria degli Uffizi. Word verliefd op de terracotta tegels en de koepel van de Duomo en de klokkentoren van Giotto.

Michelangelo & Donatello: rondleiding door het Bargello-museum

8. Michelangelo & Donatello: rondleiding door het Bargello-museum

Tijdens deze rondleiding neemt een Engelssprekende gids je mee door de spannende wereld van het Bargello Museum, een indrukwekkend middeleeuws paleis dat ook dienst deed als gevangenis en martelplaats. Het paleis zelf is een diepgaand bezoek waard, net als de edelstenen die je binnenin zult ontdekken. Bezoek een kamer gewijd aan de beroemde beeldhouwer Donatello, met prachtige originelen van zijn David. De indeling van het museum maakt het mogelijk om het werk van dichtbij te bekijken en tot in detail te bewonderen. Een andere belangrijke ruimte van het museum is gewijd aan Michelangelo, waar u enkele van zijn grootste werken zult zien. Bewonder de Bacco-Bacchus (die staat voor dronkenschap), de Pitti Tondo (waarin sommige experts tekenen van de hulp van Leonardo zien) en de David-Apollo. Je krijgt ook de kans om de originele sculpturen van Piazza della Signoria te bewonderen, aangezien er tegenwoordig alleen exemplaren op het plein te vinden zijn. De originelen werden naar de Bargello gebracht om ze tegen het weer te beschermen.

Florence: privéwandeling van 4 uur met Eugenia Gasheeva

9. Florence: privéwandeling van 4 uur met Eugenia Gasheeva

Ontdek Florence met een local tijdens een privérondleiding met Eugenia Gasheeva. Ga op het beroemde Piazza dei Signori staan, wandel over de Ponte Vecchio en bekijk het Duomo-complex. Begin je reis door Florence op de Piazza della Repubblica met Eugenia. Hoor hoe een klein dorp een van de machtscentra van Renaissance Europa werd. Wandel door de smalle straatjes en hoor over de ups en downs van de fascinerende geschiedenis van Florence. Ontdek waarom de Renaissance in Florence begon en bekijk de gebouwen en standbeelden uit deze periode van artistieke evolutie. Ga naar het Palazzo Medici en hoor over de achterbakse technieken van de machtige Medici-familie. Ga verder door de stad en hoor wat de ondergang van de Medici-dynastie veroorzaakte en wie profiteerde van het machtsvacuüm. Stop voor de enorme kathedraal van Florence en leer over de Giotto-klokkentoren en de beroemde koepel. Terwijl je door de stad loopt, stop je om moderne ambachtelijke werkplaatsen te bezoeken. Sluit je tour af met een prachtig uitzicht over de stad en de rivier vanaf de Ponte Vecchio. Voordat je Eugenia verlaat, kun je wat lokale tips krijgen over de beste restaurants en bars in de stad.

Florence: privé begeleide wandeltocht met Eugenia Gasheeva

10. Florence: privé begeleide wandeltocht met Eugenia Gasheeva

Leer meer over de rijke geschiedenis van Florence met Eugenia tijdens een begeleide wandeling. Loop door het iconische Piazza dei Signori, bekijk het Palazzo Bargello en wandel door Dante's Quarter met een lokale gids. Ontmoet Eugenia op de Piazza della Repubblica en hoor hoe Florence begon als een klein dorp en zich ontwikkelde tot een cultureel en economisch centrum van Europa. Kom dichter bij de Duomo (de kathedraal van Florence) en staar naar de pracht ervan. Ontdek waarom de Florentijnen dit enorme gebouw hebben gebouwd en luister naar de geheimen van de kerk en de koepel. Leer hoe u de reliëfs op de deuren van de doopkapel en de betekenis van Giotto's klokkentorendecoratie en standbeelden kunt lezen. Ga vervolgens naar het Palazzo Medici-Riccardi en leer hoe de Medici aan de macht kwamen. Slenter door de middeleeuwse straten van Dante's Quarter en bekijk historische torenhuizen en de ex-gevangenis van Bargello. Loop het beroemde Piazza dei Signori in Florence op en bewonder het Palazzo Vecchio, het oude centrum van politieke macht van de stad. Hoor over de evolutie van het plein en bekijk de ruïnes van eerdere gebouwen. Terwijl je langs de vele standbeelden van het plein loopt, hoor je van Eugenia wat ze vertegenwoordigen en wie ze heeft gemaakt. Loop verder door de stad en hoor over de latere generaties Medici en waarom ze de gangen Uffizi en Vasari hebben gebouwd. Rond je tour af met een bezoek aan de iconische Ponte Vecchio (oude brug). Wandel over de brug, leer de lange geschiedenis kennen en geniet van de vele juweliers.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Nationaal Museum Bargello

Wil je alle activiteiten in Nationaal Museum Bargello ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.