Kies data

Nationaal Museum Bargello

Nationaal Museum Bargello: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: gereserveerd ticket Bargello Museum

1. Florence: gereserveerd ticket Bargello Museum

Het Nationaal Museum in het Bargello is ongetwijfeld een van de belangrijkste en bekendste musea van Florence. In het museum is een grote collectie beeldhouwwerk te zien, waaronder de beroemde bronzen David van Donatello. Sinds 1865 herbergt het Palazzo het Nationaal Museum, waarin veel belangrijke renaissancebeelden zijn samengebracht, waaronder meesterwerken van Donatello, Luca della Robbia, Verrocchio, Michelangelo en Cellini. Het museum werd vervolgens verrijkt met prachtige collecties bronzen beelden, aardewerk, wassen figuren, meubels en textiel uit de collecties van de Medici en van particuliere schenkingen.   Palazzo del Bargello is een van de oudste gebouwen in Florence, en was vroeger een gevangenis, hoofdbureau van de politie en een plek waar openbare executies werden uitgevoerd. Vanaf 1255 deed het gebouw dienst als hoofdkwartier van de Capitano del Popolo en later ook van de Podestà en de Raad van Justitie. In 1574 kwam het gebouw in gebruik als woonruimte van het hoofd van de politie en als gevangenis.  Ondanks een reeks veranderingen en toevoegingen aan het oorspronkelijke plan uit de 14e en 15e eeuw, behield het paleis zijn aangename soberheid, het beste te zien aan de prachtige binnenplaats, het balkon en de grote hal op de eerste verdieping. 

Het beste van Florence: wandeltocht van 2 uur

2. Het beste van Florence: wandeltocht van 2 uur

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van Florence en de schoonheid van de architectuur, neem dan deel aan deze begeleide wandeling van 2 uur langs de belangrijkste monumenten van dit UNESCO-werelderfgoed. De wandeltocht begint op de Piazza San Firenze; de thuisbasis van het Bargello en het Tribunale Fiorentino. Loop eerst naar de kerk van Santa Croce, de thuisbasis van vele bekende meesterwerken en de begraafplaats van enkele van de belangrijkste personages van Italië. Ga vervolgens naar Piazza Signoria, bekend om de fontein van Neptunus, het Palazzo Vecchio en het mooie Piazzale degli Uffizi. Steek de Ponte Vecchio over; de middeleeuwse stenen brug beroemd om zijn gouden juweliers, en kom aan bij het spectaculaire Pitti-paleis; voormalige residentie van de Medici-familie. Ga terug naar de Arno en het historische centrum langs de Via Maggio en Ponta Santa Trinita, langs de Via Tornabuoni, waar u enkele van de beste modeboetieks van Florence zult zien. Stop bij het Strozzi-paleis; prototype van renaissance-architectuur en eindig met het indrukwekkende Piazza Republica en de magnifieke kathedraal van Florence.

Florence: rondleiding door het Bargello-museum

3. Florence: rondleiding door het Bargello-museum

De gids begint met een beetje geschiedenis over het Bargello-museum, dat vroeger het hoofdkwartier was van de Capitano Del Popolo en later van de Podesta (de heer van de stad). Ze zullen je vertellen hoe het paleis de residentie werd van het hoofd van de politie en hoe het later als gevangenis werd gebruikt. De gids begeleidt je door het museum zodat je kunt genieten van de zeer belangrijke kunstwerken die in Bargello worden bewaard. De kamers op de begane grond tonen de Toscaanse werken uit de 16e eeuw. Je gids zal zich met name concentreren op vier meesterwerken van Michelangelo. Samen met de lokale en deskundige gids ontdek je dan werken van Bartolomeo Ammannati, Benvenuto Cellini, Giambologna en vele andere schatten. U zult kostbaar ivoor en brons ontdekken, waaronder verschillende Romeinse en Byzantijnse voorbeelden. Daarna dompel je jezelf onder in de vroege Renaissance, terwijl je gids de meesterwerken van Donatello en Verrocchio zal uitleggen. Later begeleidt de gids je naar de tweede verdieping, die uitsluitend is gewijd aan het geglazuurde terracotta van Andrea en Giovanni Della Robbia. De rondleiding duurt ongeveer twee uur - de perfecte hoeveelheid tijd om deze beroemde kunstcollectie te zien, zonder je overweldigd te voelen. Je kunt ook terugkeren naar alles wat je nog een keer wilt zien nadat de tour is afgelopen.

Florence: rondleiding door het Duomo-complex

4. Florence: rondleiding door het Duomo-complex

Ontdek het hart van Florence en leer alle geheimen en de geschiedenis achter het Duomo-complex kennen. Beklim de koepel voor een adembenemend uitzicht vanaf de top. Santa Maria del Fiore, ontworpen door Arnolfo di Cambio, is de op twee na grootste kerk ter wereld en was de grootste kerk van Europa toen deze in de 15e eeuw werd voltooid. Je lokale gids laat je de belangrijkste bezienswaardigheden zien en vertelt je interessante anekdotes over hoe dit meesterwerk tot stand is gekomen. Je bezoekt ook het Duomo-museum, waar je meesterwerken van Arnolfo, Ghiberti, Donatello, Luca della Robbia, Antonio Pollaiolo, Verrocchio en Michelangelo zult ontdekken. Dit is de grootste concentratie van Florentijnse monumentale sculpturen ter wereld. Bewonder tot slot de verbluffende doopkapel van San Giovanni, een van de oudste kerken in Florence, die tegenover de kathedraal van de stad staat, de kerk van Santa Maria del Fiore en de ongelooflijke oostelijke deur - die Michelangelo de Poorten van het paradijs.

Florence: begeleide wandeling door duistere mysteries en legendes

5. Florence: begeleide wandeling door duistere mysteries en legendes

Dompel jezelf onder in de macabere kant van Florence tijdens deze begeleide wandeling. Hoor over plaatselijk bijgeloof, samenzweringen, heiligen en wonderen. Lees meer over de bloederige seriemoordenaar die bekend staat als het Monster van Florence en ga in op verontrustende onderwerpen als mysteries en marteling. Ontmoet je gids bij het standbeeld van generaal Fanti op het centraal gelegen Piazza San Marco. Ga naar het Piazza della Santissima Annunziata waar je het ontwerp van Brunelleschi, de vader van de renaissance-architectuur, kunt bewonderen. Ga door de kleurrijke straat Via dei Servi op weg naar de iconische koepel op de kathedraal van Santa Maria del Fiore . Maak verbinding met het duistere verleden van de stad terwijl je door oude straten loopt zoals Via del Campanile, Via dello Studio, Via del Corso, Via Santa Margherita en Via Proconsolo. Bewonder de Italiaanse gotische architectuur van de Palazzo del Bargello en betreed het politieke hart van de stad op Piazza della Signoria. Eindig je tour bij de beroemde Ponte Vecchio-brug.

Florence: privéwandeling van 4 uur met Eugenia Gasheeva

6. Florence: privéwandeling van 4 uur met Eugenia Gasheeva

Ontdek Florence met een local tijdens een privérondleiding met Eugenia Gasheeva. Ga op het beroemde Piazza dei Signori staan, wandel over de Ponte Vecchio en bekijk het Duomo-complex. Begin je reis door Florence op de Piazza della Repubblica met Eugenia. Hoor hoe een klein dorp een van de machtscentra van Renaissance Europa werd. Wandel door de smalle straatjes en hoor over de ups en downs van de fascinerende geschiedenis van Florence. Ontdek waarom de Renaissance in Florence begon en bekijk de gebouwen en standbeelden uit deze periode van artistieke evolutie. Ga naar het Palazzo Medici en hoor over de achterbakse technieken van de machtige Medici-familie. Ga verder door de stad en hoor wat de ondergang van de Medici-dynastie veroorzaakte en wie profiteerde van het machtsvacuüm. Stop voor de enorme kathedraal van Florence en leer over de Giotto-klokkentoren en de beroemde koepel. Terwijl je door de stad loopt, stop je om moderne ambachtelijke werkplaatsen te bezoeken. Sluit je tour af met een prachtig uitzicht over de stad en de rivier vanaf de Ponte Vecchio. Voordat je Eugenia verlaat, kun je wat lokale tips krijgen over de beste restaurants en bars in de stad.

Florence: begeleide wandeling met hoogtepunten

7. Florence: begeleide wandeling met hoogtepunten

Ontmoet je deskundige gids in het hart van de oude Romeinse stad, de Piazza della Repubblica, waar je meer te weten komt over de stichting van de stad. Loop naar Orsanmichele, een middeleeuwse kerk met iconische renaissancebeelden op de sierlijke gevel, waaronder werk van de beroemde Donatello. Op Piazza della Signoria hoor je de verhalen achter de renaissancefontein, de beelden en het Palazzo Vecchio dat met zijn torenhoge toren het plein domineert. Net voorbij het paleis ligt de Uffizi, een mooi voorbeeld van architectuur uit de Renaissance. Steek de Uffizi-binnenplaats over om de oevers van de rivier de Arno te bereiken en bewonder de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad. Maak een stop bij Piazza Santa Croce. Eens het toneel voor steekspeltoernooien, is het tegenwoordig de thuisbasis van de officiële sport van de stad, Calcio Storico: een opwindende mix van voetbal, rugby en worstelen. De route gaat verder door de middeleeuwse straten naar de Bargello en vervolgens naar het Kathedraalplein. Stop hier om de recordbrekende koepel van Filippo Brunelleschi te bewonderen en leer alles over de constructie ervan. Op een steenworp afstand van het Kathedraalplein ligt het Palazzo Medici. Leer meer over de geschiedenis van de Medici-familie en hoe ze een gouden eeuw in Florence creëerden. Bekijk de prachtige binnenplaats van het paleis met zijn elegante architectuur en ornamenten uit de Renaissance. De laatste halte op de route is de kerk van San Lorenzo. Met een fundering die dateert uit de 4e eeuw, was dit de oorspronkelijke kathedraal van Florence.

Michelangelo & Donatello: rondleiding door het Bargello-museum

8. Michelangelo & Donatello: rondleiding door het Bargello-museum

Tijdens deze rondleiding neemt een Engelssprekende gids je mee door de spannende wereld van het Bargello Museum, een indrukwekkend middeleeuws paleis dat ook dienst deed als gevangenis en martelplaats. Het paleis zelf is een diepgaand bezoek waard, net als de edelstenen die je binnenin zult ontdekken. Bezoek een kamer gewijd aan de beroemde beeldhouwer Donatello, met prachtige originelen van zijn David. De indeling van het museum maakt het mogelijk om het werk van dichtbij te bekijken en tot in detail te bewonderen. Een andere belangrijke ruimte van het museum is gewijd aan Michelangelo, waar u enkele van zijn grootste werken zult zien. Bewonder de Bacco-Bacchus (die staat voor dronkenschap), de Pitti Tondo (waarin sommige experts tekenen van de hulp van Leonardo zien) en de David-Apollo. Je krijgt ook de kans om de originele sculpturen van Piazza della Signoria te bewonderen, aangezien er tegenwoordig alleen exemplaren op het plein te vinden zijn. De originelen werden naar de Bargello gebracht om ze tegen het weer te beschermen.

Florence: wandeltocht en Bargello-museum

9. Florence: wandeltocht en Bargello-museum

Deze exclusieve wandeltocht stuurt je terug in de tijd naar de tijd dat Florence zijn Gouden Eeuw beleefde. Volg je deskundige meertalige gids en hoor alle boeiende verhalen die Florence zo iconisch hebben gemaakt. Bezoek het Duomo-plein, staar naar de machtige kathedraal van Santa Maria del Fiore met de grootste koepel ter wereld. Ga door het hart van Florence: Plein van de Republiek, waar in 58 voor Christus de Romeinen zich voor het eerst vestigden. Bewonder de mooiste beelden van het Signoria-plein, Perseus van Cellini, Ontvoering van Sabines door Giambologna en natuurlijk David van Michelangelo. Bargello, gebouwd in 1255, was de belangrijkste gevangenis van de Florentijnse Republiek, waar tegenwoordig de grootste collectie renaissancebeelden van Cellini, Bandinelli, Michelangelo en nog veel meer te zien is. Ontdek de geheimen van het oudste kasteel van Florence en bezoek het Bargello-museum.

Zelfgeleide audiotour door Florence

10. Zelfgeleide audiotour door Florence

Ontdek de bakermat van de Renaissance in je eigen tempo met behulp van onze APP of je mp3-speler om je door het historische stadscentrum van Florence te leiden met een audiogids. Word verliefd op prachtige monumenten terwijl je door de geplaveide straten wordt geleid en ontsnap aan de beperkte dienstregelingen van rondleidingen. Neem een pauze om te genieten van een gelato of koffie wanneer je maar wilt! Leer de geschiedenis van hoogtepunten zoals het Museo Nazionale di San Marco, Bargello (Palazzo del Popolo), Piazza della Signoria en Ponte Vecchio. Bewonder de producten die te zien zijn in de Mercato Centrale en breng een optioneel bezoek aan de indrukwekkende Basilica di Santa Croce. Bekijk de huizen van prachtige kunst, waaronder Michelangelo's legendarische standbeeld van David in de Galleria dell 'Accademia, en Botticelli's Geboorte van Venus en Da Vinci's Annunciatie in de Galleria degli Uffizi. Word verliefd op de terracotta tegels en de koepel van de Duomo en de klokkentoren van Giotto.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Nationaal Museum Bargello

Wil je alle activiteiten in Nationaal Museum Bargello ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.