Datums kiezen

Nationaal Museum van IJsland

Nationaal Museum van IJsland

Nationaal Museum van IJsland: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

1. Reykjavik: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Reykjavik, een moderne, trendy en toekomstgerichte stad die tegelijkertijd geworteld is in de natuur, biedt het beste van twee werelden en is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad tijdens een hop-on-hop-off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja houdt de wacht over deze meest noordelijke hoofdstad en op een zonnige dag verschijnt de mystieke Snaefellsjokull gletsjer kristalachtig en babyblauw aan de westelijke horizon. Bekijk bezienswaardigheden zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de Nationale Galerie van IJsland, de Parelhallengrimskerk en de Laugardalur thermale baden en spa. Tour Stops: 1- Harpa concertzaal en conferentiecentrum 2- De Oude Haven 3 - Scheepvaartmuseum Reykjavik 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Laekjargata 7 - Winkelstraat Laugavegur 8 - Reykjavik Kunstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bus terminal 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur Vallei 15 - Skarfabakki Haven (alleen in de zomer) 16 - Huis Hofdi

Reykjavík: City Card

2. Reykjavík: City Card

Verken de meest noordelijke hoofdstad ter wereld in je eigen tempo met een Reykjavik City Card en ontdek tientallen dingen om te zien en te doen. Ervaar de bruisende energie van een kosmopolitische stad, de donderende thermische energie van de grond onder je voeten en de serene sfeer van het omringende landschap. Van avant-garde tot historisch: de galerijen, musea en theaters van Reykjavík ondersteunen een levendige en verfijnde artistieke scene, samen met jaarlijkse festivals, speciale tentoonstellingen en toneelproducties die de culturele kalender het hele jaar door behouden. Profiteer van gratis toegang tot een grote selectie musea en galerieën, toegang tot alle geothermische zwembaden in de stad en gratis, onbeperkt reizen met de bus binnen het hoofdstedelijk gebied. Bovendien geeft de kaart recht op een gratis veerboottocht naar het eiland Viðey, samen met kortingen op diensten, rondleidingen en winkels. De toegang tot musea is gratis voor personen onder de 18 jaar, maar voor kinderen van 6 jaar en ouder geldt een toeslag in de stadsbussen. Er gelden ook toegangsprijzen voor kinderen (vanaf 6 jaar) bij de thermale baden en bij de Animal Zoo en Family Park. Senioren (70 jaar en ouder) betalen geen toegang tot de thermale baden. Daarnaast bieden het Nationaal Museum, het Cultuurhuis en de Nationale Galerie van IJsland senioren (67 jaar en ouder) 50% korting op de toegang.

Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

3. Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

Verken de stad Reykjavík in je eigen tempo met de Hop on Hop off-bus. Met het beste van twee werelden; Reykjavík is een moderne, trendy en toekomstgerichte stad en ligt tegelijkertijd dicht bij de ongerepte natuur. Het is echt een magische plek om te aanschouwen. In het Perlan Museum hebben kunstenaars en technologen hun krachten gebundeld om een werkelijk opmerkelijke tentoonstelling te creëren. Bezoekers zullen de kracht van vulkanen en aardbevingen voelen. Inbegrepen is ook een kaartje voor de noorderlichtexpeditie en de ijsgrot. Het toegangsbewijs voor Perlan is geldig op de dag die je kiest om te boeken.

Reykjavík: Toegangskaartje Nationaal Museum van IJsland

4. Reykjavík: Toegangskaartje Nationaal Museum van IJsland

De permanente tentoonstelling van het museum biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de IJslandse natie vanaf de nederzetting tot heden, geleid door de vraag: wat maakt een natie? Het is opgevat als een reis door de tijd: het begint met het schip waarmee middeleeuwse kolonisten de oceaan overstaken naar hun nieuwe thuis, het eindigt op een modern vliegveld, de toegangspoort van de IJslanders tot de wereld. De tentoonstelling omvat ongeveer 2000 artefacten, daterend uit de Settlement Age tot heden, evenals foto's uit de 20e eeuw. Je ziet de beroemde figuur van Thor, daterend uit het jaar 1000, de eerste bijbel gedrukt in IJsland in de 16e eeuw, nog steeds beschouwd als een van de mooiste prenten in IJsland en prachtige artefacten uit middeleeuwse kerken - naast andere fascinerende artefacten. Uw ticket geeft toegang tot alle tentoonstellingen in het Museum, ook tijdelijke tentoonstellingen. Tijdelijke tentoonstellingen variëren van tijd tot tijd, maar de meeste gaan over de IJslandse cultuur.

Reykjavik: privéwandeling van 3 uur voor senioren

5. Reykjavik: privéwandeling van 3 uur voor senioren

Deze privétour door Reykjavik is ontworpen met de hulp van experts om senioren te ontvangen. Bekijk tijdens deze 3 uur durende wandeling de topattracties van de stad en leer waarom Reykjavik zo'n populaire bestemming is. Verken Reykjavik en bezoek de charmante oude stad. De levendige en kosmopolitische stad biedt u de kans om enkele van de rijkste voorbeelden van de Scandinavische geschiedenis te ontdekken. Laat je verrassen door straatjes vol historie en prachtige architectonische voorbeelden. Ervaar IJsland vanuit een ander perspectief. Volg je gids terwijl ze geheimen en interessante feiten over Reykjavik onthullen.

Reykjavik: onthulling van de charismatische hoofdstad van IJsland

6. Reykjavik: onthulling van de charismatische hoofdstad van IJsland

Verken de betoverende straten van Reykjavik tijdens onze meeslepende wandeltocht, ontworpen om jou de held van je IJslandse avontuur te maken. Dompel jezelf onder in de levendige cultuur en historische wonderen van de stad, en laat de fascinerende landschappen en rijke tradities je reis begeleiden. Ervaar de warmte van de lokale gastvrijheid en geniet van authentieke IJslandse delicatessen, terwijl je de best bewaarde geheimen van de stad ontrafelt. Ontdek onder leiding van onze deskundige gidsen de verborgen juweeltjes en verhalen van Reykjavik en creëer onvergetelijke herinneringen die resoneren met de geest van deze boeiende hoofdstad. Omarm de geest van ontdekking en grijp de kans om het kloppende hart van IJsland te ontdekken. Ervaar Revel in Reykjavik: onthul de charismatische hoofdstad van IJsland en laat de magie van Reykjavik zich voor je ogen ontvouwen.

Zelfgids audiogids Reykjavik ijsland

7. Zelfgids audiogids Reykjavik ijsland

Ontdek de hoogtepunten van Reykjavik tijdens een rondleiding op eigen gelegenheid. Verken de iconische monumenten van de stad, waaronder Hallgrímskirkja, Laugavegur en het Nationaal Museum van IJsland. Geniet van een rondleiding in het Harpa Concertgebouw en de Oude Haven, en bekijk de zonsondergang bij de vuurtoren van Grótta. Begin je dag bij Hallgrímskirkja, de grootste kerk van IJsland en een van de meest iconische bezienswaardigheden. De toren van de kerk biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Wandel daarna over de Skólavörðustígur Straat, met boetiekjes, kunstgalerieën en cafés, die je naar het hart van het centrum van Reykjavik leidt. Verken Laugavegur, een van de oudste en drukste winkelstraten van Reykjavik. Hier vind je een mix van mode, design en plaatselijke kunstnijverheid, perfect voor souvenirs. Ga naar de waterkant voor een bezoek aan Harpa, het prachtige concertgebouw en conferentiecentrum dat bekend staat om zijn opvallende glazen gevel die is geïnspireerd op de basaltlandschappen van IJsland. Ga mee met een rondleiding om meer te leren over de architectuur en de culturele betekenis van dit moderne wonder. Wandel langs de Oude Haven, waar je de maritieme sfeer kunt opsnuiven. In het havengebied vind je verschillende uitstekende visrestaurants waar je kunt stoppen voor de lunch. Overweeg een bezoek aan het Maritiem Museum van Reykjavik om meer te leren over het visserijerfgoed van IJsland. Ga na de lunch naar het Nationaal Museum van IJsland, dat een uitgebreid overzicht biedt van de IJslandse geschiedenis vanaf de nederzetting tot nu. De tentoonstellingen in het museum geven inzicht in het leven van de Vikingen, de middeleeuwen en de moderne IJslandse cultuur. Maak een ontspannen wandeling rond Tjörnin, de schilderachtige vijver in het centrum van Reykjavik. Hier vind je het stadhuis en verschillende charmante parkgebieden. Het is een populaire plek voor zowel inwoners als bezoekers om de eendjes te voeren en te genieten van de vredige omgeving. Voor een prachtige zonsondergang rijd of neem je de bus naar de Grótta vuurtoren in het noordwestelijke puntje van de stad. Het gebied rond de vuurtoren staat bekend om de schoonheid van de kust, de mogelijkheid om vogels te kijken en, in de winter, als plek om het Noorderlicht te zien. Sluit je dag af met een diner in een van de gastronomische restaurants in Reykjavik, met alles van traditionele IJslandse gerechten tot internationale gerechten. De culinaire scene van de stad is levendig en divers, zodat er voor elk wat wils is.

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nationaal Museum van IJsland: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Nationaal Museum van IJsland

Wil je alle activiteiten in Nationaal Museum van IJsland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal Museum van IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.0
(371 beoordelingen)

De stadskaart is geweldig, mijn hotel lag aan de rand van Reykjavik en mijn vrienden in het centrum, dus ik heb hier veel gebruik van gemaakt en bespaarde op individuele buskosten, we bezochten veel musea tussen de excursies door. En gebruikte het om te besparen op het ophalen van het hotel door gewoon de bus te nemen naar de algemene ophaalservice. De buschauffeurs waren helemaal niet erg informatief. De haltes zijn moeilijk onder de knie te krijgen. Gebruik de Klapp bus-app, deze is perfect en nauwkeurig voor de planning. Over het algemeen is iedereen vriendelijk en heb ik een paar keer medepassagiers gehad die mij hielpen. Tip: houd vol en ga zitten, alle coureurs gaan snel en breken hard!

Het was gemakkelijk te verkrijgen omdat de verzamelpunten populaire musea zijn die dicht bij het centrum liggen. Ik kreeg de 24-uurskaart, maar die kon ik tot de volgende dag gebruiken, aangezien ik hem op een later tijdstip kreeg. Ik zou het aanraden voor mensen die een paar dagen blijven. Het dekt al het transport, musea en zwembaden als je ooit wilt ontspannen.

een van de musea was niet open en had de openingstijden op Google niet bijgewerkt. Over het algemeen ging ik tussen 10 en 5 naar 7 kunstgalerieën en musea, liep ertussendoor en nam de bus terug naar de stad. Ik heb ongeveer 90 aud bespaard door deze kaart te kopen.

We maakten gebruik van bussen en bezochten een aantal musea/galerieën. Zou leuk zijn als er een kaart bij zat om te plannen zonder dat je de telefoon nodig hebt

Door musea te bezoeken kun je tegelijkertijd de stad ontdekken.