Datums kiezen

Nationaal Museum van Indonesië

Nationaal Museum van Indonesië: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Jakarta: hoogtepuntentour van een hele dag

1. Jakarta: hoogtepuntentour van een hele dag

Geniet van een meeslepende reis door het levendige culturele tapijt van de hoofdstad van Indonesië. Maak je klaar om iconische bezienswaardigheden te verkennen, de geschiedenis in te duiken, architectonische wonderen te aanschouwen en ervaringen op te doen met de lokale bevolking. Begin je avontuur met het ontzagwekkende Nationale Monument (Monas). Dit bouwwerk, trots hoog in het hart van de stad Jakarta, is een symbool van de onafhankelijkheid van Indonesië. Stijg op naar het observatiedek en word beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht op de skyline van de stad. Deze tour neemt je vervolgens mee naar de majestueuze Istiqlal-moskee, de grootste moskee in Zuidoost-Azië. De verbluffende architectuur en serene sfeer creëren een gevoel van rust en spiritualiteit. Aankomst in de kathedraal van Jakarta, een architectonisch meesterwerk dat de religieuze diversiteit van de stad vertegenwoordigt. De grandeur en het ingewikkelde ontwerp van de kathedraal zijn een bewijs van de rijke geschiedenis en het multiculturele weefsel van Jakarta. Ga naar Glodok China Town, een levendige enclave die de samensmelting van Chinese en Indonesische culturen laat zien. En bezoek de Jin De Yuan-tempel, een symbool van het rijke erfgoed van Glodok. Ga op een meeslepende reis door het oude Batavia in Jakarta, waar geschiedenis en cultuur met elkaar verweven zijn. Begin op het Fatahillah-plein, het hart van het oude Batavia, en reis terug in de tijd te midden van de historische ambiance. Ga verder naar het Wayang Museum, een schatkamer van Indonesisch poppenspel, en ontmoet poppenspelers, leer over het maken van poppen uit Indonesië, leer spelen en bekijk wayangcollecties uit verschillende regio's in Indonesië. Steek de iconische Kota Intan-brug over en biedt een panoramisch uitzicht op het oude havengebied en een kijkje in het maritieme erfgoed van Jakarta. Sluit de tour af in de haven van Sunda Kelapa, een oude haven die getuigt van het zeevarende verleden van Jakarta. Bewonder de traditionele houten schoeners, bekend als 'pinisi', en dompel jezelf onder in de bruisende activiteit van de havenarbeiders.

Jakarta: stadstour door Jakarta van 5 uur - Hoogtepunten Jakarta

2. Jakarta: stadstour door Jakarta van 5 uur - Hoogtepunten Jakarta

Deze 5 uur durende stadstour door Jakarta is perfect voor degenen die weinig tijd hebben, maar de stad op een snelle en comfortabele manier willen verkennen. Geniet van het gemak dat u wordt opgehaald door ons comfortabele vervoer met airconditioning vanuit uw accommodatie in Jakarta en onze professionele gids begeleidt u naar de meest fascinerende bezienswaardigheden van de stad. Begin de tour door je naar het Jakarta History Museum te brengen om de brede collecties over de geschiedenis van Jakarta te zien. Ontdek de oude stad van Jakarta om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Nederlandse kolonisatie en geniet van de klassieke Nederlandse koloniale gebouwen in de omgeving. Rijden naar het centrum van Jakarta om de Grand Istiqlal-moskee te verkennen als de grootste moskee in Zuidoost-Azië met een capaciteit van tweehonderdduizend mensen. Bezoek de kathedraal van Jakarta, het is een prachtige rooms-katholieke kathedraal gebouwd in neogotische stijl tijdens de koloniale tijd. Aan boord van het voertuig wordt u naar het iconische Nationale Monument in het midden van het Merdeka-plein gebracht voor een fotostop. Passeer Jakarta Central Business District waar u de wolkenkrabber en het winkelcentrum ziet voordat u terugkeert naar uw accommodatie of u kunt vragen om ergens in Jakarta te worden afgezet.

Jakarta: begeleide bustour door Oud Batavia

3. Jakarta: begeleide bustour door Oud Batavia

Rijd door de straten van de historische wijk van Jakarta en passeer gebouwen in Nederlandse stijl die dateren uit de 17e eeuw. Leer meer over de geschiedenis van de stad met bezoeken aan het Nationaal Museum, Kota Intan en Jakarta's Chinatown terwijl je reist in een minibus met airconditioning. Geniet van het gemak dat je wordt opgehaald bij je accommodatie in Jakarta. Bezoek het Nationaal Museum en bekijk de verzameling kunstvoorwerpen van de verschillende etnische groepen van Jakarta. Bewonder de kostuums, muziekinstrumenten, modelhuizen en mooie bronzen beelden uit de Hindoe-Javaanse periode van het museum. Het museum herbergt ook steenstukken uit de tempels van Midden-Java en een prachtige tentoonstelling van Chinees keramiek. Verken Glodok, de Chinatown van Jakarta en een bruisend bank-, handels- en uitgaanscentrum. Stop bij de Petak Sembilan Chinese tempel gewijd aan de boeddhistische godin Mercy Kuan Yin. Leer meer over de geschiedenis van de Bataafse Chinezen in je gids. Ga naar het Jakarta History Museum (Fatahillah Museum). Het museum is gevestigd in het oude stadhuis van Batavia en herinnert toeschouwers aan de tijd van Indonesië als Nederlandse kolonie. Ga verder naar het Wayang Museum en bekijk de collectie Javaanse poppen. Rijd daarna over de Kota Intan Drawbridge, de laatste ophaalbrug in Jakarta. Bezoek de haven van Sunda Kelapa, ooit het hart van de maritieme handel van Jakarta. Tijdens het koloniale tijdperk stond de haven bekend als de "Wegen van Batavia" en was de enige toegang tot Batavia. Na een bezoek aan de haven wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Haven van Jakarta: stadsexcursie met privégids langs de kust

4. Haven van Jakarta: stadsexcursie met privégids langs de kust

Begin uw excursie aan de kust van Jakarta wanneer u uw cruiseschip verlaat. Bij de pier van het schip wordt u begroet door uw professionele gids. Zodra u in uw comfortabele minibus met airconditioning stapt, begint u aan uw excursie aan wal. Begin uw excursie aan wal met een rit door de straten van de historische wijk van Jakarta en passeer de gebouwen in Nederlandse stijl die dateren uit de 17e eeuw. Bezoek het Jakarta History Museum (Fatahillah Museum). Het museum is gevestigd in het oude stadhuis van Batavia en herinnert toeschouwers aan de tijd van Indonesië als Nederlandse kolonie. Verken daarna Jakarta's Chinatown, Glodok en een levendig bank-, handels- en entertainmentcentrum. Leer meer over de geschiedenis van de Bataafse Chinezen in je gids. Ga verder naar het Nationaal Museum. Bewonder de kostuums, muziekinstrumenten, modelhuizen en mooie bronzen beelden uit de Hindoe-Javaanse periode van het museum. Het museum herbergt ook steenstukken uit de tempels van Midden-Java en een prachtige tentoonstelling van Chinees keramiek. Bezoek daarna de haven van Sunda Kelapa, ooit het hart van de maritieme handel van Jakarta. Tijdens het koloniale tijdperk stond de haven bekend als de "Wegen van Batavia" en was de enige toegang tot Batavia. Als de tijd het toelaat, zullen we de Istiqlal-moskee, de grootste moskee in Zuidoost-Azië, en de kathedraal van Jakarta, een rooms-katholieke kathedraal, verkennen. Nadat uw excursie aan wal is voltooid, wordt u teruggebracht naar uw cruiseterminal voordat uw schip vertrekt, zodat u verzekerd bent van een ontspannen einde van een spannende dag.

Indonesië Miniatuur in Park en Jakarta Highlights Tour

5. Indonesië Miniatuur in Park en Jakarta Highlights Tour

Geniet van deze stad door een bezoek te brengen aan Indonesia Miniature In Park (Taman Mini), een prachtig park waar de bezoeker in een oogopslag een indrukwekkende replica van Indonesië kan zien. Gelegen in het oostelijke deel van Jakarta op een gebied van 100 hectare, is dit park een cultureel centrum om de hele archipel van Indonesië in miniatuur te laten zien, een volière, orchideeëntuin, kabelbanen, musea, Indonesische traditionele huizen uit alle provincies. de plaats is een ware weerspiegeling van de eenheid in diversiteit van Indonesië. Nadat je hebt genoten van de miniatuur in het park, rijd je verder naar het centrum van Jakarta en bezoek je het Nationaal Monument. Dit monument is het herkenningspunt van Jakarta met een hoogte van 132 meter en 50 kg goud op de top. Dit monument beschrijft de geest en strijd van de Indonesische onafhankelijkheid. Vervolgens bezoekt u het Nationaal Museum, het grootste en oudste museum in Zuidoost-Azië in de buurt van het monument met verschillende collecties sinds de oude beeldhouwwerken. Dit museum, opgericht door Nederlanders, biedt uitstekende collecties over geschiedenis, archeologie en meer met meesterwerkcollecties van goudschatten. De laatste stop is de Istiqlal-moskee en de Katedral-kerk. Istiqlal is de grootste moskee in Zuidoost-Azië. Vertegenwoordig Indonesië als het land met de grootste moslimbevolking ter wereld. Je krijgt een moskeetour en geniet van de prachtige architectuur van deze moskee. Vanaf Istiqlal loop je verder naar de Katedral-kerk. Dit is een katholieke kerk en werd gebouwd in 1901 in neogotische stijl. Deze twee religieuze gebouwen staan symbool voor Indonesische eenheid in verscheidenheid. Islam en katholiek, we zijn verschillende religies, maar we respecteren elkaar.

Nationaal Museum van Indonesië: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Nationaal Museum van Indonesië

Wil je alle activiteiten in Nationaal Museum van Indonesië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.