Datums kiezen

Nationaal Museum van Praag

Nationaal Museum van Praag: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: privétour door de oude binnenstad per oldtimer

1. Praag: privétour door de oude binnenstad per oldtimer

Ontdek de charme van Praag tijdens onze klassieke autotour van 60 minuten. Reis terug in de tijd in onze zelfgemaakte replica van de Mercedes 770K terwijl je luistert naar een informatieve audiogids die beschikbaar is in meerdere talen. Leun achterover in het comfort van onze cabriolet terwijl we u meenemen op een reis langs de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. We bieden een gemakkelijke ophaal- en terugbrengservice van het hotel (inbegrepen in de prijs), dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u ons kunt vinden. Al onze auto's zijn uitgerust met een schuifdak om u te beschermen tegen slecht weer. Dit zijn de beroemdste bezienswaardigheden en plaatsen die je tijdens de tour te zien krijgt: 1 - Estates Theatre - Locatie van de wereldpremière van Mozarts Don Giovanni in de 18e eeuw 2 - St. Jiljí-kerk - Een historische gotische kerk in de oude stad met verbindingen met koning Karel IV 3 - Karlova Street - Een deel van de historische koninklijke route die wordt gebruikt voor de kroningen van Tsjechische koningen 4 - Nieuw stadhuis - Art Nouveau-gebouw en het centrale administratieve centrum van Praag 5 - Josefov - de kleinste wijk van Praag, voorheen een Joods getto, bekend om zijn historische bezienswaardigheden en synagogen 6 - Oude Nieuwe Synagoge - Europa's oudste actieve synagoge, bekend om zijn gotische stijl en de Golem-legende 7 - Rudolfinum - Neorenaissancistisch cultureel centrum met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest en bekend om zijn Dvořák-zaal 8 - Clementinum - Thuisbasis van de Nationale Bibliotheek en beroemd om zijn uitgestrekte barokke architectuur 9 - Oude Stadsplein - Het historische hart van Praag met vele bezienswaardigheden 10 - Astronomische klok van Praag - Het is de op twee na oudste astronomische klok ter wereld en de oudste die nog in werking is 11 - Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Týn - Praagse gotische parel met torenhoge torenspitsen en een gerenommeerd pijporgel 12 - Kinsky Palace - Een historisch Rococo-gebouw, de thuisbasis van de grafische collectie van de National Gallery 13 - Kasteel van Praag - 's Werelds grootste oude kasteel en zetel van de macht voor Boheemse koningen en presidenten 14 - Paleis Schwarzenberg - Renaissancepaleis met de National Gallery en het Instituut voor Militaire Geschiedenis 15 - Praag Loreta - Een prachtig barok complex in Hradčany, bekend om zijn indrukwekkende architectuur 16 - Karelsbrug - Iconische middeleeuwse stenen brug in Praag, die de Praagse Burcht en de oude stad met elkaar verbindt 17 - St. Nicolaaskerk - Majestueuze barokke kerk die bekend staat om zijn monumentale architectuur en prachtige artistieke vormgeving 18 - Lennon Wall - Een historisch symbool van politiek verzet, nu een openluchtgalerie geïnspireerd door John Lennon

Praag: stadstour en dinercruise met hotelovername

2. Praag: stadstour en dinercruise met hotelovername

Ervaar Praag bij nacht tijdens een gecombineerde stadstour en dinercruise van 4 uur over de rivier de Moldau om de attracties langs de rivier verlicht te zien voor de avond. Je begint met een minibustour van 45 minuten door de oude stad, de joodse wijk en de nieuwe stad, langs bekende bezienswaardigheden zoals de Spaanse synagoge en de oud-nieuwe synagoge. Leer meer over het joodse erfgoed van Praag in het voormalige joodse getto en ga verder naar het Plein van de Republiek om een prachtig voorbeeld van art nouveau-architectuur te zien in het gemeentehuis. Bekijk de originele vestingwerken van de oude stad en de gotische Kruittoren, voordat je een korte rondleiding krijgt door de nieuwe stad, inclusief het Wenceslasplein, de Staatsopera, het voormalige Tsjechoslowaakse parlement en het Nationaal Museum. Steek de Nusle-brug over voor een adembenemend uitzicht over verschillende wijken van Praag. Stap dan aan boord van een luxe boot op de rivier de Moldau, waar een welkomstdrankje wacht voordat je vertrekt voor een cruise van 3 uur. Leun achterover en geniet van het uitzicht op de Praagse Burcht tegen de nachtelijke hemel. Vaar langs het Strahov-klooster, de Sint-Niklaaskerk en de Petrin-toren en ga buiten de stadsgrenzen naar het Vysehrad-kasteel en het Dansende Huis. Al die tijd zult u smullen van een buffet met warme en koude gerechten, geserveerd in comfort met airconditioning. Als u liever de wind in uw haren voelt terwijl u langs de Karelsbrug, het Rudolfinum of het Nationaal Theater vaart, is er zelfs een uitkijkplatform aan de buitenkant.

Praag: Het beste van Praag

3. Praag: Het beste van Praag

Geniet van alles wat Praag te bieden heeft met een rondleiding langs alle belangrijke historische bezienswaardigheden. Zie het Nationaal Museum, het Dansende Huis, de Karelsbrug, het Nationale Theater, het Rudolfinum. Rijd daarna naar de Praagse Burcht en loop rond het kasteelterrein, voordat je de Karelsbrug op stapt. Geniet van een cruise op de rivier de Moldau en lunch in een lokaal restaurant. Slenter vervolgens naar het Oude Stadsplein en de Joodse wijk. Beëindig de tour op het Wenceslasplein.

Praag: rondleiding door de oude stad en voorrangsticket Nationaal Museum

4. Praag: rondleiding door de oude stad en voorrangsticket Nationaal Museum

Maak een begeleide wandeling van 1,5 uur door de oude binnenstad en het Wenceslasplein met een gediplomeerde gids. Bekijk de hoogtepunten van de prachtige oude binnenstad van Praag en leer de geschiedenis van deze stad kennen vanuit je deskundige gids Aan het einde van de wandeltocht door de oude stad leidt je gids je naar het Nationaal Museum en vertelt je onderweg over de geschiedenis ervan. Zodra u het Nationaal Museum bereikt, ontvangt u uw skip-the-line ticket, zodat u tijd kunt besparen en meteen kunt beginnen met het verkennen van het Nationaal Museum. Betreed het museum en ontdek de fascinerende collecties in je eigen tempo.

Praag: kasteel, nationaal museum en oud stadhuis

5. Praag: kasteel, nationaal museum en oud stadhuis

Geniet in je eigen tempo van je bezoek aan Praag en vermijd lange rijen voor de top 3 bezienswaardigheden. Haal je toegangskaarten op een centrale locatie op en laat de verkenning beginnen. Elk ticket is 2 dagen geldig vanaf de dag dat het is uitgegeven en bevat 1 toegang tot elke attractie. Verken de Praagse Burcht en leer over de geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw. In de loop der jaren is het de thuisbasis geweest van koningen van Bohemen, Heilige Roomse keizers en presidenten van Tsjechoslowakije en de Tsjechische Republiek. Volg circuit B en verken de hoogtepunten van het kasteel, inclusief het prachtige interieur, de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje met de Daliborka-toren. Wandel door naar de astronomische klokkentoren in gotische stijl die de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds een van de meest populaire attracties in Praag is. Voordat je naar binnen gaat, bekijk je de klok van buitenaf om een standbeeld van Christus naar buiten te zien marcheren, gevolgd door zijn discipelen. Magere Hein verschijnt ook terwijl hij een bel laat rinkelen en kijkt om te zien wiens tijd is gekomen. 75% van de onderdelen van deze klok zijn origineel en dateren uit de 15e eeuw. Ga met je ticket het oude stadhuis binnen en neem de lift naar de toren voor een panoramisch uitzicht op de oude binnenstad van Praag. Last but not least, bezoek het Nationaal Museum om de natuurhistorie, geschiedenis, kunst en muziek van Tsjechië te ontdekken.

Praag: meeslepende wandeltocht met virtual reality

6. Praag: meeslepende wandeltocht met virtual reality

Tijdens deze twee uur durende rondleiding ontdek je de belangrijkste hoogtepunten van Praag, zoals de beroemde oude binnenstad, het Nationaal Museum en het iconische Dansende Huis. Je reis wordt versterkt door zes virtual reality-scènes die je door verschillende stadia van de Tsjechische geschiedenis leiden. Tijdens deze excursie krijg je een glimp van hoe het plein er 120 jaar geleden uitzag, ben je getuige van de oorzaak van grote oorlogen in de Middeleeuwen, zie je Sovjet-tanks de stad binnenkomen tijdens de Praagse Lente en ervaar je uit de eerste hand Operatie Anthropoid . Leer meer over de geschiedenis van de stad van je deskundige lokale gids terwijl je deze momenten zelf ervaart via virtual reality. Als je je bril afzet, vergelijk dan het verbazingwekkende verschil in de gebouwen en krijg een beter begrip van enkele van de meest indrukwekkende momenten in de geschiedenis. De tour eindigt in de buurt van het iconische Dansende Huis, naast een van de mooiste promenades van de stad langs de rivier de Moldau. Ervaar de geschiedenis van Praag met een interactieve begeleide wandeltocht. Reis terug in de tijd om momenten in de geschiedenis opnieuw te beleven met behulp van virtual reality-headsets.

Praag: privétour per vintage auto - 2 uur voor 6 personen

7. Praag: privétour per vintage auto - 2 uur voor 6 personen

Geniet van de charme van Praag tijdens onze 120 minuten durende klassieke autotour. Reis door de geschiedenis in onze aangepaste Mercedes 770K-replica terwijl je luistert naar een gids in verschillende talen. Ervaar het comfort van onze cabriolet terwijl we u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad leiden. We bieden een gemakkelijke ophaal- en terugbrengservice van het hotel (inbegrepen in de prijs), dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u ons kunt vinden. Al onze auto's zijn uitgerust met een schuifdak om u te beschermen tegen slecht weer. Dit zijn de beroemdste bezienswaardigheden en plaatsen die je tijdens de tour te zien krijgt: 1 - Estates Theatre - Locatie van de wereldpremière van Mozarts Don Giovanni in de 18e eeuw 2 - St. Jiljí-kerk - Historische gotische kerk in de oude stad met verbindingen met koning Karel IV 3 - Karlova Street - Een deel van de historische koninklijke route die wordt gebruikt voor de kroningen van Tsjechische koningen 4 - Nieuw stadhuis - Art Nouveau-gebouw en het centrale administratieve centrum van Praag 5 - Josefov - de kleinste wijk van Praag, voorheen een Joods getto, bekend om zijn historische bezienswaardigheden en synagogen 6 - Oude Nieuwe Synagoge - Europa's oudste actieve synagoge, bekend om zijn gotische stijl en de Golem-legende 7 - Rudolfinum - Neorenaissancistisch cultureel centrum met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest en bekend om zijn Dvořák-zaal 8 - Clementinum - Thuisbasis van de Nationale Bibliotheek en beroemd om zijn uitgestrekte barokke architectuur 9 - Oude Stadsplein - Het historische hart van Praag met vele bezienswaardigheden 10 - Astronomische klok van Praag - Het is de op twee na oudste astronomische klok ter wereld en de oudste die nog in werking is 11 - Týn-kerk - Het gotische juweel van Praag met torenhoge torenspitsen en een gerenommeerd pijporgel 12 - Kinsky Palace - Historisch Rococo-gebouw, de thuisbasis van de grafische collectie van de National Gallery 13 - Kasteel van Praag - 's Werelds grootste oude kasteel en zetel van de macht voor Boheemse koningen en presidenten 14 - Paleis Schwarzenberg - Renaissancepaleis met de National Gallery en het Instituut voor Militaire Geschiedenis 15 - Praag Loreta - Prachtig barok complex in Hradčany, bekend om zijn indrukwekkende architectuur 16 - Karelsbrug - Iconische middeleeuwse stenen brug in Praag, die de Praagse Burcht en de oude stad met elkaar verbindt 17 - St. Nicolaaskerk - Majestueuze barokke kerk die bekend staat om zijn monumentale architectuur en prachtige artistieke vormgeving 18 - Lennon Wall - Historisch symbool van politiek verzet, nu een openluchtgalerie geïnspireerd door John Lennon 19 - Dancing House - Modern architectonisch symbool in Praag, ontworpen door de architecten Frank O. Gehry en Vlado Milunić 20 - Nationaal Theater - Nationaal monument en belangrijke culturele instelling die opera-, ballet- en toneelvoorstellingen organiseert 21 - Watertoren Sitkov - de meest scheve 15e-eeuwse toren van Praag, vroeger een bewakingspost voor de staatsveiligheid 22 - Wenceslasplein - Historische marktplaats uit 1348 in New Town, bekend om het houden van belangrijke evenementen en bijeenkomsten 23 - Nationaal Museum - Het beroemdste Tsjechische museum, met meer dan 13 miljoen objecten 24 - Zizkov Television Tower - het hoogste gebouw van Praag, gebouwd in 1985-1992, met een panoramisch restaurant

Praag: 2 uur stadstour + 1 uur boottocht

8. Praag: 2 uur stadstour + 1 uur boottocht

Volg een begeleide sightseeingtour door het centrum van Praag, reis per bus met airconditioning en te voet om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien. Ideaal voor bezoekers die voor het eerst komen, de tour gaat langs de Staatsopera, het Nationaal Museum en het Wenceslasplein, waar u het standbeeld van de beschermheilige van Bohemen kunt bewonderen. Ga verder over het Karelsplein en rijd langs de oevers van de rivier de Moldau naar de Karelsbrug. Bekijk de neo-renaissancistische concertzaal Rudolfinum. Steek vervolgens de rivier over naar het kasteelcomplex van Praag. Loop rond de binnenplaatsen van het kasteel om de Sint-Vituskathedraal te zien, de zetel van de aartsbisschop van Praag. Bezoek het Koninklijk Paleis en Golden Lane, een legendarische plek van mysterieuze alchemisten. Terug in de bus, steek over naar de oude stad. Ga door de voormalige Joodse wijk van Josefov. Bewonder de monumenten van het Oude Stadsplein. Bewonder de Sint-Nicolaaskerk en de Tynkathedraal. Bekijk het oude stadhuis en de beroemde astronomische klok, met 12 apostelen die dateren uit 1410. Beëindig de tour in de buurt van het moderne stadscentrum.

Hoogtepunten van Praag Bus- en wandeltocht van 3 uur

9. Hoogtepunten van Praag Bus- en wandeltocht van 3 uur

Doe mee aan deze gecombineerde sightseeingtour van 3 uur en geniet van de mooiste bezienswaardigheden van Praag. Allereerst zie je in een bus het Nationaal Museum, het beroemde Dansende Huis, het Nationale Theater, de magnifieke Karelsbrug en het panorama van Hradčany. Ga verder naar de Praagse Burcht met de beroemde Sint-Vituskathedraal. Vanaf de Praagse Burcht rijd je naar het Oude Stadsplein, waar je de tour te voet voortzet. Op het Oude Stadsplein zie je de unieke astronomische klok, de Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Týn, de Sint-Nicolaaskerk en vele andere architectonische en historische monumenten. Het tourprogramma eindigt op het Oude Stadsplein.

Praag: snelle privérondleiding van 1,5 uur per e-scooter

10. Praag: snelle privérondleiding van 1,5 uur per e-scooter

Ontdek de mooiste delen van Praag tijdens deze e-scootertour. Nadat je je gids hebt ontmoet en een korte trainingssessie hebt gekregen, begin je aan de tour. Je bezoekt de oude stad, de joodse wijk, het Rudolfinum en het Franz Kafka-museum, het Kampa-park, de John Lennon-muur, de St. Nicolaaskerk, het nationale theater en een deel van het Venceslas-plein, enz. Beëindig de tour bij het startpunt. Je privégids vertelt je tijdens je rondreis ook fascinerende verhalen over de stad. Verken Praag op een snelle en interessante manier. Hugo Bike eScooters zijn ook beschikbaar voor verhuur, verkoop en service. Privérondleidingen zijn beschikbaar in meerdere talen, zoals Duits, Frans, Spaans of Russisch. U kunt ook kiezen voor een ander voertuig als eBike (e-Bike) of zelfs Segway.

Beschikbare activiteiten

16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Nationaal Museum van Praag

Wil je alle activiteiten in Nationaal Museum van Praag bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.