Kies data

Nationaal park Addo Elephant

Nationaal park Addo Elephant: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Addo Elephant National Park: dagsafari

1. Addo Elephant National Park: dagsafari

Je wordt opgehaald bij je hotel in Port Elizabeth. Breng een hele dag door met het verkennen van het op twee na grootste nationaal park in Zuid-Afrika met een deskundige lokale gids! Het originele olifantendeel van het park werd uitgeroepen in 1931, toen er nog maar elf olifanten in het gebied waren.  Tegenwoordig zie je er een verscheidenheid aan antilopen en zebrasoorten, evenals de unieke Addo mestkever die niet kan vliegen, vrijwel uitsluitend in Addo te zien. Het park is het enige nationale park ter wereld dat de Big 7 behoudt - de Big 5 plus de Zuidkaper (walvis) en de mensenhaai voor de kust van Algoa Bay.  Een excursie naar het Addo Elephant park is een must als je dit unieke gebied bezoekt.

All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braai-lunch

2. All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braai-lunch

Je ervaren en enthousiaste gids zal zijn best doen om zoveel mogelijk van het spel in de omgeving te vinden en hun gedrag voor jou tijdens je rit te interpreteren. De eerste paar uur van de tour zijn meestal goed om antilopen, zebra's en leeuwen te zien. Omdat deze safari alle perioden van de dag beslaat, zou je de kans moeten krijgen om de meeste spelsoorten te zien. Rond 10:30 uur stop je voor een thee- en koffiepauze en ga je verder met de game drive voor het waarnemen van olifanten en buffels bij de drinkplaatsen. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai met sap, mineraalwater, bier en witte wijn. Na de lunch ga je verder met de safari voordat je terugkeert naar je accommodatie. Verfrissingen worden tijdens de rit geserveerd.

Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

3. Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

De tour vertrekt vanuit de  Algoa  Bay Yacht Club in Port Elizabeth Harbor  in de vroege morgen. Stap aan boord van de catamaran met je gids en vaar het water op waar het avontuur begint. Al varend langs de kust kijk je uit naar de enorme hoeveelheid van het natuurlijke leven en leer je over hun parings- en migratiepatronen. De beste tijd om walvissen te spotten begint in juni, wanneer bultrugwalvissen langs de kust bewegen en via de oostkust van Afrika naar hun broedplaatsen zwemmen. Bultruggen kunnen worden gespot in  Algoa  Bay tussen juni en begin januari, met de piek in juli/augustus, en daarna weer in november/december wanneer zij hun terugreis maken met hun pasgeboren kalveren op sleeptouw. Zuidkapers zijn ook meestal te zien in de buurt van de  haven  in juli-oktober als ze de veiligheid van de baai opzoeken om te bevallen. Deze walvissen zijn de meest waargenomen walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust. Indo-pacifische  tuimelaren  zijn het hele jaar door in de baai te vinden in groepen van 10 tot 400. Deze speelse dolfijnen zijn meestal te vinden in ondiep water in de buurt van de stranden of rond St. Croix  Island, en ze hebben de neiging om tot vlakbij de boot te komen en in de golven te spelen. Gewone dolfijnen zijn ook een spectaculair gezicht: in groepen van 1000-2000 zwemmen ze razendsnel langs. De kans bestaat om bultrugdolfijnen te zien in  Algoa  Bay. Meestal zwemmen ze in veel kleinere groepen, ergens tussen 1 en 20, en ze worden het meest gezien tijdens de zomermaanden. De boot vaart ook rond St. Croix  Island, de thuishaven van meer dan 20.000 broedparen van Afrikaanse pinguïns, de grootste broedkolonie in Afrika. Kom dichtbij deze komische vogels en leer hoe zij paren op het eiland. Naast Afrikaanse pinguïns, wonen op zowel St. Croix  als Brenton Island bedreigde Afrikaanse zwarte  scholeksters, en verschillende soorten aalscholvers.

Addo Elephant National Park: begeleide safari van een halve dag

4. Addo Elephant National Park: begeleide safari van een halve dag

Ontdek de natuur in het Addo Elephant National Park met deze tour van een halve dag in een Open Safari-voertuig. Gasten van Chrislin African Lodge krijgen de hoogtepunten van het noordelijke deel van het Addo Park te zien. Luister terwijl je gids de lokale geschiedenis uitlegt en je van dichtbij brengt om dieren in het wild in deze natuurlijke omgeving te spotten en te identificeren.

Addo National Park: dagtour op safari

5. Addo National Park: dagtour op safari

De uitbreiding van het Addo Elephant National Park met de Colchester Section (Sundays River Mouth) maakt deze safaritour van een hele dag door Addo Park tot een populaire en opwindende safari-optie. Tijdens de Addo Elephant Park-tour kunnen gasten in een rustig tempo genieten van het hele Addo Elephant National Park. Zoek onderweg naar perfecte fotomomenten en rond de ervaring af met een heerlijke BBQ-lunch. Je gidsen hebben niet alleen getrainde ogen voor het spotten van dieren in het wild, ze hebben ook lokale kennis over identificatie van dieren, lokale geschiedenis, vegetatie, cultuur en tal van verhalen om ervoor te zorgen dat het een door en door verrijkende ervaring zal zijn. Rondleidingen worden uitgevoerd in speciaal ontworpen Toyota Land Cruiser-safarivoertuigen die ruim en comfortabel zijn, een grote bodemvrijheid en grote intrekbare ramen hebben.

5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

6. 5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

Ga lekker de natuur in tijdens een 5-daagse tour over de prachtige Tuinroute en zoek naar wilde dieren in natuurreservaten waaronder Nationaal Park Tsitsikamma en Addo Elephant Park. Dag 1: (D) Je vertrekt vanuit Kaapstad richting Oudtshoorn en de halfwoestijn van Little Karoo met een pauze bij Ronnie's Sex Shop voor een verfrissend drankje! Verken de prachtige Cango Caves en bezoek een struisvogelboerderij, waar je kunt proberen om er een te berijden! Breng de nacht door in Oudtshoorn en geniet van een heerlijkebraai van struisvogel. Dag 2: (D) Steek de bergketen over om de kust en de beroemde Tuinroute te bereiken. Je hebt een geweldig uitzicht bij uitzichtpunt Map of Africa en bezoekt daarna het charmante plaatsje Knysna. Je steekt de Plettenbergbaai over en brengt de nacht door in het dorp Storms River. Dag 3: (O, D) Je gaat de natuur in in Nationaal Park Tsitsikamma. Je wandelt langs de kust richting de hangbrug over Storms River Mouth. Je gaat vervolgens naar Nationaal Park Addo Elephant om enorme kuddes olifanten, antilopesoorten en meer te spotten. Je kunt in plaats daarvan ook meteen doorgaan naar de surfhoofdstad van Zuid-Afrika bij Jeffreysbaai waar je de nacht doorbrengt. Dag 4: (O, D) Ga terug naar de Tuinroute om in Bloukrans 's werelds hoogste bungeejump te proberen. Je accommodatie is in Mosselbaai. Bij aankomst kun je genieten van de Diamantenbaai, die zo genoemd wordt omdat de zee hier dag en nacht glimt. Als je een upgrade doet naar de Garden Route Game Lodge (hoteloptie), breng je de nacht door in een luxeaccommodatie. Je gaat op een safari in de late middag en rijdt rond op zoek naar neushoorns, leeuwen, buffels, cheeta's en antilopes. Dag 5: (O) Je gaat vroeg 's ochtends op safari en rijdt rond op zoek naar dieren op hun meest actieve moment. Je vertrekt richting Hermanus, waar zuidkapers na 50 jaar lang op het randje van uitsterving te hebben gebalanceerd zijn teruggekeerd. Via de prachtige kustlijn van Valsbaai kom je in de late middag weer in Kaapstad aan.  

Colchester: dagtour Addo Elephant National Park

7. Colchester: dagtour Addo Elephant National Park

Nadat je je met je gids op het ontmoetingspunt in Colchester hebt verzameld, ga je op weg naar het wereldberoemde Addo Elephant National Park. Addo is het enige park ter wereld dat de thuisbasis is van Afrika's "Big 7" -dieren, waaronder de olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard, zuidelijke rechtse walvis en grote witte haai. Bewonder deze wezens in hun natuurlijke habitat op deze onmisbare bestemming aan de Oost-Kaap. Ga mee op een dagsafari met een gekwalificeerde gids en leer over de grote verscheidenheid aan dieren en de omgeving. Elke rit is uniek en onvoorspelbaar, omdat de dieren constant in beweging zijn. Met dit in gedachten zal uw gids zijn best doen om u de best mogelijke waarnemingen te bieden. Tours vinden plaats in een gesloten voertuig met airconditioning, grote ramen en USB-oplaadpunten bij elke stoel. Bij elke tour worden ook lunch, lichte snacks en drankjes verstrekt en aan het einde van je ervaring keer je terug naar Colchester.

Addo National Park: Superman Zipline

8. Addo National Park: Superman Zipline

Gelegen in het hart van de Sundays River Valley in Greater Addo, ontdek de superman-zipline in een openluchtavonturenpark aan de rand van het Addo Elephant National Park. Vlieg over het Addo National Park in een opwindend zipline-avontuur in superman-vorm - naar voren gericht en liggend.

Addo Elephant National Park: dagtour op safari met lunch

9. Addo Elephant National Park: dagtour op safari met lunch

Ervaar Addo Elephant National Park tijdens een dagsafari in een open safarivoertuig (alleen voor klanten van Chrislin African Lodge). Reis naar de noordelijke en zuidelijke regio's van het park voor het bekijken van malariavrije dieren van soorten zoals de ongrijpbare zwarte neushoorn, leeuw, luipaard, ziektevrije Kaapse buffel en meer dan 600 olifanten. Ontmoet je gids bij Chrislin African Lodge. Stap aan boord van een open voertuig met een hoge bodemvrijheid die optimaal is voor het spotten van dieren. Zoek naar perfecte fotomomenten van onze buitengewone dieren in het wild. Luister terwijl je gids dieren identificeert en je vertelt over de lokale geschiedenis, vegetatie en cultuur. Laat de gids je de beste plekken tonen om wilde dieren te spotten. Geniet van een traditionele Zuid-Afrikaanse Braai/BBQ tijdens de lunch.

Gqeberha: Addo Elephant Park Game Drive-dagtour met lunch

10. Gqeberha: Addo Elephant Park Game Drive-dagtour met lunch

Tijdens deze tour worden gasten 's ochtends na het ontbijt opgehaald bij hun accommodatie. Maak een snelle en korte rit naar de ingang van het Addo National Park, Noord of Zuid, afhankelijk van de dichtstbijzijnde ingang van hun accommodatie. De gasten kunnen het Addo Park verkennen vanuit het comfort van een voertuig met openslaand raam, ideaal voor fotografie. Er is minstens één stop voor een drankje bij een uitkijkpunt voor de grote lunchstop op een picknickplaats in het park. Als het weer het toelaat, kunnen de gasten genieten van een Zuid-Afrikaanse Braai bereid boven een vuur of een lunch in een restaurant bij de ingang van het park. Na de braai genieten de gasten van de laatste sessie van de middagrit, het bekijken van dieren in het wild en het maken van foto's. Tot slot een retourtransfer naar de plaats van accommodatie

Nationaal park Addo Elephant: tours & tickets

Sitemap Nationaal park Addo Elephant

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Addo Elephant ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Addo Elephant

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 439 beoordelingen

Wat een dag hebben we gehad. We zagen veel dolfijnen, meer dan ik ooit in mijn leven heb gezien. Pinguïns, niet veel, maar we waren heel dichtbij dat we ze zagen en veel mooie foto's maakten. We zagen weinig walvissen, dichtbij genoeg om ze te horen en geweldige foto's te maken. De bemanning was geweldig! Sterk aanbevelen.

Lovely day in the Addo Elephant park with the super-friendly guide Stafford. He sure knows his way around the park and has a lot of knowledge about the animals and vegetation. The lunch was also good.

Veel olifanten en zebra's. Bijna onmogelijk om leeuwen en neushoorns te vinden. Aanwezigheid van buffels, wrattenzwijnen, antilopen, bavianen. Zag een stokstaartje en vooral een slang.

Een geweldige havenervaring met professionele en deskundige gidsen. Ik heb vooral genoten van het conserveringsaspect van de tour.

We had an amazing guide (Staford) and trip. A must do if you visit addo!