Nationaal park Kazbegi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Stepantsminda

Nationaal park Kazbegi: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Tbilisi: dagtrip in groep naar Kazbegi

1. Tbilisi: dagtrip in groep naar Kazbegi

Je begint om 09:00 uur, vanaf het metrostation Avlabari. Om 09:45 uur bezoek je Jinvali, het grootste reservoir van Oost-Georgië. Hierna bezoek je het fort van Ananuri, dat één van de beste monumenten van laat-feodaal Georgië is. Hoewel er niet zo weinig monumenten op het grondgebied van het land zijn, helpt Ananuri duidelijk te begrijpen hoe mensen in die verre tijd leefden. Ananurische structuren, in tegenstelling tot andere vergelijkbare structuren, zijn perfect bewaard gebleven. Deze bijzondere functie roept interesse op in het fort van zowel toeristen als historici, en sinds 2012 heeft dit fort de status van UNESCO-werelderfgoed. Na het fort, heb je de mogelijkheid om te lunchen in het Pasanauri Restaurant, waar je de gelegenheid krijgt om de traditionele Georgische Khinkali te proeven. Na de lunch ga je naar Gudauri, een skigebied op een zuidelijk gelegen plateau van de grotere Kaukasus. Na het skigebied kom je de Vriendschapsboog tegen, een inspiratie van de beroemde beeldhouwer Tsereteli. Het werd gebouwd op een hoogte van 2384 meter in het district Kazbegi, aan de kruising bij de Georgische militaire weg. Later bezoek je de Stepantsminda (Kazbegi) Drievuldigheidskerk van Gergeti. Op de helling van de majestueuze Kazbek-berg, tussen de met sneeuw bedekte bergketens, ligt de oude Georgische Drievuldigheidskerk van Gergeti. Het ligt op een hoogte van 2170 meter in de buurt van de stad Stepantsminda en het dorp Gergeti. Tegen het einde van je uitstap heb je de mogelijkheid om te dineren in restaurant  Gudauri, voordat je terugkeert naar het metrostation Avlabari in Tbilisi.

...
Kazbegi, Stepantsminda en Gudauri Tour

2. Kazbegi, Stepantsminda en Gudauri Tour

Je vertrekt vroeg in de ochtend vanuit Tbilisi, in de richting van Kazbegi. Onderweg zijn er een aantal zeer interessante plaatsen om te bezoeken. Ananuri Fortified Castle Ensemble is een zestiende-eeuws kasteelcomplex aan de rivier de Aragvi. Het fort staat naast de beroemde Georgian Military Highway, met uitzicht op het grote Jinvali-meer. De hoge stenen muren met torentjes beschermen twee kerken, een uitkijktoren en een reservoir. De voorgevel van de kerk is prachtig versierd met patronen in dieren, bloemen en Keltische stijl. De volgende stop onderweg is Gudauri, een opmerkelijk skigebied in Georgia. Het resort ligt op een hoogte van 7.217 voet (2.200 meter) boven de zeespiegel. Het eerste lagere liftstation bevindt zich op 1.990 meter boven zeeniveau en de laatste, of bovenaan, het station ligt op een 3.306 meter hoge top Sadzele. Het resort biedt ski-mogelijkheden van hoge kwaliteit, met het skiseizoen van december tot april. Vanuit Gudauri vervolg je je reis naar de Gergeti Trinity Church. Op een hoogte van 7.119 voet (2170 meter) werd het twaalfde of dertiende-eeuwse monument gebouwd op de zuidelijke hellingen van Mkinvarcveri. De Gergeti Trinity Church is een belangrijke tempel, opmerkelijk vanwege het prachtige landschap. De Gergeti Trinity Church ligt op een heuvel direct onder het torenhoge witte massief van de berg Kazbek, die op 5.033 meter ligt. Bovendien heeft u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het beste tandem-paragliden in Georgië. De spectaculaire uitzichten en stabiele weersomstandigheden zetten het hier. Vanaf de perfecte startplaatsen in de buurt van de plekken rond Gudauri, voert je vlucht je uit over de bergkammen met een panoramisch uitzicht op de plaatsen boven de Jvari-pas of de Aragvi-vallei. Na een vlucht van 20 tot 25 minuten landt u soepel naast het startpunt of in de buurt van de weg in de vallei na uw opwindende langlaufvlucht.

...
Tbilisi: dagtour Kazbegi, Gergeti en Ananuri-gebergte

3. Tbilisi: dagtour Kazbegi, Gergeti en Ananuri-gebergte

Begin uw tour om 09:00 uur vanuit uw hotel of vakantieappartement. Ga naar het noorden en geniet van een prachtig uitzicht. Stop bij het waterreservoir van Jinvali, een rustig meer omringd door groene heuvels. Ontdek vanaf daar het indrukwekkende Ananuri Fort. Verken de overblijfselen, loop door de tuin en de oude toren terwijl je gids je het verhaal van deze prachtige plek vertelt. De Georgian Military Highway staat vol met schilderachtige en interessante plekken, waaronder een minerale bron, waarvan wordt aangenomen dat deze genezende krachten heeft. Bereik Gudauri en de Cross Pass. Geniet van het uitzicht op het Sovjet-monument van vriendschap, de thuisbasis van een van de mooiste panoramaplatforms in Georgië, met prachtige panorama's van de bergen en kloven. Stop vervolgens bij Kazbegi, het centrum van de regio en de thuisbasis van de beroemde Gergeti-kerk. Stap over op een speciaal uitgeruste SUV om je op de ruige weg naar de kerk te brengen. Ga na Gergeti buiten de gebaande paden en bezoek de Daryal-kloof en het prachtige Aartsengelenklooster aan de Georgisch-Russische grens. Op de terugweg stop je bij een legendarisch restaurant dat bekend staat om zijn khinkali-knoedels, een gerecht dat in dit gebied is ontstaan.

...
Van Tbilisi: Ananuri-Kazbegi Mountains Cultural Tour

4. Van Tbilisi: Ananuri-Kazbegi Mountains Cultural Tour

Rijd vanuit Tbilisi in noordelijke richting langs de Georgian Military Highway, de enige weg die Georgië met Rusland verbindt door het hoge Kaukasusgebergte. Eerst bezoek je de Zhinvali-dam, een waterkrachtcentrale aan de rivier de Aragvi. Ondanks zijn kunstmatige oorsprong, past het reservoir perfect in de omgeving en vermaakt het bezoekers met zijn turquoise wateren. Als je afdaalt naar de oevers van het stuwmeer, zul je de ruïnes van een kerk opmerken uit een nederzetting die verplaatst is uit het overstromingsgebied van de dam. Ga vervolgens naar het Ananuri Fort, bekend om zijn prachtige panoramische uitzichten. Het werd gebouwd door de hertogen van Aragvi en de oudste delen dateren uit de 13e eeuw. Hierna verken je Gudauri, een skioord gelegen in de Grote Kaukasus. De hellingen van Gudauri liggen volledig boven de boomgrens. Ontdek het Verdrag van Georgievsk Monument, gebouwd in 1983 om de tweehonderdste verjaardag van het Verdrag van Georgievsk en de aanhoudende vriendschap tussen Georgië en Rusland te vieren. Binnen in het monument bevindt zich een grote tegelmuur die de hele omtrek van de structuur overspant en scènes uit de Georgische geschiedenis weergeeft. Als laatste bezoek je de Gergeti Trinity Church. De kerk bevindt zich onder de berg Kazbek en diende als een populair waypoint voor reizigers op de weg tussen Rusland en Georgië. Aan het eind van de dag, keer terug naar Tbilisi.

...
Ananuri, Gudauri en Kazbegi Private Tour

5. Ananuri, Gudauri en Kazbegi Private Tour

Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, maak je een opwindende rit naar het noorden langs de Georgian Military Highway naar het hoge Kaukasusgebergte. Deze spectaculaire snelweg slingert zich een weg door steile bergen op een route die 220 km loopt van Tbilisi naar Vladikavkaz in Rusland en dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Ga langs de hydro-elektrische dam van de Zhinvali-dam en het stuwmeer op de rivier de Aragvi, die perfect past in de omgeving. Geniet van het uitzicht op de turquoise wateren van Ananuri Fort, een populaire toeristische trekpleister met een prachtig panoramisch uitzicht. Daal af naar de oevers van het stuwmeer tot je het Ananuri-fort bereikt, gebouwd door de hertogen van Aragvi en met delen uit de 13e eeuw. Bewonder de twee vestingwerken samen met een gekanteelde vliesgevel en de goed bewaarde, grote vierkante toren, bekend als de Sheupovari. Vervolg over de snelweg naar het skigebied Gudauri in de Stepantsminda-wijk op een hoogte van 2200 meter boven de zeespiegel. Bezoek het Georgievsk-monument dat in 1983 werd gebouwd om de voortdurende vriendschap tussen Georgië en Sovjet-Rusland te vieren. Kijk binnen in het monument om een grote tegelmuur te zien die de hele omtrek van de structuur omspant en scènes uit de Georgische geschiedenis weergeeft. Reis verder naar de 14e-eeuwse Gergeti Trinity Church, gelegen onder Mount Kazbek boven de stad Stepantsminda en die lange tijd heeft gediend als een populair way-point voor reizigers op de weg tussen Rusland en Georgië.

...
Mtskheta, Ananuri, Gudauri en Kazbegi Tour vanuit Tbilisi

6. Mtskheta, Ananuri, Gudauri en Kazbegi Tour vanuit Tbilisi

Profiteer van het ophalen bij je hotel in Tbilisi en rijd vervolgens per minibus met airconditioning naar de oude hoofdstad van het koninkrijk Iberia in Mtskheta. Bezoek het prachtige Jvari-klooster uit de 6e eeuw en ervaar een van de belangrijkste monumenten in Georgië. Ga vervolgens naar Zhinvali om het grootste reservoir in Oost-Georgië te zien. Ga verder naar het kasteelcomplex van Ananuri aan de rivier de Aragvi en leer over de feodale dynastie die het gebied vanaf de 13e eeuw regeerde. Ga terug naar de natuur in het Kaukasusgebergte en bezoek het skigebied van Gudauri. Bekijk een indrukwekkend voorbeeld van openbare kunst in het Rusland-Georgië Vriendschapsmonument op de Georgische militaire snelweg. Ga naar de Gergeti Trinity Church, 2170 meter boven zeeniveau. Krijg 2,5 uur vrije tijd in de stad Kazbegi (ook bekend als Stepantsminda) voor de terugreis naar Tbilisi in de late avond.

...
Gudauri en Kazbegi: privé dagtocht vanuit Tbilisi

7. Gudauri en Kazbegi: privé dagtocht vanuit Tbilisi

Begin uw 10-uur durende dagtocht met een pick-up van uw hotel overal in Tbilisi. Bezoek Mtskheta, de oude hoofdstad van Georgië, en de Svetitskhoveli-kathedraal. Daarna krijgt u de kans om het Jvari-klooster te bezoeken en te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de oude hoofdstad. Verderop rijd je over een Georgische militaire weg richting Kazbegi/Stepantsminda. Onderweg bezoekt u het Ananuri-fort op de Jinvali-dam. Ga langs het skiresort Gudauri en stop bij het Georgisch-Russische "vriendschapsmonument", Cross Pass en Kazbegi. Geniet van een lunch op een prachtig terras bij Rooms Hotel Kazbegi, dat uitkijkt over de gletsjer van Kazbegi, of in een typisch Georgisch restaurant met traditionele gerechten. Voor uw laatste stop reist u met een 4x4-voertuig naar het Trinity-klooster op 2.200 meter boven de zeespiegel. Uw dagtocht wordt afgesloten met terugbrengen naar uw hotel.

...
Tbilisi: privérondleiding met volledige dag naar Kazbegi

8. Tbilisi: privérondleiding met volledige dag naar Kazbegi

Begin de dag met het ophalen van uw hotel in Tbilisi en ga vervolgens naar Jinali, het grootste stuwmeer van Oost-Georgië. Bewonder het prachtige landschap van de scène en reis vervolgens naar de vesting Ananuri, een van de beste monumenten van het late feodale Georgië. Het indrukwekkende fort biedt en interessant inzicht in hoe de mensen in die lang geleden tijd leefden, en ontdek uit je gids hoe deze periode van geschiedenis het land beïnvloedde. De Ananuriaanse structuren in het fort zijn perfect bewaard gebleven, in tegenstelling tot andere vergelijkbare historische bouwwerken. Deze functie wekt de interesse op in het fort van zowel toeristen als historici en sinds 2012 heeft het fort de status van UNESCO-werelderfgoed. Na het fort kunt u genieten van een lunchpauze in een nabijgelegen restaurant, of kiezen voor een proeverij van de traditionele Georgische Khinkali. Na de lunch gaat u naar Gudauri, een skioord gelegen op een plateau op het zuiden van de berg Caucasus. Na een wandeling door het resort, ontdek de People's Friendship Arch, een creatie van de beroemde beeldhouwer Tsereteli. De boog werd gebouwd op een hoogte van 2.384 meter in de wijk Kazbegi, op de pas langs de militaire Georgische weg. Bezoek vervolgens de Stepantsminda Trinity Church in Gergeti, gebouwd op de hellingen van de majestueuze Kazbek-berg, tussen de met sneeuw bedekte bergketens. De kerk ligt op een hoogte van 2170 meter in de buurt van de stad Stepantsminda en het dorp Gergeti en biedt een prachtig uitzicht over de sneeuw. Rijd tegen het einde van uw tournee in een restaurant in Gudauri voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Tbilisi.

...
Van Tbilisi: Full-Day Group Tour naar Ananuri en Kazbegi

9. Van Tbilisi: Full-Day Group Tour naar Ananuri en Kazbegi

In de ochtend vertrekken uit Tbilisi en ontdek de schatten van Noord-Georgië. Eerst stop je bij Zhinvali Water Reservoir, waar je het prachtige kasteelcomplex Ananuri zult vinden. Verken het complex en bewonder het prachtige panoramische uitzicht over het stuwmeer vanaf een van de torens. Later bezoekt u de badplaats Gudauri, waar u de People's Friendship Arch zult ontdekken. Daarna reist u naar de stad Pasanauri, waar u heerlijke traditionele khinkali zult proeven in combinatie met lokale wijn en Georgische chacha. Neem vervolgens een off-road voertuig naar het klooster van St. Trinity, gelegen in de stad Gergeti. In het klooster vind je het perfecte observatiedek waarmee je de berg Kazbegi en Stepantsminda kunt bewonderen. 'S Avonds keert u na een volledige dag touren door Noord-Gerogia terug naar Tbilisi.

...
Kazbegi (Ananuri-Gudauri-Kazbegi)

10. Kazbegi (Ananuri-Gudauri-Kazbegi)

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Tbilisi en rijd vervolgens langs de historische Georgische militaire weg door het Kaukasusgebergte. Geniet van het prachtige berglandschap terwijl je je een weg baant naar het kasteelcomplex in Ananuri. Ga verder naar het hooggebergteresort Gudauri en reis door het kleine dorpje Stepantsminda, populair bij bergwandelaars. Kom aan bij de 14e-eeuwse Gergeti Trinity Church, op 2.300 meter boven de zeespiegel. Bij mooi weer kunt u de hoogste en mooiste gletsjers van de Kaukasus van dichtbij zien. Ontdek de slapende vulkaan Mkinvartsveri (berg Kazbek) en hoor over de legende van Amirani (Georgië's Prometheus). Stop voor het diner in een lokaal restaurant en geniet van traditionele gerechten in goed gezelschap. Ga naar de Gveleti-waterval en de Dariali-kloof om het Dariali-fort aan de grens met Rusland te bekijken voordat je 's avonds terugkeert naar Tbilisi.

...

Sitemap Nationaal park Kazbegi

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Kazbegi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Kazbegi

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 530 beoordelingen

zeer goede organisatie, zowel vanuit het kantoor en prima gids en chauffeur