Belevingen in
Nationaal Park Minneriya

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nationaal Park Minneriya: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

All-inclusive Minneriya National Park Middagsafari

1. All-inclusive Minneriya National Park Middagsafari

Begin met een middag pick-up van je hotel of verblijf en begeef je naar Minneriya National Park om met de safari te beginnen. Nationaal park Minneriya bestaat uit ongeveer 8000 hectare en bevat een enorme hoeveelheid soorten wilde dieren. Maak van de gelegenheid gebruik om de grote kuddes magnifieke Sri Lankaanse olifanten in hun natuurlijke habitat van dichtbij te observeren. Wees ook op zoek naar twee zeldzame soorten aap die endemisch zijn voor Sri Lanka, namelijk de Langur-aap met paars gezicht en de Toque Macaque. Andere zeldzame en bedreigde diersoorten zoals het Sri Lankaanse luipaard en de Sri Lankaanse luiaard bevolken het park, evenals zoutwaterkrokodillen en Indiase pythons, waarvan je misschien het geluk hebt om ze te zien! Na een safari van 3 uur om deze verschillende zeldzame dieren te spotten, brengt uw transport u terug naar uw accommodatie.

...
Van Kandy: Sigiriya Rock, Village Tour en Minneriya Park

2. Van Kandy: Sigiriya Rock, Village Tour en Minneriya Park

Begin je tour om 6.30 uur met ophalen bij je hotel in Kandy. De eerste stop op je reisroute is het Sigiriya-rotsfort, een UNESCO-werelderfgoed. die u om ongeveer 09:00 uur zult bereiken. De iconische rots van Sigiriya, die oprijst uit de centrale vlaktes, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een platte top die de ruïnes van een oude beschaving bevat, waar u in de vroege ochtend betoverende uitzichten over door mist gehulde bossen zult ontdekken. Beklim een reeks duizelingwekkende trappen die zijn bevestigd aan steile muren om de top van de ruïnes te bereiken. Passeer een reeks fresco's en een paar kolossale leeuwenpoten uitgehouwen in het gesteente. Bewonder het omliggende landschap van met lelie beklede grachten, watertuinen en rustige heiligdommen die de site omringen. Na een bezoek aan het fort, ga je naar een lokaal dorp in Sigiriya om een dorpstour te ervaren. Krijg de kans om op een ossenkar te rijden en ervaar de wereld vanuit het perspectief van een lokale boer. Neem daarna een ontspannen catamaransafari door een kalm meer. Wandel door de gouden velden rijp met hun oogst van padie. Bekijk een traditionele kookdemonstratie, die je de basis van de Sri Lankaanse keuken leert. Verras je smaakpapillen met een huisgemaakte lunch; gemaakt boven een houtvuur en geserveerd op geurige lotusbladeren geplaatst over geweven trays. Nadat je het dorpsleven van Sri Lanka hebt ervaren, reis je verder naar Minneriya National Park om op safari te gaan. Zie de beroemde Sri Lankaanse olifanten, zeldzame vogelsoorten, zoutwaterkrokodillen, Indische pythons en een overvloed aan flora en fauna. Na het voltooien van de jeepsafari om ongeveer 18:00 uur en terug te keren naar je hotel in Kandy, stop je onderweg voor het diner, op eigen kosten.

...
Van Dambulla: Private Polonnaruwa en Minneriya Day Tour

3. Van Dambulla: Private Polonnaruwa en Minneriya Day Tour

Uw dagtour naar Polonnaruwa en Minneriya begint 's ochtends met een ophaalservice van 08:30 uur vanuit uw hotel in Dambulla. Rijd met uw privéchauffeur en gids naar de eerste bestemming van Polonnaruwa. Als je nog geen breakest hebt gehad, stop dan onderweg voor een lokaal tarief. Kom om ongeveer 9.30 uur aan in Polonnaruwa en breng de ochtend door met het verkennen van de tweede hoofdstad van de oude Sri Lankaanse koningen. Tijdens uw bezoek aan de verwoeste stad, zie beroemde archeologische vindplaatsen zoals Gal Vihara, het Polonnaruwa Vatadage, Sathmahal Prasada, Medirigiriya Vatadage, Lankathilaka Image House, de Shiva-tempel, Rankoth Vehera, Nissankalatha, Mandapaya en nog veel meer. Als je tijd hebt, bezoek dan het Archeologisch Museum. Om ongeveer 12.30 uur neem je een pauze en geniet je van een lunch voordat je naar Minneriya National Park gaat. Verlaat Polonnaruwa om 13:45 uur om rond 14.30 uur aan te komen in het park. Minneriya is beroemd om zijn seizoensgebonden olifantenbijeenkomsten waar honderden olifanten samenkomen om te socialiseren, te eten en te spelen. Afhankelijk van het seizoen, wees getuige van dit fenomeen of krijg op zijn minst de kans om de majestueuze dieren te zien tijdens andere periodes van het jaar. Maak een safari van 3 uur in het park om andere soorten fauna te zien. De safari eindigt om 17.30 uur, waarna je terug wordt gereden naar je accommodatie in Dambulla.

...
Van Colombo: Private Safari van het Minneriya National Park Day

4. Van Colombo: Private Safari van het Minneriya National Park Day

Uw tour begint met het ophalen van 08:00 uur. Je vriendelijke chauffeur zal je ontmoeten in je hotel in Colombo en je begint de 4 tot 5 uur durende reis naar het Minneriya National Park met de auto. Geniet van de rit daar en bewonder onderweg de prachtige landschappen. In Minneriya National Park kunt u genieten van een safari-ervaring terwijl u het uitgestrekte gebied in een 4x4-voertuig verkent. Het park is beroemd om zijn wilde olifantenpopulatie en je zult hopelijk velen van hen langs de meren zien rondlopen of door de oerwouden verkennen. Je zou wilde buffels, wilde zwijnen, gevlekte herten, luiberen en zelfs luipaarden en krokodillen kunnen zien. Het park is ook de thuisbasis van vele amfibieën en verschillende soorten reptielen en vogels. Je gids zal je wijzen op de buitengewone flora en fauna. Na de safari wordt u teruggebracht naar uw hotel in Colombo.

...
Van Negombo: Minneriya National Park Safari Tour

5. Van Negombo: Minneriya National Park Safari Tour

Uw vriendelijke chauffeur ontmoet u om 8:00 uur in uw hotel in Negombo. Het park ligt op 30 minuten rijden. Leun achterover en geniet van de rit en geniet van enkele van de adembenemende landschappen terwijl u daar naar toe gaat. In het Minneriya National Park geniet je van een safari-ervaring met de Jeep terwijl je de uitgestrekte vlakten verkent. Het park staat bekend om zijn olifantenpopulatie en hopelijk zie je velen van hen ronddolen door de meren of de oerwouden verkennen. Je zult waarschijnlijk ook een glimp opvangen van wilde buffels, beren, gevlekte herten, luiaardberen en zelfs luipaarden en krokodillen. Het park is ook de thuisbasis van vele amfibieën, verschillende soorten reptielen en vogels. Uw gids wijst u op de buitengewone fauna. Na de safari wordt je teruggebracht naar je hotel.

...
Minneriya: Minneriya National Park Private Safari

6. Minneriya: Minneriya National Park Private Safari

Met de gratie van majestueuze reuzen en ongerepte tropische droge bossen, is Minneriya National Park een perfecte plek om een paar uur door te brengen met het getuigen van een van de meest verbazingwekkende natuurbrillen op aarde. Bekend als een prominente tussenstop voor rondtrekkende olifanten die op zoek zijn naar voedsel tijdens het droge seizoen van augustus en september, trekt Minneriya National Park tot 300 reuzen uit de aangrenzende nationale parken. Geniet van het flikkeren van apen die door de takken slingeren en zoek het bos op voor het zien van majestueuze olifanten, luipaarden, luiberen, mangoesten, gevlekte herten, sambar herten, wilde buffels, stekelvarkens en Indische pinguïns. Mis deze typische safaribestemming in een opvallend mooi bos niet.

...
Van Kandy: Ancient Heritage of Sri Lanka 2-daagse rondleiding

7. Van Kandy: Ancient Heritage of Sri Lanka 2-daagse rondleiding

Begin aan een tweedaagse tour door de culturele geschiedenis van Sri Lanka, waaronder een van de beroemdste nationale parken. Verken de heilige stad Anuradhapura, de gouden grottempel van Dambulla en het nationaal park Wilpattu. Dag 1: Kandy - Dambulla - Anuradhapura Begin uw reis om 07:00 uur met het ophalen van het hotel in Kandy. Spring in een voertuig met airconditioning en ga naar Dambulla naar je eerste stop: de historische grotten van de Gouden Tempel van Dambulla, die dateren uit de 1e eeuw voor Christus. Bekijk de oude muurschilderingen die het levensverhaal van Lord Gautama Boeddha uitbeelden. Bewonder de honderden Boeddha-beeldjes en andere goden verspreid over de 5 belangrijkste grotten. Je ziet ook het gigantische gouden Boeddhabeeld op slechts een kleine afstand buiten het grottencomplex en hoort de verhalen van dit oude koninkrijk. Daarna ga je naar Anuradhapura waar je je hotel incheckt voor een korte rust. 'S Avonds verken je de heilige stad Anuradhapura, die tot de 10e eeuw na Christus de hoofdstad van het land was. Zie de pagodes, kloostergebouwen en vijvers verspreid over een uitgestrekt gebied. Bezoek belangrijke monumenten, zoals Jetavanarama, een van de hoogste gebouwen van de antieke wereld; de Sri Maha Bodhi, een heilige boom waaronder Boeddha verlichting bereikte; en het enorme Abhayagiri-klooster. Leer over de fascinerende geschiedenis van deze regio terwijl je in de voetsporen van koningen wandelt. Dag 2: Anuradhapura - Wilpattu - Kandy Ga vroeg in de ochtend naar Wilpattu National Park voor een jeepsafari. Voel de roep van de wildernis terwijl je de ongrijpbare Sri Lankaanse luipaard ziet - dit Nationaal Park wordt verondersteld de hoogste concentratie luipaarden ter wereld te hebben. Zie honderden andere soorten dieren in het wild, zoals herten, buffels, apen, krokodillen en zeldzame vogels. Haal de foto's van je leven van deze nieuwsgierige wezens. Na de safari keert u terug naar uw hotel voor een korte rustpauze voordat u weer op pad gaat voor een bezoek aan Mihintale Rock. Dit is de plaats waar het boeddhisme begon in Sri Lanka, de plek waar koning Devanampiyatissa en monnik Mahina elkaar ontmoetten. Bekijk de kloosterruïnes aan de voet van de berg en loop in de voetstappen van Mahina terwijl je de grot bezoekt waar hij woonde. Bekijk historische stoepa's (herdenkingsmonumenten) terwijl je door de ruïnes van een lang vervlogen tijd wandelt, zodat je de impact ervan op de geschiedenis en de huidige staat van Sri Lanka kunt begrijpen. Na dit laatste bezoek ga je terug naar je hotel in Kandy.

...
Van Kandy: "Ethos of Ceylon" 2-daagse culturele driehoekstour

8. Van Kandy: "Ethos of Ceylon" 2-daagse culturele driehoekstour

Begin aan een tweedaagse rondleiding door de culturele driehoek van Sri Lanka en een van de beroemdste nationale parken. Dompel jezelf onder in de oude geschiedenis van deze regio en leer het leven kennen als een dorpeling. Dag 1: Kandy - Polonnaruwa - Minneriya - Sigiriya Begin je reis met ophalen van je Kandy-hotel om 6.30 uur in een voertuig met airconditioning en ga naar Polonnaruwa om het oude koninkrijk te bezoeken. Loop door de ruïnes van deze stad die bloeide tussen de 10e en 13e eeuw na Christus. Bekijk belangrijke monumenten zoals Gal Vihara, Vatadage, het lotusbad, de Lankathilaka-tempel en het standbeeld van koning Parakramabahu, wiens heerschappij werd beschouwd als de Gouden Eeuw van Polonnaruwa. Leer meer over de oude geschiedenis van Sri Lanka voordat u op weg gaat naar Minneriya National Park. Maak in het park een safari van 3 uur om een glimp op te vangen van meer dan 150 olifanten, die zich tijdens het droge seizoen (mei tot oktober) op één plaats verzamelen. Naast olifanten zie je vele andere zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën in de kreupelhout, bossen en andere gebieden. Ga naar je hotel in Sigiriya om in te checken. Dag 2: Sigiriya - Kandy Na het ontbijt in het hotel, check out en bezoek Sigiriya's "Lion Rock" Fortress. Klim naar het 5e-eeuwse rotsfort waar koning Kasyapa regeerde. Loop door de ingang omlijst door de poten van een leeuw en bekijk de prachtige niet-vervaagde muurschilderingen die Sigiriya zijn bekendheid hebben gebracht. Beklim de steile trap om de terrastuinen en de nog steeds werkende reservoirs te zien. Terwijl je door de tunnels loopt die naar het paleis leiden, zul je zeker lang geleden een gevoel krijgen. Maak daarna een dorpstour om de wereld te ervaren vanuit het zicht van een dorpsboer. Maak een ritje op ossenkar en geniet van een ontspannen catamaransafari over een kalm meer. Loop door de gouden velden, rijp met hun oogst voordat je geniet van een huisgemaakte lunch, gemaakt boven een houtvuur en geserveerd op geurige lotusbladeren. Na deze unieke, onderdompelingservaring word je teruggebracht naar je hotel in Kandy.

...
Minneriya National Park en Hiriwadunna Village Tour

9. Minneriya National Park en Hiriwadunna Village Tour

Haal je op bij je hotel en rijd naar Minneriya National Park voor een ochtend gamedrive. In tegenstelling tot andere nationale parken wonen hier honderden diersoorten en kunt u olifanten van dichtbij zien! Na het park trek je door een typisch Sri Lankaans dorp. De tocht begint met een geweldige wandeling langs de inkuiping van een Wewa (door de mens gemaakt reservoir). Het gebied, omringd door jungle en moerasland, en het dorp, is 's ochtends of' s avonds druk. De verbazingwekkende vogels en vlinders - en misschien zelfs een krokodil of twee - dragen alleen maar bij aan de opwinding en charme van het dorp en zijn omgeving. Je vervolgt je rondrit met een ossenkar naar een dorpshuis waar je kunt genieten van een heerlijke lokale lunch.

...
Van Dambulla: Sigiriya Rock, Village en Minneriya Tour

10. Van Dambulla: Sigiriya Rock, Village en Minneriya Tour

Zie Sigiriya Rock Fortress, bezoek een lokaal dorp en maak een safaritocht van twee uur: met deze tour haal je het meeste uit een volledige dag in Sri Lanka. Begin je tour om 08:30 uur met ophalen bij je hotel in Dambulla en ga naar je eerste bestemming, Sigiriya Rock Fortress. De iconische rotsachtige rots van Sigiriya, die oprijst uit de centrale vlaktes, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Beklim een reeks smalle trappen om de top te bereiken, passerende fresco's en kolossale beelden van leeuwenpoten uitgehouwen in het gesteente. Bovenaan kun je genieten van een onvergetelijk uitzicht op de omliggende grachten, watertuinen en rustige heiligdommen. Volg deze ervaring met een rondleiding door een lokaal dorp, waar je met een ossenkar kunt rijden en de wereld kunt ervaren vanuit het zicht van een dorpsboer. Maak een ontspannen catamaranrit door een kalm meer en loop door gouden velden die rijp zijn met hun oogst. Bekijk ten slotte een kookdemonstratie die je de basis van de Sri Lankaanse keuken leert en proef de resultaten voor de lunch als je dat wilt. Sluit uw dag af met een safari van 2 uur door het Minneriya National Park, waar olifanten, 160 soorten vogels, herten, luipaarden, luiberen en nog veel meer leven. Aan het einde van een lange maar bevredigende dag wordt je rond 18:00 uur teruggebracht naar je hotel in Dambulla.

...

Sitemap Nationaal Park Minneriya

Wil je alle activiteiten in Nationaal Park Minneriya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.