Ontdek het beste van
Nationaal park Peneda-Gerês

Alle activiteiten

39 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nationaal park Peneda-Gerês: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Porto: Peneda-Gerês Nationaal Park Tour met Lunch

Vanuit Porto: Peneda-Gerês Nationaal Park Tour met Lunch

De reis begint met een ophaalservice in een Land Rover 4x4 bij je accommodatie (in het centrum van Porto), je sluit je aan bij gelijkgestemden in een kleine groep voor deze dag. Wij bieden je de juweeltjes van het Nationaal Park, de verborgen geheimen die de lokale bevolking zo vriendelijk is met ons te delen! Omgeven door prachtige berglandschappen maak je korte en toegankelijke wandelingen naar een kristalheldere lagune en waterval die rechtstreeks uit fantasieboeken komen. Eenmaal daar kun je jezelf aarden! Geniet van het magische landschap, het wilde zwemmen en de puurste natuur. Gedurende onze dag kunnen we het gevoel hebben dat we terugreizen naar de oudheid. We stappen in een van de laatste communitaire dorpen in het Portugese noordoosten. Waar je een echt interessante manier van leven leert kennen, gebaseerd op tradities en gericht op erfgoed en cultuurbehoud. Eten is een geweldige manier om cultuur te behouden. Traditionele maaltijd in een lokaal en gastvrij restaurant met eerlijk, smaakvol, heerlijk eten en wijn inbegrepen! "Verander de wereld op een armlengte afstand!" Teruggeven aan de natuur en de gemeenschap door een milieuzorgproject, het is onze manier om actief en participatief toerisme te promoten. Meedoen aan de tour betekent deel uitmaken van het herbebossingsproces in het Nationaal Park. Laat je meeslepen door alle geluiden, geuren en zintuigen die deze ervaring het hele jaar door te bieden heeft.

Vanuit Porto: Tour in kleine groep door nationaal park Geres

Vanuit Porto: Tour in kleine groep door nationaal park Geres

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie voordat je op weg gaat naar Gerês. Verken de verbazingwekkende plekken in Gerês, het enige nationale park in Portugal, waaronder beroemde watervallen, waar je kunt genieten van een verfrissende duik, en adembenemende uitzichtpunten. Je krijgt ook de gelegenheid om een van de dorpen in het nationale park te bezoeken en meer te leren over de tradities. Merk op dat je door deel te nemen aan deze tour indirect bijdraagt aan een lokale ontwikkelingsorganisatie. Je gidsen hebben lokale kennis en nemen je mee op een veilige tocht diep in dit natuurparadijs. Geniet van een picknick op een afgelegen idyllische locatie (of een lokale maaltijd in een typisch restaurant, afhankelijk van de weersomstandigheden) voordat je terugkeert naar je hotel. De route kan worden aangepast door de gids. Factoren zoals het weer, het aantal mensen in het park of de kenmerken van de groep worden door de gids gedurende de dag in aanmerking genomen.

Vanuit Porto: Wandelen en zwemmen in het nationale park Gerês

Vanuit Porto: Wandelen en zwemmen in het nationale park Gerês

Breng de dag wandelend door in Nationaal park Geres, op slechts anderhalf uur van Porto. Dompel jezelf onder in het hart van het park, verken het terrein en geniet van een kopje koffie. Wandel 10 kilometer naar de 7 natuurlijke poelen, breng wat tijd door met het bewonderen van het natuurschoon, en keer dan weer terug naar het beginpunt. De wandeling:Maak een wandeling van 10 kilometer naar 7 prachtige natuurlijke poelen in het hart van het park. De wandeling is verdeeld over 2 etappes, 5 kilometer van het beginpunt naar de poelen, waar je ongeveer 1,5 à 2 uur verblijft om een duik te nemen in de verbazingwekkende natuurlijke poelen. Afhankelijk van wat de groep wil, kun je hier ook wat langer blijven. Vervolgens wandel je 5 kilometer terug naar het beginpunt. Het pad loopt over oneffen terrein, maar zonder steile hellingen. Moeilijkheidsgraad van de wandeling:Moeilijk: voor mensen die niet gewend zijn om te lopen. Medium: voor mensen die gewend zijn om 10 kilometer te wandelen in de natuur. Gemakkelijk: voor mensen die gewend zijn om meer dan 10 kilometer te wandelen op oneffen terrein met steile hellingen. Lunch:Neem je eigen lunchpakket mee, want er is niets in de buurt waar je kunt eten. Neem veel water mee, want het kan erg warm zijn. Groepsgrootte:Van 8 tot maximaal 15 personen. Na afloop van de wandeling kun je pauzeren in een plaatselijke taverne voor een verfrissend drankje en een beetje ontspannen, voordat je weer terugkeert naar Porto. Je komt rond 18:30 uur weer in Porto aan.

Vanuit Porto: Gerês Nationaal Park Canyoning Tour

Vanuit Porto: Gerês Nationaal Park Canyoning Tour

Verken de wonderen van nationaal park Peneda-Gerês tijdens een spannend canyoning-avontuur met deze tour vanuit Porto. Baan je een weg door de beekjes, watervallen en rotsformaties van het park met canyoning-uitrusting van hoge kwaliteit. Je wordt opgehaald en teruggebracht in een minibus met airconditioning.  Laat je ophalen bij je accommodatie in Porto en ga op weg naar het nationale park Peneda-Gerês. Je krijgt de nodige veiligheidsuitrusting, waaronder speciale canyoningschoenen en een wetsuit. Volg je gids het park in en begin je canyoning-ervaring.  Navigeer stroomafwaarts door te zwemmen en te glijden door natuurlijke poelen, watervallen en glijbanen gevormd door de machtige rivier. Zweef met zip-lijnen die eindigen op het water, probeer te abseilen; sommigen hebben de kans om van rotsen in het water te springen. Geniet aan het einde van je tour van handig vervoer terug naar je accommodatie in Porto. 

Vanuit Porto: Nationaal Park Peneda-Gerês kajakken & waterval

Vanuit Porto: Nationaal Park Peneda-Gerês kajakken & waterval

De reis begint met een ophaalservice in een 4x4 bij je accommodatie (in het centrum van Porto), je sluit je aan bij gelijkgestemden in een kleine groep voor deze dag. Begin je dag in het Nationaal Park met een kajakactiviteit in het Caniçada stuwmeer (ca. 1u30 min). Het prachtige landschap zal je achtergrond zijn voor de ochtend, terwijl je actief bezig kunt zijn door te peddelen en te zwemmen rond het meer. Maak een pitstop op een klein zandstrand om te zwemmen, te ontspannen en stand up paddle uit te proberen. Geniet van een traditionele maaltijd in een lokaal en gastvrij restaurant met eerlijk, heerlijk eten en wijn inbegrepen! Neem na de lunch de gelegenheid om van het prachtige uitzicht te genieten terwijl je naar het volgende avontuur rijdt. Dit is het moment waarop je opduikt in de wildernis en de schoonheid van het Nationaal Park. Een gemakkelijke/gematigde wandeling over een magisch pad brengt je naar een adembenemende waterval, waar je kunt aarden, zwemmen en genieten van de magie! De hele dag door leer je over de culturele en traditionele aspecten van de dorpen in het park. Door deel te nemen aan deze excursie steun je ons actieve/participatieve milieuproject in het Nationaal Park. Daag jezelf uit en absorbeer alle geluiden, geuren en zintuigen die deze ervaring te bieden heeft!

Canyoningtour in Portugal

Canyoningtour in Portugal

Ben je de dagelijkse sleur zat? Ben je op zoek naar een stoot adrenaline? Dan is dit de ideale activiteit voor jou! Canyoning Adventure is een van de meest uitdagende ervaringen die je op het Portugese vasteland kunt beleven, in het Nationaal Park Peneda-Gêres! Zwem en glijd stroomafwaarts door natuurlijke poelen, watervallen en kloven die zijn gevormd door de krachtige rivier. Zweef met tokkelbanen die op het water eindigen, probeer abseilen, en verschillende mensen hebben de kans om van rotsen in het water te springen.

Viana do Castelo: kajaktocht op de rivier de Lima

Viana do Castelo: kajaktocht op de rivier de Lima

Geniet van een unieke ervaring waarmee u een van de mooiste natuurroutes in het water in een kajak kunt verkennen: het Açudes-gedeelte. Ontdek de route die Ponte da Barca en Ponte de Lima met elkaar verbindt. Steek veilig snelle dammen over met een lage moeilijkheidsgraad, ingevoegd in een vallei zonder vervuiling, zodat u kunt genieten van de natuur in zijn pure en ontspannende staat. Tijdens deze ervaring wordt u vergezeld door een monitor in het water en een ondersteuningsvoertuig buiten de rivier, waardoor u alle veiligheid en begeleiding krijgt die nodig is voor beginners en professionals.

Prozelo: Buggytour door Arcos de Valdevez & Peneda Gerês

Prozelo: Buggytour door Arcos de Valdevez & Peneda Gerês

Belangrijkste punten: - De klant rijdt. - Magische bossen. - Het is de best verkochte tour. - Gebieden met grote oneffenheden. - Fantastische groene landschappen. - Maximale hoogte van ongeveer 800 m. - Berg- en bostocht. - Een groot deel van het jaar modder en water. - Grotere kans om wilde dieren te zien. - Panoramisch uitzicht over het nationale park Peneda Gerês. - Panoramisch uitzicht op de Portugese kust met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Parcours: - Duur: 2u - Off-road: 70% - Afstand: 35 km - Maximale hoogte: 800 m Voertuig: - Cfmoto Zforce 550 Ex - Cfmoto Zforce 950 Sport 4 Ga op avontuur met deze buggy en beleef een ongelooflijke ervaring.

1u Buggytoer - Arcos de Valdevez - Peneda Gerês

1u Buggytoer - Arcos de Valdevez - Peneda Gerês

Belangrijkste punten: - De klant rijdt. - Berg- en bostocht. - Gebieden met grote oneffenheden. - Veel avontuur en adrenaline. - De ideale tocht voor off-road-initiatie. - Een groot deel van het jaar modder en water. - Je kunt het met z'n tweeën doen of met het hele gezin. - Panoramisch uitzicht over Vale do Vez. - Panoramisch uitzicht over het nationale park Peneda Gerês. Parcours: - Duur: 1h - Off-road: 75% - Afstand: 17 km - Maximale hoogte: 450 m Voertuig: - Cfmoto Zforce 550 Ex - Cfmoto Zforce 950 Sport 4 Ga op avontuur met deze buggy en beleef een ongelooflijke ervaring.

Watervallen, erfgoed en natuur in Gerês Park - vanuit Porto

Watervallen, erfgoed en natuur in Gerês Park - vanuit Porto

Het Peneda-Gerês Nationaal Park (PNPG) is een beschermd gebied in het uiterste noorden van Portugal. Het ontwikkelt zich tussen de regio's Minho, Trás-os-Montes en Galicië (Spanje), en treft het grondgebied van Terras do Bouro, Melgaço, Arcos de Valdevez, Ponte da Barca en Montalegre. Dit enorme groene gebied van ongeveer 70.000 ha, waar 240 soorten gewervelde fauna en 1100 flora samenleven, vormt samen met het Spaanse park Baixa-Limia het grensoverschrijdende park Gerês-Xures. De diversiteit van de biosfeer wordt door UNESCO (2009) onderscheiden/behouden als wereldreservaat. De PNPG is onderverdeeld in 4 bergketens - Peneda, Amarela, Soajo en Gerês, en wordt doorsneden door twee grote rivieren - Lima en Cávado, naast de talrijke zijrivieren met hun bron in de berg zelf. Er zijn meer dan 500 locaties van historisch en archeologisch belang in het park, met speciale nadruk op de Romeinse Geira en mijlpalen - het oude pad dat legionairs leidde tussen Bracara Augusta en Astorica Augusta. Van ongerepte natuur tot verborgen watervallen die ons naar prachtige meren leiden, de PNPG biedt de meest indrukwekkende landschappen in de regio, en zeker de meest meeslepende ervaring in het noorden van het land! Tijdens onze tour zullen we kleine wonderen ontdekken tijdens eenvoudige wandelingen, geheime watervallen zien, baden in kristalhelder water en zelfs het territorium van de Iberische wolf leren kennen. Kom en ontdek dit paradijs!

De topbezienswaardigheden in District Viana do Castelo

Activiteiten in Nationaal park Peneda-Gerês

Steden in Portugal

Andere activiteiten in Nationaal park Peneda-Gerês

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Peneda-Gerês bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Peneda-Gerês

Gemiddelde beoordeling

4.9
(885 beoordelingen)

Een van de beste tours die we hebben gehad. Deze tour is zeer authentiek en brengt je naar een prachtige lichte wandeling langs de watermuren. Vervolgens bracht onze gids Rafael, die geweldig was, ons rond in het schattige stadje en liet ons zien hoe ze leven, wat erg vernederend was. Voorafgaand aan de reis verwachtte ik dat ik voor de lunch boterhammen met pinda en boter zou krijgen, net toen we dachten dat de tour niet beter kon worden, maar dat gebeurde gewoon. Ze nemen ons mee naar een van de restaurants in de stad en serveren ons een authentieke Portugese lunch. Na de lunch genoten we van nog een lichte wandeling en Rafael nam onze groep mee naar een mooie en afgelegen plek voor nog een duik in het water. Over het algemeen was deze tour geweldig, onze gids Rafael was erg aardig, grappig en deskundig. Een advies dat ik zou geven aan toeristen die deze ervaring willen, is breng gravol, de kronkelende wegen die naar de stad leiden zijn niet de beste als je last hebt van wagenziekte. al met al was dit elke cent waard.

Onze gids, Carlos Sousa, was top. Ons bezoek aan Geres was op een regenachtige dag, maar Carlos kon zich aanpassen en ervoor zorgen dat we nog steeds een onvergetelijk bezoek hadden. Hoewel Geres waarschijnlijk geweldig is in de zon, laat de regen je er niet van weerhouden het park te bezoeken.

De beste reis die we hadden tijdens ons verblijf in Porto. We hebben een geweldige tijd gehad met onze gids Tiago en een fantastische groep mensen. Sterk aanbevolen!

Onze dag was episch! Zwemmen in watervallen en wandelen naar de top van de wereld! Lunchen was geweldig! JJ onze gids was de beste!

Ik hield van de reis! En onze gids, Thomas, is geweldig! Absoluut een aanrader! 🙂🙂🙂🙂🙂