Nationaal park Peneda-Gerês: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Porto: Dagtour met een kleine groep door het nationale park Geres

1. Vanuit Porto: Dagtour met een kleine groep door het nationale park Geres

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie voordat je op weg gaat naar Gerês. Verken de verbazingwekkende plekken in Gerês, het enige nationale park in Portugal, waaronder beroemde watervallen, waar je kunt genieten van een verfrissende duik, en adembenemende uitzichtpunten. Je krijgt ook de gelegenheid om een van de dorpen in het nationale park te bezoeken en meer te leren over de tradities. Merk op dat je door deel te nemen aan deze tour indirect bijdraagt aan een lokale ontwikkelingsorganisatie. Je gidsen hebben lokale kennis en nemen je mee op een veilige tocht diep in dit natuurparadijs. Geniet van een picknick op een afgelegen idyllische locatie (of een lokale maaltijd in een typisch restaurant, afhankelijk van de weersomstandigheden) voordat je terugkeert naar je hotel. De route kan worden aangepast door de gids. Factoren zoals het weer, het aantal mensen in het park of de kenmerken van de groep worden door de gids gedurende de dag in aanmerking genomen.

Vanuit Porto: Peneda-Gerês-parktour met lunch

2. Vanuit Porto: Peneda-Gerês-parktour met lunch

Ontdek een van de meest onbekende schatten in Portugal en ontdek de natuur van Gerês-Nationaal Park tijdens een kleine groepsreis. De route kan worden gewijzigd om het beste uit de weersomstandigheden in de winter en de zomer te halen. Verlaat 's ochtends uw accommodatie in Porto en reis naar het Gerês National Park in een Land Rover met airconditioning. Na ongeveer 1 uur komen we aan in het hart van Gerês. Stelt u zich fantastische groene lagunes voor waar u kunt zwemmen en ontspannen, het geluid van de watervallen kunt horen en prachtige regenbogen kunt zien. Bezoek een oud dorp, waar je de lokale bevolking ontmoet en geniet van een traditionele Portugese lunch met lokale groene wijn (inbegrepen). Verken afgelegen delen van het park en geniet van de adembenemende vallei. Als je geluk hebt, kun je tijdens je verkenning zelfs de wilde paarden (Garranos) zien. Sluit uw bezoek aan Gerês af op een van de meest indrukwekkende uitzichtpunten in de regio. Na een hele dag genieten van de beste plekjes van Gerês National Park, kunt u ontspannen tijdens de reis terug naar uw accommodatie in Porto, waar u aan het begin van de avond aankomt.

Vanuit Porto: Gerês Nationaal Park Canyoning Tour

3. Vanuit Porto: Gerês Nationaal Park Canyoning Tour

Verken de wonderen van nationaal park Peneda-Gerês tijdens een spannend canyoning-avontuur met deze tour vanuit Porto. Baan je een weg door de beekjes, watervallen en rotsformaties van het park met canyoning-uitrusting van hoge kwaliteit. Je wordt opgehaald en teruggebracht in een minibus met airconditioning.  Laat je ophalen bij je accommodatie in Porto en ga op weg naar het nationale park Peneda-Gerês. Je krijgt de nodige veiligheidsuitrusting, waaronder speciale canyoningschoenen en een wetsuit. Volg je gids het park in en begin je canyoning-ervaring.  Navigeer stroomafwaarts door te zwemmen en te glijden door natuurlijke poelen, watervallen en glijbanen gevormd door de machtige rivier. Zweef met zip-lijnen die eindigen op het water, probeer te abseilen; sommigen hebben de kans om van rotsen in het water te springen. Geniet aan het einde van je tour van handig vervoer terug naar je accommodatie in Porto. 

Van Porto: Peneda-Gerês Park Kajakken en watervalwandeling

4. Van Porto: Peneda-Gerês Park Kajakken en watervalwandeling

Ontdek een van de verborgen schatten van Portugal tijdens een excursie van een hele dag naar Nationaal park Gerês. Ervaar de schoonheid van dit unieke landschap tijdens een dag wandelen, kajakken en zwemmen. Geniet van lokale gerechten met de inbegrepen traditionele Portugese lunch. Geniet van het gemak dat je voor de deur in Porto wordt opgehaald en in een busje met airconditioning naar het park wordt gebracht. Arriveer bij het meer, waar je de tocht begint met kajakken over het kalme water. Daarna kun je heerlijk ontspannen op een zandstrand en proberen te suppen voordat je weer teruggaat naar het busje. Stop bij een lokaal restaurant met een prachtig uitzicht op Rio Cavado en geniet van overheerlijke lokale gerechten gecombineerd met verrukkelijke wijn. In de middag bezoek je een waterval en een lagune, waar je kunt zwemmen en ontspannen. Beoek het oude dorpje Fafiao en kom meer te weten over de Portugese cultuur op het platteland. Keer aan het einde van de tour weer terug naar je accommodatie in Porto.

Canyoningtour in Portugal

5. Canyoningtour in Portugal

Ben je de dagelijkse sleur beu? Ben je op zoek naar een adrenalinestoot? Dit is de ideale activiteit voor jou! Canyoning Adventure is een van de meest uitdagende ervaringen die je op het Portugese vasteland kunt hebben! Dit is waar je emoties tot het uiterste worden gebracht, met tot 60 meter abseilen, geleide abseilen tot 30 meter hoog en meer dan 40 meter lang, met optionele sprongen die 11 meter kunnen overtreffen. Vind dit allemaal in de langere canyoningroutes vanaf het vasteland van Portugal. Om deze canyoning uit te voeren, is het om veiligheidsredenen een voorwaarde om de Tobogã Canyoning Middle Level minstens één keer te hebben gedaan en volgens de richtlijnen als "klaar" voor de volgende moeilijkheidsgraad te worden beschouwd.

Viana do Castelo: kajaktocht op de rivier de Lima

6. Viana do Castelo: kajaktocht op de rivier de Lima

Geniet van een unieke ervaring waarmee u een van de mooiste natuurroutes in het water in een kajak kunt verkennen: het Açudes-gedeelte. Ontdek de route die Ponte da Barca en Ponte de Lima met elkaar verbindt. Steek veilig snelle dammen over met een lage moeilijkheidsgraad, ingevoegd in een vallei zonder vervuiling, zodat u kunt genieten van de natuur in zijn pure en ontspannende staat. Tijdens deze ervaring wordt u vergezeld door een monitor in het water en een ondersteuningsvoertuig buiten de rivier, waardoor u alle veiligheid en begeleiding krijgt die nodig is voor beginners en professionals.

Prozelo: Buggy-avontuur in Arcos de Valdevez en Peneda-Gerês

7. Prozelo: Buggy-avontuur in Arcos de Valdevez en Peneda-Gerês

Buggy, buggy of kartcross zijn fantastische voertuigen waarmee we radicale ervaringen kunnen opdoen en unieke plekken in de natuur kunnen bezoeken. Via onze buggy-tour bezoeken we het noorden van Portugal in Arcos de Valdevez in een offroad-activiteit de berg op, door het bos en de dieren. Het is mogelijk om panoramische uitzichten te hebben over: - Nationaal park Peneda Geres; -Beschermd landschap van Corno do Bico; -Miranda-bos; -Vez-vallei; -Lima-vallei; -Soajo, Peneda en Arga-bergen; -Arga-gebergte; -Zelfs de zee. Klanten beleven een groot avontuur achter het stuur van hun buggy. De tour wordt gecontroleerd en klanten reizen door ongelooflijke plaatsen met alle maximale beveiliging.

1 uur Buggytour | Arcos de Valdevez | Peneda Gerês

8. 1 uur Buggytour | Arcos de Valdevez | Peneda Gerês

Buggy, buggy of kartcross zijn fantastische voertuigen waarmee we radicale ervaringen kunnen opdoen en unieke plekken in de natuur kunnen bezoeken. Via onze buggy-tour bezoeken we het noorden van Portugal in Arcos de Valdevez in een offroad-activiteit de berg op, door het bos en de dieren. Het is mogelijk om panoramische uitzichten te hebben over: - Nationaal park Peneda Geres; -Beschermd landschap van Corno do Bico; -Miranda-bos; -Vez-vallei; -Lima-vallei; -Soajo, Peneda en Arga-bergen; -Arga-gebergte; -Zelfs de zee. Klanten beleven een groot avontuur achter het stuur van hun buggy. De tour wordt gecontroleerd en klanten reizen door ongelooflijke plaatsen met alle maximale veiligheid.

Van Porto: begeleide wandeling naar het Gerês-park

9. Van Porto: begeleide wandeling naar het Gerês-park

Het Peneda-Gerês Nationaal Park (PNPG) is een beschermd gebied in het uiterste noorden van Portugal. Het ontwikkelt zich tussen de regio's Minho, Trás-os-Montes en Galicië (Spanje), en treft het grondgebied van Terras do Bouro, Melgaço, Arcos de Valdevez, Ponte da Barca en Montalegre. Dit enorme groene gebied van ongeveer 70.000 ha, waar 240 soorten gewervelde fauna en 1100 flora samenleven, vormt samen met het Spaanse park Baixa-Limia het grensoverschrijdende park Gerês-Xures. De diversiteit van de biosfeer wordt door UNESCO (2009) onderscheiden/behouden als wereldreservaat. De PNPG is onderverdeeld in 4 bergketens - Peneda, Amarela, Soajo en Gerês, en wordt doorsneden door twee grote rivieren - Lima en Cávado, naast de talrijke zijrivieren met hun bron in de berg zelf. Er zijn meer dan 500 locaties van historisch en archeologisch belang in het park, met speciale nadruk op de Romeinse Geira en mijlpalen - het oude pad dat legionairs leidde tussen Bracara Augusta en Astorica Augusta. Van ongerepte natuur tot verborgen watervallen die ons naar prachtige meren leiden, de PNPG biedt de meest indrukwekkende landschappen in de regio, en zeker de meest meeslepende ervaring in het noorden van het land! Tijdens onze tour zullen we kleine wonderen ontdekken tijdens eenvoudige wandelingen, geheime watervallen zien, baden in kristalhelder water en zelfs het territorium van de Iberische wolf leren kennen. Kom en ontdek dit paradijs!

Viana do Castelo: Vez River SUP met overstapmogelijkheden

10. Viana do Castelo: Vez River SUP met overstapmogelijkheden

Verken een van de mooiste natuurlijke plekjes langs de rivier de Vez met een stand-up paddleboard. Geniet van het uitzicht op een vervuilingsvrije vallei waar u kunt genieten van de natuur in zijn meest pure en ontspannende staat. Je wordt vergezeld door een professionele gids, die alle veiligheid en begeleiding biedt die nodig is voor beginners en professionals. Uit de verschillende routes die beschikbaar zijn, wordt degene geselecteerd die het meest geschikt is voor uw ervaring, wat veel plezier en veiligheid garandeert.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nationaal park Peneda-Gerês

Alle activiteiten

23 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

Andere activiteiten in Nationaal park Peneda-Gerês

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Peneda-Gerês bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Peneda-Gerês

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 885 beoordelingen

Absoluut geweldige tour van Ger s. Onze gids Felix was geweldig en zorgde ervoor dat we allemaal een geweldige tijd hadden en op de hoogte bleven van de regio en cultuur. Zonder deze tour had ik absoluut de geheime zwemgaten en andere verrassingen niet kunnen vinden. De lunch was ook absoluut heerlijk.

De zeer complete beleving met afwisselende en leuke activiteiten. heel goed eten. De Clara-gids is bijzonder attent en vriendelijk, ondanks dat we een erg onhandige groep zijn, hebben we ons prima vermaakt.

Het kajakken, de kleine wandeling, het plonzen in de waterval en de fantastische uitzichten waren alles wat ik op had gehoopt. We hebben een fantastische dag gehad!

Alles was geweldig, van de communicatie vóór de excursie die tijdens?

Het was een fantastische dag, Miguel onze onverslaanbare gids.