Kies data

Nationaal park Phnom Kulen

Nationaal park Phnom Kulen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Phnom Kulen: dagexcursie watervallen en 1000 Lingas-rivier

1. Phnom Kulen: dagexcursie watervallen en 1000 Lingas-rivier

Phnom Kulen wordt beschouwd als een heilige berg in Cambodja en heeft een bijzondere religieuze betekenis voor de hindoes en boeddhisten. Bezoek deze heilige plek en  ontdek de schoonheid. Je reist per auto naar de voet van de berg Phnom Kulen, de plek waar het grote Khmer-rijk in 802 n.C. is ontstaan. Onderweg geniet je van het adembenemende uitzicht, de prachtige begroeide omgeving en stop je bij de waterval op de berg. Neem een verfrissende duik of leun achterover en kijk naar de lokale families van dit heilige land. Vervolgens beklim je de berg te voet en ga je naar de rivier de 1000 Lingas, een prachtige rivier met verfijnd houtsnijwerk van Shiva Linga op de bodem. Hier wordt je gezegend op Cambodjaanse wijze — met het heilige water van deze rivier. Je vervolgt je weg naar de top van de berg om de prachtige Pagode en de wereldberoemde Liggende Boeddha te ontdekken. Bij de ingang van het park is er tijd om te lunchen. Je kunt je eigen lunch meenemen, of iets kopen bij een van de lokale kraampjes. 

Phnom Kulen: privétrip met watervallen van een hele dag

2. Phnom Kulen: privétrip met watervallen van een hele dag

Vertrek 's ochtends vanuit je hotel met privévervoer naar het Nationaal park Phnom Kulen. Rijd door wijd open rijstvelden en verspreide dorpen met traditionele huizen, voordat je de rotsachtige weg naar de top van de berg slingert. Phnom Kulen wordt algemeen beschouwd als de geboorteplaats van het oude Khmer-rijk. Tijdens de bouw van de oude tempels werden zandstenen van deze heilige berg naar Angkor gebracht. Kulen wordt door Khmers beschouwd als de heiligste berg van Cambodja. Bezoek de rivier van 1000 Lingas, verdeeld in drie havens voor de hindoeïstische drieëenheidsgoden, en met een rivierbedding gevuld met duizenden unieke, oude gravures. Stijg op naar de top van de heuvel en bewonder de boeddhistische pagode en het grote liggende Boeddhabeeld. Ga verder naar de watervallen van Kulen en pauzeer op twee prachtige plekken om te zwemmen en misschien om te lunchen. Rond 14:00 uur eindigt de activiteit en brengt de gids je terug naar je hotel. Als alternatief heb je de mogelijkheid om te pauzeren bij de Banteay Srei-tempel, bekend als de Vrouwencitadel en gebouwd van majestueuze rode zandsteen. Een geldige Angkor-dagpas is vereist voor toegang en kost ongeveer 37 USD per persoon.  

Siem Reap: Kulen-olifantenbos en Tonlesap-meer

3. Siem Reap: Kulen-olifantenbos en Tonlesap-meer

Reis naar Kulen Elephant Forest op een begeleide dagtrip vanuit Siem Reap. Luister naar een inleidende briefing en ontmoet olifanten in hun natuurlijke habitat, en verken vervolgens het park tijdens een begeleide wandeling om adembenemende watervallen te vinden. Geniet van een pittoresk junglelandschap op de rit van uw accommodatie naar het park. Kom aan in Kulen Elephant Forest en leer over deze majestueuze wezens tijdens een korte inleidende briefing. Kom dicht bij de olifanten, observeer ze in hun natuurlijke habitat en wandel met ze het bos in. Na een bezoek aan het Kulen-olifantenbos, zullen we doorgaan met het bezoeken van een van de meest schilderachtige dorpjes aan het Tonle Sap-meer, Kompong Phluk is ook een van de minst bezochte door toeristen. Tijdens deze tour leer je over het lokale leven terwijl je rond paalwoningen en drijvende markten vaart en een kanotocht maakt door de prachtige overstroomde bossen.

Vanuit Siem Reap: dagtour waterval Phnom Kulen kleine groep

4. Vanuit Siem Reap: dagtour waterval Phnom Kulen kleine groep

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Siem Reap en reist naar Kulen Mountain. Krijg geweldig uitzicht op de omgeving tijdens de rit van 2 uur en zie de rivier van duizend Lingas en het standbeeld van de grote liggende Boeddha. Leer meer over de historische en culturele betekenis bij elke plek van je deskundige gids. Je komt aan op het uitgestrekte plateau van Phnom Kulen met uitzicht op de vlakte van Angkor en ontdekt de 28 oude tempels en rivieren die het prachtige landschap doorkruisen. Werp je eerste blik op de waterval Phnom Kulen terwijl die over de rotsen naar beneden klettert. Neem een duik in de zwembaden en koel af van de middagzon voordat de terugreis naar Siem Reap begint. 

Toegangspas Phnom Kulen Nationaal Park

5. Toegangspas Phnom Kulen Nationaal Park

Maak een probleemloze reis naar Phnom Kulen door vooraf online uw toegangsticket voor het nationale park te reserveren. Bespaar tijd door het bezoek aan het kaartverkoopkantoor over te slaan en uw ticket te hebben, dat uw pas is voor het bezoeken van de meest heilige berg van Cambodja, rechtstreeks bij uw hotel bezorgd. Met dit ticket, bezoek de grootste liggende Boeddha van Cambodja, uitgehouwen op zandsteen en gelegen op de top van de heuvel die kan worden bereikt via een trap. Ga vervolgens op weg naar de heilige rivier van 1000 Lingas. Daar is de rivierbedding interessant gesneden met tal van lingas, een fallisch symbool van de hindoegod Shiva. Je zult ook enkele rotstekeningen zien langs de rivier die hindoegodheden voorstellen. Ga dan verder door een andere heilige plaats, de Phnom Kulen-watervallen. Kalmeer uw zintuigen door te kijken hoe de waterval over de rotsen naar beneden valt. Je hebt tijd om in zijn bek te waden en om af te koelen van de middagzon door te zwemmen in zijn zwembad.

Siem Reap: privé Phnom Kulen & Angkor Wat 2-daagse tour

6. Siem Reap: privé Phnom Kulen & Angkor Wat 2-daagse tour

Breng 2 dagen door met het verkennen van de schoonheid van Cambodja tijdens deze tempelgerichte excursie. Bespreek in uw eigen privégroep uw interesses met de gids, die uw ervaring zal afstemmen op uw voorkeuren. Dag 1: Je wordt om 7.30 uur opgehaald bij je accommodatie en gaat naar Phnom Kulen National Park, waar de 500 jaar oude leeftijd van Angkor begon. Bezoek dan Kampong Phluk, het drijvende dorp aan het Tonle Sap-meer. Als je wilt, kun je het dorp per boot verkennen op het grootste meer van Zuidoost-Azië. Geniet van de prachtige zonsondergang vanaf deze perfecte locatie. Dag 2: Begin vroeg om 5:00 uur om de zonsopgang te vangen in Angkor Wat, een tempelcomplex gebouwd in het begin van de 12e eeuw. Verken dit ongelooflijke monument op je eigen gemak met een ervaren gids. Mis de Banteay Srey niet, de meest ingewikkeld gesneden tempel in heel Angkor. Als er interesse is, kan de groep het Landmind Museum bezoeken voordat ze naar de jungletempel Ta Prohm gaan, waar de film "Tomb Raider" werd opgenomen. Stop voor een lunch in een lokaal restaurant voordat je de oude stad Angkor Tom bezoekt, waar je nog veel meer tempels en monumenten zult zien, waaronder het Terras van de Olifanten, Noord- en Zuid-Khleang en nog veel meer. Ten slotte wordt u afgezet bij uw accommodatie in Siem Reap.

Siem Reap: Kulen Mountain Small Group Tour met picknicklunch

7. Siem Reap: Kulen Mountain Small Group Tour met picknicklunch

Je wordt tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij je hotel met een gedeeld voertuig naar Phnom Kulen National Park. Deze reis neemt je mee door landelijke Cambodjaanse dorpjes, waar je de lokale bevolking kunt observeren in hun dagelijks leven en prachtige landschappen kunt bewonderen, zoals rijstvelden en traditionele woningen. Daarna gaan we verder naar de heuveltop van Phnom Kulen, en onze deskundige lokale gids neemt je mee naar de meest spectaculaire toeristische attracties in het nationale park, waaronder de grootste en mooiste watervallen, het liggende Boeddhabeeld en de rivier de Thousand Linga, die werd gebouwd in 802 na Christus. Na al het kruipen stoppen we voor een picknick bij een nabijgelegen waterval, waar je kunt genieten van een gegrilde kip met een blikje lokaal bier. Na een geweldige picknick nemen we je mee naar het mooiste landschap van de klif van Kulen Mountain en terug naar je hotel in Siem Reap.

Krong Siem Reap: Kulen Mountain privéjeeptour met lunch

8. Krong Siem Reap: Kulen Mountain privéjeeptour met lunch

Geniet van een avontuurlijke dagtocht naar de Kulen-berg tijdens deze jeeptour vanuit Siem Reap. Zie hoe de lokale bevolking leeft in het dorp Palm Sugar en bekijk een enorme stenen Boeddha in Preah Ang Thom. Koel af met een duik in de Kulen-waterval. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Siem Reap. Leun achterover en ontspan op weg naar de Kulen-berg, een van de meest heilige bergen van Cambodja, met diep vereerde oude sites en ruïnes op het hoge plateau. Geniet van het schilderachtige landschap terwijl je langs rijstvelden, lokale markten, scholen, dorpen en boeddhistische tempels komt. Stop bij Palm Sugar village, waar ze palmsuiker maken van palmsap. Ga verder naar het Nationaal Park, waar je naar buiten kunt gaan om je benen te strekken en foto's van het uitzicht te maken. Verken het uitgestrekte plateau van Phnom Kulen. Loop door junglepaden door en met wijnranken begroeide bomen totdat je Kbal Spean bereikt. Bewonder een scala aan unieke gravures in de rivierbedding. Bezoek een enorme stenen Boeddha uitgehouwen in de top van een rots in een bruisend tempelcomplex in Preah Ang Thom. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Neem een verfrissende duik in de Kulen-waterval voordat je terugkeert naar je accommodatie in Siem Reap.

Siem Reap: Kulen Mountain-waterval & Beung Mealea-tempel

9. Siem Reap: Kulen Mountain-waterval & Beung Mealea-tempel

Maak een reis naar Kulen Mountain en bekijk het geweldige uitzicht op de omgeving tijdens de 2 uur durende rit, inclusief de rivier van de duizend lingas en het standbeeld van de grote liggende Boeddha. U leert meer over de historische en culturele betekenis van elk monument in uw deskundige gids. Kom aan op het uitgestrekte plateau van Phnom Kulen, met uitzicht op de vlakte van Angkor, en ontdek de 28 oude tempels en rivieren die het prachtige landschap en de waterval doorkruisen terwijl deze van de rotsen naar beneden tuimelt. Duik in de zwembaden en koel af van de middagzon. Na deze prachtige berg rijdt u naar de Beng Mealea-tempel. De Beng Mealea-tempel is een fantastische plek voor diegenen die een enorme en spectaculaire jungle-tempel in zijn onbewerkte, ongerestaureerde staat willen ervaren. Gelegen in een gracht van meer dan 1,5 vierkante kilometer, is de hindoetempel, met boeddhistische motieven, de meest mysterieuze van alle tempels in Angkor-stijl. Gehuld in dichte vegetatie, met enorme bomen die uit de ruïnes ontspruiten, is Beng Mealea nog steeds hetzelfde als toen het werd ontdekt in 1990. Daarna keren we terug naar Siem Reap.

Siem Reap: Angkor Wat 5-daagse sightseeingtour

10. Siem Reap: Angkor Wat 5-daagse sightseeingtour

Dag één: Phnom Kulen National Park Begin je tour om 7.30 uur en reis naar het Phnom Kulen National Park. Dit is waar het 500-jarige tijdperk van Angkor begon. Phnom Kulen is de berg waarop koning Jayavarman II in 802 na Christus de koninklijke Linga-cultus 'God de koning' initieerde. Dag twee: Beng Mealea - Drijvend dorp Kampong Phluk - Phnom Bakheng Begin je dag om 8:00 uur en reis naar een uitgestrekte jungletempel, Beng Mealea, die een volledige vierkante kilometer beslaat. Lunch in een lokaal restaurant (op eigen kosten). Onderweg stop je bij het drijvende dorp Kampong Phluk aan het Tonle Sap-meer. Koop om 16.30 uur een driedaagse tempelpas voor de komende drie dagen. Ga vervolgens naar Phnom Bakheng om een fantastische zonsondergang te zien. Dag drie: Angkor Thom - Ta Prohm Vanaf 8.30 uur ga je naar de oude stad Angkor Thom. Bezoek vervolgens enkele van de kleinere tempels, waaronder Chau Say Tevoda, Thommanon en Ta Keo. Stop opnieuw voor de lunch in een lokaal restaurant (op eigen kosten). Ga daarna naar de jungle-tempel, Ta Prohm, waar de film Tomb Raider werd opgenomen. Dag vier: Preah Khan - Angkor Wat Bezoek om 8.30 uur Preah Khan, een enorm kloostercomplex. Je bezoekt dan enkele andere tempels, Neak Pean, Ta Som, East Mebon, Pre Rup en Banteay Kdei, gevolgd door een lunch in een lokaal restaurant. Ga naar Angkor Wat en verken dit ongelooflijke monument in je eigen tempo. Dag vijf: Angkor Wat - Banteay Samre - Banteay Srei - Roluos Group Begin vroeg om 5:00 uur om de fantastische zonsopgang in Angkor Wat te bekijken, gevolgd door een bezoek aan een tempel, Banteay Samre. Ga vervolgens naar Banteay Srei en bekijk een traditioneel Khmer-dorp en de productie van palmsuiker. Ga naar Roluos Group, waar zich monumenten bevinden die de overblijfselen van Hariharalaya vertegenwoordigen. Dit was ook de eerste grote hoofdstad van het Angkoriaanse tijdperk van het Khmer-rijk.

Sitemap Nationaal park Phnom Kulen

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Phnom Kulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Phnom Kulen

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 189 beoordelingen

Schitterende excursie grâce à notre chauffeur David en notre excellente gids Chenda is een parlé du Cambodge en een raconté en detaill'histoire de la rivière aux 1000 lingas. Toute la journée il a répondu à nos nombreuses vragen en een pris de très belles photos de nous. Au sommet de la montagne nous avons vu l'impressionnant Bouddha sculpté à même la pierre et son empreinte gravie, où les locaux font des offrandes. Sur les marches qui ment au tempel, Chenda is een kleine stand de locaux qui vendent d'excellents beignets à 1000 riels, qu'on avait vu nul part ailleurs. Alles wat je kunt doen is de cascade op het water van de mond en de génial d'être seuls dans l'eau. Chenda is beschikbaar in de buurt van een voorbijganger in de courant est fort pendant la saison des pluies. La journée se termine avec un déjeuner tardif dans un restaurant aux prix assez élevés mais les plats sont bons. L'une des meilleurs journée de notre sejour !

Onze gids, Chenda, was vriendelijk en goed geïnformeerd. Hij vertelde ons veel over de geschiedenis van het gebied en was zeer grondig. De waterval was prachtig en de rivier was erg interessant. Zeker een bezoek waard als je tijd hebt in Siem Reap - een leuke afwisseling van de tempels van het Angkor Wat-complex. De enige negatieve opmerking die ik heb is dat we niet voor lunch stopten tot 15.00 uur, nadat alle activiteiten waren gedaan. Het restaurant waar we stopten was op onze weg terug naar Siem Reap en was relatief vrij duur voor alleen eten van gemiddelde kwaliteit.

We hadden een privéauto zonder eigen gids maar sloten ons aan bij de belangrijkste reisgroep van Siem Reap Shuttle. Onze gids (Mom Sokunthea) was een beetje onervaren (studeert nog) maar was erg vriendelijk en informatief. We genoten van haar gezelschap en net als de andere gidsen die we in Cambodja gebruikten, was ze een uitstekende fotograaf.