De populairste activiteiten van Nationaal park Plitvicemeren

Vanuit Zagreb: dagtocht naar de Plitvicemeren en Rastoke

1. Vanuit Zagreb: dagtocht naar de Plitvicemeren en Rastoke

Bewonder de betoverende schoonheid van Nationaal park Plitvicemeren in het gezelschap van een professionele gids en een kleine groep, terwijl je geniet van een onvergetelijke wandeling en boottocht. Begin de dag met vervoer in een busje. Maak je vervolgens klaar om te genieten van het schouwspel van 16 azuurblauwe meren, omgeven door stromende watervallen en verken de Plitvicemeren tijdens een 8,5 km lange wandeling, treinreis en boottocht. Dompel jezelf onder in de cultuur en geschiedenis van Kroatië terwijl je fascinerende inzichten opdoet van je gids, en geniet van een fantastisch uitzicht over het Kroatische platteland tijdens de reis van en naar het park. Bewonder het sprookjesachtige dorp Rastoke op weg naar het park en maak foto's van de 17e-eeuwse watermolens.

Zadar: Plitvicemeren met boottocht en rondleiding door de oude binnenstad van Zadar

2. Zadar: Plitvicemeren met boottocht en rondleiding door de oude binnenstad van Zadar

Bezoek het eerste nationale park van Kroatië, het Plitvice Lakes National Park, een van de grootste natuurwonderen van Europa. De unieke geologie van het park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zorgt ervoor dat het een populaire bestemming is voor mensen van over de hele wereld. Ontmoet elkaar in Zadar en word begroet door uw reisbegeleider en stap aan boord van uw vervoer voor de dag. Terwijl u naar het park rijdt, kunt u genieten van het prachtige Kroatische landschap. Bij aankomst in het park krijgt u een kaart van het park en wordt u verteld over het programma van de dag. Vervolgens heb je 4 uur vrije tijd om 16 prachtige meren met kristalblauwgroen water en hypnotiserende watervallen te verkennen, 7 verschillende routes te verkennen, 4 verschillende paden te bewandelen of gewoon in de schaduw te loungen. Het natuurlijke fenomeen van Plitvice zorgt ervoor dat het voortdurend verandert door de sedimentatie van calciumcarbonaat. Er ontstaan speciale soorten algen en mos, tufsteen of travertijn, die worden afgezet om de natuurlijke dammen te vormen die de meren scheiden. Bekijk de veranderende travertijnbarrières, gordijnen, stalactieten, kanalen en watervallen die worden gebouwd en de bestaande. Bekijk interessante grotten waarin overblijfselen van prehistorische nederzettingen zijn gevonden. Nadat je bent teruggekeerd in Zadar, verken je de oude binnenstad met een optionele en begeleide wandeling die je elke dag tijdens je verblijf om 18:00 uur kunt maken.

Plitvicemeren: begeleide wandeling en boottocht

3. Plitvicemeren: begeleide wandeling en boottocht

Ontdek de verbonden meren en watervallen van Nationaal Park Plitvice. Verken 29,685 hectare aan meren en bossen. Je kunt er verschillende soorten dieren tegenkomen die zijn ontstaan vóór de komst van de mens. Je begint je tour aan de noordelijke ingang van het park. De lusvormige sightseeingroute is ontworpen om je gebieden van alle delen van het park te laten zien via een combinatie van wandelen en tochten per elektrische boot. Geniet van een ontspannen terugreis naar het startpunt, voornamelijk met een toeristisch treintje, en bewonder ondertussen de ontelbare watervallen van uiteenlopend formaat. Het Nationaal Park Plitvicemeren hoort bij het Dinarische Karstgebied en door haar specifieke geologie, geomorfologie en hydrologie, is het werkelijk een van de meest unieke Karstlandschappen ter wereld

Vanuit Split: begeleide dagtour Plitvicemeren met kaartjes

4. Vanuit Split: begeleide dagtour Plitvicemeren met kaartjes

Ervaar het Nationaal Park Plitvicemeren, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een dagtrip vanuit Split met je toegangsticket en een rondleiding. Luister naar interessante verhalen over Kroatië voordat je naar het park gaat. Loop het pad rond de meren en ontspan tijdens een boottocht. Begeef je 's ochtends naar het reisbureau en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor vandaag. Geniet van een korte introductie en rijd de stad uit, bewonder het Kroatische platteland en luister naar live commentaar op weg naar het park. Kom aan bij de meren en verken de bovenste en onderste watervallen. Maak geweldige foto's aan het water en ontdek stromende bronnen, bloeiende weiden en mysterieuze grotten. Rust je voeten uit na het parcours met een treinrit en een schilderachtige boottocht op het turquoise water met oevers van weelderige groene bomen. Kijk nog een laatste keer naar de watervallen voordat je terugkeert naar Split.

Split: zelfgeleide dagtocht naar de Plitvicemeren met boottocht

5. Split: zelfgeleide dagtocht naar de Plitvicemeren met boottocht

Ervaar de magie van de Plitvicemeren op deze dagtrip vanuit Split. Rijd in een ruime bus en stap over op een boot voor een cruise door de watervallen en terrasvormige meren van het park te midden van een weelderig bos. Ga dieper het Nationaal Park in tijdens een charmante treinreis door het bos. Leun achterover en ontspan tijdens de rit door het landschap naar het UNESCO-werelderfgoed Nationaal Park Plitvicemeren. Luister naar commentaar aan boord en leer meer over het park tijdens de rit. Betreed het park en heb wat vrije tijd om een wandeling te maken over de houten paden van het park die langs de oevers van het kristalheldere water lopen. Stap aan boord van een boot en bewonder de meren, terwijl u geniet van het spectaculaire uitzicht. Duik in de diepten van het pittoreske bos vanuit het comfort van een klimaatgestuurde trein. Geniet vanuit je raam van het adembenemende landschap van het park voordat je terugkeert naar het ontmoetingspunt.

Van Zagreb: Rastoke en Plitvicemeren Dagtrip met kleine groepen

6. Van Zagreb: Rastoke en Plitvicemeren Dagtrip met kleine groepen

Verlaat Zagreb en vertrek richting de Lika regio. De eerste halte onderweg is het pittoreske watermolendorp Rastoke, dat zich bevindt op het punt waar de Slunjčica en Korana rivieren samenkomen. Tijdens een wandeling door het dorp bewonder je de unieke landelijke architectuur. Vervolgens ga je verder naar het Nationale Park Plitvice. Dit is het oudste en meest bezochte nationale park van Kroatië, dat in 1979 door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Eeuwenlang heeft het water in dit gebied watervallen gevormd en 16 kristalheldere meren doen ontstaan. Bewonder de unieke schoonheid van het boslandschap en de meren, die verbonden zijn door een serie watervallen. Met een elektrische boot steek je vervolgens het Kozjakmeer over en leer je meer over de karstformaties en de dieren van het park. Word één met de natuur, geniet van de zuivere lucht en bewonder het adembenemende landschap om je heen. Jij en jouw kleine groep worden de gehele dag begeleid door een gids, die je meer vertelt over het gebied dat je bezoekt en die altijd bereid is om je vragen te beantwoorden.

Zadar: begeleide dagtour Plitvicemeren met kaartjes

7. Zadar: begeleide dagtour Plitvicemeren met kaartjes

Ervaar Nationaal Park Plitvicemeren, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, op een dagtrip vanuit Zadar met toegangsticket en een rondleiding. Luister naar interessante verhalen over Kroatië voordat je in het park aankomt. Bewandel het pad rond de meren en ontspan tijdens een boottocht. Ga 's ochtends naar het ontmoetingspunt en ontmoet uw vriendelijke gids en groep voor de dag. Geniet van een korte introductie en rijd de stad uit, bewonder het Kroatische platteland en luister naar live commentaar op weg naar het park. Aankomst bij de meren en heb 4 uur vrije tijd om de bovenste en onderste watervallen te verkennen. Maak geweldige foto's aan het water en ontdek stromende bronnen, bloeiende weiden en mysterieuze grotten. Laat daarna uw voeten rusten met een treinrit en een schilderachtige boottocht op het turquoise water met oevers van weelderige groene bomen. Kijk nog een laatste keer naar de watervallen voordat je terugkeert naar Zadar. Nadat je bent teruggekeerd in Zadar, verken je de oude binnenstad met een optionele begeleide wandeling die je elke dag tijdens je verblijf om 18:00 uur kunt maken.

Vanuit Zadar: dagtour Plitvicemeren met boottocht

8. Vanuit Zadar: dagtour Plitvicemeren met boottocht

Ga mee op een dagtour vanuit Zadar en verken het Nationaal Park Plitvicemeren. Reis in een bus met airconditioning en geniet van je vrije tijd om het park op eigen houtje te verkennen. Deze dagtour omvat ook een elektrische boottocht en een panoramische treinreis. Je tour begint met een gratis ophaalservice bij je accommodatie in Zadar. Eenmaal in het park heeft uw groep het voorrecht om naar binnen te gaan zonder in de rij te hoeven wachten dankzij een gereserveerd toegangsticket dat u op de dag van de tour betaalt. Volg binnen het park de voorgestelde route C en breng ongeveer 4 uur door met het bezoeken van alle belangrijke plekken, zodat u voldoende tijd heeft om te ontspannen en te genieten van de schilderachtige natuurlijke omgeving. Ga aan het einde van de tour terug naar het ontmoetingspunt bij de ingang van het park en rijd terug naar Zadar.

Vanuit Zagreb: dagtocht naar Plitvice-meren en Rastoke

9. Vanuit Zagreb: dagtocht naar Plitvice-meren en Rastoke

Ontdek de prachtige Plitvicemeren, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en het dorp Rastoke tijdens een dagtocht vanuit Zagreb. Trakteer je ogen op de schoonheid van de kleine watervallen, traditionele huizen, 16 terrasvormige meren en meer tijdens een rondleiding. Vertrek vanuit Zagreb en begin je reis naar het dorp Rastoke. Geniet van een koffiepauze bij de toegangspoort naar het geweldige Plitvice-merengebied. Vang een glimp op van een aantal kleine watervallen, goed bewaarde molens en traditionele huizen langs de oevers van de rivier de Slunjčica. Bij aankomst in Nationaal park Plitvicemeren volg je de deskundige gids om de 16 terrasvormige meren te verkennen, die zijn gevormd door natuurlijke travertijndammen. Kom te weten hoe de meren gedurende de dag van kleur veranderen, afhankelijk van de hoek van de stralen van de zon en de minerale samenstelling van het water. Wandel door het park tijdens een rondleiding voordat je gids je meeneemt naar een lokaal restaurant voor een optionele lunch.Proef een aantal voor de streek kenmerkende gerechten, en vraag de gids gerust om aanbevelingen voor eten, drinken of zelfs souvenirs. Na de lunch kun je op de weg terug naar Zagreb lekker onderuit zitten en relaxen.

Vanuit Split: Plitvice Lakes National Park-dagtour

10. Vanuit Split: Plitvice Lakes National Park-dagtour

Bezoek het eerste nationale park van Kroatië, Nationaal Park Plitvicemeren, een van de grootste natuurwonderen van Europa en tevens UNESCO-werelderfgoed. De unieke geologie van het park maakt het een populaire bestemming voor mensen van over de hele wereld. Ontmoet elkaar in Split en word begroet door je gids. Stap aan boord van uw vervoer voor de dag. Grijp tijdens het rijden naar het park de kans om te genieten van het prachtige Kroatische landschap. Breng ongeveer 4 uur door in het Nationaal Park in het gezelschap van je gids. Bewonder 16 prachtige meren met kristalhelder blauwgroen water en hypnotiserende watervallen, geniet van een ontspannende boot- of treinrit en pak een kopje koffie of rust gewoon uit in de schaduw op de picknickplaats. Het natuurlijke fenomeen van Plitvice zorgt ervoor dat het constant verandert door de sedimentatie van calciumcarbonaat. Het creëert speciale soorten algen en mos, tufsteen of travertijn die worden afgezet om de natuurlijke dammen te vormen die de meren van elkaar scheiden. Zie de veranderende travertijnbarrières, gordijnen, stalactieten, kanalen en watervallen die worden gebouwd en de bestaande. Bekijk de interessante grotten waarin overblijfselen van prehistorische nederzettingen zijn gevonden.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nationaal park Plitvicemeren

Alle activiteiten

67 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Nationaal park Plitvicemeren

Meer zien

Veelgestelde vragen over Nationaal park Plitvicemeren

Andere activiteiten in Nationaal park Plitvicemeren

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Plitvicemeren bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Plitvicemeren

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 5.388 beoordelingen

Het was een prachtige tour. De meren en watervallen waren heel mooi. Zeker met alle herfstkleuren! De gids was professioneel en wist onderweg en tijdens de tour veel te vertellen. Rastoke was een goede toevoeging!

Leopold is hele enthousiaste en bevlogen gids. je krijgt veel informatie en wetenswaardigheden over het park. Het park is erg indrukwekkend, zeker aan te bevelen. Tippie: vraag om Leopold!

We had a beatyfull day today in the park. Special thanks to our guide Leopold. He was very kind and gave us lots of information.

Echt de moeite om te bezichtigen. Alhoewel het slecht weer was en heel veel mist….zelfs dan had het iets magisch

Real nice guide, good at making the group comfortable and knows a lot!