Datums kiezen

Nationaal park Plitvicemeren
UNESCO-locaties

UNESCO-locaties
70 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Nationaal park Plitvicemeren UNESCO-locaties: onze aanbevelingen

Vanuit Zagreb: Dagtocht Plitvice Meren en Rastoke

1. Vanuit Zagreb: Dagtocht Plitvice Meren en Rastoke

Bewonder de betoverende schoonheid van Nationaal park Plitvicemeren in het gezelschap van een professionele gids en een kleine groep, terwijl je geniet van een onvergetelijke wandeling en boottocht. Begin de dag met vervoer in een busje. Maak je vervolgens klaar om te genieten van het schouwspel van 16 azuurblauwe meren, omgeven door stromende watervallen en verken de Plitvicemeren tijdens een 8,5 km lange wandeling, treinreis en boottocht. Dompel jezelf onder in de cultuur en geschiedenis van Kroatië terwijl je fascinerende inzichten opdoet van je gids, en geniet van een fantastisch uitzicht over het Kroatische platteland tijdens de reis van en naar het park. Bewonder het sprookjesachtige dorp Rastoke op weg naar het park en maak foto's van de 17e-eeuwse watermolens.

Zadar: Plitvice Meren met boottocht en Zadar Oude Stad Tour

2. Zadar: Plitvice Meren met boottocht en Zadar Oude Stad Tour

Bezoek het eerste nationale park van Kroatië, het Plitvice Lakes National Park, een van de grootste natuurwonderen van Europa. De unieke geologie van het park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zorgt ervoor dat het een populaire bestemming is voor mensen van over de hele wereld. Ontmoet elkaar in Zadar en word begroet door uw reisbegeleider en stap aan boord van uw vervoer voor de dag. Terwijl u naar het park rijdt, kunt u genieten van het prachtige Kroatische landschap. Bij aankomst in het park krijgt u een kaart van het park en wordt u verteld over het programma van de dag. Vervolgens heb je 4 uur vrije tijd om 16 prachtige meren met kristalblauwgroen water en hypnotiserende watervallen te verkennen, 7 verschillende routes te verkennen, 4 verschillende paden te bewandelen of gewoon in de schaduw te loungen. Het natuurlijke fenomeen van Plitvice zorgt ervoor dat het voortdurend verandert door de sedimentatie van calciumcarbonaat. Er ontstaan speciale soorten algen en mos, tufsteen of travertijn, die worden afgezet om de natuurlijke dammen te vormen die de meren scheiden. Bekijk de veranderende travertijnbarrières, gordijnen, stalactieten, kanalen en watervallen die worden gebouwd en de bestaande. Bekijk interessante grotten waarin overblijfselen van prehistorische nederzettingen zijn gevonden. Nadat je bent teruggekeerd in Zadar, verken je de oude binnenstad met een optionele en begeleide wandeling die je elke dag tijdens je verblijf om 18:00 uur kunt maken.

Plitvicemeren: begeleide wandeling en boottocht

3. Plitvicemeren: begeleide wandeling en boottocht

Ontdek de verbonden meren en watervallen van Nationaal Park Plitvice. Verken 29,685 hectare aan meren en bossen. Je kunt er verschillende soorten dieren tegenkomen die zijn ontstaan vóór de komst van de mens. Je begint je tour aan de noordelijke ingang van het park. De lusvormige sightseeingroute is ontworpen om je gebieden van alle delen van het park te laten zien via een combinatie van wandelen en tochten per elektrische boot. Geniet van een ontspannen terugreis naar het startpunt, voornamelijk met een toeristisch treintje, en bewonder ondertussen de ontelbare watervallen van uiteenlopend formaat. Het Nationaal Park Plitvicemeren hoort bij het Dinarische Karstgebied en door haar specifieke geologie, geomorfologie en hydrologie, is het werkelijk een van de meest unieke Karstlandschappen ter wereld

Vanuit Split: Plitvice Meren Rondleiding met Dagtour met Tickets

4. Vanuit Split: Plitvice Meren Rondleiding met Dagtour met Tickets

Ervaar het Nationaal Park Plitvicemeren, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een dagtrip vanuit Split met je toegangsticket en een rondleiding. Luister naar interessante verhalen over Kroatië voordat je naar het park gaat. Loop het pad rond de meren en ontspan tijdens een boottocht. Begeef je 's ochtends naar het reisbureau en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor vandaag. Geniet van een korte introductie en rijd de stad uit, bewonder het Kroatische platteland en luister naar live commentaar op weg naar het park. Kom aan bij de meren en verken de bovenste en onderste watervallen. Maak geweldige foto's aan het water en ontdek stromende bronnen, bloeiende weiden en mysterieuze grotten. Rust je voeten uit na het parcours met een treinrit en een schilderachtige boottocht op het turquoise water met oevers van weelderige groene bomen. Kijk nog een laatste keer naar de watervallen voordat je terugkeert naar Split.

Split: Zelf begeleide Plitvice meren dagtocht met boottocht

5. Split: Zelf begeleide Plitvice meren dagtocht met boottocht

Ervaar de magie van de Plitvicemeren op deze dagtrip vanuit Split. Rijd in een ruime bus en stap over op een boot voor een cruise door de watervallen en terrasvormige meren van het park te midden van een weelderig bos. Ga dieper het Nationaal Park in tijdens een charmante treinreis door het bos. Leun achterover en ontspan tijdens de rit door het landschap naar het UNESCO-werelderfgoed Nationaal Park Plitvicemeren. Luister naar commentaar aan boord en leer meer over het park tijdens de rit. Betreed het park en heb wat vrije tijd om een wandeling te maken over de houten paden van het park die langs de oevers van het kristalheldere water lopen. Stap aan boord van een boot en bewonder de meren, terwijl u geniet van het spectaculaire uitzicht. Duik in de diepten van het pittoreske bos vanuit het comfort van een klimaatgestuurde trein. Geniet vanuit je raam van het adembenemende landschap van het park voordat je terugkeert naar het ontmoetingspunt.

Vanuit Zagreb: Dagtrip Rastoke en Plitvice meren voor kleine groepen

6. Vanuit Zagreb: Dagtrip Rastoke en Plitvice meren voor kleine groepen

Verlaat Zagreb en vertrek richting de Lika regio. De eerste halte onderweg is het pittoreske watermolendorp Rastoke, dat zich bevindt op het punt waar de Slunjčica en Korana rivieren samenkomen. Tijdens een wandeling door het dorp bewonder je de unieke landelijke architectuur. Vervolgens ga je verder naar het Nationale Park Plitvice. Dit is het oudste en meest bezochte nationale park van Kroatië, dat in 1979 door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Eeuwenlang heeft het water in dit gebied watervallen gevormd en 16 kristalheldere meren doen ontstaan. Bewonder de unieke schoonheid van het boslandschap en de meren, die verbonden zijn door een serie watervallen. Met een elektrische boot steek je vervolgens het Kozjakmeer over en leer je meer over de karstformaties en de dieren van het park. Word één met de natuur, geniet van de zuivere lucht en bewonder het adembenemende landschap om je heen. Jij en jouw kleine groep worden de gehele dag begeleid door een gids, die je meer vertelt over het gebied dat je bezoekt en die altijd bereid is om je vragen te beantwoorden.

Zadar: begeleide dagtour Plitvicemeren met kaartjes

7. Zadar: begeleide dagtour Plitvicemeren met kaartjes

Ervaar Nationaal Park Plitvicemeren, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, op een dagtrip vanuit Zadar met toegangsticket en een rondleiding. Luister naar interessante verhalen over Kroatië voordat je in het park aankomt. Bewandel het pad rond de meren en ontspan tijdens een boottocht. Ga 's ochtends naar het ontmoetingspunt en ontmoet uw vriendelijke gids en groep voor de dag. Geniet van een korte introductie en rijd de stad uit, bewonder het Kroatische platteland en luister naar live commentaar op weg naar het park. Aankomst bij de meren en heb 4 uur vrije tijd om de bovenste en onderste watervallen te verkennen. Maak geweldige foto's aan het water en ontdek stromende bronnen, bloeiende weiden en mysterieuze grotten. Laat daarna uw voeten rusten met een treinrit en een schilderachtige boottocht op het turquoise water met oevers van weelderige groene bomen. Kijk nog een laatste keer naar de watervallen voordat je terugkeert naar Zadar. Nadat je bent teruggekeerd in Zadar, verken je de oude binnenstad met een optionele begeleide wandeling die je elke dag tijdens je verblijf om 18:00 uur kunt maken.

Plitvice Meren: Nationaal Park Officieel Toegangsbewijs

8. Plitvice Meren: Nationaal Park Officieel Toegangsbewijs

Dompel jezelf onder in de uitgestrekte schoonheid van het grootste nationale park van Kroatië, gelegen tussen de bergketens Mala Kapela en Lička Plješivica. Boek uw ticket voor het Nationaal Park Plitvicemeren en wandel door weelderige bossen om prachtige tufsteenformaties en watervallende meren te bewonderen. Kies uit 7 routes en 4 wandelpaden om het hele jaar door dit ongerepte landschap te verkennen. Wees getuige van de magie van 16 genoemde meren en talloze kleinere, die in elkaar overvloeien. Ontdek de Bovenmeren, met zachte oevers, of bewonder de Lagere Meren, met steile kliffen en indrukwekkende watervallen, zoals Sastavci. Sluit je aan bij natuurliefhebbers die dit park koesteren sinds het in 1949 de status van nationaal park kreeg.

Vanuit Zadar: Plitvice Meren Dagtocht met Boottocht

9. Vanuit Zadar: Plitvice Meren Dagtocht met Boottocht

Maak een dagexcursie vanuit Zadar en verken het Nationaal Park Plitvice Meren. Reis in een bus met airconditioning en geniet van je vrije tijd om het park op eigen gelegenheid te verkennen. Deze dagexcursie omvat ook een elektrische boottocht en een panoramische treintocht. Je tour begint met een gratis pick-up van je accommodatie in Zadar. Eenmaal in het park heeft je groep het voorrecht om naar binnen te gaan zonder in de rij te hoeven staan dankzij een gereserveerd entreebewijs dat je op de dag van de tour contant betaalt. Volg in het park de voorgestelde route C en besteed ongeveer 4 uur aan het bezoeken van alle belangrijke plekken, zodat je genoeg tijd overhoudt om te ontspannen en te genieten van de schilderachtige natuurlijke omgeving. De reisleider organiseert om 15:45 uur een ontmoetingspunt bij ingang 1 van het park. Aankomst in Zadar is gepland rond 18:00

Vanuit Zagreb: Dagtrip Plitvice Meren met gids voor groepen

10. Vanuit Zagreb: Dagtrip Plitvice Meren met gids voor groepen

Ontdek de prachtige Plitvice Meren, een Unesco-werelderfgoedlocatie tijdens een dagexcursie vanuit Zagreb. Trakteer je ogen op de schoonheid van de kleine watervallen, traditionele huizen, 16 terrasvormige meren en meer tijdens een rondleiding. Vertrek uit Zagreb en begin je reis naar Plitvice Meren. Geniet van een koffiepauze bij de toegangspoort tot het prachtige Plitvice Merengebied. Bekijk enkele van de kleine watervallen, goed bewaard gebleven molens en traditionele huizen langs de oevers van de rivier Slunjčica. Kom aan in het Nationaal Park Plitvice Meren en volg je gids om de 16 terrasvormige meren te ontdekken die gevormd zijn door natuurlijke dammen van travertijn. Leer hoe de meren gedurende de dag van kleur kunnen veranderen, afhankelijk van de hoek van de zonnestralen en de minerale samenstelling van het water. Wandel door het park tijdens de rondleiding voordat je gids je meeneemt naar een lokaal restaurant voor een optionele lunch. Proef de typische gerechten uit de regio en vraag je gids gerust om aanbevelingen voor eten, drinken of zelfs souvenirs. Na de lunch kun je comfortabel achterover leunen tijdens de aangename rit terug naar Zagreb.

Nationaal park Plitvicemeren

Nationaal park Plitvicemeren

Veelgestelde vragen over UNESCO-locaties in Nationaal park Plitvicemeren

Welke andere activiteiten dan UNESCO-locaties zijn de moeite waard in Nationaal park Plitvicemeren?

Andere onmisbare dingen om te doen in Nationaal park Plitvicemeren:

Andere activiteiten in Nationaal park Plitvicemeren

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Plitvicemeren bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Plitvicemeren

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 520 beoordelingen

Het park was geweldig en onze gids was super informatief en vriendelijk. Het uitzicht en het geluid van water waren zo ontspannend en we voelden ons de hele tijd veilig bij onze gids. We wandelden comfortabel zonder de drukte en kregen het hele park te zien. Dat gezegd hebbende, zou het beter zijn geweest als de tour daadwerkelijk 10 uur had geduurd en we meer tijd hadden gekregen om daar te lunchen en van het landschap te genieten. Onze gids legde uit dat de tour doorgaans 10 uur duurt vanwege het verkeer en de drukte in het park. Vandaag was dat allemaal niet het geval, maar we betaalden toch voor een tour van 10 uur, dus we hadden meer tijd in het park kunnen doorbrengen, we hadden nog ruim de tijd voor zonsondergang.

We hebben helemaal genoten van onze tour onder leiding van Leopold! Leo straalt zoveel passie uit die hij heeft voor het park en heeft geweldige verhalen. Hij is ook erg vermakelijk en heeft alle tips voor geweldige fotoplekken! En niet te vergeten: hij heeft geweldige fotografievaardigheden? Bedankt dat je onze reis naar Plitvice op kerstavond zo onvergetelijk hebt gemaakt, met veel foto's en herinneringen om te bewaren!

Ik hield van elke minuut en Goran was zeer goed geïnformeerd over de Kroatische geschiedenis en over de plaatsen die we bezochten. Beveel het ten zeerste aan

Geweldig dat we het in de winter hebben geboekt en ik raad het ten zeerste aan omdat het een volledig leeg park was!

allround diensten. het weer was fantastisch en de gids maakte het bezoek nog verbazingwekkender,