Nationaal park Timanfaya

Nationaal park Timanfaya: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lanzarote: dagtour door het Timanfaya National Park-gebied

1. Lanzarote: dagtour door het Timanfaya National Park-gebied

Tijdens deze 7 uur durende excursie verken je de natuurlijke attracties van het zuiden van Lanzarote. De laatste vulkaanuitbarstingen in het gebied deden zich voor in de 18ᵉ eeuw, waardoor een uniek landschap werd gecreëerd. Het middelpunt van de tour is het prachtige Timanfaya National Park, dat als opnamelocatie voor verschillende films heeft gediend. Het terrein van het park werd gebruikt om de landschappen van andere planeten, zoals Mars, weer te geven. Je bezichtigt geothermische demonstraties op het eilandje Hilario, waar de latente warmte van voorbije uitbarstingen nog steeds krachtig is. Vervolgens rijd je langs de beroemde vulkanenroute. Rond het park vind je natuurlijke wonderen, zoals de Lavazee in de buurt van het witte dorp Yaiza. Je bezoekt Los Hervideros, El Golfo en ook het Groene Meer. Bij El Camacho kun je een optionele kamelenrit maken. In La Geria bezoek je een wijnmakerij. Dit gebied staat bekend om zijn wijn van de Malvasiadruif en de unieke methoden die de lokale bevolking heeft bedacht om het moeilijke land te bewerken.

Lanzarote: tour vulkanische kraters Nationaal park Timanfaya

2. Lanzarote: tour vulkanische kraters Nationaal park Timanfaya

Breng een magische dag door aan de fantastische zuidkant van Lanzarote tijdens een rondleiding door het Nationaal park Timanfaya. Reis met de bus richting Nationaal park Timanfaya. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en de wereld eens te bekijken vanaf deze unieke dieren. Bekijk het pittoreske dorpje Yaiza op de rand van een vulkaan, waar je ook de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater van de bergen te bewonderen of om simpelweg van een kop koffie te genieten. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Kom meer te weten over de geschiedenis van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven een beter beeld van hoe de levens van de burgers werden bepaald door de kracht van de natuur.

Lanzarote: tour zuiden en Timanfaya voor cruisepassagiers

3. Lanzarote: tour zuiden en Timanfaya voor cruisepassagiers

Neem deel aan een tour over het zuiden van het eiland wanneer je cruiseschip stopt in Lanzarote en ontdek prachtige wijngaarden, het nationaal park Timanfaya en het vulkanische landschap. Vanuit de haven rijd je rechtstreeks naar de wijnbouwstreek La Geria en zie je hoe de wijngaarden zijn gepland op vulkanische as. Proef de lokale wijnen voordat je naar het nationaal park Timanfaya gaat. Bewonder de enorme lavavelden, die zijn ontstaan tijdens zes jaar vulkanische activiteit. Daarna kun je voor maar 2 euro lokale tapas proeven. Raak vervolgens geïnspireerd door het wonder dat geothermale energie heet. Rijd op een kameel, geniet van de busrit langs de vulkanische kust en bezoek de groene lagune en de zoutvelden op het eiland.

Lanzarote: dagtour met 3 toeristische attracties

4. Lanzarote: dagtour met 3 toeristische attracties

Ervaar tijdens deze tour de drie meest spectaculaire attracties van Lanzarote en geniet van de spannende combinatie van natuur en avontuur op dit idyllische Canarische Eiland. Begin je avontuur met een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya en geniet van de unieke vormen van gekoelde lava die vanuit het grottenstelsel Cueva de los Verdes doorlopen tot in de Atlantische Oceaan. Je eindigt de tour met een bezoek aan Jameos del Agua, een natuurlijke grot met een meer. Montañas del Fuego/Timanfaya National Park De vuurbergen van Nationaal Park Timanfaya maken deel uit van een uitgestrekt gebied dat is getroffen door de vulkaanuitbarstingen tussen 1730 en 1736. Deze langdurige uitbarstingen, behorende tot de belangrijkste en meest spectaculaire in de geschiedenis van vulkanisme in de wereld, hebben de aard van het eiland radicaal veranderd. Ervaar verbazingwekkende experimenten met de bestaande geothermische energie en geniet van een adembenemende tocht door het nationale park. Kom meer te weten over de geschiedenis van dit natuurwonder en hoor over de authentieke verslagen van een priester uit Yaiza, die de vulkanische uitbarstingen in de 18e eeuw heeft gedocumenteerd. Het geeft een indruk van hoe het leven van de mensen werd bepaald door de kracht van de natuur. Cueva de los Verdes Het bezoek aan het grottenstelsel Cueva de los Verdes is een echte reis naar het hart van de aarde en belooft een spectaculaire en unieke ervaring. De lavabuis, gevormd door de vulkaan La Corona, is een van de langste en meest interessante ter wereld. De massieve lavastromen, die op dat moment in de richting van de zee stroomden, koelden aan de oppervlakte snel af terwijl de magma eronder verder stroomde. Toen de uitbarstingen ten einde waren, stroomden de overblijfselen naar buiten waardoor op verschillende niveaus tunnels en holtes ontstonden die samen een hoogte van 40 meter bereiken en tot ver in de zee reiken. Jameos del Agua Bekijk de twee grotten die deel uitmaken van één van de langste lavabuizen op aarde. Kunstenaar César Manrique heeft dit gedeelte van de tunnel creatief en smaakvol ontworpen om een harmonie tussen kunst en natuur te creëren. Hier bevindt zich een restaurant, een concertzaal, en een meertje met een directe verbinding met de zee. Het meer is ook de thuisbasis van kleine witte blinde krabben, die met het blote oog kunnen worden gezien en meestal alleen in wateren van 2.000 meter onder zeeniveau te vinden zijn.

Lanzarote: dagtour langs highlights per bus

5. Lanzarote: dagtour langs highlights per bus

Verken het beste dat de lavakust te bieden heeft tijdens deze bustour van een hele dag. De lava, die tijdens de 18e en 19e eeuw vanuit Timanfaya stroomde, heeft een uniek landschap gecreëerd, met de Salinas, Hervideros en El Charco de los Clicos. Bezoek de Vuurbergen en reis naar Islote de Hilario om de geisers te zien. Rijd dan door langs de Ruta de los Volcanes. Pauzeer bij de Camel Echadero in het Nationaal Park Timanfaya. Proef La Geria-wijn van een lokale wijnboer, alvorens te pauzeren voor de lunch. Bezoek na de lunch de Vallei van 1.000 Palmbomen in Haria. Geniet van spectaculaire uitzichten op de rivier en het eiland La Graciosa vanaf Famara. Beëindig de bustour met een bezoek aan de Jameos del Agua.

Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

6. Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

Geniet van een fantastische dag buiten tijdens deze tour over Lanzarote. Bekijk het pitoresk dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater te bewonderen van het Timanfaya-gebergte of om simpelweg van een cafe con leche (koffie met melk) te genieten. Vervolgens ga naar het westelijke deel, naar de indrukwekkende rotskust van Los Herveideros, met zijn unieke structuren die gevormd zijn door vulkanische erupties. Bekijk Lago Verde, een groen meer in het midden van het zwarte zandstrand El Golfo. Bewonder de baai die bestaat uit tufsteen en lava met unieke kleuren en bizarre vormen. De reis gaat verder naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en om de wereld te bewonderen vanaf deze unieke dieren. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Leer over de geschiedenis en de ontwikkeling van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven en dieper beeld van hoe de levens van de burgers bepaald werden door de kracht van de natuur. Tijdens een pauze in Mancha Blanca heb je de mogelijkheid om de bekende kerk van Nuestra Seniora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het beeld van Madonna dat, volgens de legende, een lavastroom tegenhield tijdens een vulkanische eruptie. Bezoek het pitoreske wijngebied van La Geria en leer meer over het nauwkeurige werk dat geassocieerd wordt met de lokale methodes van het verbouwen van wijn. Ook kun je hier de heerlijke lokale wijnen proeven van de lokale Bodega (kelder). De tour gaat verder naar het groene, noordelijke deel van het eiland, terwijl je langs het monument al Campensino gaat, op weg naar de vallei met de 1000 palmbomen. Geniet van een prachtig landschap dat compleet anders is dan wat je tot nu toe op het eiland gezien hebt. Geniet van de betoverende atmosfeer terwijl je reist naar een van de hoogste punten van het eiland. Hier bewonder je het fantastische uitzicht over de vallei met de 1000 palmbomen, Monte Carona en de noord-oostelijke kustlijn met de pitoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. De architect Cesar Manrique ontwierp een deel van deze tunnel op een artistieke manier. Hier vind je ook een café met prachtig gedecoreerde manden, een concerthal, een zwembad en een smal meer dat verbonden is met de zee. Ook kun je hier de kleine witte krabben zien die normaliter alleen in de diepe zee gevonden worden.

Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

7. Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

Stap van je cruiseschip af en ga mee op een tour naar het noorden van Lanzarote. Bekijk de unieke vulkanische tunnel en grotten van Jameos del Agua, geniet van een wijnproeverij in La Geria, leer over de thermische bijzonderheden van Islote de Hilario en nog veel meer. Je begint in de Vallei van Duizend Palmen en bewondert de 5.000 jaar oude vulkaan Corona. Je bereikt dan het Famara-bergmassief op een hoogte van 500 meter en kijkt uit over de eilanden van de Chinijo-archipel. Ontdek de ondergrondse oases van Jameos del Agua en bewonder de natuurlijke lagune. Ga verder naar het zuiden en zie het Monumento al Campesino. Hier kom je meer te weten over het zogenoemde vruchtbaarheidsmonument. Daarna geniet je van een wijnproeverij in La Geria en kom je meer te weten over hoe de wijnbouw zich heeft ontwikkeld op de vulkanische bodem. Dan ga je verder naar het mooie Timanfaya National Park en bewonder je de fascinerende Montañas del Fuego (de Vuurbergen). Je luistert naar uitleg over hoe de energie onder het aardoppervlak in El Islote de Hilario borrelt en kunt verbazingwekkende experimenten met geothermische energie bekijken. Grijp als laatste je kans om een kamelenrit te maken door het park, voordat je op de terugweg de Green Lagoon en de kwelders kunt zien.

Lanzarote: Timanfaya National Park zuidelijke tour (5 uur)

8. Lanzarote: Timanfaya National Park zuidelijke tour (5 uur)

Geniet van een reis naar het zuiden van Lanzarote en ontdek de prachtige wijngaarden, Timanfaya National Park en het vulkanische landschap. Nadat je bent opgehaald bij je hotel ga je richting het zuiden via de prachtige boerendorpjes Tao, Tiagua en Mancha Blanca. Het landschap verandert drastisch naarmate je dichter bij het Timanfaya National Park komt. De vulkaanuitbarstingen van de 18e en 19e eeuw vormden dit verbazingwekkende landschap in een dramatisch proces van creatie en vernietiging tegelijkertijd. Je bezoek aan Timanfaya geeft je meer inzicht in het leven ter plekke, en de oorsprong van vulkanen. In de omgeving vind je ook kamelen, als je wilt kun je een ritje maken voor € 6 per persoon voor 20 minuten. Dan gaat de rit verder naar de westkust, of de Lavakust, zoals de kust in Lanzarote genoemd wordt. Maak een korte wandeling naar het uitkijkpunt vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Groene Lagune. Ten slotte ontdek je in La Geria een uitzonderlijke manier om wijnstokken te laten groeien met meer dan 100.000 kraters en meer dan 80.000 droge stenen muren. De tour eindigt met terugkeer naar je hotel of accommodatie.

Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

9. Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

Nadat je bent opgehaald bij je resort op Fuerteventura (beschikbaar in Corralejo en Castillo/Caleta de Fuste), reis je naar de haven van Corralejo en ga je aan boord van de snelle veerboot om naar Playa Blanca op het buureiland Lanzarote te varen. Je staat op het dek en voelt de zeebries tijdens de vaart. Bij aankomst wordt je welkom geheten door je gids en ga je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning om naar het Timanfaya National Park te rijden. Je betreedt het vulkanische landschap van het zuidwesten van het eiland en reist over vulkanische grond om je te vergapen aan de slapende vulkaan en andere geothermische attracties van het park. Je reis gaat verder naar de wijnstreek La Geria. Je neemt een kijkje bij de unieke cirkelvormige wijngaarden en proeft enkele lokale wijnen. Je bewondert vol ontzag de wijngaarden bedekt met zwarte vulkaanas. Daarna ga je naar een aloë veramuseum om meer te weten te komen over de gezondheidseigenschappen van het lokale gewas. Je rijdt langs de schilderachtige zuidkust om de groene lagune van Charco de los Clicos te bezoeken en de majestueuze kliffen te zien. Keer terug naar de haven van Playa Blanca voor de retourboottocht naar Corralejo, waar je gebruik maakt van de transfer naar je resort op basis van je reservering.

Lanzarote: vulkaantrektocht

10. Lanzarote: vulkaantrektocht

Laat je door deskundige lokale gidsen het echte Lanzarote zien terwijl je over paden van vulkanische aarde trekt en vulkanen bezichtigt. Wandel tot aan de kraters en door indrukwekkende lavavelden op deze 7 km lange wandeling. Beleef een authentieke vulkanische ervaring als je met je gids de hoofdpaden van het gebied verlaat. Kom meer te weten over de ongelofelijke vulkanische geschiedenis van Lanzarote van je goed geïnformeerde gids terwijl je naar de kraters wandelt. Stijg naar een hoogte van 50 meter tijdens een gemakkelijke wandeling.

Sitemap Nationaal park Timanfaya

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Timanfaya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Timanfaya

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.130 beoordelingen

Ik heb 24 uur eerder de beloofde bevestiging niet gekregen. Was bij het ophaalpunt één om 8 uur voor 8. 15 tot 9 uur ophalen. Een paar coaches kwamen en riepen andere namen en gingen. Onze coach arriveerde uiteindelijk een paar minuten na 9 uur toen we ons zorgen begonnen te maken omdat we de enigen waren, maar vanaf dat moment op een fantastische dag. Verbluffende dramatische landschappen. Geweldige vertegenwoordiger en fantastische chauffeur die over de bochtige wegen onderhandelt. Kamelen waren leuke en thermische activiteiten die interessant waren om te zien.

Al met al een hele leuke tour waar we geluk mee hadden met onze leidster Radmilla. Ze was gewoon absoluut geweldig, in drie talen en met een ongelooflijk persoonlijke manier bracht ze ons in een zeer korte tijd dichter bij de schoonheden van Lanzarote. Ook een dikke pluim voor onze buschauffeur, die ons echt vol vertrouwen door het vulkanische landschap heeft gereden. We voelden ons zeer comfortabel en goed verzorgd die dag.

Snelle feedback na boeking. Ik kreeg informatie over de incasso via e-mail en WhatsApp. We hadden de tour in het Duits geboekt. Maar aangezien we de enige Duitse deelnemers waren, vroeg de gids ons of het goed voor ons zou zijn als ze alleen in het Engels en Spaans sprak. Was voor ons geen probleem. Er was genoeg tijd bij de bezienswaardigheden om alles te zien. Ik kan de tour aanbevelen?

Great! Everything went very well. The communication, the bus ride and the visits to some wonderful places!

Ze waren onberispelijk vanaf de online service tot het einde van de tour?