Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nationaal park Timanfaya

Onze aanbevelingen voor Nationaal park Timanfaya

Lanzarote: Dagtrip naar Cueva Verdes & Timanfaya

1. Lanzarote: Dagtrip naar Cueva Verdes & Timanfaya

Neem deel aan een tour met een spannende mix van natuur en avontuur op het idyllische Canarische eiland. Geniet van 3 verschillende attracties terwijl je Lanzarote beter leert kennen. Montañas del Fuego/Timanfaya Nationaal Park Bezoek de Vuurbergen in het Nationaal Park Timanfaya, onderdeel van een uitgestrekt gebied dat is getroffen door de vulkaanuitbarstingen tussen 1730 en 1736. Ervaar experimenten met de bestaande geothermische energie en geniet van een rondleiding door het Nationaal Park. Leer meer over de geschiedenis van dit natuurwonder. Luister naar de authentieke verslagen van een priester uit Yaiza, die de vulkaanuitbarstingen in de 18e eeuw heeft gedocumenteerd en een indruk geeft van hoe het leven van de mensen werd bepaald door deze natuurkracht. Cueva de los Verdes Bezoek de grot "Cueva de los Verdes". Bekijk de lavabuis, gevormd door de vulkaan La Corona, en een van de langste ter wereld. Leer meer over de golvende tunnels en holtes op verschillende niveaus, die samen een hoogte van 40 meter bereiken en ver de zee in gaan. Jameos del Agua Bekijk de twee grotten die deel uitmaken van een van de langste lavabuizen op aarde. Zie hoe de kunstenaar Cesar Manrique dit deel van de tunnel creatief en smaakvol ontwierp om een harmonie tussen kunst en natuur te creëren. Pauzeer om wat tijd door te brengen in het restaurant, bekijk de concertzaal en bekijk een klein meer met een directe verbinding met de zee. In het meer leven ook kleine witte blinde krabben, die je met het blote oog kunt zien en die gewoonlijk alleen voorkomen in wateren meer dan 2000 meter onder de zee.

Lanzarote: Vulkanen & Grotten begeleide dagtrip met transfers

2. Lanzarote: Vulkanen & Grotten begeleide dagtrip met transfers

Geniet van een fantastisch dagje uit tijdens deze tour op Lanzarote. Bekijk het pittoreske dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de vulkaankrater van het Timanfaya gebergte kunt bewonderen (Nationaal Park Timanfaya). Bekijk Lago Verde, een groen meer midden op het zwarte zandstrand van El Golfo. Bewonder de baai gemaakt van tufsteen en lava, met ongewone kleuren en bizarre vormen. Vervolgens reis je met de bus naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier krijg je de kans om een korte rit op een dromedaris te maken en de wereld bovenop deze fascinerende dieren te ervaren. Bewonder de Montañas del Fuego (Vuurbergen), probeer verbazingwekkende experimenten uit met de geothermische energie in Islet of Hilario en geniet van de adembenemende tocht door het nationale park. Leer meer over de ontwikkelingsgeschiedenis van dit natuurwonder. Maak tijdens een pauze in Mancha Blanca van de gelegenheid gebruik om de beroemde kerk van Nuestra Senora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het Madonnabeeld dat volgens de legende de lavastroom van een vulkaanuitbarsting tegenhield. Langs het Monumento al Campesino gaat de tocht naar de groene noordkant van het eiland met de Vallei van de 1000 Palmen. Ervaar een landschap dat totaal anders is dan wat je tot nu toe op het eiland hebt gezien. Geniet van de betoverende sfeer onderweg naar een van de hoogste uitkijkpunten van het eiland. Bewonder het fantastische uitzicht op de Valley of 1000 Palms, Monte Corona en de noordoostelijke kustlijn met zijn pittoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. Bezoek een cafetaria versierd met prachtige hangende manden, een concertzaal, een zwembad en een meertje dat in verbinding staat met de zee.

Lanzarote: Tour naar de vulkanische kraters van het Timanfaya National Park

3. Lanzarote: Tour naar de vulkanische kraters van het Timanfaya National Park

Breng een magische dag door aan de zuidkant van Lanzarote tijdens een rondleiding naar het Timanfaya National Park. Ervaar de wereld vanaf een kameel tijdens een kameelrit. Leer meer over geothermische energie in de Fire Mountains. Na het ophalen reist u met de bus naar het Timanfaya National Park. Zodra je aankomt, begin je met een spannende korte rit op een kameel voor een nieuw perspectief op de omgeving. Bewonder de Montañas del Fuego (Vuurbergen) en probeer experimenten met geothermische energie terwijl je leert hoe geothermische energie werkt. Vervolg uw rondleiding door het nationale park terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis en ontwikkeling van dit natuurwonder. Krijg een dieper inzicht in hoe de levens van mensen werden bepaald door deze kracht van de natuur door middel van verslagen van de vulkaanuitbarstingen die in de 18e eeuw werden gedocumenteerd door een priester uit Yaiza.

Lanzarote: Hoogtepunten van het eiland in een dag

4. Lanzarote: Hoogtepunten van het eiland in een dag

We verkennen de twee ongelooflijke grotten in het noorden van het eiland: Cueva de los Verdes en Jameos de del Agua. Geniet van het spectaculaire uitzicht op het eiland La Graciosa vanaf de kliffen. Bezoek de Vallei van de 1000 Palmbomen in Haría waar we over het algemeen tijd vrijmaken voor een lunch op eigen gelegenheid. Proef La Geria wijn van een lokale producent voor een lunchpauze. We bezoeken het Vuurgebergte in het Nationaal Park Timanfaya. We klimmen naar het Islote de Hilario en bekijken de geisers voordat we verder gaan langs de Ruta de los Volcanes. Stop bij de Echadero de Camellos in het Timanfaya Nationaal Park. Ontdek ten slotte het beste dat de lavakust te bieden heeft. De lava stroomde in de 18e en 19e eeuw uit Timanfaya en heeft een uniek landschap gecreëerd.

Arrecife: Timanfaya en Green Lagoon voor cruisepassagiers

5. Arrecife: Timanfaya en Green Lagoon voor cruisepassagiers

Terwijl je cruiseschip aanmeert op Lanzarote, kun je genieten van een tocht naar het zuiden van het eiland en prachtige wijngaarden, het Timanfaya Nationaal Park en het vulkanische landschap ontdekken. Rijd direct vanuit de haven naar de wijnstreek La Geria en bekijk de spectaculaire teelt van wijngaarden die op vulkanische as zijn geplant. Proef de lokale wijnen en ga dan naar het Timanfaya National Park. Bewonder de enorme lavavelden, gevormd tijdens zes jaar vulkanische activiteit. Laat je daarna inspireren door het wonder van geothermische energie. Maak een kameeltocht, ervaar de rit langs de vulkanische kust en bezoek de Groene Lagune.

Lanzarote: Wandel door de vulkanische landschappen van Timanfaya

6. Lanzarote: Wandel door de vulkanische landschappen van Timanfaya

Ontdek de ruige wandelpaden van de Timanfaya Vulkaan op Lanzarote tijdens een unieke begeleide tocht met optionele hoteltransfers. Trek over uitgestrekte lavavelden, bewonder kraters en maak samen met je gids een reis door de geologische geschiedenis van Timanfaya. Ga op een ontspannen trektocht in het Timanfaya National Park, buiten de gebaande paden voor een authentieke vulkanische ervaring. Volg je gids door buitenaardse landschappen bedekt met vulkanische aarde om een vulkaan van dichtbij te zien. Stijg tijdens deze ontspannen wandeling op tot 50 meter hoogte en verdiep je in de fascinerende vulkanische geschiedenis van Lanzarote met gedetailleerde uitleg van je gids. Maak adembenemende foto's bij de kraters en verken de majestueuze lavavelden tijdens deze onvergetelijke wandeling van 7 kilometer.

Arrecife/Playa Blanca: Dagtocht Nationaal Park Timanfaya

7. Arrecife/Playa Blanca: Dagtocht Nationaal Park Timanfaya

Tijdens deze 7 uur durende excursie verken je de natuurlijke attracties van het zuiden van Lanzarote. De laatste vulkaanuitbarstingen in het gebied deden zich voor in de 18ᵉ eeuw, waardoor een uniek landschap werd gecreëerd. Het middelpunt van de tour is het prachtige Timanfaya National Park, dat als opnamelocatie voor verschillende films heeft gediend. Het terrein van het park werd gebruikt om de landschappen van andere planeten, zoals Mars, weer te geven. Je bezichtigt geothermische demonstraties op het eilandje Hilario, waar de latente warmte van voorbije uitbarstingen nog steeds krachtig is. Vervolgens rijd je langs de beroemde vulkanenroute. Rond het park vind je natuurlijke wonderen, zoals de Lavazee in de buurt van het witte dorp Yaiza. Je passeert Los Hervideros, El Golfo en Green Lake en geniet ondertussen van panoramische uitzichten. Bij El Camacho kun je een optionele kamelenrit maken. In La Geria bezoek je een wijnmakerij. Dit gebied staat bekend om zijn wijn van de Malvasiadruif en de unieke methoden die de lokale bevolking heeft bedacht om het moeilijke land te bewerken.

Van Fuerteventura: Rondleiding vulkaan en wijnstreek Lanzarote

8. Van Fuerteventura: Rondleiding vulkaan en wijnstreek Lanzarote

Nadat je bent opgehaald bij je resort op Fuerteventura (beschikbaar in Corralejo en Castillo/Caleta de Fuste), reis je naar de haven van Corralejo en ga je aan boord van de snelle veerboot om naar Playa Blanca op het buureiland Lanzarote te varen. Je staat op het dek en voelt de zeebries tijdens de vaart. Bij aankomst wordt je welkom geheten door je gids en ga je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning om naar het Timanfaya National Park te rijden. Je betreedt het vulkanische landschap van het zuidwesten van het eiland en reist over vulkanische grond om je te vergapen aan de slapende vulkaan en andere geothermische attracties van het park. Je reis gaat verder naar de wijnstreek La Geria. Je neemt een kijkje bij de unieke cirkelvormige wijngaarden en proeft enkele lokale wijnen. Je bewondert vol ontzag de wijngaarden bedekt met zwarte vulkaanas. Daarna ga je naar een aloë veramuseum om meer te weten te komen over de gezondheidseigenschappen van het lokale gewas. Je rijdt langs de schilderachtige zuidkust om de groene lagune van Charco de los Clicos te bezoeken en de majestueuze kliffen te zien. Keer terug naar de haven van Playa Blanca voor de retourboottocht naar Corralejo, waar je gebruik maakt van de transfer naar je resort op basis van je reservering.

Lanzarote: Tour Nationaal Park Timanfaya

9. Lanzarote: Tour Nationaal Park Timanfaya

Verken het unieke Timanfaya National Park tijdens deze halfdaagse tour en ontdek de buitengewone landschappen en geothermische wonderen. Bewonder de geothermische activiteit van Timanfaya, waar het park volledig uit vulkanische grond bestaat en er nog steeds uitbarstingen kunnen plaatsvinden van de actieve vulkaan. Volg de beroemde vulkaanroute naar Echadero de Camellos, waar je de mogelijkheid hebt om te stoppen en het maanlandschap vanaf de rug van een kameel te ervaren. Een unieke halfdaagse tour, perfect om Timanfaya te verkennen.

Timanfaya en El Golfo voor cruisepassagiers (ochtend)

10. Timanfaya en El Golfo voor cruisepassagiers (ochtend)

Als je wat vrije uren hebt op Lanzarote, dan is dit de perfecte ervaring voor jou. Vertrek vanuit de haven van Arrecife naar het zuidelijke deel van het eiland en passeer het dorp Uga. Reis door de vuurbergen, waar je verder gaat tussen vulkanen om het Nationaal Park Timanfaya te bezoeken. Hier bezichtig je geothermische manifestaties op het plateau van Hilario en volg je de zogenaamde vulkaanroute, vergezeld door je gids die je vermaakt met de verhalen van de uitbarstingen die zich in het verleden op Lanzarote hebben voorgedaan. Je bezoekt ook El Golfo, een klein dorpje aan de kust van het Nationaal Park waar je de groene lagune of Lago de los Clicos ziet. Aan het einde van deze fantastische ervaring stap je over naar het belangrijkste wijnbouwgebied van Lanzarote, La Geria, en zie je een uniek voorbeeld van een plek die zich heeft aangepast aan en goed gebruik heeft gemaakt van de kenmerken van het land. Daar proef je een heerlijke wijn uit de omgeving.

Alle activiteiten

32 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Nationaal park Timanfaya

Andere activiteiten in Nationaal park Timanfaya

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Timanfaya bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Timanfaya

Gemiddelde beoordeling

4.5
(7.129 beoordelingen)

Rondleider Alejandro van Geotrekking Lanzarote was een behulpzame, vriendelijke gids. Hij gaf goeie, zij het een beetje minimale uitleg over het ontstaan van het vulkaangebied Timanfaya. Hij bracht ons naar vulkaan Caldera Santa Catalina, die wijzelf waarschijnlijk niet hadden gevonden (of wie weet ook wel, maar het is dan relaxed om met iemand mee te lopen die de plek kent). Een indrukwekkende plek. Hij haalde ons op en bracht ons terug naar ons vakantieadres. Al met al een mooie ervaring op een winderige winterdag op Lanzarote (‘vannacht 11 graden Celsius, iedereen blijft dan binnen’).

Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad. Een hele mooie ervaring om naar het park te gaan. Je rijdt met de bus erheen en daar heb je de mogelijkheid om kameel te rijden, €11 per persoon dus geen geld! Ultieme ervaring!! Vervolgens vertelt de gids je allerlei weetjes over het eiland en heb je paar keer een stop. Wij hebben een hele leuke dag gehad.

Ongelooflijk. Alsof je het gevoel hebt op Mars te zijn als je in het nationale park bent. Ik was bang op basis van de beoordelingen, maar ik raad het aan ++ Het enige nadeel is dat ik liever wat meer tijd had gehad aan Lago Verde. Maar verder complete excursie

Het is een erg leuke en plezierige excursie, het is kort en je ziet op één dag veel dingen die je niet mag missen over Lanzarote. Ongelooflijke ervaring en adembenemende uitzichten.

stiptheid, vriendelijkheid, goede keuze aan locaties: het hele eiland in één keer.