Kies data

Nationaal park Timanfaya

Nationaal park Timanfaya: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lanzarote: dagtour met 3 toeristische attracties

1. Lanzarote: dagtour met 3 toeristische attracties

Ervaar tijdens deze tour de drie meest spectaculaire attracties van Lanzarote en geniet van de spannende combinatie van natuur en avontuur op dit idyllische Canarische Eiland. Begin je avontuur met een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya en geniet van de unieke vormen van gekoelde lava die vanuit het grottenstelsel Cueva de los Verdes doorlopen tot in de Atlantische Oceaan. Je eindigt de tour met een bezoek aan Jameos del Agua, een natuurlijke grot met een meer. Montañas del Fuego/Timanfaya National Park De vuurbergen van Nationaal Park Timanfaya maken deel uit van een uitgestrekt gebied dat is getroffen door de vulkaanuitbarstingen tussen 1730 en 1736. Deze langdurige uitbarstingen, behorende tot de belangrijkste en meest spectaculaire in de geschiedenis van vulkanisme in de wereld, hebben de aard van het eiland radicaal veranderd. Ervaar verbazingwekkende experimenten met de bestaande geothermische energie en geniet van een adembenemende tocht door het nationale park. Kom meer te weten over de geschiedenis van dit natuurwonder en hoor over de authentieke verslagen van een priester uit Yaiza, die de vulkanische uitbarstingen in de 18e eeuw heeft gedocumenteerd. Het geeft een indruk van hoe het leven van de mensen werd bepaald door de kracht van de natuur. Cueva de los Verdes Het bezoek aan het grottenstelsel Cueva de los Verdes is een echte reis naar het hart van de aarde en belooft een spectaculaire en unieke ervaring. De lavabuis, gevormd door de vulkaan La Corona, is een van de langste en meest interessante ter wereld. De massieve lavastromen, die op dat moment in de richting van de zee stroomden, koelden aan de oppervlakte snel af terwijl de magma eronder verder stroomde. Toen de uitbarstingen ten einde waren, stroomden de overblijfselen naar buiten waardoor op verschillende niveaus tunnels en holtes ontstonden die samen een hoogte van 40 meter bereiken en tot ver in de zee reiken. Jameos del Agua Bekijk de twee grotten die deel uitmaken van één van de langste lavabuizen op aarde. Kunstenaar César Manrique heeft dit gedeelte van de tunnel creatief en smaakvol ontworpen om een harmonie tussen kunst en natuur te creëren. Hier bevindt zich een restaurant, een concertzaal, en een meertje met een directe verbinding met de zee. Het meer is ook de thuisbasis van kleine witte blinde krabben, die met het blote oog kunnen worden gezien en meestal alleen in wateren van 2.000 meter onder zeeniveau te vinden zijn.

Lanzarote: vulkaantrektocht

2. Lanzarote: vulkaantrektocht

Laat je door deskundige lokale gidsen het echte Lanzarote zien terwijl je over paden van vulkanische aarde trekt en vulkanen bezichtigt. Wandel tot aan de kraters en door indrukwekkende lavavelden op deze 7 km lange wandeling. Beleef een authentieke vulkanische ervaring als je met je gids de hoofdpaden van het gebied verlaat. Kom meer te weten over de ongelofelijke vulkanische geschiedenis van Lanzarote van je goed geïnformeerde gids terwijl je naar de kraters wandelt. Stijg naar een hoogte van 50 meter tijdens een gemakkelijke wandeling.

Lanzarote: tour zuiden en Timanfaya voor cruisepassagiers

3. Lanzarote: tour zuiden en Timanfaya voor cruisepassagiers

Neem deel aan een tour over het zuiden van het eiland wanneer je cruiseschip stopt in Lanzarote en ontdek prachtige wijngaarden, het nationaal park Timanfaya en het vulkanische landschap. Vanuit de haven rijd je rechtstreeks naar de wijnbouwstreek La Geria en zie je hoe de wijngaarden zijn gepland op vulkanische as. Proef de lokale wijnen voordat je naar het nationaal park Timanfaya gaat. Bewonder de enorme lavavelden, die zijn ontstaan tijdens zes jaar vulkanische activiteit. Daarna kun je voor maar 2 euro lokale tapas proeven. Raak vervolgens geïnspireerd door het wonder dat geothermale energie heet. Rijd op een kameel, geniet van de busrit langs de vulkanische kust en bezoek de groene lagune en de zoutvelden op het eiland.

Timanfaya en El Golfo voor cruisepassagiers (ochtenden)

4. Timanfaya en El Golfo voor cruisepassagiers (ochtenden)

Als je wat vrije uren hebt op Lanzarote, dan is dit de perfecte ervaring voor jou. Vertrek vanuit de haven van Arrecife naar het zuidelijke deel van het eiland en passeer het dorp Uga. Reis door de vuurbergen, waar je verder gaat tussen vulkanen om het Nationaal Park Timanfaya te bezoeken. Hier bezichtig je geothermische manifestaties op het plateau van Hilario en volg je de zogenaamde vulkaanroute, vergezeld door je gids die je vermaakt met de verhalen van de uitbarstingen die zich in het verleden op Lanzarote hebben voorgedaan. Je bezoekt ook El Golfo, een klein dorpje aan de kust van het Nationaal Park waar je de groene lagune of Lago de los Clicos ziet. Aan het einde van deze fantastische ervaring stap je over naar het belangrijkste wijnbouwgebied van Lanzarote, La Geria, en zie je een uniek voorbeeld van een plek die zich heeft aangepast aan en goed gebruik heeft gemaakt van de kenmerken van het land. Daar proef je een heerlijke wijn uit de omgeving.

Lanzarote: tour vulkanische kraters Nationaal park Timanfaya

5. Lanzarote: tour vulkanische kraters Nationaal park Timanfaya

Breng een magische dag door aan de fantastische zuidkant van Lanzarote tijdens een rondleiding door het Nationaal park Timanfaya. Reis met de bus richting Nationaal park Timanfaya. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en de wereld eens te bekijken vanaf deze unieke dieren. Bekijk het pittoreske dorpje Yaiza op de rand van een vulkaan, waar je ook de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater van de bergen te bewonderen of om simpelweg van een kop koffie te genieten. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Kom meer te weten over de geschiedenis van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven een beter beeld van hoe de levens van de burgers werden bepaald door de kracht van de natuur.

Lanzarote: dagtour door het Timanfaya National Park-gebied

6. Lanzarote: dagtour door het Timanfaya National Park-gebied

Tijdens deze 7 uur durende excursie verken je de natuurlijke attracties van het zuiden van Lanzarote. De laatste vulkaanuitbarstingen in het gebied deden zich voor in de 18ᵉ eeuw, waardoor een uniek landschap werd gecreëerd. Het middelpunt van de tour is het prachtige Timanfaya National Park, dat als opnamelocatie voor verschillende films heeft gediend. Het terrein van het park werd gebruikt om de landschappen van andere planeten, zoals Mars, weer te geven. Je bezichtigt geothermische demonstraties op het eilandje Hilario, waar de latente warmte van voorbije uitbarstingen nog steeds krachtig is. Vervolgens rijd je langs de beroemde vulkanenroute. Rond het park vind je natuurlijke wonderen, zoals de Lavazee in de buurt van het witte dorp Yaiza. Je bezoekt Los Hervideros, El Golfo en ook het Groene Meer. Bij El Camacho kun je een optionele kamelenrit maken. In La Geria bezoek je een wijnmakerij. Dit gebied staat bekend om zijn wijn van de Malvasiadruif en de unieke methoden die de lokale bevolking heeft bedacht om het moeilijke land te bewerken.

Lanzarote: dagtrip langs de hoogtepunten

7. Lanzarote: dagtrip langs de hoogtepunten

Verken het beste wat de lavakust te bieden heeft tijdens deze tour van een hele dag. De lava die in de 18e en 19e eeuw uit de Timanfaya stroomde, heeft een uniek landschap gecreëerd. Breng een bezoek aan de Vuurbergen. Reis vervolgens naar Islote de Hilario om de geisers te zien, en vervolg je weg over de Ruta de los Volcanes. Maak een stop bij de Camel Echadero in Nationaal park Timanfaya. Proef La Geria-wijn bij een lokale wijnboer, waarna je pauzeert voor de lunch. Bezoek na de lunch de Vallei van 1.000 Palmbomen in Haria. Geniet van het spectaculaire uitzicht op het eiland La Graciosa vanaf de kliffen. Sluit de bustour af met een bezoek aan de Jameos del Agua.

Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

8. Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

Stap van je cruiseschip af en ga mee op een tour naar het noorden van Lanzarote. Bekijk de unieke vulkanische tunnel en grotten van Jameos del Agua, geniet van een wijnproeverij in La Geria, kom meer te weten over de thermische bijzonderheden van Islote de Hilario en nog veel meer. Je begint in de Vallei van Duizend Palmen en bewondert de 5.000 jaar oude vulkaan Corona. Je bereikt dan het Famara-bergmassief op een hoogte van 500 meter en kijkt uit over de eilanden van de Chinijo-archipel. Ontdek de ondergrondse oases van Jameos del Agua en bewonder de natuurlijke lagune. Ga verder naar het zuiden en zie het Monumento al Campesino. Hier kom je meer te weten over het zogenoemde vruchtbaarheidsmonument. Daarna geniet je van een wijnproeverij in La Geria en kom je meer te weten over hoe de wijnbouw zich heeft ontwikkeld op de vulkanische bodem. Dan ga je verder naar het mooie Timanfaya National Park en bewonder je de fascinerende Montañas del Fuego (de Vuurbergen). Je luistert naar uitleg over hoe de energie onder het aardoppervlak in El Islote de Hilario borrelt en kunt verbazingwekkende experimenten met geothermische energie bekijken. Grijp als laatste je kans om een kamelenrit te maken door het park, voordat je op de terugweg de Green Lagoon en de kwelders kunt zien.

Lanzarote: dagexcursie Nationaal Park Timanfaya en La Geria

9. Lanzarote: dagexcursie Nationaal Park Timanfaya en La Geria

Bezoek twee van de uniekste en indrukwekkendste landschappen van Lanzarote tijdens een dagexcursie naar nationaal park Timanfaya en de wijnstreek La Geria. Bewonder de geothermische activiteit van Timanfaya, een nationaal park dat volledig bestaat uit vulkanische grond en waar uitbarstingen nog steeds voor kunnen komen vanwege de actieve vulkaan. Volg de beroemde vulkanenroute naar Echadero de Camellos, waar je de kans krijgt om te pauzeren en het maanlandschap vanaf de rug van een kameel te beleven. Verken daarna de beschermde wijngebieden van La Geria, waar het landschap gewijd is aan het verbouwen van de druivensoort Malvasia en de uitstekende wijn die daarvan gemaakt wordt. Bezoek een wijngoed en kom meer te weten over hoe de lokale boeren gebruik hebben gemaakt van de woestenij die achterbleef na de enorme vulkaanuitbarstingen van de 18e eeuw.

Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

10. Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

Nadat je bent opgehaald bij je resort op Fuerteventura (beschikbaar in Corralejo en Castillo/Caleta de Fuste), reis je naar de haven van Corralejo en ga je aan boord van de snelle veerboot om naar Playa Blanca op het buureiland Lanzarote te varen. Je staat op het dek en voelt de zeebries tijdens de vaart. Bij aankomst wordt je welkom geheten door je gids en ga je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning om naar het Timanfaya National Park te rijden. Je betreedt het vulkanische landschap van het zuidwesten van het eiland en reist over vulkanische grond om je te vergapen aan de slapende vulkaan en andere geothermische attracties van het park. Je reis gaat verder naar de wijnstreek La Geria. Je neemt een kijkje bij de unieke cirkelvormige wijngaarden en proeft enkele lokale wijnen. Je bewondert vol ontzag de wijngaarden bedekt met zwarte vulkaanas. Daarna ga je naar een aloë veramuseum om meer te weten te komen over de gezondheidseigenschappen van het lokale gewas. Je rijdt langs de schilderachtige zuidkust om de groene lagune van Charco de los Clicos te bezoeken en de majestueuze kliffen te zien. Keer terug naar de haven van Playa Blanca voor de retourboottocht naar Corralejo, waar je gebruik maakt van de transfer naar je resort op basis van je reservering.

Beschikbare activiteiten

26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Nationaal park Timanfaya

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Timanfaya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Timanfaya

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.904 beoordelingen

Een complete dag vol belevenissen! Een zeer goede optie om enkele van de beroemdste plekken van het eiland te bezoeken. Ik heb het ten zeerste aanbevolen! De gids Cristina was geweldig, ze heeft veel kennis die ze met ons allemaal deelde en bleef de taal wisselen tussen Engels en Spaans, wat erg indrukwekkend was! Schreeuw ook naar de geweldige chauffeur Manuel dat hij ons allemaal de hele reis heeft gered, die smalle wegen in de bergen zijn niet gemakkelijk!

Goed georganiseerde reis die je dichter bij de hoogtepunten van Lanzarote bracht. De informatie over de bezienswaardigheden was over het algemeen voldoende. Het tijdsbestek klopte. Ophalen was eenvoudig. De informatie van de aanbieder was ook gemakkelijk te begrijpen en nauwkeurig en actueel.

Fantastische tour met een fantastische gids MAAR het is geen tour voor mensen tot 99 jaar zoals in de folder wordt vermeldt. Het is een relatief pittige tocht voor mensen met een goede motoriek en goede conditie.

Een onvergetelijke ervaring, David de gids maakt je verblijf nog aangenamer en superaangenaam als het gaat om het uitleggen van alles.

Een hele mooie dag gehad vriendelijke reisleidster en een goede chauffeur