Nationaal park Timanfaya
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nationaal park Timanfaya Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Lanzarote: dagtour door het Timanfaya National Park-gebied

1. Lanzarote: dagtour door het Timanfaya National Park-gebied

Tijdens deze 7 uur durende excursie verken je de natuurlijke attracties van het zuiden van Lanzarote. De laatste vulkaanuitbarstingen in het gebied deden zich voor in de 18ᵉ eeuw, waardoor een uniek landschap werd gecreëerd. Het middelpunt van de tour is het prachtige Timanfaya National Park, dat als opnamelocatie voor verschillende films heeft gediend. Het terrein van het park werd gebruikt om de landschappen van andere planeten, zoals Mars, weer te geven. Je bezichtigt geothermische demonstraties op het eilandje Hilario, waar de latente warmte van voorbije uitbarstingen nog steeds krachtig is. Vervolgens rijd je langs de beroemde vulkanenroute. Rond het park vind je natuurlijke wonderen, zoals de Lavazee in de buurt van het witte dorp Yaiza. Je bezoekt Los Hervideros, El Golfo en ook het Groene Meer. Bij El Camacho kun je een optionele kamelenrit maken. In La Geria bezoek je een wijnmakerij. Dit gebied staat bekend om zijn wijn van de Malvasiadruif en de unieke methoden die de lokale bevolking heeft bedacht om het moeilijke land te bewerken.

...
Lanzarote: dagtour met 3 toeristische attracties

2. Lanzarote: dagtour met 3 toeristische attracties

Ervaar tijdens deze tour de drie meest spectaculaire attracties van Lanzarote en geniet van de spannende combinatie van natuur en avontuur op dit idyllische Canarische Eiland. Begin je avontuur met een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya en geniet van de unieke vormen van gekoelde lava die vanuit het grottenstelsel Cueva de los Verdes doorlopen tot in de Atlantische Oceaan. Je eindigt de tour met een bezoek aan Jameos del Agua, een natuurlijke grot met een meer. Montañas del Fuego/Timanfaya National Park De vuurbergen van Nationaal Park Timanfaya maken deel uit van een uitgestrekt gebied dat is getroffen door de vulkaanuitbarstingen tussen 1730 en 1736. Deze langdurige uitbarstingen, behorende tot de belangrijkste en meest spectaculaire in de geschiedenis van vulkanisme in de wereld, hebben de aard van het eiland radicaal veranderd. Ervaar verbazingwekkende experimenten met de bestaande geothermische energie en geniet van een adembenemende tocht door het nationale park. Kom meer te weten over de geschiedenis van dit natuurwonder en hoor over de authentieke verslagen van een priester uit Yaiza, die de vulkanische uitbarstingen in de 18e eeuw heeft gedocumenteerd. Het geeft een indruk van hoe het leven van de mensen werd bepaald door de kracht van de natuur. Cueva de los Verdes Het bezoek aan het grottenstelsel Cueva de los Verdes is een echte reis naar het hart van de aarde en belooft een spectaculaire en unieke ervaring. De lavabuis, gevormd door de vulkaan La Corona, is een van de langste en meest interessante ter wereld. De massieve lavastromen, die op dat moment in de richting van de zee stroomden, koelden aan de oppervlakte snel af terwijl de magma eronder verder stroomde. Toen de uitbarstingen ten einde waren, stroomden de overblijfselen naar buiten waardoor op verschillende niveaus tunnels en holtes ontstonden die samen een hoogte van 40 meter bereiken en tot ver in de zee reiken. Jameos del Agua Bekijk de twee grotten die deel uitmaken van één van de langste lavabuizen op aarde. Kunstenaar César Manrique heeft dit gedeelte van de tunnel creatief en smaakvol ontworpen om een harmonie tussen kunst en natuur te creëren. Hier bevindt zich een restaurant, een concertzaal, en een meertje met een directe verbinding met de zee. Het meer is ook de thuisbasis van kleine witte blinde krabben, die met het blote oog kunnen worden gezien en meestal alleen in wateren van 2.000 meter onder zeeniveau te vinden zijn.

...
Vuurbergen in zuidelijk Lanzarote: halve dagtrip

3. Vuurbergen in zuidelijk Lanzarote: halve dagtrip

Spendeer een magische dag in het fantastische zuiden van Lanzarote. Bekijk het pittoreske dorpje Yaiza op de rand van een vulkaan, waar je ook de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater te bewonderen van de Timanfaya bergen of om simpelweg van een koffie te genieten. De reis gaat verder naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en om de wereld te bewonderen vanaf deze unieke dieren. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Leer meer over de geschiedenis van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven en dieper beeld van hoe de levens van de burgers bepaald werden door de kracht van de natuur. Vervolgens bezoek je het pittoreske wijngebied van La Geria en leer je meer over het harde werken dat geassocieerd wordt met de lokale wijnmethodes van het gebied. Aan het einde van de tour geniet je van een wijnproeverij in de wijnkelder.

...
Lanzarote: vulkanen van Timanfaya, grotten en lunch

4. Lanzarote: vulkanen van Timanfaya, grotten en lunch

Ontdek de charmes van Lanzarote tijdens deze dagexcursie. Geniet van spectaculaire uitzichten over dit bijzondere vulkanische eiland. Je onvergetelijke dag begint met een tocht naar het zuidelijke deel van het eiland. Je reist door de lavavelden langs de kust terwijl je uitkijkt op Las Salinas de Janubio en Los Hervideros. Je houdt stil bij het zeemansdorpje El Golfo waar je de Groene Lagune kunt bewonderen. Daarna gaat je excursie verder naar de Vuurberg, waar je de hitte van diep in de berg aan de oppervlakte kunt voelen. Je kunt ook dromedaris rijden en op de lome tred van het woestijndier van het uitzicht genieten. Vervolgens bezoek je nationaal park Timanfaya, gelegen tussen vulkanen en kraters, waar je kennismaakt met geothermische experimenten en de zogenaamde vulkanenroute afwandelt. Je trekt diep de lavavelden in. Het voelt zowaar alsof je door een maanlandschap wandelt. Rond lunchtijd pauzeer je in een traditioneel dorpje met pittoreske huizen, Yaiza, de perfecte plek om iets te eten. Na een heerlijke lunch reis je verder langs de wijnstad La Geria, waar je goed kunt zien hoe boeren op Lanzarote zich hebben aangepast aan hun omgeving. Je pauzeert bij een van de wijnboerderijen om een tongstrelende wijn te proeven. Vanaf hier reis je naar het noorden, door de oude hoofdstad van het eiland, Teguise. Je passeert Los Valles en Haría, met een fantastisch uitzicht over de Vallei van de duizend palmbomen. Nu is het tijd om Los Jameos del Agua te bezoeken, de natuurlijke grot die geassocieerd wordt met de kunstenaar César Manrique. Deze vulkanische grot heeft een zoutwaterlagune waar je een unieke diersoort kunt ontdekken, de albino-krab, die bekendstaat als Jameito.

...
Lanzarote: dagtour langs highlights per bus

5. Lanzarote: dagtour langs highlights per bus

Verken het beste dat de lavakust te bieden heeft tijdens deze bustour van een hele dag. De lava, die tijdens de 18e en 19e eeuw vanuit Timanfaya stroomde, heeft een uniek landschap gecreëerd, met de Salinas, Hervideros en El Charco de los Clicos. Bezoek de Vuurbergen en reis naar Islote de Hilario om de geisers te zien. Rijd dan door langs de Ruta de los Volcanes. Pauzeer bij de Camel Echadero in het Nationaal Park Timanfaya. Proef La Geria-wijn van een lokale wijnboer, alvorens te pauzeren voor de lunch. Bezoek na de lunch de Vallei van 1.000 Palmbomen in Haria. Geniet van spectaculaire uitzichten op de rivier en het eiland La Graciosa vanaf Famara. Beëindig de bustour met een bezoek aan de Jameos del Agua.

...
Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

6. Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

Geniet van een fantastische dag buiten tijdens deze tour over Lanzarote. Bekijk het pitoresk dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater te bewonderen van het Timanfaya-gebergte of om simpelweg van een cafe con leche (koffie met melk) te genieten. Vervolgens ga naar het westelijke deel, naar de indrukwekkende rotskust van Los Herveideros, met zijn unieke structuren die gevormd zijn door vulkanische erupties. Bekijk Lago Verde, een groen meer in het midden van het zwarte zandstrand El Golfo. Bewonder de baai die bestaat uit tufsteen en lava met unieke kleuren en bizarre vormen. De reis gaat verder naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en om de wereld te bewonderen vanaf deze unieke dieren. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Leer over de geschiedenis en de ontwikkeling van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven en dieper beeld van hoe de levens van de burgers bepaald werden door de kracht van de natuur. Tijdens een pauze in Mancha Blanca heb je de mogelijkheid om de bekende kerk van Nuestra Seniora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het beeld van Madonna dat, volgens de legende, een lavastroom tegenhield tijdens een vulkanische eruptie. Bezoek het pitoreske wijngebied van La Geria en leer meer over het nauwkeurige werk dat geassocieerd wordt met de lokale methodes van het verbouwen van wijn. Ook kun je hier de heerlijke lokale wijnen proeven van de lokale Bodega (kelder). De tour gaat verder naar het groene, noordelijke deel van het eiland, terwijl je langs het monument al Campensino gaat, op weg naar de vallei met de 1000 palmbomen. Geniet van een prachtig landschap dat compleet anders is dan wat je tot nu toe op het eiland gezien hebt. Geniet van de betoverende atmosfeer terwijl je reist naar een van de hoogste punten van het eiland. Hier bewonder je het fantastische uitzicht over de vallei met de 1000 palmbomen, Monte Carona en de noord-oostelijke kustlijn met de pitoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. De architect Cesar Manrique ontwierp een deel van deze tunnel op een artistieke manier. Hier vind je ook een café met prachtig gedecoreerde manden, een concerthal, een zwembad en een smal meer dat verbonden is met de zee. Ook kun je hier de kleine witte krabben zien die normaliter alleen in de diepe zee gevonden worden.

...
Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

7. Vanuit Fuerteventura: Lanzarote vulkaan- en wijnstreektour

Na ophaalservice van je resort op Fuerteventura (beschikbaar vanaf Corralejo, Castillo, Jandia en Morro Jable), reis je naar de haven van Corralejo en ga je aan boord van een expresveerboot  om naar Playa Blanca op het naburige eiland Lanzarote te varen. Je staat op het dek en voelt de zeebries tijdens de vaart. Bij aankomst wordt je welkom geheten door je gids en ga je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning om naar het Timanfaya National Park te rijden. Je betreedt het vulkanische landschap van het zuidwesten van het eiland en reist over vulkanische grond om je te vergapen aan de slapende vulkaan en andere geothermische attracties van het park. Je reis gaat verder naar de wijnstreek La Geria. Je neemt een kijkje bij de unieke cirkelvormige wijngaarden en proeft enkele lokale wijnen. Je bewondert vol ontzag de wijngaarden bedekt met zwarte vulkaanas. Daarna ga je naar een aloë veramuseum om meer te weten te komen over de gezondheidseigenschappen van het lokale gewas. Je rijdt langs de schilderachtige zuidkust om de groene lagune van Charco de los Clicos te bezoeken en de majestueuze kliffen te zien. Keer terug naar de haven van Playa Blanca voor de retourboottocht naar Corralejo, waar je gebruik maakt van de transfer naar je resort op basis van je reservering.

...
Lanzarote: dagtocht per bus met prachtige uitzichten

8. Lanzarote: dagtocht per bus met prachtige uitzichten

Verken de diverse landschappen van Lanzarote tijdens een dagtocht over het eiland per bus en vergelijk het noorden met het zuiden. Profiteer van de ophaalservice in Playa Blanca, Puerto de Carmen of Costa Teguise en reis naar Nationaal Park Timanfaya om het maanlandschap te zien dat tijdens de laatste uitbarstingen in de 18e eeuw is ontstaan. Zie de geothermische activiteit die voor warmte op het eiland zorgt. Volg daarna de route van de vulkanen terwijl je naar het zuiden gaat en steek het gebied aangrenzend aan Timanfaya en het beschermde landschap van La Geria over. Bewonder de lavazee langs de zoutvlakten van Las Salinas del Janubio en zie de bizarre rotsformaties van Los Hervideros. Pauzeer bij El Golfo, dat bekend staat voor het spectaculaire groene meer. Je bezoekt ook de hoofdstad Teguise en kunt van het prachtige uitzicht genieten vanaf Peñas del Chache, het hoogste punt van Lanzarote. Tenslotte dwaal je door het dorp Haria en wordt je betoverd door de geweldige Vallei der Duizend Palmen.

...
Dagtour naar de vulkanen in het zuiden van Lanzarote

9. Dagtour naar de vulkanen in het zuiden van Lanzarote

Beleef een magische dag in het fantastische zuiden van Lanzarote. Zie de schilderachtige kleine stad Yaiza in de buurt van de vulkanen en geniet van de mogelijkheid om mooie panoramische foto's van de vulkanische kraters in Nationaal Park Timanfaya te maken of geniet van een café con leche. Ga vervolgens naar het westen voor de imposante rotsachtige kust van Los Hervideros, waar unieke structuren onstaan door vulkanische uitbarstingen. Bewonder de golven terwijl ze tegen de rotsen slaan en als metershoge fonteinen de lucht in schieten. Volg daarna de kust naar Lago Verde, een groene zee bij het zwarte zandstand van El Golfo. Bewonder de baai van tufs- en lavasteen met zijn verrassende kleuren en bizarre vormen, ga daarna optioneel naar het kameelpark voor een onvergetelijke rit op een kameel voordat je verder de vulkanen van Montanas del Fuego ingaat. Ervaar de verbazingwekkende vormen en geniet van de adembenemende rondreis door het National Park. Leer meer over de geschiedenis van deze natuurwonderen en luister naar authentische verklaringen van een vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw door een priester in Yaiza. Krijg een idee hoe het leven van mensen in grip zou kunnen gehouden door deze kracht van de natuur. Bezoek aan het eind van de dag de wijnstreek in La Geria en proef wijnen uit de regio op een lokale wijngaard.

...
Zuid-Lanzarote: tour Nationaal park Timanfaya

10. Zuid-Lanzarote: tour Nationaal park Timanfaya

Ontdek de zuidkant van Lanzarote en geniet van het ongelooflijke landschap van dit unieke vulkanische eiland. Bewonder het pittoreske dorpje El Golfo met de fascinerende groene lagune. Deze kustlijn is spectaculair en de schoonheid van Los Hervideros en Salinas de Janubio maken ongekend veel indruk. Geniet van Nationaal park Timanfaya en hoor alles over de vulkaanuitbarstingen op het eiland die plaatsvonden in de 18e eeuw. Het landschap is werkelijk uniek. Bewonder de verschillende vormen en kleuren van de vulkanen. Maak een ritj op een kameel (niet inbegrepen) en voel je een ontdekkingsreiziger in een onontgonnen land. Bezoek het unieke landschap La Geria, het prachtige wijngebied van het eiland. Kom erachter hoe ze in dit geweldige gebied de druiven oogsten. Natuurlijk ga je daarna ook de wijn proeven.

...

Sitemap Nationaal park Timanfaya

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Timanfaya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Timanfaya

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.079 beoordelingen

Last minute deze excursie online geboekt wegens geen huurwagen te vinden en we toch wat highlights wilden gezien hebben. We waren super tevreden van begin tot eind, onze gids was super vriendelijk, legde alles supergoed uit, gewoonweg een top gids! In het Timfanya park konden we een kamelenritje doen indien gewenst wat een extra leuke ervaring was voor ons! We hebben heel veel gezien op 1 dag, alles heel goed geregeld waarvoor dank!

Ik ben geen tourtype persoon. Het idee om rondgedwaald te worden sprak me helemaal niet aan. Maar gezien de autoverhuurprijzen was mijn hand wat geforceerd. Ik kan alleen maar zeggen hoe fout ik was, deze tour over het hele eiland was echt uitstekend. Alles was vanaf het ophalen professioneel. Prachtig personeel, schone bus met airconditioning, geweldige reisroute en een fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

Super goede georganiseerde reis. Je ziet echt alles van het eiland. Het nationaal park en de grotten zijn heel bijzonder. Als je zelf eten meeneemt hoef je geen lunch te betalen voor 20 euro en de wijnproeverij is matig (kregen half glaasje en binnen 10 min weer weg). De rest was echt prachtig en kan het iedereen aanraden

Hele mooie tour. We hebben ongeveer t hele eiland gezien. Vooral t nationaal park is zo indrukwekkend. Zeker een tour boeken daar naar toe.

We werden keurig op tijd opgehaald naar afgesproken plek en tijd. Grote ruime bus en we werden ontvangen door onze tour gids.