Nationaal Park Udawalawe

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nationaal Park Udawalawe: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Nationaal Park Udawalawa: privé-safari

1. Nationaal Park Udawalawa: privé-safari

Maak een ontdekkingstocht door nationaal park Udawalawa, een van de puurste natuurgebieden op aarde, met een grote Sri Lankaanse olifantenpopulatie. Je kunt er kuddes olifanten zien en een glimp opvangen van waterbuffels, wilde zwijnen, Prins Alfredherten, jakhalzen en nog veel meer prachtdieren. Dit gebied beslaat 30.821 hectare en is een waar tropisch paradijs. Exotische bloemen groeien hier welig en voor vogelaars is deze plek een droom. Er vliegen heel veel inheemse vogels en trekvogels rond, die erop wachten door jou ontdekt te worden. Als je geluk hebt kun je in het park zelfs de Sri Lankaanse bankivahoen, dwergfazant en groene duif spotten.

...
Udawalawe National Park Safari met bezoek aan huis van olifantentransit

2. Udawalawe National Park Safari met bezoek aan huis van olifantentransit

Verken een van de beste natuurreservaten van Sri Lanka tijdens deze 4x4 Jeepsafari-tour in Udawalawe National Park. Spot wilde dieren en maak contact met babyolifanten in het Elephant Transit Home. Geniet van een handigere reis met ophalen en wegbrengen van het hotel. Betreed het park via een jeep met vierwielaandrijving om je tour te beginnen. Breng wat tijd door tussen de verbazingwekkende natuur van Sri Lanka en ontdek de schoonheid van Udawalawe National Park en zijn bloeiende olifantenpopulatie. Krijg de kans om wilde buffels, gevlekte herten, blaffende herten, wilde zwijnen, sambars, hazen, mangoesten, krokodillen en 30 soorten slangen te zien. Ook vind je in het park 50 soorten vlinders en vele soorten vogels. Stop vervolgens tijdens de voedertijd bij het Elephant Transit Home en bekijk honderden wilde olifantenbaby's van dichterbij. Het park ondersteunt grote aantallen olifanten met zijn overvloedige waterbronnen. Na de sensatie van je safari, sluit je je ervaring af met een retourtransfer naar je ophaallocatie.

...
Mirissa of Galle: transfer naar Ella met Udawalawe Safari

3. Mirissa of Galle: transfer naar Ella met Udawalawe Safari

Geniet van een ochtend pick-up van je hotel in Mirissa of Galle en ga naar Udawalawe National Park, waar je overschakelt naar een safari-jeep met open dak voor het beste uitzicht. Zie de dieren vroeg op de dag op hun actiefst. Ga langs kuddes olifanten en kijk uit voor krokodillen, apen, waterbuffels, een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en meer. Maak een aantal geweldige foto's en leer meer over de natuur. Ga later op de ochtend zitten voor een picknickontbijt en schakel dan terug naar een auto met airconditioning voor de rit naar Ella, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Van Ella: shuttle naar Mirissa / Galle met Udawalawe Safari

4. Van Ella: shuttle naar Mirissa / Galle met Udawalawe Safari

Na 05:00 uur pick-up van je hotel in Ella, Haputale of Bandarawela, ga je naar Udawalawe National Park, waar je overschakelt naar een safari-jeep met een open concept voor het beste uitzicht. Een vroege ochtendstart zorgt ervoor dat je de dieren ziet op een van hun meest actieve momenten van de dag. Zie zeker kuddes olifanten en heb plezier bij het kijken naar krokodillen, apen, waterbuffels, verschillende soorten endemische vogels en nog veel meer. Onderweg leer je meer over en bekijk je de natuurlijke leefgebieden van de plaatselijke dieren in het wild terwijl je een aantal fantastische foto's maakt. Geniet later op de ochtend van een picknickontbijt. Schakel vervolgens aan het einde van je 3-uur durende safari-avontuur terug naar de comfortabele auto met airconditioning voor de rit naar Mirissa waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

5. Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

Verken het beste van Sri Lanka met deze tour naar de Gouden Tempel van Dambulla, de Tempel van de Heilige Tand, de Peradeniya Royal Botanical Gardens, glooiende theeplantages in Ella, de kans om wilde olifanten te zien in het Udawalawe National park. Laat je hotels, diners en ontbijten voor je regelen in dit fantastische tourpakket. Dag 1: Je wordt verwelkomd door je gids op de internationale luchthaven van Colombo, waar je gids je naar je hotel in Negombo brengt. Doe een PCR-test bij aankomst in het hotel en geniet van een heerlijk diner en een comfortabele overnachting in afwachting van uw testresultaten. Dag 2: Reis van Colombo naar Sigiriya nadat je je negatieve testresultaten hebt gekregen en een stevig ontbijt hebt gegeten. Bezoek de Gouden Tempel van Dambulla, het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Ontspan voordat je naar het oude rotsfort Sigiriya gaat voordat je gaat dineren en verblijft in een 4-sterrenhotel in Sigiriya. Dag 3: Reis naar Kandy na een stevig ontbijt om de Tempel van de Heilige Tand te bezoeken, die het belangrijkste boeddhistische relikwie in Sri Lanka bevat. Neem de tijd om te ontspannen in uw hotel voordat u de verbazingwekkende flora in de Peradeniya Royal Botanical Gardens gaat bekijken. Dineren en overnachten in een viersterrenhotel in Kandy. Dag 4: Neem vervolgens een uitgebreid ontbijt voordat je naar Ella gaat om tussen de weelderige theeplantages te wandelen. Leer meer over de koloniale geschiedenis van Sri Lanka en geniet van het adembenemende uitzicht op het landschap. Keer terug naar uw hotel in Ella voor het diner en om uit te rusten. Dag 5: Na het ontbijt rijdt u naar Udawalawe National park waar u olifanten in hun natuurlijke habitat kunt spotten.

...
Van Colombo: Udawalawa National Park Wildlife Safari

6. Van Colombo: Udawalawa National Park Wildlife Safari

Profiteer van het ophalen van de vroege ochtend in uw hotel in Colombo en ontspan vervolgens op de 5 uur durende rit naar het Udawalawa National Park, gecreëerd in de jaren 1970 om een toevluchtsoord te bieden voor wilde dieren die zijn ontheemd door de bouw van het Udawalawe Reservoir aan de Walawe-rivier. Bij aankomst ga je voor een safaritocht per jeep en zoek je naar de bloeiende olifantenpopulatie in zijn natuurlijke habitat. Zoeken naar andere inheemse dieren in het wild, zoals buffels, wilde zwijnen, sambhur en haas. Nu het op twee na meest bezochte park in Sri Lanka, is Udawalawe ook een belangrijk natuurreservaat voor 50 soorten vlinders en vele soorten vogels. Geniet op eigen kosten van een authentieke lunch in een lokaal hotel in Udawalawe. Reis vervolgens terug naar Colombo en wordt bij aankomst in uw hotel afgezet.

...
Van Ella: Udawalawe National Park Safari Tour

7. Van Ella: Udawalawe National Park Safari Tour

Begin de dag met een handige ophaalservice bij uw hotel en ga naar het Udawalawe National Park. Dit ligt op de grens van de provincies Sabaragamuwa en Uva, op ongeveer 2 uur rijden van Ella. Het nationale park is gemaakt om een toevluchtsoord te bieden voor wilde dieren, met name die verplaatst door de bouw van het Udawalawe-reservoir aan de Walawe-rivier. Na aankomst in het park stap je in een privéjeep om de safari met je gids te beginnen. Krijg je dicht bij de geweldige attracties in het nationale park, waaronder olifanten, gevlekte herten, monitorhagedissen en sambar herten. Ook worden wilde zwijnen, de gewone langoer, jakhals, toddy kat en de endemische Toque makaken gevonden. De Udawalawe National Park safari is ideaal voor alle olifanten- en dierenliefhebbers. De natuur heeft een grote diversiteit en er zijn veel spectaculaire dieren te zien tijdens de safaritour: het is zelfs bekend dat de Sri Lankaanse luipaard hier rondloopt.

...
1-daagse tour door zowel de nationale parken Yala als Udawalawe

8. 1-daagse tour door zowel de nationale parken Yala als Udawalawe

Begin de dag met een vroege ochtend pick-up om 5 uur vanuit uw hotel en ga naar Yala National Park, de thuisbasis van 44 soorten zoogdier- en 215 vogelsoorten. Ontmoet je privégids en klim in een stevig 4x4-voertuig. Geniet van de zonsopgang in het park - de 'Gouden Uren' van de dag - en verken de lichte bossen, struikgewas, graslanden, lagunes en een prachtig scala aan dieren Na de safari is er een picknicklunch vóór de rit naar Udawalawe National Park. Als u hier 's middags aankomt, kunt u van 14.30 uur tot zonsondergang verkennen wanneer het park om 18.00 uur sluit. Zoek naar 's werelds meest geconcentreerde aantal olifanten, gevlekte herten, jakhalzen, wilde zwijnen, wilde buffels, krokodillen en vele andere dieren terwijl uw deskundige gids en chauffeur vakkundig door het uitgestrekte gebied en de wegen navigeert. Na de sluiting van het park eindigt de reis met een drop-off in uw hotel.

...
Ella: dagexcursie naar Udawalawe National Park met safari

9. Ella: dagexcursie naar Udawalawe National Park met safari

Je ontmoet je chauffeur om 9:00 uur bij je hotel in Ella en begint aan je 5 uur durende reis naar het startpunt van je excursie. Je bezoekt Udawalawe National Park, een gebied van maar liefst 230.821 hectare groot. Het heeft een geweldige olifantenpopulatie, ongeveer 500 wilde olifanten lopen er rond in het park. Daarnaast ontdek je natuurlijk ook andere wilde dieren, zoals wilde buffels, gevlekte herten, wilde zwijnen, sambhur, hazen, mangoesten, krokodillen en er zijn maar liefst 30 slangensoorten geregistreerd. Er zijn drie bungalows beschikbaar bij Seenuggala, Weheragolla, enThimbiriyamankada, en twee campings bij Weheramankada en Pransadara. Ook vind je 50 vlindersoorten in het park en vele soorten vogels. Wanner je wilde dieren hebt bewonderd is het tijd voor een heerlijke authentieke lunch van een lokaal hotel in Udawalawe. Na deze fantastische safaritour wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

...
Van Negombo: Udawalawa National Park Wildlife Safari

10. Van Negombo: Udawalawa National Park Wildlife Safari

Je dag begint met het ophalen van de vroege ochtend in je hotel in Negombo. Ontspan vervolgens op de 5 uur durende rit naar het Udawalawa National Park, gecreëerd in de jaren 1970 om een toevluchtsoord te bieden voor wilde dieren die verdreven zijn door de bouw van het Udawalawe-reservoir aan de Walawe-rivier. Bij aankomst, ga voor een safaritocht en kijk uit voor de bloeiende olifantenpopulatie. Zoeken naar andere inheemse dieren in het wild, zoals buffels, wilde zwijnen en sambar-herten. Nu het op twee na meest bezochte park in Sri Lanka, is Udawalawe ook een belangrijk natuurreservaat voor ongeveer 50 soorten vlinder en vele soorten vogels. Geniet van een authentieke lunch in een plaatselijk hotel in Udawalawe, op eigen kosten. Reis vervolgens terug naar Negombo, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...

Sitemap Nationaal Park Udawalawe

Wil je alle activiteiten in Nationaal Park Udawalawe ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal Park Udawalawe

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 23 beoordelingen

De reis was erg goed georganiseerd. Het contact verliep soepel. We hebben een plan voor WhatsApp. Tijdens de Safari hadden we onze eigen Jeep voor 3 van ons. We werden vergezeld door een chauffeur en een gids die zeer informatief was.

Echt een prachtig park! We hadden de kans om veel olifanten van dichtbij te zien! Fantastisch

De gids was erg bezorgd en genoot tot het punt dat ze het niet merkten!