Belevingen in
Nationaal park Vatnajökull

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Nationaal park Vatnajökull

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Nationaal park Vatnajökull: De beste dingen die je niet wil missen

Skaftafell: bezoek ijsgrot & gletsjerwandeling

1. Skaftafell: bezoek ijsgrot & gletsjerwandeling

Ontdek adembenemende ijsformaties en gletsjermolens. Bewonder een natuurlijk gevormde blauw ijs-grot en kom meer te weten over hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids neemt je mee naar de bron van Falljökull, een afvoergletsjer van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Deze gletsjer is de hoogste piek van het hoogste bergketen van IJsland. Kijk op een heldere dag vooral in de verte, en je ziet Hvannadalshnúkur.

...
Kristalijs grottentocht vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune

2. Kristalijs grottentocht vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune

Ervaar de majestueuze schoonheid van een natuurlijke ijsgrot op een rondleiding door de Vatnajökull-gletsjer. Ontmoet je gecertificeerde gletsjergids bij de Jökulsárlón gletsjerlagune en volg dan een mooie rit van 20-30 minuten naar de ijsgrot.  Je maakt je klaar om een magische wereld van blauw ijs te zien als je de ijsgrot betreedt. De zorgt ervoor dat je veilig bent als je eenmaal in de grot bent. Je ontvangt alle noodzakelijke gletsjeruitrusting, voor je veiligheid. Werp je ogen op de hemelse tinten blauw ijs zodra je in de grot bent. Maak prachtige foto's van het ijs terwijl je ongeveer 40 minuten besteedt aan het verkennen van dit wonder van Moeder Natuur. Je ontdekt alles wat de ijsgrot te bieden heeft voordat je terugkeert naar de Jökulsarlón-gletsjerlagune.

...
Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

3. Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

Verken het dramatische landschap in het zuiden van IJsland bij een sightseeingtour van een dag en bezoek de gletsjerlagune Jökulsárlón, de grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen vanaf je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust en naar de dramatische gletsjerlagune. Geniet van voldoende tijd om de drijvende ijsbergen te zien en om van het indrukwekkende landschap te genieten. De gletsjerlagune Jökulsárlón is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Zorg ervoor dat je gedurende het seizoen de spectaculaire boottocht over de Jökulsárlón zelf boekt om het spektakel van de gletsjerlagune van dichtbij zelf te zien. Als je vooruit boekt, is je plek gegarandeerd. Ga terug richting Reykjavik en stop bij de mooie Seljalandsfoss-waterval. Bezoek het zwarte strand van Diamond Beach en maak een extra pitstop in het meest zuidelijke dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, voor het avondeten.

...
Skaftafell: avontuurlijke tocht van 5 uur over een gletsjer

4. Skaftafell: avontuurlijke tocht van 5 uur over een gletsjer

Geniet van een ijskoud avontuur in de wildernis van Skaftafell Terminal en wandel over een prachtige valleigletsjer van Vatnajökull onder begeleiding van een deskundige gids. Luister naar een korte veiligheidsinstructie en haal de benodigde uitrusting op in de Skaftafell Terminal. Bewonder daarna het indrukwekkende landschap tijdens de korte wandeling naar de ijskap. Bind je stijgijzers om en ervaar hoe het voelt om over een ijsplaat te lopen. Bekijk verschillende formaties, zoals diepe spleten en ijssculpturen en krijg een panoramisch uitzicht over nationaal park Skaftafell. Kom te weten hoe gletsjers worden gevormd en hoe hun toekomst wordt bedreigd als gevolg van de opwarming van de aarde. Leer de basisprincipes van het gletsjerwandelen voor gevorderden voordat je terugkeert naar Skaftafell Terminal met herinneringen die je je hele leven zullen bijblijven.

...
Zuid-IJsland: Vatnajökull gletsjerblauwe ijsgrottentour

5. Zuid-IJsland: Vatnajökull gletsjerblauwe ijsgrottentour

Verzamel in het Café bij het gletsjermeer Jökulsárlón, ongeveer 40 minuten ten oosten van Skaftafell. Je begint daar aan een unieke winteractiviteit waarbij je een buitengewoon natuurfenomeen gaat zien. Betreed enkele ijsgrotten die zich vormen nadat het water in de zomer onder de Vatnajökull-gletsjer stroomt. Profiteer van een keuze uit 3 vertrektijden gedurende de dag. Elke herfst zoeken de lokale gidsen naar nieuwe ijsgrotten, want de locaties kunnen ieder jaar veranderen. De structuur en conditie kunnen ook van jaar tot jaar variëren, maar wees er gerust op dat je gids zal beslissen welke de beste grot is om te bezoeken, afhankelijk van de veiligheid en de weersomstandigheden. Je rijdt ongeveer 20 tot 30 minuten naar de ijsgrot die door je gids is uitgezocht, en dan loop je in 5 tot 15 minuten naar de ingang van de grot. Geniet bij aankomst 1 tot 1,5 uur van het wonderbaarlijke blauwe ijs in de grot en de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

...
Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

6. Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

Je avontuur begint in Reykjavik. Hier word je opgepikt en in een comfortabel minibusje naar het zuiden gereden. Je eerste bestemming is de machtige Seljalandsfosswaterval. Als je een regenjas meeneemt, kun je een korte wandeling maken achter de waterval langs. Je reis gaat verder naar een andere waterval, de Skógafoss. Verscholen in een kleine kloof, stort de rivier de Skógá vanaf een 60 meter hoge klif de diepte in, om daarna door het grillige landschap naar de Atlantische Oceaan te meanderen. Je volgende bestemming is een blauwe grot van ijs. Maak een wandeling door dit bijzondere natuurfenomeen. Na je bezoek aan de ijsgrot maak je een wandeling over een uitstroomgletsjer, een uitloper van een van de grootste gletsjers van het land. Maak kennis met je zeer deskundige gletsjergidsen die je begeleiden tijdens je 1,5 uur durende hike over het ijs. Tijdens de spectaculaire wandeling kom je meteen meer te weten over dit adembenemende en steeds zeldzamer wordende natuurfenomeen. 's Avonds word je naar een hotel in het zuidoosten gebracht. Na het avondeten tref je je gids die je meer informatie geeft over het Noorderlicht. Als de lucht helder is en de weersvoorspelling goed, weet je gids een goede plek om de beroemde Aurora Borealis te spotten. Na afloop bezoek je een zwart zandstrand, bevolkt door veel IJslandse vogelsoorten en andere wilde dieren. Moe en voldaan keer je naar je accommodatie terug voor de overnachting. Dag twee begint met een tocht naar Jökulsárlón, een 200 meter diepe gletsjerlagune die wordt gevoed door de Breiðamerkurjökull, een uitstroomgletsjer van de grootste gletsjer van Europa. Hier zul je ijsbergen zien die zich van de gletsjerlagune losmaken en de Atlantische Oceaan opdrijven, waar ze al snel terug de kust op worden gesmeten door de wind en het getij. Dit zwarte zandstrand is bezaaid met kleinere ijsrotsen in alle vormen en maten. In het daglicht glinsteren ze als diamanten. Het ijs zelf komt in een mooi contrasterend spectrum van wit- en blauwtinten. Aan het eind van de dag word je teruggebracht naar Reykjavik.

...
Skaftafell: 3-uur durende trektocht door gletsjer

7. Skaftafell: 3-uur durende trektocht door gletsjer

Je ontdekt hoe het voelt om over samengedrukt ijs te lopen tijdens een geweldige trektocht door de gletsjer van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Krijg adembenemende vergezichten te zien van de met ijs bedekte pieken van het nationaal park Skaftafell in de fabelachtige wildernis van IJsland. Je ontmoet je gids in het bezoekerscentrum van Skaftafell, waar je je stijgijzers, ijsbijl, draaggordel en helm oppikt. Daarna rij je met de bus naar de start van je trektocht, je trekt je stijgijzers en metalen houders aan op je trekschoenen en je bent klaar voor een ongelooflijk avontuur. Je vertoeft 60 à 90 minuten op het ijs waar je spleten en diepe barsten in het oppervlak ziet. Je komt meer te weten over de verticale schachten, gletsjermolens genoemd, die gevormd worden als smeltwater tot in de kloven en barsten loopt. Je kijkt binnen in kleine ijstunnels en bewondert het prachtige blauwe hart van het ijs in de winter. Kom meer te weten over de geschiedenis van de gletsjer via je Engelssprekende gids.

...
Vatnajökull-gletsjer: Ice Cave Tour

8. Vatnajökull-gletsjer: Ice Cave Tour

Grijp de kans om een van de prachtige blauwe ijsgrotten in de Vatnajökull-gletsjer, de grootste gletsjer van Europa, te ervaren. Deze tour wordt als eenvoudig beoordeeld, omdat de Superjeeps deelnemers in staat stellen om heel dicht bij de ingang van de grot te komen zonder veel moeite te doen. Ga naar de gemakkelijker toegankelijke ijsgrotten voor een ontmoeting met het prachtige blauwe ijs en de prachtige uitzichten waar Vatnajökull beroemd om is. In de warmere zomermaanden smelt de gletsjer en vormt hij gaten en spleten. Nadat ze zijn bevroren, kun je van dichtbij bekijken wat de natuur heeft gecreëerd. De wintermaanden zijn allemaal anders en de gletsjer en grotten evolueren voortdurend, wat de sites extra interessant maakt. Elk seizoen wordt voor deze tour de best beschikbare grot gekozen. De tour begint vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune in Zuidoost-IJsland. Ontmoet je professionele gletsjergids en klim aan boord van een 4x4 Superjeep om de ruige reis naar de gletsjer te beginnen. De drive is een belevenis op zich. Eenmaal daar heb je genoeg tijd om te genieten van de schoonheid en pracht van de ijsblauwe grotten van Vatnajökull.

...
Vanuit Jökulsárlón: super-jeepervaring kristalblauwe ijsgrot

9. Vanuit Jökulsárlón: super-jeepervaring kristalblauwe ijsgrot

Stap in een Super Jeep om getuige te zijn van één van 's werelds zeldzaamste natuurlijke fenomenen: een blauwe ijsgrot. Ervaar deze fantastische winterervaring in Nationaal Park Vatnajökull in Zuid-IJsland, vertrekkend vanuit Jökulsárlón, de gletsjerlagune.  De activiteit begint bij de beroemde Jökulsárlón - gletsjerlagune. Daar stap je in een Super Jeep die je naar de gletsjer brengt. Vanaf daar wandel je één van de verbazingwekkende blauwe ijsgrotten binnen. In een oude gletsjer staan en getuige zijn van het blauwe ijs overal om je heen is echt een unieke ervaring. Dit verbluffende fenomeen is onmisbaar voor iedereen die IJsland in de winter bezoekt en één van de beroemdste ervaringen van IJsland.

...
Skaftafell: Glacier Adventure - Extra kleine groep

10. Skaftafell: Glacier Adventure - Extra kleine groep

Verken de gletsjer van Falljökull, een uitlaatklep van Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull. Reis met je gids door de prachtige omgeving in een aangepaste Land Rover Defender. Klim naar de voet van de Falljökull-uitlaatgletsjer. Aan de rand zal je gids je laten zien hoe je de stijgijzers moet aantrekken en de veiligheidsrichtlijnen van wandelen op een gletsjer uitleggen. Na het ontvangen van deze instructies begint je gletsjeravontuur pas echt. Reis veilig door het begin van de gletsjer en vervolgens naar het minder verkende deel van de gletsjer. Ontdek prachtige ijsformaties in het hogere deel van de gletsjer terwijl je door delen wordt geleid die passen bij zowel de omstandigheden van de gletsjer als de groep. Wees voorbereid om in een touw vastgezet te worden en ga licht klimmen of abseilen waar er geen vaste routes hoger op de gletsjer zijn. Als je het hoogste punt bereikt dat veilig toegankelijk is, neem je een korte lunchpauze voordat je begint aan de afdaling van de gletsjer. Als je de rand van de gletsjer bereikt, spring je terug in de Land Rover en rijd je terug naar het Skaftafell Terminal Tour Center.

...

Sitemap Nationaal park Vatnajökull

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Vatnajökull ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Vatnajökull

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.101 beoordelingen

De blauwe ijsgrot is prachtig zoals andere beoordelingen hebben gedeeld. We hebben het geluk Fannar als onze gids te hebben. Hij deelde veel nuttige informatie en geweldige grappen over de reis en zijn super jeep. Fannar hielp ons ook geweldige foto's te maken in de grot. Fannar is erg begripvol en ondersteunend voor onze jonge kinderen die de groep niet konden inhalen. De wandeling naar de ijsgrot is mooi maar best zwaar in besneeuwde toestand. Zelfs voor volwassenen hebben we soms wat problemen op gladde paden. Fannar wacht geduldig en helpt mijn jongste zoon door moeilijke delen van het pad. Hij liep zelfs met ons mee op de terugweg om ervoor te zorgen dat we veilig waren omdat het donker werd.

Vriendelijke en behulpzame gidsen; mooie wandeling op de gletsjer, de grot is een beetje anders in natuurlijk licht dan die van de afbeeldingen bij de beschrijving van de activiteit. Geweldige voorzieningen en geweldige ervaring

Het was een mooie wandeling op de gletsjer met een leuke gids Martin uit Polen. Hij deelde veel interessante feiten, grappen en hield de stemming over het algemeen hoog voor het team! Beveel Thais unieke ervaring aan !!

Ongelooflijk! We hadden Martin als gids, hij was erg vriendelijk, attent en legde alles heel goed en met grote gratie uit. Een unieke ervaring! Sterk aanbevolen, we waren kort en wilden meer.

Hang向导人超级好~可爱又有趣!(因为是中国人语言上交流就毫无问题啦!)一路上都在介绍各种冰川相关的信息,还给推荐!