Nationaal park Vatnajökull
Grotten tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nationaal park Vatnajökull Grotten tours: Onze meest aanbevolen

Skaftafell: bezoek ijsgrot & gletsjerwandeling

1. Skaftafell: bezoek ijsgrot & gletsjerwandeling

Ontdek adembenemende ijsformaties en gletsjermolens. Bewonder een natuurlijk gevormde blauw ijs-grot en kom meer te weten over hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids neemt je mee naar de bron van Falljökull, een afvoergletsjer van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Deze gletsjer is de hoogste piek van het hoogste bergketen van IJsland. Kijk op een heldere dag vooral in de verte, en je ziet Hvannadalshnúkur.

...
Kristalijs grottentocht vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune

2. Kristalijs grottentocht vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune

Ervaar de majestueuze schoonheid van een natuurlijke ijsgrot op een rondleiding door de Vatnajökull-gletsjer. Ontmoet je gecertificeerde gletsjergids bij de Jökulsárlón gletsjerlagune en volg dan een mooie rit van 20-30 minuten naar de ijsgrot.  Je maakt je klaar om een magische wereld van blauw ijs te zien als je de ijsgrot betreedt. De zorgt ervoor dat je veilig bent als je eenmaal in de grot bent. Je ontvangt alle noodzakelijke gletsjeruitrusting, voor je veiligheid. Werp je ogen op de hemelse tinten blauw ijs zodra je in de grot bent. Maak prachtige foto's van het ijs terwijl je ongeveer 40 minuten besteedt aan het verkennen van dit wonder van Moeder Natuur. Je ontdekt alles wat de ijsgrot te bieden heeft voordat je terugkeert naar de Jökulsarlón-gletsjerlagune.

...
Zuid-IJsland: Vatnajökull gletsjerblauwe ijsgrottentour

3. Zuid-IJsland: Vatnajökull gletsjerblauwe ijsgrottentour

Verzamel in het Café bij het gletsjermeer Jökulsárlón, ongeveer 40 minuten ten oosten van Skaftafell. Je begint daar aan een unieke winteractiviteit waarbij je een buitengewoon natuurfenomeen gaat zien. Betreed enkele ijsgrotten die zich vormen nadat het water in de zomer onder de Vatnajökull-gletsjer stroomt. Profiteer van een keuze uit 3 vertrektijden gedurende de dag. Elke herfst zoeken de lokale gidsen naar nieuwe ijsgrotten, want de locaties kunnen ieder jaar veranderen. De structuur en conditie kunnen ook van jaar tot jaar variëren, maar wees er gerust op dat je gids zal beslissen welke de beste grot is om te bezoeken, afhankelijk van de veiligheid en de weersomstandigheden. Je rijdt ongeveer 20 tot 30 minuten naar de ijsgrot die door je gids is uitgezocht, en dan loop je in 5 tot 15 minuten naar de ingang van de grot. Geniet bij aankomst 1 tot 1,5 uur van het wonderbaarlijke blauwe ijs in de grot en de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

...
Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

4. Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

Je avontuur begint in Reykjavik. Hier word je opgepikt en in een comfortabel minibusje naar het zuiden gereden. Je eerste bestemming is de machtige Seljalandsfosswaterval. Als je een regenjas meeneemt, kun je een korte wandeling maken achter de waterval langs. Je reis gaat verder naar een andere waterval, de Skógafoss. Verscholen in een kleine kloof, stort de rivier de Skógá vanaf een 60 meter hoge klif de diepte in, om daarna door het grillige landschap naar de Atlantische Oceaan te meanderen. Je volgende bestemming is een blauwe grot van ijs. Maak een wandeling door dit bijzondere natuurfenomeen. Na je bezoek aan de ijsgrot maak je een wandeling over een uitstroomgletsjer, een uitloper van een van de grootste gletsjers van het land. Maak kennis met je zeer deskundige gletsjergidsen die je begeleiden tijdens je 1,5 uur durende hike over het ijs. Tijdens de spectaculaire wandeling kom je meteen meer te weten over dit adembenemende en steeds zeldzamer wordende natuurfenomeen. 's Avonds word je naar een hotel in het zuidoosten gebracht. Na het avondeten tref je je gids die je meer informatie geeft over het Noorderlicht. Als de lucht helder is en de weersvoorspelling goed, weet je gids een goede plek om de beroemde Aurora Borealis te spotten. Na afloop bezoek je een zwart zandstrand, bevolkt door veel IJslandse vogelsoorten en andere wilde dieren. Moe en voldaan keer je naar je accommodatie terug voor de overnachting. Dag twee begint met een tocht naar Jökulsárlón, een 200 meter diepe gletsjerlagune die wordt gevoed door de Breiðamerkurjökull, een uitstroomgletsjer van de grootste gletsjer van Europa. Hier zul je ijsbergen zien die zich van de gletsjerlagune losmaken en de Atlantische Oceaan opdrijven, waar ze al snel terug de kust op worden gesmeten door de wind en het getij. Dit zwarte zandstrand is bezaaid met kleinere ijsrotsen in alle vormen en maten. In het daglicht glinsteren ze als diamanten. Het ijs zelf komt in een mooi contrasterend spectrum van wit- en blauwtinten. Aan het eind van de dag word je teruggebracht naar Reykjavik.

...
Vatnajökull-gletsjer: Ice Cave Tour

5. Vatnajökull-gletsjer: Ice Cave Tour

Grijp de kans om een van de prachtige blauwe ijsgrotten in de Vatnajökull-gletsjer, de grootste gletsjer van Europa, te ervaren. Deze tour wordt als eenvoudig beoordeeld, omdat de Superjeeps deelnemers in staat stellen om heel dicht bij de ingang van de grot te komen zonder veel moeite te doen. Ga naar de gemakkelijker toegankelijke ijsgrotten voor een ontmoeting met het prachtige blauwe ijs en de prachtige uitzichten waar Vatnajökull beroemd om is. In de warmere zomermaanden smelt de gletsjer en vormt hij gaten en spleten. Nadat ze zijn bevroren, kun je van dichtbij bekijken wat de natuur heeft gecreëerd. De wintermaanden zijn allemaal anders en de gletsjer en grotten evolueren voortdurend, wat de sites extra interessant maakt. Elk seizoen wordt voor deze tour de best beschikbare grot gekozen. De tour begint vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune in Zuidoost-IJsland. Ontmoet je professionele gletsjergids en klim aan boord van een 4x4 Superjeep om de ruige reis naar de gletsjer te beginnen. De drive is een belevenis op zich. Eenmaal daar heb je genoeg tijd om te genieten van de schoonheid en pracht van de ijsblauwe grotten van Vatnajökull.

...
Vanuit Jökulsárlón: super-jeepervaring kristalblauwe ijsgrot

6. Vanuit Jökulsárlón: super-jeepervaring kristalblauwe ijsgrot

Stap in een Super Jeep om getuige te zijn van één van 's werelds zeldzaamste natuurlijke fenomenen: een blauwe ijsgrot. Ervaar deze fantastische winterervaring in Nationaal Park Vatnajökull in Zuid-IJsland, vertrekkend vanuit Jökulsárlón, de gletsjerlagune.  De activiteit begint bij de beroemde Jökulsárlón - gletsjerlagune. Daar stap je in een Super Jeep die je naar de gletsjer brengt. Vanaf daar wandel je één van de verbazingwekkende blauwe ijsgrotten binnen. In een oude gletsjer staan en getuige zijn van het blauwe ijs overal om je heen is echt een unieke ervaring. Dit verbluffende fenomeen is onmisbaar voor iedereen die IJsland in de winter bezoekt en één van de beroemdste ervaringen van IJsland.

...
Vatnajökull-gletsjer: groepsrondleiding ijsgrot Discovery

7. Vatnajökull-gletsjer: groepsrondleiding ijsgrot Discovery

Ontmoet elkaar bij de Jökulsárlón-gletsjerlagune, vanwaar je je ijsgrotreis naar de grootste gletsjer van IJsland: Vatnajökull begint. Reis per jeep om dicht bij deze enorme gletsjer te komen. Baan je een weg door gletsjermorenen, grind en gletsjerijs. Ervaar alle prachtige gletsjerkenmerken van verschillende ijsgrotten. Volg je deskundige gids de grot in en geniet van het surrealistische zachtblauwe en glinsterende ijs in de grot. Maak veel foto's van deze buitenaardse omgeving. Ga op het best mogelijke avontuur op de gletsjer met een lokale gids die de steeds veranderende aard van de grotten begrijpt en de tour kan afstemmen op de behoeften van de dag. Weet dat je gids de meest pittoreske grotten heeft gescout. Geniet van de pracht van grotten met een lengte van 30-100 meter. Bezoek een plek die elk seizoen verandert. Wandel 2-3 uur over dit natuurwonder.

...
Vatnajökull Glacier Natural Ice Cave 2,5 tot 3 uur durende tour

8. Vatnajökull Glacier Natural Ice Cave 2,5 tot 3 uur durende tour

Ga op eigen gelegenheid naar de Jökulsárlón-gletsjerlagune om een natuurlijke ijsgrot te ervaren vanuit de luxe van een enorme op maat gemaakte superjeep. Rijd ongeveer 30-40 minuten naar de voet van de gletsjeruitgang bij Breiðamerkurjökull, waar de gletsjer zich elk jaar terugtrekt om van elk seizoen een unieke ervaring te maken. Pak alle benodigde veiligheidsuitrusting op om de grot veilig te verkennen met behulp van helmen en stijgijzers. Ga vervolgens de grot binnen met een gids die de belangrijkste kenmerken van het buitengewone fenomeen zal uitleggen. Bezoek een gletsjerspleet na de ijsgrot, als het weer het toelaat.

...
Reykjavik: 8-daagse tour met kleine groep Circle of Iceland

9. Reykjavik: 8-daagse tour met kleine groep Circle of Iceland

Je 8-daagse IJslandse avontuur begint met het ophalen van Reykjavik en gaat vervolgens langs de Gouden Cirkel, langs de Gullfoss-waterval, Geysir en Þingvellir National Park. Terwijl je het hete water bewondert dat uit de aarde spuit, leer je over de geschiedenis van IJsland van je deskundige gidsen. Bezoek op dag 2 de watervallen van Skogafoss en Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen, en wandel op een oude gletsjer. Het hoogtepunt van de dag is een uitstapje naar het wereldberoemde zwarte zandstrand van Reynisfjara. Verken Skaftafell National Park op dag 3 en bewonder de witte ijsplaten die contrasteren met het grimmige zwarte zand. Verken daarna een ijsgrot en ijsblokken die drijven in de gletsjerlagune van Jökulsárlon. Breng de avond door met kijken naar het prachtige noorderlicht, een unieke kans die u maar één keer in uw leven meemaakt. Volg op dag 4 je gidsen door de oostelijke fjorden op zoek naar inheemse dieren in het wild, zoals wilde rendieren. Als je langs het meer Lagarfljót komt, waar een monster zou leven, leer je over de cultuur en manier van leven in de nabijgelegen kleine dorpjes. Na een gezellige overnachting in een slaperig IJslands dorp, verken je de geothermische regio van het Mývatn-meer en zie je de lavapilaren van Dimmuborgir. Ga dan verder naar de Námaskarð-pas waar de aarde kookt en voor je ogen borrelt. Bezoek op dag 6 de fjord van Eyjafjörður, breng wat tijd door met het leren kennen van lokale boeren bij Kaffi Kú en stop bij Hauganes voor een Whale Watching Tour. Probeer wat IJslandse lekkernijen als je daar zin in hebt, en overnacht dan in Borgarnes. Op dag 7 kunt u op uw gemak de hoofdstad van het noorden verkennen, voordat u naar de Saga Trail gaat om Reykholt te bezoeken, waar de middeleeuwse dichter Snorri Sturluson woonde. Bekijk op dag 8 de ongelooflijke Snæfellsjökull-gletsjer op het schiereiland Snæfellsnes en verwonder je over het adembenemende landschap dat je omringt. Geniet eerst van een optionele ondergrondse rondleiding door de Vatnshellir-lavagrot en ga vervolgens naar het zuiden om de actieve Fagradalsfjall-vulkaan echte lava te zien spuwen. 'S Avonds keer je terug naar Reykjavik, waar je 8-daagse avontuur eindigt.

...
Skaftafell: ijsgrotervaring en gletsjerwandeling

10. Skaftafell: ijsgrotervaring en gletsjerwandeling

Verken een van de verbazingwekkende, natuurlijk gevormde ijsgrotten op de Falljökull-gletsjer, die alleen toegankelijk zijn in de winter, wanneer het smeltwater van de dynamische uitlaatgletsjer bevriest en gigantische ijstunnels achterlaat. Begin de tour in Skaftafell, een natuurreservaat in het Vatnajökull National Park. Ontmoet je goed opgeleide en gecertificeerde gletsjergids, die de nodige gletsjeruitrusting voor deze expeditie zal leveren - een ijsbijl, stijgijzers, harnas en helm. Stap aan boord van de gletsjerbus, die u naar de gletsjerterminal brengt. Luister naar een veiligheidsbriefing en leer hoe u de benodigde apparatuur moet gebruiken. Volg de gids terwijl je de gletsjer opstapt en navigeer door een labyrint van diepe kloven, prachtige ijsformaties en hoge bergkammen voordat je het hoogtepunt van de dag bereikt, de diepblauwe ijsgrot. Geniet van de schoonheid van de grot en leg de herinnering vast als een perfecte foto. Luister naar hoe en waarom deze ijsgrotten zijn gevormd. Nadat je de grot hebt verkend, keer je terug naar de oppervlakte en ga je terug over de gletsjer naar de bus voordat je terugkeert naar Skaftafell waar je tour begon.

...

Sitemap Nationaal park Vatnajökull

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Vatnajökull ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Vatnajökull

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 164 beoordelingen

De blauwe ijsgrot is prachtig zoals andere beoordelingen hebben gedeeld. We hebben het geluk Fannar als onze gids te hebben. Hij deelde veel nuttige informatie en geweldige grappen over de reis en zijn super jeep. Fannar hielp ons ook geweldige foto's te maken in de grot. Fannar is erg begripvol en ondersteunend voor onze jonge kinderen die de groep niet konden inhalen. De wandeling naar de ijsgrot is mooi maar best zwaar in besneeuwde toestand. Zelfs voor volwassenen hebben we soms wat problemen op gladde paden. Fannar wacht geduldig en helpt mijn jongste zoon door moeilijke delen van het pad. Hij liep zelfs met ons mee op de terugweg om ervoor te zorgen dat we veilig waren omdat het donker werd.

Vriendelijke en behulpzame gidsen; mooie wandeling op de gletsjer, de grot is een beetje anders in natuurlijk licht dan die van de afbeeldingen bij de beschrijving van de activiteit. Geweldige voorzieningen en geweldige ervaring

Het was een mooie wandeling op de gletsjer met een leuke gids Martin uit Polen. Hij deelde veel interessante feiten, grappen en hield de stemming over het algemeen hoog voor het team! Beveel Thais unieke ervaring aan !!

Ongelooflijk! We hadden Martin als gids, hij was erg vriendelijk, attent en legde alles heel goed en met grote gratie uit. Een unieke ervaring! Sterk aanbevolen, we waren kort en wilden meer.

Hang向导人超级好~可爱又有趣!(因为是中国人语言上交流就毫无问题啦!)一路上都在介绍各种冰川相关的信息,还给推荐!