Nationaal park Vatnajökull
Wandelen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nationaal park Vatnajökull Wandelen: Onze meest aanbevolen

Skaftafell: bezoek ijsgrot & gletsjerwandeling

1. Skaftafell: bezoek ijsgrot & gletsjerwandeling

Ontdek adembenemende ijsformaties en gletsjermolens. Bewonder een natuurlijk gevormde blauw ijs-grot en kom meer te weten over hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids neemt je mee naar de bron van Falljökull, een afvoergletsjer van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Deze gletsjer is de hoogste piek van het hoogste bergketen van IJsland. Kijk op een heldere dag vooral in de verte, en je ziet Hvannadalshnúkur.

...
Skaftafell: avontuurlijke tocht van 5 uur over een gletsjer

2. Skaftafell: avontuurlijke tocht van 5 uur over een gletsjer

Geniet van een ijskoud avontuur in de wildernis van Skaftafell Terminal en wandel over een prachtige valleigletsjer van Vatnajökull onder begeleiding van een deskundige gids. Luister naar een korte veiligheidsinstructie en haal de benodigde uitrusting op in de Skaftafell Terminal. Bewonder daarna het indrukwekkende landschap tijdens de korte wandeling naar de ijskap. Bind je stijgijzers om en ervaar hoe het voelt om over een ijsplaat te lopen. Bekijk verschillende formaties, zoals diepe spleten en ijssculpturen en krijg een panoramisch uitzicht over nationaal park Skaftafell. Kom te weten hoe gletsjers worden gevormd en hoe hun toekomst wordt bedreigd als gevolg van de opwarming van de aarde. Leer de basisprincipes van het gletsjerwandelen voor gevorderden voordat je terugkeert naar Skaftafell Terminal met herinneringen die je je hele leven zullen bijblijven.

...
Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

3. Zuidkust IJsland: 2-daagse tour Blauwe IJsgrot & Jokulsarlon

Je avontuur begint in Reykjavik. Hier word je opgepikt en in een comfortabel minibusje naar het zuiden gereden. Je eerste bestemming is de machtige Seljalandsfosswaterval. Als je een regenjas meeneemt, kun je een korte wandeling maken achter de waterval langs. Je reis gaat verder naar een andere waterval, de Skógafoss. Verscholen in een kleine kloof, stort de rivier de Skógá vanaf een 60 meter hoge klif de diepte in, om daarna door het grillige landschap naar de Atlantische Oceaan te meanderen. Je volgende bestemming is een blauwe grot van ijs. Maak een wandeling door dit bijzondere natuurfenomeen. Na je bezoek aan de ijsgrot maak je een wandeling over een uitstroomgletsjer, een uitloper van een van de grootste gletsjers van het land. Maak kennis met je zeer deskundige gletsjergidsen die je begeleiden tijdens je 1,5 uur durende hike over het ijs. Tijdens de spectaculaire wandeling kom je meteen meer te weten over dit adembenemende en steeds zeldzamer wordende natuurfenomeen. 's Avonds word je naar een hotel in het zuidoosten gebracht. Na het avondeten tref je je gids die je meer informatie geeft over het Noorderlicht. Als de lucht helder is en de weersvoorspelling goed, weet je gids een goede plek om de beroemde Aurora Borealis te spotten. Na afloop bezoek je een zwart zandstrand, bevolkt door veel IJslandse vogelsoorten en andere wilde dieren. Moe en voldaan keer je naar je accommodatie terug voor de overnachting. Dag twee begint met een tocht naar Jökulsárlón, een 200 meter diepe gletsjerlagune die wordt gevoed door de Breiðamerkurjökull, een uitstroomgletsjer van de grootste gletsjer van Europa. Hier zul je ijsbergen zien die zich van de gletsjerlagune losmaken en de Atlantische Oceaan opdrijven, waar ze al snel terug de kust op worden gesmeten door de wind en het getij. Dit zwarte zandstrand is bezaaid met kleinere ijsrotsen in alle vormen en maten. In het daglicht glinsteren ze als diamanten. Het ijs zelf komt in een mooi contrasterend spectrum van wit- en blauwtinten. Aan het eind van de dag word je teruggebracht naar Reykjavik.

...
Skaftafell: 3-uur durende trektocht door gletsjer

4. Skaftafell: 3-uur durende trektocht door gletsjer

Je ontdekt hoe het voelt om over samengedrukt ijs te lopen tijdens een geweldige trektocht door de gletsjer van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Krijg adembenemende vergezichten te zien van de met ijs bedekte pieken van het nationaal park Skaftafell in de fabelachtige wildernis van IJsland. Je ontmoet je gids in het bezoekerscentrum van Skaftafell, waar je je stijgijzers, ijsbijl, draaggordel en helm oppikt. Daarna rij je met de bus naar de start van je trektocht, je trekt je stijgijzers en metalen houders aan op je trekschoenen en je bent klaar voor een ongelooflijk avontuur. Je vertoeft 60 à 90 minuten op het ijs waar je spleten en diepe barsten in het oppervlak ziet. Je komt meer te weten over de verticale schachten, gletsjermolens genoemd, die gevormd worden als smeltwater tot in de kloven en barsten loopt. Je kijkt binnen in kleine ijstunnels en bewondert het prachtige blauwe hart van het ijs in de winter. Kom meer te weten over de geschiedenis van de gletsjer via je Engelssprekende gids.

...
Vatnajökull-gletsjer: Ice Cave Tour

5. Vatnajökull-gletsjer: Ice Cave Tour

Grijp de kans om een van de prachtige blauwe ijsgrotten in de Vatnajökull-gletsjer, de grootste gletsjer van Europa, te ervaren. Deze tour wordt als eenvoudig beoordeeld, omdat de Superjeeps deelnemers in staat stellen om heel dicht bij de ingang van de grot te komen zonder veel moeite te doen. Ga naar de gemakkelijker toegankelijke ijsgrotten voor een ontmoeting met het prachtige blauwe ijs en de prachtige uitzichten waar Vatnajökull beroemd om is. In de warmere zomermaanden smelt de gletsjer en vormt hij gaten en spleten. Nadat ze zijn bevroren, kun je van dichtbij bekijken wat de natuur heeft gecreëerd. De wintermaanden zijn allemaal anders en de gletsjer en grotten evolueren voortdurend, wat de sites extra interessant maakt. Elk seizoen wordt voor deze tour de best beschikbare grot gekozen. De tour begint vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune in Zuidoost-IJsland. Ontmoet je professionele gletsjergids en klim aan boord van een 4x4 Superjeep om de ruige reis naar de gletsjer te beginnen. De drive is een belevenis op zich. Eenmaal daar heb je genoeg tijd om te genieten van de schoonheid en pracht van de ijsblauwe grotten van Vatnajökull.

...
Skaftafell: Glacier Adventure - Extra kleine groep

6. Skaftafell: Glacier Adventure - Extra kleine groep

Verken de gletsjer van Falljökull, een uitlaatklep van Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull. Reis met je gids door de prachtige omgeving in een aangepaste Land Rover Defender. Klim naar de voet van de Falljökull-uitlaatgletsjer. Aan de rand zal je gids je laten zien hoe je de stijgijzers moet aantrekken en de veiligheidsrichtlijnen van wandelen op een gletsjer uitleggen. Na het ontvangen van deze instructies begint je gletsjeravontuur pas echt. Reis veilig door het begin van de gletsjer en vervolgens naar het minder verkende deel van de gletsjer. Ontdek prachtige ijsformaties in het hogere deel van de gletsjer terwijl je door delen wordt geleid die passen bij zowel de omstandigheden van de gletsjer als de groep. Wees voorbereid om in een touw vastgezet te worden en ga licht klimmen of abseilen waar er geen vaste routes hoger op de gletsjer zijn. Als je het hoogste punt bereikt dat veilig toegankelijk is, neem je een korte lunchpauze voordat je begint aan de afdaling van de gletsjer. Als je de rand van de gletsjer bereikt, spring je terug in de Land Rover en rijd je terug naar het Skaftafell Terminal Tour Center.

...
Skaftafell: gletsjer-wandeling met extra kleine groep

7. Skaftafell: gletsjer-wandeling met extra kleine groep

Ga op een tocht met een kleine groep op de Vatnajökull -gletsjer en geniet van een intieme ervaring met maximaal 8 deelnemers. Je treft je gids bij het trefpunt op de luchthaven van Skaftafell, pakt je uitrusting bij elkaar en bereidt je voor op een 20-minuten durende 4x4-rit naar de voet van de Falljökull-uitloper-gletsjer. Je stapt aan de voet de gletsjer op en luistert naar een korte instructie over het dragen van je stijgijzers. Dan is het tijd om je gletsjer-wandeling te beginnen. Volg je ervaren gids langs beeldschone ijs-formaties, gletsjermolens, gletsjerspleten, en kristalheldere blauwe poelen. Je besteedt tot wel 120 minuten aan het verkennen van het unieke gletsjer-landschap. Zie adembenemende uitzichten, luister naar interessante lokale anekdotes en ga op de foto met dit prachtige natuurlandschap. Keer dan terug naar de 4x4.  Laat je afzetten bij het trefpunt aan het eind van je wandeling.

...
Vatnajökull-gletsjer: groepsrondleiding ijsgrot Discovery

8. Vatnajökull-gletsjer: groepsrondleiding ijsgrot Discovery

Ontmoet elkaar bij de Jökulsárlón-gletsjerlagune, vanwaar je je ijsgrotreis naar de grootste gletsjer van IJsland: Vatnajökull begint. Reis per jeep om dicht bij deze enorme gletsjer te komen. Baan je een weg door gletsjermorenen, grind en gletsjerijs. Ervaar alle prachtige gletsjerkenmerken van verschillende ijsgrotten. Volg je deskundige gids de grot in en geniet van het surrealistische zachtblauwe en glinsterende ijs in de grot. Maak veel foto's van deze buitenaardse omgeving. Ga op het best mogelijke avontuur op de gletsjer met een lokale gids die de steeds veranderende aard van de grotten begrijpt en de tour kan afstemmen op de behoeften van de dag. Weet dat je gids de meest pittoreske grotten heeft gescout. Geniet van de pracht van grotten met een lengte van 30-100 meter. Bezoek een plek die elk seizoen verandert. Wandel 2-3 uur over dit natuurwonder.

...
Skaftafell: ijsgrotervaring en gletsjerwandeling

9. Skaftafell: ijsgrotervaring en gletsjerwandeling

Verken een van de verbazingwekkende, natuurlijk gevormde ijsgrotten op de Falljökull-gletsjer, die alleen toegankelijk zijn in de winter, wanneer het smeltwater van de dynamische uitlaatgletsjer bevriest en gigantische ijstunnels achterlaat. Begin de tour in Skaftafell, een natuurreservaat in het Vatnajökull National Park. Ontmoet je goed opgeleide en gecertificeerde gletsjergids, die de nodige gletsjeruitrusting voor deze expeditie zal leveren - een ijsbijl, stijgijzers, harnas en helm. Stap aan boord van de gletsjerbus, die u naar de gletsjerterminal brengt. Luister naar een veiligheidsbriefing en leer hoe u de benodigde apparatuur moet gebruiken. Volg de gids terwijl je de gletsjer opstapt en navigeer door een labyrint van diepe kloven, prachtige ijsformaties en hoge bergkammen voordat je het hoogtepunt van de dag bereikt, de diepblauwe ijsgrot. Geniet van de schoonheid van de grot en leg de herinnering vast als een perfecte foto. Luister naar hoe en waarom deze ijsgrotten zijn gevormd. Nadat je de grot hebt verkend, keer je terug naar de oppervlakte en ga je terug over de gletsjer naar de bus voordat je terugkeert naar Skaftafell waar je tour begon.

...
Tour met kleine groep naar Zuidkust & Jokulsarlon

10. Tour met kleine groep naar Zuidkust & Jokulsarlon

Dit avontuur met een kleine tour begint in Reykjavik, waar je gids je bij een van de geautoriseerde ophaalpunten in het centrum ophaalt. Eerst stop je bij de indrukwekkende Seljalandsfoss Waterval, een van de weinige watervallen in IJsland waar je achter kunt lopen. Vervolgens bezoek je de krachtige Skogafoss Waterval, een van de grootste watervallen van IJsland, gelegen in het rustige gebied Skogar, een prachtige omgeving. Een pad aan de rechterkant van de waterval biedt ontdekkers de kans de waterval vanuit verschillende perspectieven te zien. Daarna bezoek je het dorp Vik, waar je tijd hebt om te lunchen. De beroemde gletsjerlagune Jokulsarlon is jouw volgende bestemming. De prachtige, pittoreske gletsjerlagune komt om goede redenen in verschillende Hollywoodfilms voor. Zie majestueuze ijsbergen ronddrijven in de vredige lagune. Kies voor een (optionele) boottocht als je nog dichter bij de drijvende ijsbergen wilt komen. Let op: de boottocht is niet inbegrepen in de tour, maar kan als extra worden toegevoegd. Diamond Beach ligt op slechts een korte wandeling van de lagune en staat bekend om de diamantachtige ijsbergen op het zwarte vulkaanstrand. Nadat je deze plek hebt verkend is het tijd voor het avondeten in Skaftafell. Het lange daglicht tijdens het zomerseizoen geeft je de kans op de terugreis naar Reykjavik het zwarte zandstrand Reynisfjara te bezoeken. Reynisfjara is bekend vanwege het fantastische landschap, met name de unieke basaltzuilen, en zonder twijfel een van de mooiste stranden die je in IJsland kunt bezoeken. Rond 23:30 uur kom je weer in Reykjavik aan.

...

Sitemap Nationaal park Vatnajökull

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Vatnajökull ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal park Vatnajökull

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 222 beoordelingen

Vriendelijke en behulpzame gidsen; mooie wandeling op de gletsjer, de grot is een beetje anders in natuurlijk licht dan die van de afbeeldingen bij de beschrijving van de activiteit. Geweldige voorzieningen en geweldige ervaring

Het was een mooie wandeling op de gletsjer met een leuke gids Martin uit Polen. Hij deelde veel interessante feiten, grappen en hield de stemming over het algemeen hoog voor het team! Beveel Thais unieke ervaring aan !!

We hebben echt genoten van het wandelen op de gletsjer en het bezoeken van enkele ijsgrotten! De gids João was erg vriendelijk, behulpzaam en objectief in zijn uitleg! Geïnteresseerden raden wij aan!

Ongelooflijk! We hadden Martin als gids, hij was erg vriendelijk, attent en legde alles heel goed en met grote gratie uit. Een unieke ervaring! Sterk aanbevolen, we waren kort en wilden meer.

Hang向导人超级好~可爱又有趣!(因为是中国人语言上交流就毫无问题啦!)一路上都在介绍各种冰川相关的信息,还给推荐!