Belevingen in
Nationaal Museum Bargello

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Nationaal Museum Bargello: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: Bargello Museum op gereserveerd tijdstip

1. Florence: Bargello Museum op gereserveerd tijdstip

Het nationale museum Bargello is zonder twijfel een van de belangrijkste en meest bekende musea van Florence. Het museum toont een grote collectie sculpturen, waaronder het beroemde bronzen beeld David van Donatello. Sinds 1865 herbergt het Palazzo het Nationaal Museum, waarin vele belangrijke sculpturen uit de Renaissance bijeen gebracht zijn, waaronder meesterwerken van Donatello, Luca della Robbia, Verrocchio, Michelangelo en Cellini. Het museum werd vervolgens verrijkt met prachtige collecties van brons, aardewerk, wassen figuren, meubels en textiel uit de collecties van de Medici en die van particuliere schenkers. Palazzo del Bargello is een van de oudste gebouwen in Florence, en was vroeger een gevangenis, hoofdbureau van de politie en plek van openbare executies. In 1255 was het gebouw het hoofdkwartier van de Capitano del Popolo en later de Podestà en Raad voor de Justitie. In 1574 werd het de woonruimte voor het hoofd van de politie en werd het gebruikt als gevangenis. Ondanks een aantal aanpassingen en toevoegingen op het oorspronkelijke plan van de 14e en 15e eeuw, behoud het paleis zijn aangename soberheid, dat het beste te zien is in de prachtige binnenplaats, het balkon en de grote zaal op de eerste verdieping.

...
Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

2. Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

Ontmoet je deskundige gids in het hart van de oude Romeinse stad, de Piazza della Repubblica, waar je meer te weten komt over de stichting van de stad. Loop naar Orsanmichele, een middeleeuwse kerk met iconische renaissancesculpturen op de sierlijke gevel, waaronder werk van de beroemde Donatello. Op Piazza della Signoria hoor je de verhalen achter de renaissancefontein, de beelden en het Palazzo Vecchio dat het plein domineert met zijn torenhoge toren. Net voorbij het paleis ligt de Uffizi, een mooi voorbeeld van renaissance-architectuur. Steek de binnenplaats van de Uffizi over om de oevers van de rivier de Arno te bereiken en bewonder de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad. Maak een stop bij Piazza Santa Croce. Ooit het toneel voor steekspeltoernooien, is het tegenwoordig de thuisbasis van de officiële sport van de stad, Calcio Storico: een spannende mix van voetbal, rugby en worstelen. De route gaat verder door de middeleeuwse straten naar de Bargello en vervolgens naar het Kathedraalplein. Stop hier om de recordbrekende koepel te bewonderen die is gebouwd door Filippo Brunelleschi en leer alles over de constructie ervan. Op een steenworp afstand van het Kathedraalplein ligt het Palazzo Medici. Leer meer over de geschiedenis van de Medici-familie en hoe ze een gouden eeuw in Florence hebben gecreëerd. Bekijk de prachtige binnenplaats van het paleis met zijn elegante renaissance-architectuur en versieringen. De laatste stop op de route is de kerk van San Lorenzo. Met een fundament dat dateert uit de 4e eeuw, was dit de oorspronkelijke kathedraal van Florence.

...
Florence: stadsfietstocht met gids

3. Florence: stadsfietstocht met gids

Verken het hart van Florence tijdens een begeleide fietstocht langs de meest onvergetelijke plekken van de stad. Rij door karakteristieke straten, over populaire pleinen en over historische bruggen. Leer meer over de stad door middel van commentaar van je lokale gids. De reisroute begint waar de Medici-familie hun macht begon uit te oefenen in Florence. Bekijk hun statige paleis en de basiliek van San Lorenzo. Ga vervolgens langs de middeleeuwse doopkapel op weg naar Piazza della Republica, de plaats van het oude forum waar de geschiedenis van de stad begon. Bereik vervolgens de rivier de Arno en stop om de Renaissance-architectuur te bewonderen. Steek de door Michelangelo ontworpen brug over en krijg een prachtig uitzicht op de beroemde Ponte Vecchio. Ga verder om de andere kant van de stad te verkennen. Rijd door Piazza Santo Spirito en stop om het grote Palazzo Pitti te bewonderen. Rijd langs de Arno om de rivier over te steken en ga verder naar Santa Croce en Piazza della Signoria. Ga later naar Cathedral Square terwijl de tour rond de historische plek met zijn ongelooflijke koepel cirkelt.

...
Michelangelo & Donatello: 2 uur durende rondleiding door het Bargello-museum

4. Michelangelo & Donatello: 2 uur durende rondleiding door het Bargello-museum

Tijdens deze rondleiding van 2 uur neemt een Engelssprekende gids je mee door de spannende wereld van het Bargello Museum, een indrukwekkend middeleeuws paleis dat ook dienst deed als gevangenis en martelplaats. Het paleis zelf is een diepgaand bezoek waard, net als de edelstenen die je binnenin zult ontdekken. Bezoek een kamer gewijd aan de beroemde beeldhouwer Donatello, met prachtige originelen van zijn David. De indeling van het museum maakt het mogelijk om het werk van dichtbij te bekijken en tot in detail te bewonderen. Een andere belangrijke ruimte van het museum is gewijd aan Michelangelo, waar u enkele van zijn grootste werken zult zien. Bewonder de Bacco-Bacchus (die staat voor dronkenschap), de Pitti Tondo (waarin sommige experts tekenen van de hulp van Leonardo zien) en de David-Apollo. Je krijgt ook de kans om de originele sculpturen van Piazza della Signoria te bewonderen, aangezien er tegenwoordig alleen exemplaren op het plein te vinden zijn. De originelen werden naar de Bargello gebracht om ze tegen het weer te beschermen.

...
Zelfgeleide audiotour van Florence

5. Zelfgeleide audiotour van Florence

Ontdek de Cradle of the Renaissance in je eigen tempo met je mp3-speler om je door de audiogids door het historische centrum van Florence te loodsen. Word verliefd op prachtige monumenten terwijl je langs de geplaveide straten wordt geleid en ontsnap aan de beperkte tijdschema's van rondleidingen. Neem een pauze om te genieten van een gelato of koffie wanneer je maar wilt! Leer de geschiedenis van hoogtepunten zoals het Museo Nazionale di San Marco, Bargello (Palazzo del Popolo), Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Bewonder de producten die te zien zijn in de Mercato Centrale en maak een optioneel bezoek aan de indrukwekkende Basilica di Santa Croce. Bekijk de huizen van prachtige kunst, waaronder Michelangelo's legendarische standbeeld van David in de Galleria dell 'Accademia, en Botticelli's Birth of Venus en Da Vinci's Annunciation in de Galleria degli Uffizi. Word verliefd op de terracotta tegels en de koepel van de Duomo en de klokkentoren van Giotto.

...
Florence: Accademia & Bargello Museum Ultimate David Tour

6. Florence: Accademia & Bargello Museum Ultimate David Tour

Leer hoe de David in de Renaissance zo'n belangrijk symbool van Florence werd en hoe deze held het onderwerp werd van kunstwerken van grote meesters. Bezoek het Bargello Museum om werken van Donatello, Brunelleschi en Michelangelo te zien, gehuisvest in een historisch middeleeuws paleis. Wandel door de straten van Florence, passeer Piazza Duomo om de grote koepel van de kathedraal te bewonderen, op weg naar de Galleria dell'Accademia. Betreed de Accademia met voorrangstickets zonder wachtrij. Bewonder het wereldberoemde standbeeld van Michelangelo en ontdek alles over het maken ervan. Bevredig uw smaakpapillen met traditionele Italiaanse gelato en neem een gratis souvenir van Florence mee naar huis als een mooie herinnering aan uw bezoek. Vertrek met een beter begrip van de kunstwerken waarin u het meest geïnteresseerd bent met een persoonlijke rondleiding.

...
Florence: wandelpas voor middeleeuwen en renaissance

7. Florence: wandelpas voor middeleeuwen en renaissance

Dompel jezelf onder in de cultuur en geschiedenis van de Toscaanse hoofdstad, dankzij boeiende verhalen door deskundige lokale gidsen. Ontdek de wijk San Lorenzo, waar u de basiliek van S. Lorenzo, de kerk van de Medici-familie en de Medici-kapellen kunt vinden. Bezoek het elegante klooster, een groene oase van rust in het hart van de Medici-wijk. Bewonder vervolgens de schoonheid van het Palazzo Medici Riccardi en bereik Piazza del Duomo. Bewonder de indrukwekkende kathedraal met de koepel van Brunelleschi en de klokkentoren van Giotto. Zie het Baptisterium van Sint-Jan met de Poorten van het Paradijs. Loop langs de rivier de Arno om de Ponte Vecchio te bereiken, de beroemde "sieradenbrug". Ga dan verder naar de pittoreske Mercato della Paglia en de beroemde Fontana del Porcellino. Niet te ver weg is er het elegante Piazza della Signoria, een groot openluchtmuseum voor sculpturen, gedomineerd door het imposante Palazzo Vecchio.

...
Het beste van Florence: wandeltocht van 2 uur

8. Het beste van Florence: wandeltocht van 2 uur

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van Florence en de schoonheid van de architectuur, neem dan deel aan deze 2 uur durende begeleide wandeling die de belangrijkste monumenten van dit UNESCO-werelderfgoed bezoekt. De wandeltocht begint op de Piazza San Firenze; thuisbasis van de Bargello en het Tribunale Fiorentino. Loop eerst naar de kerk van Santa Croce, de thuisbasis van vele bekende meesterwerken en begraafplaatsen van enkele van de belangrijkste personages van Italië. Kom vervolgens naar Piazza Signoria bekend om de fontein van Neptunus, het Palazzo Vecchio en de mooie Piazzale degli Uffizi. Steek de Ponte Vecchio over; de middeleeuwse stenen brug beroemd om zijn gouden juwelierszaken, en kom aan bij het spectaculaire paleis Pitti; voormalige residentie van de familie Medici. Ga terug naar de Arno en het historische centrum langs de Via Maggio en Ponta Santa Trinita, langs de Via Tornabuoni waar je enkele van de beste modeboetieks van Florence ziet. Stop bij het Strozzi Palace; prototype van Renaissance-architectuur en eindig met de indrukwekkende Piazza Republica en de prachtige kathedraal van Florence.

...
Florence: rondleiding door het Duomo-complex

9. Florence: rondleiding door het Duomo-complex

Ontdek het hart van Florence en leer alle geheimen en de geschiedenis achter het Duomo-complex kennen. Santa Maria del Fiore, ontworpen door Arnolfo di Cambio, is de op twee na grootste kerk ter wereld en was de grootste kerk van Europa toen deze in de 15e eeuw werd voltooid. Je lokale gids zal je de belangrijkste bezienswaardigheden laten zien en je interessante anekdotes vertellen over hoe dit meesterwerk is gemaakt. Je bezoekt ook het Duomo Museum, waar je meesterwerken van Arnolfo, Ghiberti, Donatello, Luca della Robbia, Antonio Pollaiolo, Verrocchio en Michelangelo zult ontdekken. Dit is de grootste concentratie van Florentijnse monumentale sculptuur ter wereld. Last but not least, bewonder de verbluffende doopkapel van San Giovanni, een van de oudste kerken in Florence, tegenover de kathedraal van de stad, de kerk van Santa Maria del Fiore en de ongelooflijke oostelijke deur - dat Michelangelo de poorten van het paradijs noemde.

...
Florence: wandeltocht en Bargello-museum

10. Florence: wandeltocht en Bargello-museum

Deze exclusieve wandeltocht stuurt je terug in de tijd naar de tijd dat Florence zijn Gouden Eeuw beleefde. Volg je deskundige meertalige gids en hoor alle boeiende verhalen die Florence zo iconisch maakten. Bezoek het Duomo-plein, staar naar de machtige kathedraal van Santa Maria del Fiore met de grootste koepel ter wereld. Ga door het hart van Florence: Plein van de Republiek, waar in 58 voor Christus de Romeinen zich voor het eerst vestigden. Bewonder de mooiste beelden van het Signoria-plein, Perseus door Cellini, Ontvoering van Sabines door Giambologna en, natuurlijk, David door Michelangelo. Bargello, gebouwd in 1255, was de belangrijkste gevangenis van de Florentijnse Republiek, waar tegenwoordig de grootste collectie renaissancebeelden van Cellini, Bandinelli, Michelangelo en nog veel meer te zien is. Ontdek de geheimen van het oudste kasteel van Florence en bezoek het Bargello-museum.

...

Sitemap Nationaal Museum Bargello

Wil je alle activiteiten in Nationaal Museum Bargello ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.