Kies data

Nationale Bibliotheek van Griekenland

Nationale Bibliotheek van Griekenland: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: Electric Bike Day Tour

1. Athene: Electric Bike Day Tour

Begin je tour op het ontmoetingspunt waar je de kans krijgt om je leuke en vriendelijke gidsen te ontmoeten. Zodra je de kans hebt gehad om je gidsen te ontmoeten, krijg je de route van de dag te zien, spring je op je e-bike en ga je op pad. Ga op weg naar je eerste stop, de traditionele vlees- en vismarkten om lokale Atheners verse benodigdheden te zien kopen. Ga dan langs het Omonia-plein en bezoek drie prachtige neoklassieke gebouwen, de bibliotheek, de universiteit en de academie. P kont door het bovenste deel van de stad die bekend staat om zijn luxe en exclusieve straten. De rondleiding is zo gepland dat je op tijd op het Syntagma-plein bent om de beroemde wisseling van de wacht te zien en foto's te maken met de Evzones. Bezoek vervolgens het presidentiële herenhuis en ga richting het prachtige Panathenaic Stadium. Je rijdt naar de tempel van Olympische Zeus, Zappeion Hall en vervolgens richting Plaka, de Akropolis en de Areopagus-heuvel om de stad van bovenaf te ervaren. Rijd rond de Akropolis naar Plaka, Anafiotika, de Romeinse Agora, Monastiraki en de levendige straten van Psyrri. Terugrijdend naar het eindpunt passeer je de driehoek van Athene, een leuke lokale ontmoetingsplaats voor Atheners. Je tour eindigt met een speciale traktatie op het kantoor van de lokale partner. Aan het einde van deze tour zul je zeker verliefd zijn op Athene.

Athene: privétour van een hele dag met persoonlijke chauffeur

2. Athene: privétour van een hele dag met persoonlijke chauffeur

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene tijdens een stadstour en leer van je persoonlijke chauffeur die diepgaande kennis heeft van de lokale geschiedenis en alle informatie kent die je wilt horen. Geniet van een intieme Athene-tour die is aangepast aan de behoeften en interesses van je groep. Nadat u bent opgehaald in een luxe privévoertuig, begint uw sightseeing in Athene met de heuvel van de Akropolis van Athene. Op de historische heuvel krijgt u de kans om het Odeon van Herodes Atticus, de tempel van de Athena Nike, de monumentale poort (Propylaea), het Erechtheum en het beroemde Parthenon, de belangrijkste tempel gewijd aan de maagdelijke godin Athena, te zien. Ga daarna richting de Tempel van Zeus via de Boog van Hadrianus. Van daaruit bezoekt u het Panathenaic Stadion, waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden. Rijd vervolgens langs de Nationale Tuin en wees getuige van de wisseling van de wacht (Evzones) voor het oude paleis (nu het parlementsgebouw), boven het centrale plein van Athene. Laat je rijden naar Panepistimiou Street, een van de meest historische straten van Athene, waar je talloze neoklassieke gebouwen zult zien die nog steeds overeind staan en dateren uit het einde van de 19e eeuw. Ontdek de architecturale trilogie van Athene: de Nationale Bibliotheek van Griekenland, de Universiteit van Athene en de Academie van Athene. Ga vervolgens naar het historische centrum van de stad en rijd de hoogste heuvel van Athene op, de Lycabettus-heuvel, waar je het beste panoramische uitzicht over de stad hebt, van de heuvel van de Akropolis van Athene tot de Egeïsche Zee. Je zult nu honger hebben, dus neem een lunchpauze in een traditionele Griekse taverne met authentieke Griekse gerechten (kosten niet inbegrepen). Bezoek na de lunch de twee historisch oude wijken van Athene, Plaka en Monastiraki, waar de beroemde Andrianou-straat zich bevindt. Bezoek een lokale vlooienmarkt (winkelgebied) waar je ook de Romeinse Agora en de Toren van de Winden kunt zien. Mis de oude Griekse Agora niet, die wordt beschouwd als de geboorteplaats van democratie, filosofie en vrije meningsuiting. In de oude agora van Athene, stop bij de tempel van Hephaestus, de best bewaarde tempel in Griekenland die nog grotendeels wordt geschuurd zoals hij oorspronkelijk was gebouwd, en bij een klein museum onder de portiek van Attalos. Uiteindelijk kom je bij het Nieuwe Akropolismuseum, een gloednieuw museum dat in 2009 werd geopend om alle vondsten te huisvesten die zijn opgegraven op de heuvel van de Akropolis en zijn hellingen. Dit museum wordt beschouwd als een van de beste ter wereld.

Athene: privétour door stad en Kaap Sounion met transfer

3. Athene: privétour door stad en Kaap Sounion met transfer

We beginnen onze tour met een bezoek aan de Akropolis, waar je de grote monumenten zult zien die werden gebouwd tijdens het klassieke tijdperk van Pericles en 2500 jaar lang staan. Dan kunt u op verzoek ook het Akropolismuseum bezoeken. Als we onze tour voortzetten, zullen we het Panatheense Stadion zien waar de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden in 1896 en het is het enige stadion ter wereld dat volledig van marmer is gebouwd. In het verleden vierden de Atheners op dezelfde locatie de Panathinaia, een religieus festival ter ere van de godin Athena. Daarna zien we de wisseling van de wacht bij het parlementsgebouw en het graf van de onbekende soldaat. Daarna gaan we naar de trilogie van Athene om 3 neoklassieke gebouwen te zien, zoals de Academie-Universiteit en de Nationale Bibliotheek, evenals de standbeelden van Apollo, Athena, Socrates en Plato. Daarna rijden we naar de Lycabettus-heuvel om het panoramische uitzicht over de stad te zien, 267 meter hoog vanaf het niveau van de zee. We passeren de tempel van Zeus en stoppen om deze te zien en de boog van Hadrianus, gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Daarna rijden we naar de zuidelijke buitenwijken van Athene, langs de Atheense Rivièra, onderweg stoppen we voor adembenemende foto's. In de prachtige omgeving van Anavissos stoppen we bij een lokaal restaurant voor een lunch aan zee, met zeevruchten. Na de lunch bereiken we de Kaap Sounion en bezoeken we de tempel van Poseidon. Uiteindelijk rijden we terug naar Athene, onderweg maken we een korte stop bij het Vouliagmeni-meer.

Athene Private Group Shore Excursion

4. Athene Private Group Shore Excursion

Tijdens deze 4 uur durende tour door Athene heb je de tijd om de Griekse gastvrijheid te ervaren, de oude monumenten van de Akropolis te bewonderen, te genieten van traditionele Griekse gerechten en wat te winkelen. Bezoek de majestueuze Akropolis en zijn oude monumenten, waaronder de Propylae, het Erechtheion, de gereconstrueerde tempel van Nike en natuurlijk het Parthenon, dat was gewijd aan godin Athena. Bekijk de ruïnes van de tempel van Zeus, die in de oudheid de grootste tempel in Griekenland was. Bezoek het Panathenaiko-stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in 1896. Ga een beetje rennen in het stadion, in de voetsporen van marathonlopers, en vind de zetel van Pierre de Coubertain, de vader van de moderne Olympische Spelen . Bewonder neoklassieke gebouwen zoals de universiteit van Athene, het numismatisch museum, de nationale bibliotheek, het Cycladisch museum en het Byzantijns museum.

Athene: privé klassieke dagtour

5. Athene: privé klassieke dagtour

Begin uw privé-ervaring 's ochtends met ophalen bij uw hotel in Athene. Ga dan naar de Akropolis voor een rondleiding door de belangrijkste delen van deze archeologische vindplaats. Upgrade uw tour met een privérondleiding met een Engelssprekende gids met licentie, geautoriseerd om alle archeologische vindplaatsen met u te betreden, of verken de sites in uw eigen tempo zonder gids. Loop eerst bergopwaarts door de grote marmeren ingang en verwonder je over de verbazingwekkende constructie van het Parthenon, een prachtige tempel gebouwd door de Grieken en gewijd aan de godin Athene. Kijk vanaf de heuveltop neer op de moderne stad Athene en verken alle kanten voor een panoramisch uitzicht op de oude stad en de pittoreske gebouwen. Bekijk het oude theater van Dionysus, de Romeinse tempel van Zeus en het wereldberoemde Herodeion-theater. Bezoek dan het spectaculaire Akropolismuseum met een brede collectie originele sculpturen. Bewonder de glazen vloer die de ruïnes van oude gebouwen eronder onthult. Bewonder op de eerste verdieping marmeren meesterwerken en een indrukwekkend uitzicht op de Akropolis-heuvel, de Lycabettus-heuvel en de rest van de stad. Maak vervolgens een ontspannende wandeling door de pittoreske 19e-eeuwse straten van Plaka en Monastiraki. Zie waar belangrijke persoonlijkheden woonden in prachtige huizen gebouwd in de neoklassieke bouwstijl. Bekijk oude locaties en monumenten, waaronder de Griekse Agora, het Forum Romanum en de toren van de wind, de ruïnes van de bibliotheek van Hadrianus, oude orthodoxe kerken en historische moskeeën. Hierna loop je door de vlooienmarkt naar Adrianou Street, waar je de commerciële sfeer van de oude stad voelt. Sla de schilderachtige, bloemrijke achterstraten af en ervaar de rust van de wijk Anafiotika, met enkele van de oudste huizen in de wijk Plaka. Rond je tour af met een rit door de meest populaire delen van het moderne Athene. Bekijk de buitengewone locatie voor de eerste moderne Olympische Spelen in 1896, de Romeinse tempel van Zeus met zijn imposante pilaren, de nationale tuinen, de wisseling van de wacht bij het graf van de onbekende soldaat, de opmerkelijke 19e-eeuwse universiteit van Athene, de Academia en de Nationale Bibliotheek.

Athene: eilandcruise met lunch en hop-on hop-off buskaartje

6. Athene: eilandcruise met lunch en hop-on hop-off buskaartje

Maak een cruise van Piraeus naar de eilanden Agistri, Moni en Aegina. Bekijk de oude tempel van Apollo en geniet van een traditionele Griekse lunch op het strand. Maak gebruik van een tweedaags hop-on hop-off buskaartje met toegang tot de Akropolis en het Vouliagmeni-meer. Rondvaart: Vaar de zee op vanuit Marina Zeas in Piraeus nadat u aan boord van uw boot bent verwelkomd met koffie, sap en gebak. Land op Agistri, een klein paradijselijk eiland. Kijk vol ontzag naar de prachtige kliffen en heuvels bedekt met pijnbomen, zwem in het kristalheldere water of wandel door de traditionele steegjes van de dorpen van het eiland. Maak een stop op het beschermde eiland Moni en anker dicht bij het strand. Geniet van een heerlijke lunch geserveerd met Griekse wijn, bier en frisdranken. Maak na de lunch van de gelegenheid gebruik om te gaan snorkelen, te ontspannen in de zon of de planten en dieren in het wild te ontdekken die het Moni-eiland thuis noemen. Laat het anker vallen bij de pittoreske haven van het eiland Aegina, beroemd vanwege de oude tempel van Apollo en de tempel van Aphaia. Breng in uw eigen tempo vrije tijd door op het eiland, vertrek om 17.00 uur en aankomst om 19.00 uur in Marina Zeas. Hop on, hop off-bus: Profiteer van gemakkelijk toegankelijk busvervoer naar enkele van de beste attracties in Athene. Toegang tot 4 lijnen gedurende 2 dagen: de Athene-lijn, Piraeus-lijn, Glyfada-lijn en Vouliagmeni-lijn. Kies ervoor om te luisteren naar vooraf opgenomen commentaren in 16 talen, met historische en culturele informatie terwijl je rond de monumenten van Athene rijdt. Stap in of uit de bus bij 35 verschillende haltes en de stranden in het zuiden. Besluit om je dag door te brengen met zwemmen in het adembenemende Vouliagmeni-meer door op de Vouliagmeni-lijn te reizen.

Athene: privétour van een hele dag

7. Athene: privétour van een hele dag

Deze dagtour door Athene biedt bezoekers de mogelijkheid om een van de oudste steden ter wereld te leren kennen. Inbegrepen in de ervaring is een bezoek aan de beroemde Akropolis, waar de democratie werd geboren. Ontdek de Tempel van de Olympische Zeus en de Panathinaiko, waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden in Athene. Geniet van bezoeken aan de oude agora en de tempel van Hephaestus, evenals de hoogste berg van de stad, de berg Lykavittos, waar je kunt genieten van een geweldig panoramisch uitzicht over de stad. Neem plaats voor een traditionele Griekse maaltijd in een lokaal restaurant. Na de lunch een bezoek aan de Trilogie, drie zeer belangrijke gebouwen in de Griekse geschiedenis. Sluit de ervaring af met het nieuwe Akropolismuseum, een van de mooiste ter wereld. Kom in contact met de stad waar democratie, filosofie, meetkunde en algemene wetenschappen zijn geboren.

Athene: hoogtepunten Tour door klassiek Athene

8. Athene: hoogtepunten Tour door klassiek Athene

Laat u inspireren door de Akropolis met de majestueuze Parthenon-tempel met zuilengalerij, het Odeon van Herodes Atticus, de Tempel van Olympiade Zeus, het Panatheense Olympisch Stadion of Kalimarmaro, het oogverblindende Akropolismuseum en het boeiende Nationaal Archeologisch Museum. Geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht vanaf de berg Lycabettus, 300 meter boven de zeespiegel, voordat je wordt verleid door de neoklassieke gebouwen van de 'architecturale trilogie' bestaande uit de Nationale bibliotheek, de Universiteit van Athene en de Academie van Athene. Het graf van de onbekende soldaat en de wisseling van de koninklijke wacht op het Constitution Syntagma-plein zijn ook intrigerend! Het levendige Monastiraki dat bekend staat om zijn iconische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van de bibliotheek van Hadrianus, de Stoa van Attalos en de oude Agora, samen met zijn vlooienmarkt, is van groot belang! Verken de smalle geplaveide straatjes met kleine winkeltjes, terrasjes en authentieke taverna's in Plaka!

Fietstocht langs de kust van Athene

9. Fietstocht langs de kust van Athene

Beginnend vanuit het centrum van Athene, fiets ongeveer 8 kilometer door rustige buurten over veilige fietspaden om de Athene "Riviera" te bereiken. Rijd over veilige fietspaden om het culturele centrum van Niarchos te bereiken, waar de nieuwe Nationale Bibliotheek en de Nationale Opera zullen worden gehuisvest. Rijd ongeveer 4 kilometer langs de kust en passeer vele interessante attracties zoals de Tae Kwon do indoor hal, het Averof scheepsmuseum en Marina Flisvos. Je eindbestemming is een mooi strand, waar je alle tijd hebt voor een koffiepauze of een lichte lunch. Na ongeveer 30 minuten vrije tijd op het strand, neem je dezelfde weg terug naar het stadscentrum van Athene. Stop bij een beroemde lokale banketbakkerij voor een proeverij van geweldige Griekse taarten. Aan het einde van de tour geeft je gids je tips en suggesties voor de rest van je vakantie in Athene. Hoogtepunten zijn onder meer het Niarchos Cultureel Centrum, Delta Falirou, Marina Flisvou, het Averof-scheepsmuseum, het Alimos-strand, Keramikos en het Nationale Observatorium.

Athene: privé sightseeingtour met bezoek aan Kaap Sounio

10. Athene: privé sightseeingtour met bezoek aan Kaap Sounio

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar het Panathinaiko-stadion, waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden in 1896. Bezoek later de iconische tempel van Zeus. Je zult dan de Athene-trilogie bewonderen, waaronder de Universiteit van Athene, de Academie van Athene en de Nationale Bibliotheek. Ga verder door de Nationale Tuin, de Boog van Hadrianus, de Sint-Pauluskerk, het parlement, het graf van de onbekende soldaat, het Schliemann-huis, het Constitution Square en de Russisch-orthodoxe kerk. Ga later verder met een wandeling door Herodion en het Dionysus-theater, waar u het Akropolismuseum zult bezoeken. Bewonder hier verschillende artefacten en sculpturen die zijn opgegraven uit gebouwen zoals de Tempel van Nike en het Erechtheum. Pauzeer voor de lunch in het Plaka-gebied voordat u geniet van een rit langs de "Atheense Rivièra". Bereik 's middags de populaire plek van Kaap Sounio, waar u de adembenemende zonsondergang over de Egeïsche Zee kunt aanschouwen. Geniet van een wandeling door dit uitgestrekte complex en bezoek sites zoals de Tempel van Poseidon, waar u verhalen uit de Griekse mythologie leert. Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel in Athene.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Nationale Bibliotheek van Griekenland

Wil je alle activiteiten in Nationale Bibliotheek van Griekenland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.