Ontdek het beste van
Nationale Tuin van Athene

Alle activiteiten

104 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nationale Tuin van Athene: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Athene: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

Athene: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

Ervaar de Griekse hoofdstad tijdens een hop-on-hop-off-tour langs 3 verschillende routes. Je reist in een open dubbeldekkerbus langs de vele belangrijke bezienswaardigheden en attracties van de stad. Met behulp van de meertalige audiogids aan boord volg je de geschiedenis en cultuur van Athene van de oudheid tot nu. Naast de vele monumenten die de stad rijk is, kom je langs de route een groot aantal winkelmogelijkheden tegen. Je kunt wereldberoemde musea bezoeken en je vergapen aan de oude tempels - de Akropolis en het Parthenon. Stops op de route door Athene: Stop 1 - Syntagma Plein Stop 2 - Akropolis / Plaka Stop 3 - A Akropolis Museum Stop 4 - A Akropolis & Parthenon (Overstap: Piraeus route) Stop 5 - Een Tempel van Zeus Stop 6 - Een Parlement / Nationale Tuinen Stop 7 - De vier musea Stop 8 - De Nationale Galerij Stop 9 - A Oud Olympisch Stadion Stop 9 - B Parlement / Nationale tuinen Stop 10 - Nationale Bibliotheek Stop 11 - Nationaal Archeologisch Museum Stop 12 - Omonoia Plein Stop 13 - Karaiskaki Plein Stop 14 - Monastiraki Plein Stop 15 -Kotzia Plein Piraeus Route Haltes: Stop 1 - Pantion Universiteit Stop 2 - Niarchos Stichting Stop 3 - Stadsschouwburg Stop 4 - Cruise Terminals A & B Halte 5 - Leeuwenpoort Halte 6 - Cruise Terminals A & B Stop 7 - Archeologisch Museum van Piraeus Stop 8 - Votsalakia Strand Stop 9 - Mikrolimano Haven Stop 10 - Planetarium Stop 11 - Athene Ledra & Intercontinental Stops strand & riviera route: Akropolis/Plaka Pantion Universiteit Niarchos Stichting Falire/Flisvas Edem Ag.Kesmas Strand Bomo Paleis Asteria Strand Divani Apollon Oceanis Strand/ Atrir Paleis Vouliagemi Meer Pigadakia Blazer Suites Glyfada stad Golf Ag.Kosmas Kalamki Poseidon Hotel Marriot/Planetarium Grand Hyatt/ Intercontinental Tempel van Zeus

Athene: 48-uurs Hop On Hop Off Bus Ticket & Akropolis Entree

Athene: 48-uurs Hop On Hop Off Bus Ticket & Akropolis Entree

Combineer een Hop On Hop Off-busticket dat je naar het centrum van Athene, Piraeus en de stranden brengt met skip-the-line toegang tot de Akropolis. Geniet van gemakkelijke toegang tot enkele van de meest populaire attracties in de stad. Bezoek de Akropolis die boven de Griekse hoofdstad uittorent en wandel over het oude terrein. Voel je verbonden met het verleden terwijl je door deze plek slentert die van groot belang was voor de oude Grieken. Bewonder de tempels, het Parthenon en de andere belangrijke monumenten verspreid over de site. Bekijk de Propylae, de Tempel van Athena Nike en de Porch of Maidens bij het Erechtheion. Reis door Athene met je Hop On Hop Off buskaartje. Stap op elk gewenst moment uit om interessante attracties te bekijken en stap weer in om uw reis voort te zetten. Luister naar audiocommentaar dat beschikbaar is in 14 verschillende talen.

Athene: Hoogtepunten van de oude stad: rondleiding met E-bike

Athene: Hoogtepunten van de oude stad: rondleiding met E-bike

Ervaar het historische centrum van Athene moeiteloos op een comfortabele e-bike. Ontdek de traditionele wijk Thission en de trendy wijk Plaka. Ontmoet je gids in de buurt van het metrostation Acropolis. Na een snelle veiligheidsbriefing stap je op je e-bike om te beginnen aan je tour door het hart van Athene. Fiets moeiteloos door de straten terwijl je samen met je gids de bezienswaardigheden en buurten leert kennen. Bewonder de koepel van het Nationaal Observatorium van Athene met een uniek uitzicht over de stad, perfect voor alle fotografieliefhebbers. Ga naar de traditionele wijk Thission, bekijk de oude begraafplaats van Kerameikos en fiets langs de overblijfselen van de Oudgriekse Agora en de Romeinse Agora. Na het verkennen en fietsen langs de vele hoogtepunten en verborgen juweeltjes van de stad, is het tijd voor een korte pauze in de schaduw van de kathedraal van Athene. Neem een verfrissing of bewonder de schoonheid van de kerk voordat je je reis voortzet. Verken de trendy wijk Plaka met een overvloed aan schattige souvenirwinkeltjes en vang een uniek uitzicht op de Akropolis. Rijd naar het presidentiële herenhuis en bekijk de ceremoniële wisseling van de wacht. Ga langs het architectonische wonder van de Zappeion Hall en werp een blik op de geboorteplaats van de Olympische Spelen, het Panatheense stadion. Eindig je tour voor de Tempel van Olympisch Zeus en maak gedenkwaardige foto's voor de boog van Handrian.

Athene, Akropolis en Akropolismuseum inclusief entreegelden

Athene, Akropolis en Akropolismuseum inclusief entreegelden

Je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Athene en begint je dagtour zonder koolstof met een bezoek aan het Panathinaikos-stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in 1896. Passeer de residentie van de premier en het voormalige Koninklijk Paleis, dat nog steeds wordt bewaakt door de kleurrijk geklede Evzone-soldaten. Je ziet het historisch belangrijke Zappion-gebouw, nu een conferentie- en tentoonstellingsruimte, voordat je aankomt bij de Tempel van Olympische Zeus, voltooid in 131 na Christus. De tour gaat verder langs de Nationale Tuinen naar Hadrian's Arch en verder naar het Parlement. Je komt ook langs de Nationale Academie, de Nationale Bibliotheek, het Oude Parlement, het Plein van de Grondwet en de Russisch-Orthodoxe Kerk. Bewonder de Akropolis, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Bezoek de Propylaea Gateway, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn beroemde Porch of Maidens. Maak een korte, aangename wandeling langs de theaters Herodion en Dionysos naar het nieuwe Akropolismuseum. Het museum herbergt meer dan 4.000 artefacten van de Akropolis-site en de exposities beslaan zowel de Griekse bronstijd als de Romeinse en Byzantijnse periode.

Historisch Athene: Elektrische fietstour met kleine groep

Historisch Athene: Elektrische fietstour met kleine groep

Begeef je op een elektrische fietstocht door Athene die de oude en moderne bezienswaardigheden van de stad combineert, en geniet onderweg van panoramische uitzichten, pittoreske straatjes en bekende archeologische bezienswaardigheden. Na een korte briefing en proefrit op het centraal gelegen ontmoetingspunt, rijd je door een park om vertrouwd te raken met de fiets voordat je aan je eigenlijke tour begint. Glijd moeiteloos de heuvel op naar Pnyka en Filoppappou, waar tijd is om de uitzichten te bewonderen en panoramische foto's te maken. Ga naar het Odeon van Herodes Atticus en de Areios Pagos (Hooggerechtshof) op de hellingen van de Akropolis, voordat je naar de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus gaat. Ontdek onderweg enkele van de modernere monumenten van de stad en bekijk de Evzones (bewakers) die in hun kleurrijke tunieken voor het parlementsgebouw staan. Reis door de Nationale Tuinen om bij het Panatheense Stadion te komen, de locatie van de allereerste Olympische Spelen. Fiets vervolgens terug door de smalle straatjes van Plaka en ontdek een pittoreske wijk op slechts een steenworp afstand van de Akropolis. Stop even om naar de Tower of Winds te kijken en ontdek de Romeinse en oude markten voordat je terugkeert.

Athene: Hoogtepunten van de stad Fietstocht

Athene: Hoogtepunten van de stad Fietstocht

Je vindt ons ontmoetingspunt vlakbij het metrostation Akropolis, waar je reisleider je zal verwelkomen. Nadat je een fiets en helm hebt gekregen, krijg je een veiligheidsbriefing voordat je op een spannend avontuur gaat! Bereik eerst het Nationaal Observatorium, waar je de kans krijgt om verbazingwekkende foto's te maken vanaf een verborgen plek met een adembenemend uitzicht. Volg het pad naar het Thission gebied, een leuke voetgangersplaats met mooie koffieshops en een geweldig uitzicht op de Akropolis en fiets langs de oude begraafplaats van Kerameikos. Fiets langs de Griekse en Romeinse Agora's op weg naar de wijk Plaka, de pittoreske wijk met de op elkaar afgestemde souvenirmarkten aan de voet van de Akropolis. Na het verkennen van verborgen paden en het bewonderen van de beroemdste en minder bekende plekjes van Athene, is het tijd voor een korte pauze bij de orthodoxe kathedraal van Athene om te genieten van een verfrissend kopje koffie of een drankje. Als onze korte pauze voorbij is, is het tijd om de tour voort te zetten naar de andere kant van de Akropolis en een korte stop te maken bij het Panatheense Stadion waar je de kans krijgt om een glimp op te vangen van de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Rijd door het brede voetgangersgebied van het prachtige neoklassieke gebouw van de Zappeion hal voordat je een korte stop maakt bij het presidentiële herenhuis om te genieten van de unieke gebeurtenis van de wisseling van de wacht. Sluit je tocht af voor de Tempel van de Olympische Zeus en maak gedenkwaardige foto's met de Boog van Hadrianus en de Akropolis erboven als schilderachtige achtergrond.

Athene: Trainingssessie Olympische Spelen

Athene: Trainingssessie Olympische Spelen

Vervul je Olympische droom zonder al het moeilijke werk. Doe mee aan deze leuke activiteit die geschikt is voor alle leeftijden en ontdek de fascinerende geschiedenis van de Olympische Spelen. Begin je dag met een warming-up bij Zapion, een charmant neoklassiek monument in het hart van de Nationale Tuinen, het eerste gebouw dat speciaal werd neergezet voor de heropleving van de Olympische Spelen in 1896. Ontdek in detail welke rol de oude Olympische Spelen speelden in de samenleving gedurende het millennium waarin ze werden gehouden. Leer hoe de atleten trainden en welke disciplines werden opgenomen naarmate de spelen zich ontwikkelden. Luister naar oude sportweetjes om je vrienden te verbazen en onderzoek hoe de moderne Spelen voor het eerst werden voorgesteld, georganiseerd en gehouden in Athene, meer dan 1500 jaar nadat ze voor het laatst werden gehouden. Strek daarna je spieren in de oudste sportschool van Athene en probeer een aantal klassieke technieken van oude onderdelen, zoals het discuswerpen en speerwerpen. Oefen ook de nieuwere, zoals het kogelstoten en verspringen! Tegen de tijd dat je het Panatheense Stadion bereikt (het enige stadion ter wereld dat helemaal van marmer is gemaakt), ben je klaar voor een unieke ervaring - een wedstrijd in het stadion, op de heilige baan waar de eerste moderne Olympiërs meer dan een eeuw geleden meededen. Maak je geen zorgen over persoonlijke bests; het is de run die telt, niet de finish!

Van cruisehaven: de hoogtepunten van de Akropolis en Athene

Van cruisehaven: de hoogtepunten van de Akropolis en Athene

Whether it's your first time to Athens and the Acropolis or one of many, this ingenious structure will never cease to take your breath away. But Athens is not just the Acropolis, it is a thriving modern metropolis with much to explore. Start the day at the Syntagma metro station, where you will enjoy a brief visit to the metro Museum and its fascinating archaeological artifacts from daily life in ancient Athens that came to light during the construction of the metro. Continue on to the National Gardens and pass the neoclassical architectural design of Zappeion Hall. From this vantage point, you can see the remaining colossal columns of the Temple of Zeus, as well as Hadrian's Arch. The tour then continues to the Acropolis, entering from the southern slope to avoid the crowds, and the great Dionysus Theatre, the most significant theater of its kind in Europe. Ascend the Sacred Hill of the Acropolis, stopping along the way at the great monuments, including the Parthenon, the Erectheion, the Propylaia, the Nike Temple, the Odeon of Herodes Atticus and the ancient Agora. Enjoy some free time to explore the Acropolis and Plaka before you begin to make your way back to Athens. Skip-the-Ticket Line Access Please be aware that even with our skip-the-ticket-line service, there might be some waiting time required for security checks. This is because visitor numbers can fluctuate unpredictably at the sites throughout the day. The typical waiting time falls within 0 to 10 or 30 minutes, though on rare occasions, it might be longer.

Athene: Instagramtour langs de meest schilderachtige plekjes

Athene: Instagramtour langs de meest schilderachtige plekjes

Athene is zonder twijfel gevuld met een eindeloze verzameling oude en moderne culturele monumenten en buurten die zelfs de meest gearticuleerde dichter zullen verbazen. Deze ervaring is bedoeld voor diegenen die foto's willen maken van de meest iconische en pittoreske locaties van één van de oudste steden van Europa. Naast het maken van enkele Instagram-waardige foto's, zie je waar de lokale bewoners hun dagelijkse routine doorbrengt en hoor je interessante verhalen over de lokale cultuur. Je lokale gids ontmoet je bij de Fontein van het Syntagma-plein. Hier heb je een eerste blik op het drukke centrum van de hoofdstad van Griekenland. De eerste halte is het Griekse parlement waar je de goddelijke reuzen in kilts van dichtbij ziet en fotografeert. De beroemde evzones zijn één van de populairste toeristische attracties van Athene en een instagrammable plek die je niet mag missen. Je escort is beschikbaar om coole foto's voor je te maken. Je bezoekt dan de Nationale Tuin, een groene oase midden in het centrum van de stad. De thuisbasis van 7000 bomen, meren en verschillende dieren, de 'tuin van Amalia' herbergt ook een botanisch museum, een serre en verschillende oude ruïnes. Het is de ideale plek en een perfecte schilderachtige plek om de juiste fotografie-inspiratie te vinden. Je volgende halte is het Kallimarmaro-stadion, waar je lokale gids je helpt nieuwe foto's te maken en er creatiever uit te zien door het juiste gezichtspunt te vinden. Dit is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Athene met een rijke geschiedenis die rechtstreeks verband houdt met de moderne Olympische spelen. Vervolgens maak je een wandeling naar Plaka, de buurt van Goden en één van de meest pittoreske gebieden van Athene. Plaka is één van de beste plaatsen om de perfecte foto te maken; kleine kleurrijke huizen, kleine steegjes, schattige cafés en veel plekken met uitzicht op de stad zullen de perfecte achtergrond vormen waar je naar op zoek bent naar je foto's. De volgende plek is op een heuvel geplaatst, waar je het meest adembenemende uitzicht op de Akropolis en de stad zelf bewondert, in de voetsporen van de oude Grieken. Dit is absoluut één van de meest Instagram-waardige plaatsen in Athene waar je enkele van de meest indrukwekkende foto's maakt. Naast alle bovengenoemde plaatsen, heb je ook de mogelijkheid om meer van de beste plekken in de stad te verkennen waar je je artistieke vaardigheden oefent door spectaculaire foto's te maken en ze te delen op Instagram. Tegelijkertijd kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en voel je je een Athener terwijl je je onder de lokale bewoners begeeft. Je krijgt de kans om veel foto's te maken, dus vergeet je camera niet!

Athene: Elektrische fietstocht bij zonsondergang

Athene: Elektrische fietstocht bij zonsondergang

Maak je klaar om je reisleider te ontmoeten in het hart van Athene, aan de voet van de Akropolisheuvel en word uitgerust met een fiets en een helm voordat je begint aan je spannende tocht tijdens het gouden uur van Athene. Na een veiligheidsbriefing en een korte introductie van de tour, rijd je naar de Philopapou Heuvel en ontdek je het adembenemende panoramische uitzicht over de stad Athene vanaf het Nationaal Observatorium, terwijl de zon al aan haar afdaling is begonnen. Rijd naar de koele wijk Thission en bekijk de oude begraafplaats van Kerameikos voordat je langs de Oudgriekse en Romeinse Agoras komt. Verken de bruisende lokale favoriete wijken van Psirri met de vele koffieshops, restaurants en eetgelegenheden en ga dan naar de lokale souvenirmarkt in de wijk Plaka. Na een fietstocht langs talloze andere belangrijke bezienswaardigheden en lokale gebieden, maak je je klaar om een goed verborgen gebied te verkennen dat zo van een Griekse ansichtkaart lijkt te komen in prachtige zonsondergangtinten! Als de zon nog verder zakt, fiets je over de brede voetgangerspaden van de Zappeion Hall en vang je een glimp op van de geboorteplaats van de Olympische Spelen, het fantastische Panatheense stadion. Volg het pad naar het presidentiële herenhuis voor een korte stop waarbij je de kans krijgt om de ceremoniële gebeurtenis van de wisseling van de wacht bij te wonen, een unieke ervaring die je niet mag missen. Bereik de laatste halte van deze prachtige tour net voordat de zon achter de Akropolis ondergaat en bewonder de prachtige kleuren van de lucht voor de Tempel van Zeus en boven de Boog van Hadrianus die de perfecte omlijsting vormt voor de mooiste foto's die je in Athene zult maken!

De topbezienswaardigheden in Athene

Activiteiten in Nationale Tuin van Athene

Steden in Griekenland

Andere activiteiten in Nationale Tuin van Athene

Wil je alle activiteiten in Nationale Tuin van Athene bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationale Tuin van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.4
(4.107 beoordelingen)

Je moet het gewoon doen, we hadden het ticket voor 48 uur en voor alle 3 de lijnen kun je gewoon in- en uitstappen waar je maar wilt of een volledige ronde rijden. Je kunt veel zien en alle bezienswaardigheden die Athene te bieden heeft. Laat bij elke halte de code van uw mobiele telefoon scannen door de medewerker en u ontvangt een ticket, dat u vervolgens moet bewaren en laten zien bij het instappen. Alles is dus heel gemakkelijk.

Het was indrukwekkend en leuk! Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding! Mijn moeder en ik konden Athene gemakkelijk en comfortabel verkennen. We zullen in de toekomst ook sightseeing-bustours doen!

Het is de moeite waard! Ik gebruik hem alsof het een taxi is, die ons naar alle toeristische trekpleisters brengt.

De achterrem van mijn fiets deed het niet ! Neemt niet weg da het een erg leuke fietstocht was.

Erg leuke kennismaking met Athene meteen na aankomst.