Nationale Tuin van Athene: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Athene: rode hop on, hop off-bus met Piraeus en Beach Rivera

1. Athene: rode hop on, hop off-bus met Piraeus en Beach Rivera

Ervaar de Griekse hoofdstad tijdens een hop-on hop-off sightseeingtour langs 3 verschillende routes. Je reist in een dubbeldekkerbus met open dak terwijl je langs de vele belangrijke bezienswaardigheden en attracties van de stad komt. Met behulp van de meertalige audiogids aan boord kun je de geschiedenis en cultuur van Athene volgen van de oudheid tot nu. Naast de vele monumenten van de stad, kom je langs de route tal van winkelmogelijkheden tegen. U kunt wereldberoemde musea bezoeken en de oude tempels bewonderen - de Akropolis en het Parthenon. Routehaltes Athene: Halte 1 - Syntagmaplein Halte 2 - A Melina Merkouri / Plaka Halte 3 - Een Akropolismuseum Halte 4 - A De Akropolis & Parthenon (Interchange: Piraeus-route) Halte 5 - Een tempel van Zeus Halte 6 - Een parlement / nationale tuinen Halte 7 - De vier musea Halte 8 - De Nationale Galerie Halte 9 - Een oud Olympisch Stadion Halte 9 - B Parlement / Nationale Tuinen Halte 10 - Nationale Bibliotheek Halte 11 - Nationaal Archeologisch Museum Halte 12 - Omonia-plein Halte 13 - Karaiskaki-plein Halte 14 - Monastiraki-plein Halte 15 - Kotzia-plein Piraeus-route stopt: Halte 1 - Pantion University Halte 2 - Niarchos Foundation Halte 3 - Stadsschouwburg Halte 4 - Cruiseterminals A & B Halte 5 - Leeuwenpoort Halte 6 - Cruiseterminals A & B Halte 7 - Archeologisch Museum van Piraeus Halte 8 - Votsalakia-strand Halte 9 - Haven van Mikrolimano Halte 10 - Planetarium Halte 11 - Athene Ledra & Intercontinental Haltes strand- en Riviera-route: Melina Merkouri/Plaka Pantion Universiteit Stichting Niarchos Falire/Flisvas edem Ag.Kesmas-strand Bomo-paleis Asteria-strand Divani Apollon Oceanis Beach/Atrir Palace Vouliagemi-meer Pigadakia Blazer Suites Glyfada-stad Golf Ag.Kosmas Kalamki Poseidon Hotel Marriot/Planetarium Grand Hyatt/Intercontinentaal Tempel van Zeus

Athene, Akropolis en Akropolis Museum inclusief Entree

2. Athene, Akropolis en Akropolis Museum inclusief Entree

Je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Athene en begint je dagtour zonder koolstof met een bezoek aan het Panathinaikos-stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in 1896. Passeer de residentie van de premier en het voormalige Koninklijk Paleis, dat nog steeds wordt bewaakt door de kleurrijk geklede Evzone-soldaten. Je ziet het historisch belangrijke Zappion-gebouw, nu een conferentie- en tentoonstellingsruimte, voordat je aankomt bij de Tempel van Olympische Zeus, voltooid in 131 na Christus. De tour gaat verder langs de Nationale Tuinen naar Hadrian's Arch en verder naar het Parlement. Je komt ook langs de Nationale Academie, de Nationale Bibliotheek, het Oude Parlement, het Plein van de Grondwet en de Russisch-Orthodoxe Kerk. Bewonder de Akropolis, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Bezoek de Propylaea Gateway, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn beroemde Porch of Maidens. Maak een korte, aangename wandeling langs de theaters Herodion en Dionysos naar het nieuwe Akropolismuseum. Het museum herbergt meer dan 4.000 artefacten van de Akropolis-site en de exposities beslaan zowel de Griekse bronstijd als de Romeinse en Byzantijnse periode.

Historisch Athene: elektrische fietstocht in kleine groep

3. Historisch Athene: elektrische fietstocht in kleine groep

Begeef je op een elektrische fietstocht door Athene die de oude en moderne bezienswaardigheden van de stad combineert, en geniet onderweg van panoramische uitzichten, pittoreske straatjes en bekende archeologische bezienswaardigheden. Na een korte briefing en proefrit op het centraal gelegen ontmoetingspunt, rijd je door een park om vertrouwd te raken met de fiets voordat je aan je eigenlijke tour begint. Glijd moeiteloos de heuvel op naar Pnyka en Filoppappou, waar tijd is om de uitzichten te bewonderen en panoramische foto's te maken. Ga naar het Odeon van Herodes Atticus en de Areios Pagos (Hooggerechtshof) op de hellingen van de Akropolis, voordat je naar de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus gaat. Ontdek onderweg enkele van de modernere monumenten van de stad en bekijk de Evzones (bewakers) die in hun kleurrijke tunieken voor het parlementsgebouw staan. Reis door de Nationale Tuinen om bij het Panatheense Stadion te komen, de locatie van de allereerste Olympische Spelen. Fiets vervolgens terug door de smalle straatjes van Plaka en ontdek een pittoreske wijk op slechts een steenworp afstand van de Akropolis. Stop even om naar de Tower of Winds te kijken en ontdek de Romeinse en oude markten voordat je terugkeert.

Athene: Hoogtepunten van de oude stad Elektrische fietstour

4. Athene: Hoogtepunten van de oude stad Elektrische fietstour

Fiets door het historische centrum van Athene tijdens een fietstocht van 9 kilometer en bekijk archeologische en architectonische hoogtepunten van de stad, zoals het Panatheense Stadion, het presidentieel herenhuis, het overdekte expositiecentrum van de Zappeion Hall en de Romeinse Agora. Ontdek de groene ruimtes van de stad, zoals de Nationale Tuinen. Verken historische buurten, zoals Plaka, in de voetsporen van de Akropolis. Ga naar de oude begraafplaats van Kerameikos Cemetery. Bewonder de koepel van het Nationaal Observatorium van Athene en betreed de traditionele wijk Thission. Hoewel je geen van de archeologische bezienswaardigheden betreedt, stop je bij elke bezienswaardigheid ongeveer 5-8 minuten terwijl je reisleider waardevolle informatie geeft en interessante verhalen vertelt. Stap van je fiets voor een korte wandeling door gebieden waar fietsen niet kunnen komen, maar die je leidt naar een geweldig uitzicht ver van het toeristische pad. Ontworpen voor de gemiddelde fietser, vermijdt de route het drukke stadsverkeer door overwegend vlakke paden en fietspaden te volgen. Geniet van een meer intieme ervaring in groepen van maximaal 12 personen.

Athene: fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

5. Athene: fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

De fietstocht duurt ongeveer 3 uur en het is een leuke manier om jezelf te oriënteren in de stad Athene. De rit vindt plaats in het verbazingwekkende historische stadscentrum, in voetgangersgebieden, straten met weinig verkeer en parken weg van de drukte van het verkeer. Je lokale reisleider leidt de tour, rijdt met je heel dicht bij de belangrijkste archeologische vindplaatsen en leidt je door een aantal verborgen gebieden, terwijl hij je een verbluffende ervaring biedt! De groep rijdt dichtbij het nieuwe Akropolismuseum en de oude begraafplaats van Kerameikos, door de wijk Thission, terwijl je geniet van een geweldig uitzicht op de Akropolis en het Parthenon. Fiets vervolgens door de oude Griekse Agora en passeer de Romeinse Agora Blijf fietsen in de historische wijk Plaka en ga dan naar de Nationale Tuinen, een van de beste gebieden om te rijden in het centrum van Athene. Stop ook voor het presidentiële herenhuis om de presidentiële wacht te zien en passeer het Panathenaic Stadion en de Zappeion Exhibition Hall.

Athene: Instagramtour langs de meest schilderachtige plekjes

6. Athene: Instagramtour langs de meest schilderachtige plekjes

Athene is zonder twijfel gevuld met een eindeloze verzameling oude en moderne culturele monumenten en buurten die zelfs de meest gearticuleerde dichter zullen verbazen. Deze ervaring is bedoeld voor diegenen die foto's willen maken van de meest iconische en pittoreske locaties van één van de oudste steden van Europa. Naast het maken van enkele Instagram-waardige foto's, zie je waar de lokale bewoners hun dagelijkse routine doorbrengt en hoor je interessante verhalen over de lokale cultuur. Je lokale gids ontmoet je bij de Fontein van het Syntagma-plein. Hier heb je een eerste blik op het drukke centrum van de hoofdstad van Griekenland. De eerste halte is het Griekse parlement waar je de goddelijke reuzen in kilts van dichtbij ziet en fotografeert. De beroemde evzones zijn één van de populairste toeristische attracties van Athene en een instagrammable plek die je niet mag missen. Je escort is beschikbaar om coole foto's voor je te maken. Je bezoekt dan de Nationale Tuin, een groene oase midden in het centrum van de stad. De thuisbasis van 7000 bomen, meren en verschillende dieren, de 'tuin van Amalia' herbergt ook een botanisch museum, een serre en verschillende oude ruïnes. Het is de ideale plek en een perfecte schilderachtige plek om de juiste fotografie-inspiratie te vinden. Je volgende halte is het Kallimarmaro-stadion, waar je lokale gids je helpt nieuwe foto's te maken en er creatiever uit te zien door het juiste gezichtspunt te vinden. Dit is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Athene met een rijke geschiedenis die rechtstreeks verband houdt met de moderne Olympische spelen. Vervolgens maak je een wandeling naar Plaka, de buurt van Goden en één van de meest pittoreske gebieden van Athene. Plaka is één van de beste plaatsen om de perfecte foto te maken; kleine kleurrijke huizen, kleine steegjes, schattige cafés en veel plekken met uitzicht op de stad zullen de perfecte achtergrond vormen waar je naar op zoek bent naar je foto's. De volgende plek is op een heuvel geplaatst, waar je het meest adembenemende uitzicht op de Akropolis en de stad zelf bewondert, in de voetsporen van de oude Grieken. Dit is absoluut één van de meest Instagram-waardige plaatsen in Athene waar je enkele van de meest indrukwekkende foto's maakt. Naast alle bovengenoemde plaatsen, heb je ook de mogelijkheid om meer van de beste plekken in de stad te verkennen waar je je artistieke vaardigheden oefent door spectaculaire foto's te maken en ze te delen op Instagram. Tegelijkertijd kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en voel je je een Athener terwijl je je onder de lokale bewoners begeeft. Je krijgt de kans om veel foto's te maken, dus vergeet je camera niet!

Athene: training Olympische Spelen

7. Athene: training Olympische Spelen

Train om een Olympische atleet te worden in het neoklassieke Zappeion. Dit prachtige monument, gelegen net onder de Nationale Tuinen van Athene, was het eerste gebouw dat speciaal werd gebouwd voor de heropleving van de Olympische Spelen in de moderne wereld. Ontdek in detail welke rol de oude Olympische Spelen speelden in de samenleving gedurende het millennium waarin ze werden gehouden. Ontdek hoe de atleten trainden en welke disciplines erbij kwamen naarmate de games evolueerden. Luister naar enkele echt oude sporttrivia om je vrienden te verbazen, en onderzoek hoe de moderne games voor het eerst werden voorgesteld, georganiseerd en gehouden in Athene, meer dan 1500 jaar nadat ze voor het laatst werden opgevoerd. Strek vervolgens uw spieren in een nabijgelegen historische sportschool. Probeer enkele klassieke technieken uit oude evenementen, zoals het discuswerpen en speerwerpen. Oefen nieuwere zoals kogelstoten, verspringen en estafette. Tegen de tijd dat je het Panathenaic-stadion bereikt (het enige stadion ter wereld dat volledig van marmer is gemaakt), ben je klaar voor een werkelijk unieke ervaring. Race in het stadion op de heilige baan waar meer dan een eeuw geleden de eerste moderne Olympiërs deelnamen. Maak je geen zorgen over persoonlijke records; het is de run die telt, niet de finish!

Het beste van Athene Segwaytour met kleine groepen

8. Het beste van Athene Segwaytour met kleine groepen

Je reisleider begint met een trainingssessie van 30 minuten om je te helpen je comfortabel te voelen op je Segway. Binnen enkele minuten zul je je realiseren hoe gemakkelijk en intuïtief het is! De tour begint met een bezoek aan het gebied waar in de oudheid alles eindigde! Het Keramikos-gebied was de oude begraafplaats, maar ook een van de ingangen van Athene. Volg daarna bijna hetzelfde pad als de oude Grieken om de oude agora, het hart van het oude Athene en de Romeinse agora te bezoeken. Rijd zonder te zweten naar de volgende halte, de belangrijkste, de heuvel van Mars en de ingang van de Akropolis. Geniet van de aanblik van dit majestueuze wereldpictogram vanuit je unieke gezichtspunt op een Segway terwijl je van buitenaf bezoekt. Dit is een perfecte fotomoment! Maar wacht... er is meer! Rijd vanaf hier gemakkelijk de Pnyka-heuvel op - geen vermoeide voeten! - en ontdek het buiten de gebaande paden gelegen terrassengebied waar de democratie werd geboren en volg het pad dat leidt naar het beste panoramische uitzicht van Athene (Akropolis). Rol door de voetgangersstraat rond de heuvel van de Akropolis om het "Romeinse" deel van de stad te ontmoeten, waar de tempel van Zeus en de poort van Andrian staan. Bezoek dan het eerste moderne Olympische "dorp", het Zappion herenhuis en het Panathinaikon Stadion, om te ontdekken waar de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden en glijd verder naar de nationale tuinen, om je geest te kalmeren zoals koningen en koninginnen dat deden! Een zeker hoogtepunt van de dag zijn de presidentiële bewakers, met hun unieke en betekenisvolle uniform. Vlak voordat je terugkeert, heb je de kans om een foto te maken naast de bewakers, een must hier in Athene! Als je op zoek bent naar een leuke, milieuvriendelijke manier om het beste dat Modern Athene te bieden heeft in slechts een paar uur te ontdekken, dan zul je deze Modern Athene Segway Tour geweldig vinden! Je zult meer terrein bestrijken en meer zien zonder de moeite die het zou doen om dezelfde route te voet af te leggen.

Athene: bezoek aan de Akropolis en avondtour door de stad

9. Athene: bezoek aan de Akropolis en avondtour door de stad

In het eerste deel bezoeken we de Acropolis, gewijd aan de godin Athena, patroonheilige van de stad. Deze activiteit is de essentie en het wonder van de monumenten van het klassieke Griekenland. Onze Athene: begeleide wandeling door de Akropolis begint vanaf de zuidoostkant en vermijdt de hoofdingang die altijd drukker is. Onze officiële gids zal ons de meest interessante legendes van de archeologische vindplaats uitleggen terwijl we alle tempels en monumenten van de site bezoeken. Bekijk de tempel van het Parthenon en de Propylaea, een monumentale toegangspoort tot de Akropolis. Leer meer over de lange geschiedenis van de hoofdstad van het moderne Griekenland. Bezoek het Theater van Dionysus, dat plaats biedt aan 17.000 toeschouwers en werd gebruikt om festivals te organiseren ter ere van de geboorte van de Griekse god. Raak onder de indruk van het Erechtheion, genoemd naar de halfgod Erechtheus en het Odeon van Herodes Atticus. Geniet van het commentaar van je gids op de oude Griekse mythen achter de ruïnes. Bekijk de stenen beelden van de kariatiden en de tempel van Athena Nike, de kleinste tempel. Na je rondleiding heb je vrije tijd om langer te blijven en de uitzonderlijke plek in je eigen tempo te verkennen. Het tweede deel is onze nachtelijke stadstour door Athene en begint bij de Nationale Bibliotheek van Griekenland, een van de drie elementen die deel uitmaken van de majestueuze trilogie van neoklassieke gebouwen, daarna bezoeken we de universiteit en de Academie van Athene. Onze volgende stop is het Syntagmaplein, waar we stoppen bij het Griekse parlement om de zo bekende presidentiële garde te zien. Als we onze tour voortzetten, zien we een verborgen juweeltje tussen de Nationale Tuinen, het oude Olympische dorp Zappeion, we zullen het eerste Olympische stadion in de moderne geschiedenis zien, het Panathinaiko-stadion. Na een bezoek aan het stadion maken we een reis terug in de tijd, want onze volgende stop is de boog van Hadrianus en de tempel van Zeus. We gaan dan naar de grote Metropolitan Cathedral en de Little Mitropolis. Meteen daarna komen we aan op het levendige Monastiraki-plein om te eindigen in de Griekse Agora met een indrukwekkend uitzicht op de Akropolis.

Van cruisehaven: de hoogtepunten van de Akropolis en Athene

10. Van cruisehaven: de hoogtepunten van de Akropolis en Athene

Of het nu je eerste keer is in Athene en de Akropolis of een van de vele, dit ingenieuze bouwwerk zal je altijd de adem benemen. Maar Athene is niet alleen de Akropolis, het is een bloeiende moderne metropool waar veel te ontdekken valt. Begin de dag bij het metrostation Syntagma, waar u zult genieten van een kort bezoek aan het metromuseum en zijn fascinerende archeologische artefacten uit het dagelijks leven in het oude Athene die aan het licht kwamen tijdens de bouw van de metro. Ga verder naar de Nationale Tuinen en passeer het neoklassieke architectonische ontwerp van Zappeion Hall. Vanaf dit uitkijkpunt kun je de overgebleven kolossale zuilen van de Tempel van Zeus zien, evenals de Boog van Hadrianus. De tour gaat dan verder naar de Akropolis, vanaf de zuidelijke helling om de drukte te vermijden, en het grote Dionysus Theater, het belangrijkste theater in zijn soort in Europa. Beklim de heilige heuvel van de Akropolis en stop onderweg bij de grote monumenten, waaronder het Parthenon, het Erectheion, de Propylaia, de Nike-tempel, het Odeon van Herodes Atticus en de oude Agora. Geniet van wat vrije tijd om de Akropolis en Plaka te verkennen voordat je terugkeert naar Athene. Skip-the-Ticket Line-toegang We bieden al onze gasten graag een handige skip-the-ticket-line service aan. Wij zorgen voor en kopen vooraf de toegangskaarten voor elke archeologische vindplaats en elk museum dat tijdens de tour wordt bezocht, zodat u de moeite bespaart om ze online te kopen of in de rij te staan bij de loketten. Houd er echter rekening mee dat er zelfs met onze skip-the-ticket-line-service enige wachttijd kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt omdat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De typische wachttijd valt binnen 0 tot 10 of 30 minuten, hoewel het in zeldzame gevallen langer kan zijn.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nationale Tuin van Athene

Alle activiteiten

64 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Nationale Tuin van Athene

Meer zien

Andere activiteiten in Nationale Tuin van Athene

Wil je alle activiteiten in Nationale Tuin van Athene bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationale Tuin van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.107 beoordelingen

Voor een korte trip naar Athene van vrijdag tot maandag, was de hop-on/hop-off bustour met alle drie de routes (Athene+Piraeus+Riviera Beach) precies goed voor ons. De prijs-kwaliteitverhouding, we hadden een 3-daags ticket voor 80 € voor twee personen is absoluut ok! Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Met een audiogids (koptelefoon is aanwezig in de bus) kun je veel leren over de stad, echt vele kilometers rijden door de meest uiteenlopende hoeken van Athene en een goed totaalbeeld krijgen van deze stad, zelfs als je kijkt naar de stad die hij valt helaas uit elkaar en er is geen geld meer voor veel restauraties. En als je openstaat voor Griekse muziek, hoor je het altijd via een koptelefoon als er niets gezegd wordt ;-). Groeten vanuit het vakantiegevoel! CONCLUSIE: We zouden de tour opnieuw boeken met THE RED BUS. Deze bussen waren erg schoon en we hadden alleen vriendelijke chauffeurs!

Fascinerende Franse gids, eenvoudige en zeer duidelijke kleine historische topo Een erg leuke activiteit?

Leuke interessante fietstocht om Athene te ontdekken. leuke en goede gids Dimtri

A safe and fantastic bike ride through Athens. Great photo spots included

Lovely biketour! The ideal way to discover the city with teenagers! ;)