Kies data

Nationalteatret

Nationalteatret: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wandelen door de geschiedenis: een rondleiding langs de iconische bezienswaardigheden van Oslo

1. Wandelen door de geschiedenis: een rondleiding langs de iconische bezienswaardigheden van Oslo

Doe met ons mee terwijl we de beste bezienswaardigheden die het centrum van Oslo te bieden heeft met u delen. We wandelen door het historische stadscentrum van Oslo, ontworpen om te voet ontdekt te worden, en leren over de Noorse cultuur, tradities en het dagelijks leven. Als we het emblematische operagebouw van Oslo bereiken (dat al snel het symbool van de stad is geworden), krijgen we de kans om enkele van de beste stukken 19e-eeuwse Noorse architectuur te bewonderen: het Nationale Theater, het Noorse parlement en het Grand Hotel. Het schilderachtige uitzicht op Oslo is adembenemend, met fjorden die voor een verfrissend briesje zorgen. Er is geen tekort aan fotomomenten in deze historische stad die al bestaat sinds 1100 na Christus! De wandeling eindigt bij het startpunt bij de Universiteit Aula.

Oslo Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

2. Oslo Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Oslo. Download de smartphone-app op je telefoon en verken Oslo in je eigen tempo. Begin je tour wanneer je wilt, en stop en ga volgens je eigen schema. Loop naar de beste oriëntatiepunten en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het tegen ze op terwijl je interessante feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Begin je tour bij het veel gefotografeerde centraal station van Oslo. Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke functie, en Egertorget geeft je een voorproefje van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat staat voor democratie met zijn grootsheid, en laat je verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Center, dat met zijn unieke exposities u de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in handen hebben. Je komt ook langs het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en uniek programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera betoveren! Kijk, loop en ontspan in Frogner Park met zijn talloze standbeelden. Speurtochten zijn geweldig als dagelijkse bezigheid of voor speciale evenementen zoals vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes of teambuildingevenementen.

Oslo: stadsintroductie, gids en audio in de app

3. Oslo: stadsintroductie, gids en audio in de app

Loop door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste bezienswaardigheden en plekjes. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Start je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie verdwaal je nooit. Begin je tour bij het veel gefotografeerde centraal station van Oslo! Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke functie, en Egertorget geeft je een voorproefje van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat staat voor democratie met zijn grootsheid, en laat je verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Center, dat met zijn unieke exposities u de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in handen hebben. Je komt ook langs het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en uniek programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera betoveren! Kijk, loop en ontspan in Frogner Park met zijn talloze standbeelden! (waar de tour eindigt)

Oslo: stadswandeling

4. Oslo: stadswandeling

Zie de afdruk achtergelaten door de oprichters van Oslo in zijn middeleeuwse architectuur, loop door 700 jaar geschiedenis ingekapseld in een fort dat de stad heeft beschermd tegen zowel ruiters als soldaten. Stap verder in de tijd naar de stad Christiania. Bekijk het eerste stadhuisgebouw uit de 17e eeuw en voel de sfeer van de vele caféterrassen en restaurants die dit deel van Oslo hebben overgenomen. Bezoek het stadhuis van Oslo en de grote zaal, internationaal bekend vanwege de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Betreed de 18e-eeuwse architectuur en bekijk het Noorse parlement, loop naar het Nationale Theater, sta voor het neoklassieke gebouw van de Universiteit van Oslo, wandel door naar het Koninklijk Paleis en zijn prachtige tuinen. Loop door de hoofdstraat van Oslo met zijn vele winkels en levendige sfeer. Stop bij het centraal station om de architectuur uit het begin van de 19e eeuw te waarderen en ontdek ten slotte moderne gebouwen. Stap op het dak van het bekroonde operagebouw van Oslo en geniet vanaf daar van het prachtige uitzicht op de fjord van Oslo.

Oslo: stadstour op e-scooter

5. Oslo: stadstour op e-scooter

E-scooters zijn helemaal hot. Ze zijn leuk, ecologisch en ze besparen u tijd en energie, zodat u meer kunt zien in een kortere tijd. Deze stadstour op een e-scooter is perfect voor iedereen die op een moderne, leuke manier het meeste uit Oslo's must-see attracties wil halen. Je zult hoogtepunten kunnen zien zoals het Noorse opera- en balletgebouw, de wijk Bjørvika, het fort Akershus en de levendige Oslofjord-gebieden, en het Koninklijk Paleis met zijn prachtige park vol prachtige beelden. Andere hoogtepunten zijn het parlementsgebouw en de straat Karl Johans, de belangrijkste boulevard van Oslo.

Oslo: wandeltocht en hop on, hop off-bustour

6. Oslo: wandeltocht en hop on, hop off-bustour

Boek dit combinatieticket om het meeste uit je Oslo-ervaring te halen. Ga op wandeltocht en ontdek de highlights van de stad te voet. Vaar rond in stijl en bekijk de vele haltes aan boord van een hop on, hop off-bustour. Verken Oslo te voet met een wandeltocht overdag, die je de beste bezienswaardigheden, musea en restaurants van de stad laat zien. Terwijl je Sentrum, het diverse stadscentrum, omcirkelt, leer je hoe de stad zijn bijnaam Tiger City kreeg en geniet je van weelderige 19e-eeuwse architectuur terwijl je langs het operagebouw, het nationale theater en het Noorse parlement komt. Wanneer je er klaar voor bent, spring dan op een sightseeingbustour en geniet van ongelooflijke panoramische uitzichten vanaf het open dek. Houd je camera bij de hand terwijl je naar de prachtige waterkant vaart en leer intrigerende feiten over de vele musea van Oslo, waaronder de musea Kon-Tiki, Vikingschip en Culturele geschiedenis. Met deze pas kun je 24 uur lang onbeperkt in- en uitstappen, zodat je genoeg tijd hebt om door de meest bruisende en beroemde wijken van Oslo te reizen. Dit is wat je zult zien: Nationaal Theater Munch-museum Stadhuis van Oslo Akershus kasteel en fort Nationaal Museum Universiteit van Oslo Bydel Aker Brygge De Vikingplaneet Karl Johans Gate Karl Johan-standbeeld Norges Storting, Dronningenspoort Freia Chocolaterie Stortorvet 9 Christelijk IV-monument de kathedraal van Oslo Ragnar Kalheims Plas Het Dievenhotel Beeldenpark Tjuvholmen Standbeeld van koning Olav V Noors Maritiem Museum Vikingschip Museum Frognerpark

Oslo: 5-uur durende privéstadwandeling met hoogtepunten

7. Oslo: 5-uur durende privéstadwandeling met hoogtepunten

Bekijk de hoogtepunten van Oslo met een deskundige lokale gids tijdens een 5-uur durende wandeling. Ontmoet je gids in het stadscentrum waar je de tour begint. Bezoek de mooie plekjes van de Noorse hoofdstad, waaronder het stadhuis van Oslo, het Noble Peace Center, het Nationaal Theater, het Koninklijk Paleis, het parlement en het fort Akershus. Ga vervolgens naar Frogner Park en hoor het betoverende verhaal van hoe een man 's werelds grootste beeldenpark bouwde. Bekijk enkele van de verbazingwekkende creaties van Gustav Vigeland, meestal gemaakt van lokaal Iddefjord-graniet. Begrijp de poolgeschiedenis echt door je kijk op het hier en nu te verwijderen. Sta jezelf toe terug te reizen naar eeuwen geleden toen de mensheid geen satellieten, geen Google Maps, geen vliegtuigen en geen kristalheldere kennis had van hoe de wereld eruitzag. Betreed het Fram-museum en hoor de verhalen van drie Noorse poolreizigers en hun moed. Keer ten slotte terug naar het stadscentrum waar je het beste deel van de tour zult zien - het operagebouw van Oslo. Bewonder de prachtige architectuur van het gebouw, die doet denken aan een gletsjer die in het water drijft

Overzicht activiteiten in Nationalteatret

Wil je alle activiteiten in Nationalteatret ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.