Kies data

Natuurpark Albufera

Natuurpark Albufera: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Valencia: dagtrip naar Albufera met boottocht en transfer

1. Vanuit Valencia: dagtrip naar Albufera met boottocht en transfer

Omring jezelf met de natuur in een bijzondere omgeving, anders dan in andere delen van Spanje. Reis vanuit Valencia en ontdek de magische Albufera, een rustige historische lagune met unieke dieren in het wild. Bewonder panoramische uitzichten, leer over lokale diersoorten en maak een mooie boottocht. Geniet van een transfer van een selectie van hotels in Valencia en rijd richting het natuurpark terwijl je fascinerende verhalen erover hoort van je gids. Bezoek de prachtige ongerepte duinen bij El Saler, bewonder de inheemse flora en geniet van het uitzicht op het strand en de Middellandse Zee. Laat je gids je leren over dit speciale ecosysteem en het geografische en sociale belang ervan door de geschiedenis heen. Ga bij de pier van Gola de Puchol staan, voordat je naar Palmar gaat, een klein vissersdorpje op een eiland in het midden van de lagune. Ga door de twee hoofdstraten en stap op een boot om dit majestueuze gebied vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Kom traditionele Valenciaanse huizen tegen en geniet van een kleurrijke zonsondergang vanaf deze rustige locatie. Maak een korte rit terug naar Valencia om uw reis af te ronden.

Valencia: Albufera Jeep en boottocht

2. Valencia: Albufera Jeep en boottocht

Duik in het hart van een van de mooiste nationale parken van Spanje. Nadat je wordt opgehaald vanaf de hotel, rijd je rechtstreeks naar de lagune en het omringende land in een Jeep met open dak. Je krijgt de optie om de Jeep zelf te besturen, of je gaat lekker achterover leunen terwijl je gids achter het stuur zit. Pas de ervaring aan je smaak aan. Geniet van prachtig uitzicht op de laagliggende plateaus en kliffen met uitzicht op de kalme lagune. Bewonder de door de wind geveegde zandduinen. Houd je ogen open voor de talloze majestueuze vogelsoorten die daar thuis zijn, zoals de gigantische reiger en bijzondere eendrassen. Nadat je een aardig stuk hebt gereden, ga je aan boord van een traditionele vissersboot voor een tocht van 45 minuten. Daarna vaar je naar het ongerepte El Saler-strand voor een duik, vergezeld van lokale tapas en frisdranken. Zodra je appetijt is verzadigd, ga je terug naar je accommodatie.

Vanuit Valencia: natuurpark Albufera met bus, boot & lunch

3. Vanuit Valencia: natuurpark Albufera met bus, boot & lunch

Vertrek vanuit Valencia voor een busrit naar natuurpark Albufera, om één van de belangrijkste draslanden op het Iberisch schiereiland te ontdekken. Bewonder de natuurlijke biodiversiteit van het gebied, die het hele jaar door een grote verscheidenheid aan flora en fauna koestert. Reis door het natuurreservaat en luister naar het informatieve commentaar dat op de meegeleverde audiogidsen te horen is. Ga op zoek naar zeldzame soorten waadvogels en de vele verschillende wilde dieren en kom meer te weten over de rijstvelden en ecosystemen van het meer.  Stap daarna aan boord voor een boottocht van 30 minuten over één van de grootste meren van Spanje. Proef de beste lokale gerechten, tijdens de lunch in het dorp El Palmar. Nuttig een typische maaltijd uit de Valenciaanse regio, waaronder een voorgerecht met salade of inktvis, een hoofdgerecht met kip of zeevruchtenpaella en een nagerecht met pana cotta en nougat, geserveerd met water, bier of sangria.   

Vanuit Valencia: de oude binnenstad van Cullera en het natuurpark Albufera

4. Vanuit Valencia: de oude binnenstad van Cullera en het natuurpark Albufera

Met elf prachtige stranden biedt Cullera de mogelijkheid om zijn charmes verder te ontdekken dan zijn betoverende fijne zand. Tijdens deze ervaring leer je meer over de geschiedenis van dit natuurgebied dat tegenwoordig een van de meest populaire bestemmingen in de provincie Valencia is. U zult het historische karakter van de stad, het meest emblematische kasteel, de forten, de torens en de stranden kunnen waarderen. Aan het einde van de dag kunnen we het "Albufera Natural Park" bezoeken en de charme van zijn flora en fauna bewonderen.

Van Alicante: Valencia-dagtour met gids

5. Van Alicante: Valencia-dagtour met gids

We zullen het werk ontdekken van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, die verschillende gebouwen heeft die iconen van de stad zijn geworden. Het is een wetenschappelijk en cultureel recreatiecomplex dat beter bekend staat als de Stad van Kunsten en Wetenschappen. We zullen de zeer heilige kelk in de kathedraal ontdekken, de emotie voelen in de basiliek van de Maagd van de Verlaten en de Centrale Markt leren kennen met al zijn kraampjes vol vers voedsel van topkwaliteit. Rust uit en geniet van wat tapas in de zon op een van de terrassen en ga verder met de Lonja de la Seda, een juweel van burgerlijke gotiek. En als u nog kracht over heeft, mag u de zogenaamde Valenciaanse Sixtijnse Kapel niet missen: de kerk van San Nicolás. We eindigen het tourcentrum in "La Albufera de Valencia", dat in 1986 werd uitgeroepen tot natuurpark; de geschiedenis gaat echter veel verder terug in de tijd. Voordat we terugkeren naar Alicante, maken we een stop om onszelf te boeien met zijn pracht en zijn charme die een ongekende fauna en flora aantrekt. We zullen meer weten over de geschiedenis en natuurlijke waarde voor het ecosysteem van de regio.

Valencia: fietsverhuur voor 1 tot 4 dagen

6. Valencia: fietsverhuur voor 1 tot 4 dagen

Mis geen enkele uithoek van de stad met deze fietsverhuur in Valencia. Geniet van een comfortabele en gemakkelijke rit dankzij het feit dat de stad over de hele lengte vlakker is, waardoor zij ideaal is om te fietsen. Verken in jouw eigen tempo, zonder files, en op een duurzame manier. Pak je fiets met mand, helm, slot en optioneel kinderzitje (allemaal inbegrepen) en ga op pad om Valencia op jouw manier te verkennen. Rijd alleen of in een groep en ontdek schilderachtige plekjes en verborgen hoekjes in gebieden die zijn afgesloten van autoverkeer.

Van Alicante: oude binnenstad van Cullera en natuurpark Albufera

7. Van Alicante: oude binnenstad van Cullera en natuurpark Albufera

Met elf prachtige stranden biedt Cullera de mogelijkheid om zijn charmes te ontdekken buiten het betoverende fijne zand. Deze ervaring stelt je in staat om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit natuurgebied dat tegenwoordig een van de meest populaire bestemmingen in de provincie Valencia is. U zult het historische geval van de stad, zijn meest emblematische kasteel, forten, torens en zijn stranden kunnen waarderen. Aan het einde van de dag kunnen we het "Albufera Natural Park" bezoeken en de charme van zijn flora en fauna bewonderen.

Van Benidorm: begeleide dagtocht naar Valencia

8. Van Benidorm: begeleide dagtocht naar Valencia

Een kans om diep in de geschiedenis, kunst, cultuur, tradities, mythen en legendes van de op twee na grootste stad van Spanje te duiken. We zullen de beroemde Stad van Kunsten en Wetenschappen verkennen (met futuristische structuren, zoals het planetarium, het oceanarium en een interactief museum); gevolgd door een bezoek aan het historische centrum van de stad met meer dan 2000 jaar geschiedenis. De stad Valencia is sinds de oprichting in 138 voor Christus de thuisbasis van Romeinen, Visigoten en moslims en heeft een van de grootste historische centra van Europa. Ontdek het werk van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, die verschillende gebouwen heeft die iconen van de stad zijn geworden. Het is een wetenschappelijk en cultureel vrijetijdscomplex, beter bekend als de Stad van Kunsten en Wetenschappen. Verken de zeer heilige kelk in de kathedraal en voel de emotie in de basiliek van de Maagd van de verlatenen. Maak kennis met de Centrale Markt met al zijn kraampjes vol vers voedsel van topkwaliteit. Rust uit met een paar tapas in de zon op een van de terrassen en ga verder met de Lonja de la Seda, een juweel van burgerlijke gotiek. En als je nog geen kracht over hebt, mag je de zogenaamde Valenciaanse Sixtijnse Kapel niet missen: de kerk van San Nicolás.

Van Valencia: Private Albufera Van Tour met boottocht

9. Van Valencia: Private Albufera Van Tour met boottocht

Laat de drukte van Valencia achter je met een privébusje naar het natuurpark Albufera en de lagune - de geboorteplaats van paella. Ontdek de natuurlijke wonderen van de Albufera en leer over de rijke biodiversiteit van het park van je lokale gids. Glij over de heldere lagune tijdens een ontspannende boottocht. Ontmoet je chauffeur/gids in Valencia en leun achterover en ontspan tijdens de korte rit van 10 kilometer naar het natuurpark. Omringd door rijstvelden, bossen en de thuisbasis van het grootste meer van Spanje, toont de Albufera de Spaanse natuur in zijn puurste vorm. Ervaar het overvloedige vogelleven en de natuurlijke omgeving van het park op de best mogelijke manier: tijdens een boottocht. Stap in een traditionele handgemaakte boot, een albuferenc genaamd, en vaar over het kalme water van de lagune. Kijk uit voor de 300 verschillende vogelsoorten die hun toevlucht zoeken rond de zoetwaterlagune van 2800 hectare. In de winter zie je hier waarschijnlijk kleurrijke flamingo's, omdat ze hier de koudere maanden doorbrengen. De Albufera is erkend als een van de wetlands van internationaal belang, Ramsar, en als een speciale beschermingszone voor vogels, dus je zult er ongetwijfeld veel vogelsoorten tegenkomen. Na uw boottocht gaat u naar het Racó de l'Olla Interpretatiecentrum. Leer hier meer over het vogelleven in het park en kijk ernaar uit vanuit de observatoria en de uitkijktoren met een panoramisch uitzicht over de omgeving. Bewonder het natuurlijke landschap om je heen: moerassen en rijstvelden die felgroen worden in de zomer, blauw in de winter als het water de velden overspoelt en bruin als het land onbedekt is. In de strook die het park van de zee scheidt, bevindt zich een uniek ecosysteem van natuurlijke duinen en dennenbossen.

Van Benidorm: begeleide dagtocht naar Cullera en Albufera

10. Van Benidorm: begeleide dagtocht naar Cullera en Albufera

We gaan de meest karakteristieke plekken van de stad Cullera bezoeken, inclusief het historische en natuurlijke erfgoed. We beginnen de tour op het strand in de baai en gaan het historische centrum binnen, we passeren de haven van Cullera en de historische stad van de stad totdat we het kasteel bereiken. Het kasteel en de muren zijn een set van islamitische militaire architectuur die de essentie van de constructie uit de 10e eeuw behoudt. We hebben wat tijd om van de stad te genieten en nemen afscheid van Cullera om, niet zonder te vertrekken, de Albufera van Valencia en zijn omgeving te bezoeken; waar u een van de grootste natuurparken in de Valenciaanse Gemeenschap kunt zien.

10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Natuurpark Albufera

Wil je alle activiteiten in Natuurpark Albufera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Natuurpark Albufera

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 571 beoordelingen

Zo'n geweldige rondleiding !! Raffa en Nicole zijn geweldige, attente gidsen. Je kunt zien dat ze genieten van hun werk in het nationale park en op de rondleidingen. De informatie over het nationale park (geschiedenis, structuur, werk in het park en de bescherming van het park) was erg interessant en het weten waard. De andere stops, de boottocht en het strand waren ontzettend leuk en mooi. Over het algemeen ten zeerste aanbevolen. We zouden het opnieuw doen. :)

Mooie boottocht door de natuur en heerlijk eten!!! Er waren drie gangen, die allemaal zeer goed waren, en zeer beleefde service. Daarna was er genoeg tijd om de plaats te verkennen en de rijstvelden te bewonderen. De organisatie werkte uitstekend. En het is geen massa-evenement zoals vaak het geval is bij dergelijke tours!! Was zeer positief verrast :-) :-)

Geweldige ervaring!! Ophalen was op tijd en onze gidsen waren zeer goed geïnformeerd. Het nationale park is erg interessant en de boottocht op het meer ook. De Tapas op het strand was erg goed voorbereid!!

Nicole kwam ons op tijd ophalen van het hotel. Het was een geweldige dag, ze heeft ons veel verteld. We hadden het geluk dat we het zelfs voor onszelf hadden. Afwerking op het strand was ook erg leuk

Geweldige communicatie voorafgaand aan de eigenlijke dag en we hebben allemaal een leuke dag beleefd