Natuurpark Arrabida
Boot- & zeiltochten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Natuurpark Arrabida Boot- & zeiltochten: Onze meest aanbevolen

Setubal & Tróia: boottocht met dolfijnen spotten in de Sado-riviermonding

1. Setubal & Tróia: boottocht met dolfijnen spotten in de Sado-riviermonding

Vertrek vanuit Setubal of Tróia aan boord van een 22 meter lange catamaran en ga op zoek naar de gemeenschap van dolfijnen die de monding van de Sado bewonen. Laat je begeleiden door een deskundige bemanning die hun expertise zal gebruiken om deze speelse dolfijnen in hun natuurlijke habitat te lokaliseren. Leer meer over deze unieke dolfijnengemeenschap, de enige in zijn soort in Portugal, met je deskundige gidsen. Vaar door de monding en bewonder de prachtige landschappen van de kustlijn van het natuurpark Arrábida. Let op de speelse dolfijnen die dit deel van de kust al generaties lang bewonen. Kijk hoe de dolfijnen dartelen en spelen terwijl ze door het kalme water zwemmen. Hoor meer over hun voedingsgewoonten, fokken en hun relatie met mensen tijdens een informatieve en ontspannende boottocht.

...
Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

2. Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

Tour door het natuurpark Arrábida, beginnend bij Sesimbra en richting Cabo Espichel. Wilde stranden, prachtige baaien, grotten en kliffen zijn enkele van de hoogtepunten van deze prachtige tour. Ga op avontuur om de pracht van dit unieke ecosysteem te ontdekken. De tour begint in de beschutte haven van Sesimbra. Bezoek eerst het beroemde strand Ribeiro do Cavalo. Geniet van het omringende landschap terwijl je duikt en zwemt in het kristalheldere water. De tour gaat dan verder naar het westen, waar je de mythische stranden van Mijona en Inferno bezoekt. Vervolg uw weg door het natuurpark Arrábida en bekijk de beroemde walvisbaai en maak van de gelegenheid gebruik om iets te leren over de geschiedenis van de vissers die vroeger in dit gebied op walvissen jaagden. Duik en zwem in het kristalheldere water van hetzelfde strand en geniet van snorkelen. Er wordt ook typische sterke drank uit de regio Setubal geserveerd. Vaar na deze stop richting Cabo Espichel, waar je meer grotten en landschappen met een ongelooflijk wonder zult bezoeken. Na al dit avontuur keert u terug naar de haven van Sesimbra waar deze ervaring eindigt.

...
Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

3. Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

Vertrek van de jachthaven en zoek naar dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Zie tuimelaars en gewone dolfijnen in het heldere blauwe water van het park, zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren.  Bekijk diverse vormen van wilde dieren en vogels in het park. Zwem en zonnebaad op de mooiste Portugese stranden, die alleen toegankelijk zijn via de zee. Bezoek grotten en rotsformaties langs de hele kustlijn van het park en luister naar je lokale gids die je vertelt over de mysterieuze geschiedenis tijdens de 18e eeuw.

...
Vanuit Lissabon: dagtour dolfijnen spotten

4. Vanuit Lissabon: dagtour dolfijnen spotten

Deze dagtour begint met een reis naar Setúbal, ten zuiden van Lissabon, een pittoreske regio, vooral bekend vanwege zijn vissershaven. In Setúbal ga je aan boord van een volledig gerestaureerd zoutgaljoen, of een moderne catamaran (afhankelijk van het weer en de zee), voor een ontspannen en plezierige reis in het Sado-estuarium, waar je meer leert over lokale tuimelaars en hopelijk een paar wilde dolfijnen in hun natuurlijke omgeving kunt spotten. De boottocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Zie het natuurpark van Arrábida, geniet van het indrukwekkende uitzicht en leer meer over de lokale gastronomie. Bezoek het klooster van Arrábida, en ontdek belangrijke historische locaties voordat je weer terugkeert naar het centrum van Setúbal. Voordat je terugkeert naar Lissabon, stop je bij een aantal bezienswaardigheden in de bergketen Serra da Arrábida, van waar je een oogstrelend zicht hebt op het natuurgebied en de gehele regio.

...
Lissabon: dolfijnen kijken in het natuurpark Arrábida

5. Lissabon: dolfijnen kijken in het natuurpark Arrábida

Deze boottocht gaat langs de kustlijn op zoek naar dolfijnen die mogelijk terug te vinden zijn op het zeereservaat van Arrábida. De tour neemt je mee naar de bekendste waarneming, met een slagingspercentage van 95% bij het zien van dolfijnen. De gebruikte boten zijn krachtige semi-opblaasbare boten met stoelen en alle comfort en veiligheid voor een reis van 3 uur. Het is altijd een goede ervaring, die de dolfijnen combineert met een prachtige boottocht op een kostenlijn van kalme en ongerepte wateren, die wordt beschermd tegen de noordenwinden door de berg Arrábida.

...
Vanaf Sesimbra: dolfijnen spotten op boottocht in Arrábida

6. Vanaf Sesimbra: dolfijnen spotten op boottocht in Arrábida

Kijk uit naar tuimelaars in het Estuarium van de Sado tijdens een schilderachtige boottocht vanaf Sesimbra. Stap aan boord in de plezierhaven van Sesimbra en vaar langs de rivier de Sado naar natuurpark Arrábida. Observeer de tuimelaars, dolfijnen en dwergwalvissen in hun natuurlijke leefomgeving. Geniet van de aanblik van deze betoverende dieren als ze eten en samen in het water spelen. Profiteer van de diensten van een ervaren gids die je vertelt over de marineomgeving en de biodiversiteit van de kust. Kom meer te weten over de geologie en krijg informatie over lokale bezienswaardigheden en hun archeologisch belang. Als het weer het toelaat en er voldoende animo is, kan er op een geschikte beschutte plek gepauzeerd worden om te zwemmen in het kalme kristalheldere water.

...
Sesimbra: Arrábida Natural Park Cabo Espichel Sunset Tour

7. Sesimbra: Arrábida Natural Park Cabo Espichel Sunset Tour

Vertrek vanuit de haven van Sesimbra en reis naar het beroemde strand Ribeiro do Cavalo. Geniet van het omringende landschap en leer meer over het microklimaat van de regio vanuit je gids. Ga verder naar het westen, waar u de prachtige stranden van Mijona en Inferno zult bezoeken. Vaar langs de oevers van het natuurpark Arrábida en bezoek "Whale Bay" en leer over de geschiedenis van de walvisjacht in de regio. Vaar vervolgens naar Cabo Espichel en verken de grotten en ongelooflijke rotsformaties langs de kust. Geniet ten slotte van een prachtige zonsondergang met een glas wijn op de boot, voordat je terugkeert naar Sesimbra.

...
Van Sesimbra: Arrábida Coast SeaView Board Tour

8. Van Sesimbra: Arrábida Coast SeaView Board Tour

Word een SeaView-ontdekkingsreiziger en ontdek en leer meer over de onderwaterwereld van het Luís Saldanha Marine Park en het maritieme reservaat met een SeaView-bord. Doe mee aan een eenvoudige activiteit die geschikt is voor alle leeftijden, ideaal voor groepen vrienden, stellen, gezinnen en teambuildingsactiviteiten. Geniet bovendien van een boottocht langs de kust van Arrbida. Vertrek vanuit de haven in Sesimbra en laat je verrassen door het prachtige kustlandschap terwijl je naar geïsoleerde plekken op je SeaView-bord wacht om ontdekt te worden. Eenmaal daar, voel je vrij om de verbazingwekkende zeebodem en het onderwaterleven van het kristalheldere water van Arrabida te verkennen, evenals de kleine grotten vol met mosselen en clamshells. Ontvang een gratis GoPro om tijdens je activiteit te gebruiken om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen.

...
Arrábida Full-Day Yacht Tour vanuit Lissabon

9. Arrábida Full-Day Yacht Tour vanuit Lissabon

Klim aan boord van een jacht met 8 passagiers voor een volledige dagtocht door het prachtige Arrábida-natuurpark ten zuiden van Lissabon. Na de pick-up van uw hotel, transfer naar Arrábida in de gemeente Setubal, en geniet van een breed uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Sado-riviermonding. Kijk uit voor dolfijnen en zeldzame vogels, spring overboord voor een verkwikkende duik of geniet van snorkel- en zonnebadende activiteiten. Bewonder het transparante blauw van de oceaangolven en geniet van het uitzicht op de prachtige bergen in het noorden. Locals noemen dit de "Portugese Riviera" omdat het lijkt op de Middellandse Zee. Als je avontuurlijk bent, kun je de beschikbare kajaks of paddleplanken gebruiken. Voor de lunch, ga aan wal in het pittoreske Portinho da Arrábida en probeer de verse vangst van de vissers van de dag. Als alternatief kunt u uw eigen lunch meenemen en genieten van een picknick op het strand of zelfs aan boord.

...
Van Sesimbra: Snorkelen Prof. Luiz Saldanha Marine Park

10. Van Sesimbra: Snorkelen Prof. Luiz Saldanha Marine Park

Duik in een wonderlijke wereld van zeeleven en verrassende ontmoetingen. Ervaar het onderwateruniversum van Sesimbra en de kust van Arrábida, met meer dan 1350 verschillende soorten. Bekijk het mariene park (onderdeel van het natuurpark Arrábida) en zijn soorten, waaronder vele soorten vissen, krabben, anemonen en weekdieren. Geniet van een perfecte gelegenheid om onvergetelijke momenten in de natuur te delen met familie of vrienden. Snorkel het Prof. Luiz Saldanha Marine Park, met zijn grote biodiversiteit en kalme wateren, voor intense maar ontspannende ontspannende sensaties: scholen vissen die door ongelooflijke landschappen glijden, golvende zeewierbossen en een onmetelijkheid van vormen en kleuren in een uniek natuurlijk schouwspel. Leer van gespecialiseerde gidsen die voor gasten in en uit het water zorgen en veiligheid, comfort en plezier garanderen.

...

Sitemap Natuurpark Arrabida

Wil je alle activiteiten in Natuurpark Arrabida ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Natuurpark Arrabida

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 41 beoordelingen

In de winter moet je je warm en zo waterafstotend mogelijk kleden. Bij kinderen moet worden bedacht dat er geen toilet aan boord is.

Geweldige activiteit, we zagen de dolfijnen snel en toen konden we de kust en de stranden zien, het was erg mooi. Zeer mooie gids.

Ondanks het zonnetje, spectaculaire ontmoeting met dolfijnen en verrassende ontdekking van kliffen en grotten vanaf de zee