Natuurpark Arrabida
Tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Natuurpark Arrabida Tours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

1. Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

Je vertrekt vanuit Sesimbra en ontdekt de schoonheid van het natuurpark Arrábida. Je betreedt het beschermde gebied om de verschillende soorten leefomgevingen te verkennen, van de bergen tot aan de zee. Je vaart met kajak langs de kust om heilige grotten te vinden die alleen per boot bereikbaar zijn. Je ziet kleine stranden met adembenemende schoonheid terwijl je je een weg baant naar de opmerkelijke karstformatie van de Gruta do Frade. Je profiteert van het prachtige landschap en staat dicht bij de indrukwekkende rotsformaties met behulp van je gids. Je gaat vervolgens terug naar Sesimbra en bezoekt het rustige strand van Ribeiro do Cavalo. Je geniet van een snack en gaat zwemmen in het heldere water, omringd door adembenemende rotsen. Je proeft enkele typische zoetigheden uit de regio en eindigt zo je geweldige ervaring.

...
Lissabon: Sesimbra & Arrábida natuurpark met wijnproeverij

2. Lissabon: Sesimbra & Arrábida natuurpark met wijnproeverij

Maak een dagtour door de regio Setúbal in Portugal tijdens een reis door het prachtige landschap. Zie kastelen onderweg en probeer heerlijke wijn. Begin je avontuur door de rivier de Taag over te steken op weg naar de indrukwekkende Cabo Espichel op het meest westelijke puntje van de kustlijn van Sesimbra. Ga dan naar het vissersdorp Sesimbra en bezoek een Moors kasteel. In deze havenstad vind je ook vele stranden en restaurants met verse zeevruchten. Vlakbij ligt het Natuurpark Arrábida aan de oevers van de rivierdelta van de Sado. Bezoek de beroemde stranden van Portinho da Arrábida en Figueirinha, voordat je naar Setubal voor een lunch met vis! Na de lunch ga je naar het indrukwekkende Arrábida-gebergte. Dit is een natuurreservaat (Natuurpark Arrábida). Bezoek een klein familiebedrijf te midden van het rustige Arrábida-gebergte en leer meer over hoe deze kostbare nectar wordt gemaakt. Je ziet de wijngaarden en hoe het proces is voltooid, en natuurlijk, proef je de resultaten. Dit alles gebeurt op een informele en leuke manier onder begeleiding van een lokale gids.

...
Setubal & Tróia: boottocht met dolfijnen spotten in de Sado-riviermonding

3. Setubal & Tróia: boottocht met dolfijnen spotten in de Sado-riviermonding

Vertrek vanuit Setubal of Tróia aan boord van een 22 meter lange catamaran en ga op zoek naar de gemeenschap van dolfijnen die de monding van de Sado bewonen. Laat je begeleiden door een deskundige bemanning die hun expertise zal gebruiken om deze speelse dolfijnen in hun natuurlijke habitat te lokaliseren. Leer meer over deze unieke dolfijnengemeenschap, de enige in zijn soort in Portugal, met je deskundige gidsen. Vaar door de monding en bewonder de prachtige landschappen van de kustlijn van het natuurpark Arrábida. Let op de speelse dolfijnen die dit deel van de kust al generaties lang bewonen. Kijk hoe de dolfijnen dartelen en spelen terwijl ze door het kalme water zwemmen. Hoor meer over hun voedingsgewoonten, fokken en hun relatie met mensen tijdens een informatieve en ontspannende boottocht.

...
Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

4. Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

Tour door het natuurpark Arrábida, beginnend bij Sesimbra en richting Cabo Espichel. Wilde stranden, prachtige baaien, grotten en kliffen zijn enkele van de hoogtepunten van deze prachtige tour. Ga op avontuur om de pracht van dit unieke ecosysteem te ontdekken. De tour begint in de beschutte haven van Sesimbra. Bezoek eerst het beroemde strand Ribeiro do Cavalo. Geniet van het omringende landschap terwijl je duikt en zwemt in het kristalheldere water. De tour gaat dan verder naar het westen, waar je de mythische stranden van Mijona en Inferno bezoekt. Vervolg uw weg door het natuurpark Arrábida en bekijk de beroemde walvisbaai en maak van de gelegenheid gebruik om iets te leren over de geschiedenis van de vissers die vroeger in dit gebied op walvissen jaagden. Duik en zwem in het kristalheldere water van hetzelfde strand en geniet van snorkelen. Er wordt ook typische sterke drank uit de regio Setubal geserveerd. Vaar na deze stop richting Cabo Espichel, waar je meer grotten en landschappen met een ongelooflijk wonder zult bezoeken. Na al dit avontuur keert u terug naar de haven van Sesimbra waar deze ervaring eindigt.

...
Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

5. Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

Vertrek van de jachthaven en zoek naar dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Zie tuimelaars en gewone dolfijnen in het heldere blauwe water van het park, zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren.  Bekijk diverse vormen van wilde dieren en vogels in het park. Zwem en zonnebaad op de mooiste Portugese stranden, die alleen toegankelijk zijn via de zee. Bezoek grotten en rotsformaties langs de hele kustlijn van het park en luister naar je lokale gids die je vertelt over de mysterieuze geschiedenis tijdens de 18e eeuw.

...
Lissabon: snorkelavontuur bij Arrábida

6. Lissabon: snorkelavontuur bij Arrábida

Ontdek Arrábida, een magische plek met een adembenemende zee, lucht en bergen. Zie de prachtige hoge kluffen langs de kalme en kristalblauwe zee van de Arrábida-berg. Het is een plek van grote contrasten, met een zeer rijke geologische, ecologische en culturele geschiedenis, gekoppeld aan landbouw, visserij en eettradities.  Tijdens het programma van 5 uur snorkel je in het heldere water, bezoek je de hoogtepunten van het gebied en wandel je door de bergen en valleien. Aan de kust wachten prachtige stranden, en gedurende de dag heb je op verschillende plekken weids uitzicht. Door de openingen in de begroeiing van het natuurpark heb je uniek zicht op het strand en op de zee. Ervaar het allemaal in 1 dag, en profiteer van de gelegenheid om een duik te nemen in het prachtige water en het zeeleven van de kust te ontdekken.

...
Arrábida en Sesimbra-dagtour & wijnproeverij

7. Arrábida en Sesimbra-dagtour & wijnproeverij

Ervaar de smaken en natuurlijke schoonheid van Portugal tijdens deze mooie dagtour. Op weg naar de Portugese regio Extremadura reis je Lissabon uit over de langste brug van Europa, de Vasco da Gama-brug. In Palmela vindt u een Moors kasteel dat fantastische fotomomenten biedt. Bezoek een familielandgoed waar u zelfgemaakte wijn kunt proberen. Ga dan verder door de bergen van het Arrábida National Park - tot 500 meter of 1.640 voet boven de zeespiegel - en bewonder het spectaculaire uitzicht op een van de mooiste landschappen van Portugal. Het park herbergt ook veel planten- en diersoorten die uitsluitend in deze regio voorkomen. Een groot deel van het park is onderworpen aan strenge beschermende maatregelen en bepaalde locaties zijn alleen toegankelijk met speciale toestemming. Tijd voor een korte pauze. Maak een ontspannen wandeling op het strand van Portinho Arrábida en geniet van de koele zeebries en de frisse lucht. Ga vervolgens naar het charmante vissersdorp Sesimbra om te lunchen in een van de vriendelijke lokale restaurants van het dorp met heerlijke gerechten met de verse vangst van de dag. In de zomer kunt u afkoelen met een duik in de Atlantische Oceaan, of gewoon nog een wandeling maken langs de uitnodigende stranden van het dorp. Mis uw kans niet om de prachtig gerestaureerde kerk van het dorp uit 1725 te bezoeken, of maak een wandeling om het kasteel van Sesimbra te verkennen. Het perfecte vervolg op een heerlijke maaltijd is natuurlijk goede wijn. Neem deel aan een rondleiding door de wijnmakerij José Maria da Fonseca, een van de oudste in Portugal. Het is nog steeds in familiebezit. Ontdek de uitstekende wijnen van de regio tijdens een wijnproeverij met 2 lokale variëteiten. Als een perfecte afsluiting kunt u genieten van het uitzicht over Lissabon vanaf het platform van het standbeeld van Christus de Koning voordat u de 25 de Abril-brug oversteekt en terugkeert naar Lissabon.

...
Portinho da Arrábida: Coasteering Trip

8. Portinho da Arrábida: Coasteering Trip

Coasteering is een multi-activiteit die gebruik maakt van verschillende sportmodaliteiten zoals trekking, klimmen, zwemmen, abseilen, speleologie en vele sprongen in het water. Het kustcircuit bevindt zich op een van de meest bijzondere plekken, op de grens tussen het natuurpark Arrábida en het Luiz Saldanha Marine Park, met zijn kristalheldere groene water. Ga op een van de mooiste plekken in Portugal en geniet van een leuke dag vol activiteiten.

...
Vanuit Lissabon: dagtour dolfijnen spotten

9. Vanuit Lissabon: dagtour dolfijnen spotten

Deze dagtour begint met een reis naar Setúbal, ten zuiden van Lissabon, een pittoreske regio, vooral bekend vanwege zijn vissershaven. In Setúbal ga je aan boord van een volledig gerestaureerd zoutgaljoen, of een moderne catamaran (afhankelijk van het weer en de zee), voor een ontspannen en plezierige reis in het Sado-estuarium, waar je meer leert over lokale tuimelaars en hopelijk een paar wilde dolfijnen in hun natuurlijke omgeving kunt spotten. De boottocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Zie het natuurpark van Arrábida, geniet van het indrukwekkende uitzicht en leer meer over de lokale gastronomie. Bezoek het klooster van Arrábida, en ontdek belangrijke historische locaties voordat je weer terugkeert naar het centrum van Setúbal. Voordat je terugkeert naar Lissabon, stop je bij een aantal bezienswaardigheden in de bergketen Serra da Arrábida, van waar je een oogstrelend zicht hebt op het natuurgebied en de gehele regio.

...
Jeeptour door nationaal park Arrábida

10. Jeeptour door nationaal park Arrábida

Geniet van een dagje weg van de stad en bezoek het prachtige natuurpark Arrábida. Deze jeeptour neemt je mee naar plaatsen die je normaal niet zou kunnen bereiken, inclusief de seculiere kloosters, kastelen, grotten, uitkijkpunten en kliffen boven de zee. Veel van de paden zijn bedekt met typisch mediterrane vegetatie en kunnen alleen per jeep worden afgelegd. Een groot deel van het park valt onder milieubescherming en sommige locaties zijn alleen toegankelijk met toestemming van het park. U kunt ook een van de beroemdste wijnkelders in de regio bezoeken en de meest charismatische wijn van Setúbal proeven, de "Moscatel de Setúbal".

...

Sitemap Natuurpark Arrabida

Wil je alle activiteiten in Natuurpark Arrabida ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Natuurpark Arrabida

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 21 beoordelingen

Het is een stuk kajakken maar dan wordt je wel getrakteerd op de mooiste natuur van Portugal. Mooie grotten en stranden. Gids was aardig maar legde vooral uit in Portugees.

Geweldige activiteit, we zagen de dolfijnen snel en toen konden we de kust en de stranden zien, het was erg mooi. Zeer mooie gids.

Ondanks het zonnetje, spectaculaire ontmoeting met dolfijnen en verrassende ontdekking van kliffen en grotten vanaf de zee

Interessant. Dag is voorbijgevlogen. Zeer aangename, zeer vriendelijke en onderhoudende tourgids. Aanrader.

Hele fez um tour em en langs grotten. Mooie natuur