Kies data
Belevingen in

Nauplion

Topbezienswaardigheden in Nauplion

Nauplion: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Athene: bustocht naar Mycene, Epidaurus & Nauplion

1. Vanuit Athene: bustocht naar Mycene, Epidaurus & Nauplion

Je verlaat Athene samen met je vriendelijke gids (archeoloog) en gaat per bus vanaf het metrostation Halandri naar de oude stad Mycene. Laat de Cyclopische muren je de adem benemen en leer meer over de mysterieuze oorsprong van dit fantastische bouwwerk. Mycene wordt beschouwd als het grootste en rijkste koninkrijk van de latere Bronstijd rond 1350 v.C. Wandel door het archeologische park, langs de grote Leeuwenpoort, verken de oude Schatkamer van Atreus die ook bekendstaat als de tombe van Koning Agamemnon, en de tombe van Clytaemnestra. Bewonder het paleis en het gouden masker van Agamemnon. Na Mycene krijg je een traditionele Griekse lunch in het prachtige kustplaatsje Nauplion. Nauplion was vroeger de hoofdstad van Griekenland voordat Athene dat was en de architectuur kent Venetiaanse, Byzantijnse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden. Bewonder de hoofdattracties zoals het Bourtzi-kasteel, Acronauplia, het kasteel van Palamidi boven op de heuvel en diverse pittoreske pleinen in het stadscentrum. Je dag eindigt met een bezoek aan het oude theater van Epidaurus. Dit staat bekend als het theater met de beste akoestiek. Nog steeds wordt er elke zomer het Festival van Epidaurus gehouden.

Vanuit Athene: dagtour Mycene en Epidaurus

2. Vanuit Athene: dagtour Mycene en Epidaurus

Ga mee op een rondleiding van een hele dag langs de antieke ruïnes van Mycene vanuit Athene. Wandel door wat ooit een bloeiend centrum van het oude Griekenland was en bezoek bezienswaardigheden, waaronder Epidaurus en de zeehaven van Nauplion. De stad Mycene speelde een belangrijke rol in het oude Griekenland tegen het einde van de bronstijd. Tijdens deze daguitstap vanuit Athene krijg je de kans om deze parel uit de antieke wereld te verkennen. Je reist in een bus met airconditioning en stopt eerst bij het Kanaal van Korinthe, een bouwkundig wonder van ruim 6 kilometer dat de Golf van Korinthe verbindt met de Egeïsche Zee. Mycene was het historische hart van de antieke Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Je bezoekt de archeologische site waar zich de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon bevinden. Na een ontspannen lunch rij je verder richting Nauplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland waar je de Palamidi-vesting vindt. De eindbestemming van deze uitstap is de stad Epidaurus. Je bezoekt er het antieke theater dat op de Werelderfgoedlijst staat en volgens de oude Grieken de geboorteplaats is van Asclepius, de zoon van Apollo. Het theater in Epidaurus is wellicht het best bewaarde theater van het oude Griekenland en wordt tot op vandaag gebruikt omwille van de fantastische akoestiek.

Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus & Nafplio

3. Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus & Nafplio

Vertrek via de kustweg langs de Saronische Golf richting het Kanaal van Korinthe, dat de Egeïsche Zee met de Ionische Zee verbindt (korte pauze). Rijd naar Mycene, de homerische stad van Atreus, die volgens de dichters uit de oudheid 'rijk aan goud' is. Bezoek de Leeuwenpoort, de Cyclopische muren, de koninklijke graven en meer. Kom op weg naar Nafplio door de vruchtbare vlakte van Argolis, met het pittoreske dorp dat aan de voet van een klif ligt, waar de imposante Palamidi-vesting bovenop staat (korte fotopauze). Verspreid over heel Argolis vind je interessante plaatsen en bezienswaardigheden die het prachtige landschap sieren.  Rijd door naar Epidaurus voor een bezoek aan het theater uit de 4e eeuw voor Christus te bezoeken, dat beroemd is om de geweldige akoestiek. Keer weer terug naar Athene via de nationale weg tussen Epidaurus en Korinthe. Lunch in Mycene. Deelnemers die aan de kust verblijven worden rond 19:30 uur vanaf het eindstation van de lokale partner naar hun hotels gebracht.

Van Athene: dagexcursie met gids naar Mycene en Epidaurus

4. Van Athene: dagexcursie met gids naar Mycene en Epidaurus

Ontdek de ruïnes van de stad Mycene op een dagtrip vanuit Athene. Verken de archeologische vindplaats, de thuisbasis van de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon. Maak daarna een korte stop in het dorp Epidaurus en bekijk het Helleense theater. Rijd langs de schilderachtige kustweg van de Saronische Golf en kom aan bij de archeologische vindplaats Mycene. Verken de historische setting voor een groot deel van de oude Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Ga verder met een korte stop in Nauplia, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en de thuisbasis van het fort Palamidi. Na het genieten van een ontspannende lunch, ga je naar het nabijgelegen dorp Epidaurus, de thuisbasis van het Werelderfgoed, dat op de lijst staat als een oud theater en door de oude Grieken wordt beschouwd als de geboorteplaats van Apollo's zoon Asklepios. Het theater van Epidaurus is misschien wel het best bewaarde theater van het oude Griekenland.

Athene: dagtrip naar Nauplion en het oude Epidaurus

5. Athene: dagtrip naar Nauplion en het oude Epidaurus

Je vertrekt met de bus vanaf metrostation Halandri vanuit Athene met een vriendelijke begeleider (archeoloog). Je komt vervolgens in Nauplion aan waar er diverse opties zijn om de verborgen juweeltjes van de stad te verkennen. Er is genoeg tijd om de 999 traptreden van het Kasteel Palamidi te beklimmen (of laat de bus je brengen). Je kunt hier de weidse uitzicht over de regio bewonderen, waaronder de eindeloze schoonheid van de Argolische Golf vanaf de top van de heuvel. Nauplion was vroeger de hoofdstad van Griekenland voordat Athene dat was en de architectuur kent Venetiaanse, Byzantijnse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden. Bewonder de hoofdattracties zoals het Bourtzi-kasteel en Acronauplia en diverse pittoreske pleinen in het stadscentrum. Observeer de kleurrijke Venetiaanse huizen met hun bougainvillea die prachtig van de balkons hangt. Je hebt de mogelijkheid om je uitstap nog beter te maken met een bezoek aan het Komboloi-museum en de distilleerderij tsipouro, ouzo of mastiha die bekend staat als de ouzo-ervaring in het meest traditionele deel van de stad. Geniet van een Griekse lunch op een gezellige taverne en begeef je onder de locals. Daarna kun je de geschiedenis induiken door het oude theater van Epidaurus te bezoeken. In de oudheid was Epidauraus een sanatorium, dat intensief verbonden was met de geneesplaatsen genaamd Asklepieion. Een Asklepieion was het 5-sterrenhotel van de oudheid en wordt beschouwd als de oorsprong van de medische wetenschap. Tegenwoordig staat Epidaurus vooral bekend om het theater met de beste akoestiek aller tijden. Nog steeds wordt er elke zomer het Festival van Epidaurus gehouden. Je voelt de atmosfeer van de oude tragedieschrijvers om je heen die met hun vertolkingen het publiek naar een catharsis leidden, de purificatie en zuivering van de emoties.

Van Athene: 4-daagse klassieke tour met Meteora

6. Van Athene: 4-daagse klassieke tour met Meteora

Dag 1: Vertrek via de kustweg naar het Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd verder en bezoek het theater van Epidaurus, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga dan verder naar de stad Nafplio (korte fotostop), rijd door naar Mycene en bezoek de archeologische vindplaats en het graf van Agamemnon. Vertrek vervolgens naar Olympia door centraal Peloponnesos en de steden Tripolis en Megalopolis. Overnachting in Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen (diner) Dag 2: Bezoek 's ochtends de archeologische vindplaats met het heiligdom van Olympische Zeus, het oude stadion, de plek waar de fakkel van de moderne Olympische Spelen wordt aangestoken en het Archeologisch Museum. Rijd vervolgens door de vlakten van Ilia en Achaia tot aan de prachtige brug die de Korinthische baai oversteekt van Rion naar Antirion. Passeer de pittoreske stadjes Nafpactos (Lepanto) en Itea. Aankomst in Delphi (diner en overnachting) Dag 3 : Bezoek 's ochtends de archeologische vindplaats en het Museum van Delphi, het beroemdste orakel van de antieke wereld. Vertrek naar Kalambaka, een klein stadje aan de voet van het verbazingwekkende complex van Meteora, omringd door gigantische rotsen (diner en overnachting) Dag 4: Bezoek Meteora, een opvallend landschap boven op enorme rotsen die in de lucht lijken te hangen, met tijdloze kloosters, waar u prachtige exemplaren van Byzantijnse kunst kunt zien. Keer terug naar Athene via Trikala, Lamia, Thermopylae (korte stop om aan de overkant van de weg naar Leonida's Monument te kijken). Kom vroeg in de avond aan in Athene.

Nafplio: privé catamarancruise met maaltijd en drankjes

7. Nafplio: privé catamarancruise met maaltijd en drankjes

Vaar naar de prachtige Argolische Golf op een privécatamaran speciaal voor jou en je groep. Ontdek afgelegen, verborgen stranden, verken kleine eilanden en ga snorkelen in kristalhelder water. Proef de lokale keuken samen met enkele van de beste wijnen die Nafplio te bieden heeft. In Nafplio wacht u een werkelijk unieke ervaring. Ontmoet uw schipper in de haven van Nafplio en stap aan boord van de luxe catamaran. Ga eerst naar een prachtige grot in Daskaleio. Hierna volgt een rustige zwemstop en snorkelen op een afgelegen strand op het eiland Romvi. Ontspan daarna en geniet van het uitzicht terwijl je de Romvi-rotonde met de zonsondergang ervaart. Voel je vrij om eventuele wijzigingen in het zeilprogramma aan te bieden als je wilt. Tijdens de cruise serveert uw gastheer snacks, wijn en andere drankjes en een heerlijke mediterrane lunch. Geniet van de prachtige uitzichten, luister naar muziek, probeer het stand-up paddleboard, eet heerlijk eten en geniet van het gezelschap van je groep en je gastheer, die enkele historische feiten over de bezochte gebieden zullen delen. Keer terug naar de haven in Nafplio na een perfecte dag op zee.

Hop-on, hop-off-bustour door Nafplio

8. Hop-on, hop-off-bustour door Nafplio

Tijdens deze tour heb je de kans om landschappen en monumenten zoals de oude stad te bewonderen. Bekijk een verscheidenheid aan historische en traditionele gebouwen, zoals de 1e middelbare school van Griekenland, het gerechtsgebouw, de Armansperg-residentie, de landpoort, het kasteel van Palamidi, de Leeuw van Beieren, de Akronauplia, de kathedraalkerk van Euaggelistria en vele andere opvallende monumenten. Je krijgt aan het begin van de tour een gratis kaart van de stad samen met gratis oortelefoons die je kunt gebruiken om naar de opgenomen tour te luisteren, beschikbaar in 8 talen. Geniet van het gebruik van je dagticket en stap zo vaak in en uit als je wilt. De bussen met open dak rijden tijdens de zomermaanden van 11:00 tot 17:00 uur, zodat u samen met de locaties van de zon kunt genieten.

4-daagse tour van Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

9. 4-daagse tour van Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

Dag 1: Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd naar Epidaurus, en breng een bezoek aan de archeologische site en naar het theater, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga door naar Nauplia voor een korte stop. Vervolgens rijden naar Mycene, waar u de fascinerende archeologische site bezoeken. Vertrek naar Olympia, die door de centrale Peloponnesos gebied en het passeren van de steden van Megalopolis en Tripolis. Ten slotte komen in Olympia voor het diner en overnachting. Er is ook een mogelijkheid van een verblijf in Nauplia plaats. (Diner inbegrepen). Dag 2: In de ochtend een bezoek aan de archeologische site en het museum van Olympia. Rijd via Patras te Rion, steek het kanaal naar Antirion over de stand van de techniek hangbrug, die bekend staat als de langste en modernste in Europa. Aankomst in Nafpaktos, ga dan verder met Delphi. Geniet van een diner en overnachting in Delphi. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 3: Ten eerste, een bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi. Vertrek naar Kalambaka, die door Amphissa, Lamia en Trikala. Aankomst in Kalambaka, en geniet van een diner voor uw overnachting. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 4: In de ochtend een bezoek aan de adembenemende Meteora. In het begin van de middag, begin van de rit terug naar Athene passeren via Thermopylae en Kammena Vourla. (Inclusief ontbijt). Deze tour biedt de mogelijkheid om de meest indrukwekkende historische Griekse sites te bezoeken, geeft u een inzicht in het roemrijke verleden van Griekenland.

Van Athene: privétour Mycene, Epidaurus en Nafplio

10. Van Athene: privétour Mycene, Epidaurus en Nafplio

Begin met ophalen bij uw hotel, de luchthaven of de haven in Athene en reis de stad uit over het kanaal van Korinthe. Stop eerst bij de archeologische vindplaats Mycenae en ontdek een van de belangrijkste centra van de oude Griekse cultuur. De thuisbasis van de mythische koning Agamemnon, ontdek de meest opvallende kenmerken, waaronder de Myceense Akropolis, het graf van Agamemnon en de ruïnes van de Cyclopische muren die ooit de stad beschermden. Reis vervolgens naar de site van Epidaurus. Ontdek het goed bewaarde amfitheater met perfecte akoestiek en het genezingscentrum. Bekijk deze oude structuren die als mijlpalen worden beschouwd in de evolutie van de westerse beschaving. Reis ten slotte naar het pittoreske havendorp Nafplio. Slenter door de charmante smalle straatjes en bewonder de elegante huizen en leuke cafés. Geniet van wat tijd om te winkelen, lunchen of ontspannen in het dorp. Keer dan terug naar Athene.

Veelgestelde vragen over Nauplion

Welke topattracties zijn een must-see in Nauplion?

De topattracties in Nauplion zijn:

Sitemap Nauplion

Wil je alle activiteiten in Nauplion ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nauplion

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 960 beoordelingen

Het was een bijzonder gelukkige dag. Ik had de gelegenheid om fantastische plaatsen te leren kennen, tijd om de tickets te waarderen en de aandacht van een supervriendelijke en behulpzame gids (Ramon), die altijd aan al mijn behoeften voldeed. Bij een andere gelegenheid zal ik zeker dezelfde service zoeken. Aanbevelen

Interessante tour, veel gezien en gehoord en genoeg tijd om alles te bekijken. Leuk dat we ook de gelegenheid kregen om door Nauplion te lopen.

A great trip with some of the highlights of both ancient and more modern Greece. Information is provided by the guide on the bus.

Buvo nuostabi,turininga kelionė!Gidas suteikė daug įdomios informacijos. Mes labai dėkingi gidui už puikiai praleistą dieną.

Zeer leerzaam en plezierig -- Athena was een geweldige gids.