Belevingen in
Nauplion

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Nauplion

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Nauplion: De beste dingen die je niet wil missen

Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus & Nafplio

1. Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus & Nafplio

Vertrek via de kustweg langs de Saronische Golf richting het Kanaal van Korinthe, dat de Egeïsche Zee met de Ionische Zee verbindt (korte pauze). Rijd naar Mycene, de homerische stad van Atreus, die volgens de dichters uit de oudheid 'rijk aan goud' is. Bezoek de Leeuwenpoort, de Cyclopische muren, de koninklijke graven en meer. Kom op weg naar Nafplio door de vruchtbare vlakte van Argolis, met het pittoreske dorp dat aan de voet van een klif ligt, waar de imposante Palamidi-vesting bovenop staat (korte fotopauze). Verspreid over heel Argolis vind je interessante plaatsen en bezienswaardigheden die het prachtige landschap sieren.  Rijd door naar Epidaurus voor een bezoek aan het theater uit de 4e eeuw voor Christus te bezoeken, dat beroemd is om de geweldige akoestiek. Keer weer terug naar Athene via de nationale weg tussen Epidaurus en Korinthe. Lunch in Mycene. Deelnemers die aan de kust verblijven worden rond 19:30 uur vanaf het eindstation van de lokale partner naar hun hotels gebracht.

...
Vanuit Athene: bustocht naar Mycene, Epidaurus & Nauplion

2. Vanuit Athene: bustocht naar Mycene, Epidaurus & Nauplion

Je verlaat Athene samen met je vriendelijke gids (archeoloog) en gaat per bus vanaf het metrostation Halandri naar de oude stad Mycene. Laat de Cyclopische muren je de adem benemen en leer meer over de mysterieuze oorsprong van dit fantastische bouwwerk. Mycene wordt beschouwd als het grootste en rijkste koninkrijk van de latere Bronstijd rond 1350 v.C. Wandel door het archeologische park, langs de grote Leeuwenpoort, verken de oude Schatkamer van Atreus die ook bekendstaat als de tombe van Koning Agamemnon, en de tombe van Clytaemnestra. Bewonder het paleis en het gouden masker van Agamemnon. Na Mycene krijg je een traditionele Griekse lunch in het prachtige kustplaatsje Nauplion. Nauplion was vroeger de hoofdstad van Griekenland voordat Athene dat was en de architectuur kent Venetiaanse, Byzantijnse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden. Bewonder de hoofdattracties zoals het Bourtzi-kasteel, Acronauplia, het kasteel van Palamidi boven op de heuvel en diverse pittoreske pleinen in het stadscentrum. Je dag eindigt met een bezoek aan het oude theater van Epidaurus. Dit staat bekend als het theater met de beste akoestiek. Nog steeds wordt er elke zomer het Festival van Epidaurus gehouden.

...
Athene: dagtrip naar Nauplion en het oude Epidaurus

3. Athene: dagtrip naar Nauplion en het oude Epidaurus

Je vertrekt met de bus vanaf metrostation Halandri vanuit Athene met een vriendelijke begeleider (archeoloog). Je komt vervolgens in Nauplion aan waar er diverse opties zijn om de verborgen juweeltjes van de stad te verkennen. Er is genoeg tijd om de 999 traptreden van het Kasteel Palamidi te beklimmen (of laat de bus je brengen). Je kunt hier de weidse uitzicht over de regio bewonderen, waaronder de eindeloze schoonheid van de Argolische Golf vanaf de top van de heuvel. Nauplion was vroeger de hoofdstad van Griekenland voordat Athene dat was en de architectuur kent Venetiaanse, Byzantijnse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden. Bewonder de hoofdattracties zoals het Bourtzi-kasteel en Acronauplia en diverse pittoreske pleinen in het stadscentrum. Observeer de kleurrijke Venetiaanse huizen met hun bougainvillea die prachtig van de balkons hangt. Je hebt de mogelijkheid om je uitstap nog beter te maken met een bezoek aan het Komboloi-museum en de distilleerderij tsipouro, ouzo of mastiha die bekend staat als de ouzo-ervaring in het meest traditionele deel van de stad. Geniet van een Griekse lunch op een gezellige taverne en begeef je onder de locals. Daarna kun je de geschiedenis induiken door het oude theater van Epidaurus te bezoeken. In de oudheid was Epidauraus een sanatorium, dat intensief verbonden was met de geneesplaatsen genaamd Asklepieion. Een Asklepieion was het 5-sterrenhotel van de oudheid en wordt beschouwd als de oorsprong van de medische wetenschap. Tegenwoordig staat Epidaurus vooral bekend om het theater met de beste akoestiek aller tijden. Nog steeds wordt er elke zomer het Festival van Epidaurus gehouden. Je voelt de atmosfeer van de oude tragedieschrijvers om je heen die met hun vertolkingen het publiek naar een catharsis leidden, de purificatie en zuivering van de emoties.

...
Vanuit Athene: dagtocht naar Mycene en Epidaurus

4. Vanuit Athene: dagtocht naar Mycene en Epidaurus

De stad Mycene speelde een belangrijke rol in het oude Griekenland tegen het einde van de bronstijd. Tijdens deze daguitstap vanuit Athene krijg je de kans om deze parel uit de antieke wereld te verkennen. Je reist in een bus met airconditioning en stopt eerst bij het Kanaal van Korinthe, een bouwkundig wonder van ruim 6 kilometer dat de Golf van Korinthe verbindt met de Egeïsche Zee. Mycene was het historische hart van de antieke Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Je bezoekt de archeologische site waar zich de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon bevinden. Vóór de lunch krijg je de gelegenheid om een pottenbakkerij te bezoeken en de technieken van de oude Grieken te zien waarmee ze hun prachtige vazen en aardewerk creëerden. Na een ontspannen lunch rij je verder richting Nauplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland waar je de Palamidi-vesting vindt. De eindbestemming van deze uitstap is de stad Epidaurus. Je bezoekt er het antieke theater dat op de Werelderfgoedlijst staat en volgens de oude Grieken de geboorteplaats is van Asclepius, de zoon van Apollo. Het theater in Epidaurus is wellicht het best bewaarde theater van het oude Griekenland en wordt tot op vandaag gebruikt omwille van de fantastische akoestiek.

...
Van Athene: dagtocht naar Mycene, Epidaurus en Nafplio

5. Van Athene: dagtocht naar Mycene, Epidaurus en Nafplio

Begin met ophalen bij uw hotel, de luchthaven of de haven in Athene en reis de stad uit over het kanaal van Korinthe. Stop eerst bij de archeologische vindplaats Mycenae en ontdek een van de belangrijkste centra van de oude Griekse cultuur. De thuisbasis van de mythische koning Agamemnon, ontdek de meest opvallende kenmerken, waaronder de Myceense Akropolis, het graf van Agamemnon en de ruïnes van de Cyclopische muren die ooit de stad beschermden. Reis vervolgens naar de site van Epidaurus. Ontdek het goed bewaarde amfitheater met perfecte akoestiek en het genezingscentrum. Bekijk deze oude structuren die als mijlpalen worden beschouwd in de evolutie van de westerse beschaving. Reis ten slotte naar het pittoreske havendorp Nafplio. Slenter door de charmante smalle straatjes en bewonder de elegante huizen en leuke cafés. Geniet van wat tijd om te winkelen, lunchen of ontspannen in het dorp. Keer dan terug naar Athene.

...
Full-Day Mycenae & Epidaurus Trip vanuit Athene

6. Full-Day Mycenae & Epidaurus Trip vanuit Athene

Tijdens de late Bronstijd de stad Mycene was een enorm belangrijke stad in het oude Griekenland, deze dagtocht van Athene krijgt u de gelegenheid om dit wonder van de oude wereld te verkennen. Rijden langs de schilderachtige kustweg van de Saronische Golf, zult u uw weg naar Mycene te maken. Mycene is de historische setting voor een groot deel van de oude Griekse literatuur, met inbegrip van het werk van de dichter Homerus. Hier vindt u de archeologische site, de thuisbasis van de Leeuwinnen Gate, en het graf van koning Agamemnon bezoeken. Voortbordurend op zullen we een korte stop in Nauplia, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en de thuisbasis van het fort van Palamidi te maken. Na het genieten van een ontspannen lunch vindt u verder naar de laatste halte. De stad van Epidaurus, de thuisbasis van de World Heritage beursgenoteerde oude theater en geloofd door de oude Grieken om de geboorteplaats van Apollo's zoon Asklepios zijn. Het theater in Epidaurus is misschien wel het best bewaarde theater van het oude Griekenland, en wordt nog steeds gebruikt vandaag te wijten aan zijn verbazingwekkende akoestiek.

...
Mycenae Epidaurus en Nafplio Kleine Groepstocht van Athene

7. Mycenae Epidaurus en Nafplio Kleine Groepstocht van Athene

Begin je dagtocht met een pick-up in het Athene hotel of appartement vroeg in de ochtend. Op slechts een uur van de stad Athene gaat u door het beroemde Korintenkanaal (korte halte), die de Saronische in de Corinthische Golf verbindt en het vasteland Griekenland letterlijk verdeelt van de Peloponnesos. Leavie achter de Korintenkanaal en na een 1 uur rijden komt u in de regio Argolis, land van Homer's Golden Mycenae, een Unesco World Heritage Site, en ga naar beneden om naar de archeologische site, de thuisbasis van de mythische koning Agamemnon te gaan. Geniet van een wandeltocht en hoor alle mythen en geschiedenis terwijl u langs de Cyclopean Walls, de Lion's Gate, de Royal Tombs of Agamemnon en zijn vrouw Clytemnestra en de Treasury of Atreus komt. De volgende halte is pittoreske Nafplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland, met zijn Venetiaanse Palamidi fort en het versterkte eiland Bourtzi in het midden van de haven. Daar heb je een leuke pauze en een optionele lunch in een traditioneel restaurant met Griekse gerechten. Geniet van wat vrije tijd en loop in de smalle straatjes van deze prachtige stad met klassieke gebouwen uit de 16e-17e eeuw. Ga verder naar Epidaurus en bezoek het oude theater. U heeft een unieke kans om alles te horen over de geschiedenis van het UNESCO wereld heritage-hoogtepunt en een van de best bewaard gebleven klassieke Griekse theaters die vandaag nog worden gebruikt door de geweldige akoestiek. Als u de Peloponnesos teruggaat, neemt u de weg terug naar Athene. Deze tour eindigt laat in de middag met een afslag in uw hotel of appartement.

...
4-daagse tour van Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

8. 4-daagse tour van Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

Dag 1: Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd naar Epidaurus, en breng een bezoek aan de archeologische site en naar het theater, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga door naar Nauplia voor een korte stop. Vervolgens rijden naar Mycene, waar u de fascinerende archeologische site bezoeken. Vertrek naar Olympia, die door de centrale Peloponnesos gebied en het passeren van de steden van Megalopolis en Tripolis. Ten slotte komen in Olympia voor het diner en overnachting. Er is ook een mogelijkheid van een verblijf in Nauplia plaats. (Diner inbegrepen). Dag 2: In de ochtend een bezoek aan de archeologische site en het museum van Olympia. Rijd via Patras te Rion, steek het kanaal naar Antirion over de stand van de techniek hangbrug, die bekend staat als de langste en modernste in Europa. Aankomst in Nafpaktos, ga dan verder met Delphi. Geniet van een diner en overnachting in Delphi. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 3: Ten eerste, een bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi. Vertrek naar Kalambaka, die door Amphissa, Lamia en Trikala. Aankomst in Kalambaka, en geniet van een diner voor uw overnachting. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 4: In de ochtend een bezoek aan de adembenemende Meteora. In het begin van de middag, begin van de rit terug naar Athene passeren via Thermopylae en Kammena Vourla. (Inclusief ontbijt). Deze tour biedt de mogelijkheid om de meest indrukwekkende historische Griekse sites te bezoeken, geeft u een inzicht in het roemrijke verleden van Griekenland.

...
Athene: privétour van de hele dag door Peloponnesos

9. Athene: privétour van de hele dag door Peloponnesos

Nadat je je hebt verzameld met je groep, ga je naar het westen langs een prachtige schilderachtige route op weg naar het Kanaal van Korinthe. Na een korte pauze daar, is je volgende bestemming het oude Korinthe. In de oudheid werd de stad Korinthe beschouwd als een van de rijkste steden in Griekenland, vanwege de overblijfselen van de tempel van Apollo de oude Agora. Dit is ook de plaats waar Saint Paul predikte en ongeveer twee jaar van zijn leven leefde. Na die verkenning rijd je door wijngaarden en olijfbomen op weg naar Mycene. Daar zal je de beroemde Cyclopische muren rond de Akropolis van Mycene bezoeken, evenals het graf van koning Atreus. Van daaruit gaat u verder met een bezoek aan de eerste hoofdstad van de democratie van Griekenland, de prachtige stad Nafplion met het versterkte eilandje Bourtzi. Eindelijk, op weg terug naar Athene, bezoek je het oude theater van Epidaurus.

...
3-daagse oude Griekse archeologische vindplaatsen Tour vanuit Athene

10. 3-daagse oude Griekse archeologische vindplaatsen Tour vanuit Athene

Deze spannende driedaagse tour neemt je mee naar de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het klassieke Griekenland. Met een uitstekende introductie tot enkele van de mythen van de antieke wereld, bezoekt u het graf van Agamemnon in Mycene, de tempel van Apollo en Oracle in Delphi en het altaar van de Olympische vlam in Olympia. Je maakt ook korte stops in de steden Tripolis en Megalopolis, rijdt langs het machtige Kanaal van Korinthe en ziet het charmante havenstadje Nafpaktos. Dag 1: Epidaurus – Nayplia - Mycene Na je vertrek uit Athene, bezoek je het Kanaal van Korinthe aan de Saronische Golf en bewonder je het wonderbaarlijke 19e-eeuwse staaltje techniek. Ga verder naar Epidaurus voor een rondleiding door het oude theater, wereldberoemd om zijn uitstekende akoestiek. Ga verder naar Nafplia, de voormalige hoofdstad van de Eerste Helleense Republiek, en rijd door de vlakte van Argos. Bij aankomst in Mycene bezoekt u de ruïnes van de citadel en het graf van Agamemnon. Ga verder naar Olympia voor je overnachting, via de steden Tripolis en Megalopolis, waar je korte stops kunt maken om je benen te strekken of souvenirs te kopen. Dag 2: Olympia - Delphi Bezoek de archeologische overblijfselen van Olympia, de locatie van de Olympische Spelen in de klassieke oudheid en heilige grond voor de oude Grieken. Bewonder de Dorische zuilen van de tempels van Zeus en Hera, bekijk de overblijfselen van het stadion en ga naar het altaar van de Olympische vlam. Verken het Archeologisch Museum van Olympia, direct tegenover de ruïnes gelegen en vol met opgegraven artefacten. Vertrek vanuit Olympia naar Rion en steek de Corinthische Baai over via de nieuwe brug naar Antirion. Leun achterover en geniet van de rit langs de kustweg naar Delphi, langs de charmante kleine havenstad Nafpaktos. Bezoek 's middags het pittoreske bergdorpje Arachova op de hellingen van het Parnassus-gebergte, voor uw overnachting in Delphi. Dag 3: Delphi - Athene Vandaag beleeft u de mysterieuze sfeer van Delphi van dichtbij, met een rondleiding door de archeologische vindplaats hoog in het Parnassus-gebergte. Ooit beschouwd als het centrum van de wereld, was Delphi verbonden met de aanbidding van Gaia, of Moeder Aarde, en bewaakt door een Python-draak die werd gedood door Apollo. Je bezoekt de tempel gewijd aan Apollo en leert over het grote orakel van Delphi. Ga verder naar het theater, waar maximaal 5.000 toeschouwers toneelstukken, poëzielezingen en festivals zouden kijken. Geniet vanaf de top van de heuvel van een prachtig uitzicht op het Parnassus-gebergte en de vallei en verken een indrukwekkende verzameling artefacten en relikwieën die verband houden met het oude Delphi in het Archeologisch Museum. In de middag gaat de tour terug naar Athene, rijdend door de met wijnranken en olijfbomen begroeide heuvels van Parnassus en de vallei van Phocis.

...

Sitemap Nauplion

Wil je alle activiteiten in Nauplion ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nauplion

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 825 beoordelingen

Het was een uitstekende eerste dag met een zeer goed gedocumenteerde gids die haar inspanningen niet spaarde om de groep zoveel mogelijk informatie in het Engels en Frans te geven. De sites die we ontdekten waren interessant, vooral Mycene en Epidaurus. De reis is goed verlopen en ik moet toegeven dat het landschap onderweg prachtig is. Ik raad deze excursie ten zeerste aan.

Really nice daytrip, enough time at the different stops, a lot of information and we were lucky enough to have a really cheerfull and well knowledged guide (Athina).

Prachtige dagtocht. We hadden een zeer sympathieke chauffeur en gis. Een zeer enthousiaste verteller en rustige chauffeur die veilig reed.

Mijn tour alleen de gids Panos en ik, slechts 2 personen. Hij is een goed geïnformeerd en aardig persoon. Ik had een geweldige dag.

De toer is goed georganiseerd, de gids zeer bekwaam en vriendelijk