Wat je niet wil missen in Nauplion

Vanuit Athene: bustocht naar Mycenae, Epidaurus & Nafplio

1. Vanuit Athene: bustocht naar Mycenae, Epidaurus & Nafplio

Je verlaat Athene samen met je vriendelijke gids (archeoloog) en gaat per bus vanaf het metrostation Halandri naar de oude stad Mycene. Laat de Cyclopische muren je de adem benemen en leer meer over de mysterieuze oorsprong van dit fantastische bouwwerk. Mycene wordt beschouwd als het grootste en rijkste koninkrijk van de latere Bronstijd rond 1350 v.C. Wandel door het archeologische park, langs de grote Leeuwenpoort, verken de oude Schatkamer van Atreus die ook bekendstaat als de tombe van Koning Agamemnon, en de tombe van Clytaemnestra. Bewonder het paleis en het gouden masker van Agamemnon. Na Mycene krijg je een traditionele Griekse lunch in het prachtige kustplaatsje Nauplion. Nauplion was vroeger de hoofdstad van Griekenland voordat Athene dat was en de architectuur kent Venetiaanse, Byzantijnse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden. Bewonder de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het kasteel van Bourtzi, de Acronauplia en het kasteel van Palamidi gebouwd op de top van de heuvel, evenals de verschillende pittoreske pleinen in het stadscentrum. Sluit je dag af met een bezoek aan het oude theater van Epidaurus. Dit staat bekend als het theater met de beste akoestiek. Nog steeds wordt op deze plek elke zomer het Festival van Epidaurus gehouden.

Vanuit Athene: dagtour Mycene en Epidaurus

2. Vanuit Athene: dagtour Mycene en Epidaurus

Ga mee op een rondleiding van een hele dag langs de antieke ruïnes van Mycene vanuit Athene. Wandel door wat ooit een bloeiend centrum van het oude Griekenland was en bezoek bezienswaardigheden, waaronder Epidaurus en de zeehaven van Nauplion. De stad Mycene speelde een belangrijke rol in het oude Griekenland tegen het einde van de bronstijd. Tijdens deze daguitstap vanuit Athene krijg je de kans om deze parel uit de antieke wereld te verkennen. Je reist in een bus met airconditioning en stopt eerst bij het Kanaal van Korinthe, een bouwkundig wonder van ruim 6 kilometer dat de Golf van Korinthe verbindt met de Egeïsche Zee. Mycene was het historische hart van de antieke Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Je bezoekt de archeologische site waar zich de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon bevinden. Na een ontspannen lunch rij je verder richting Nauplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland waar je de Palamidi-vesting vindt. De eindbestemming van deze uitstap is de stad Epidaurus. Je bezoekt er het antieke theater dat op de Werelderfgoedlijst staat en volgens de oude Grieken de geboorteplaats is van Asclepius, de zoon van Apollo. Het theater in Epidaurus is wellicht het best bewaarde theater van het oude Griekenland en wordt tot op vandaag gebruikt omwille van de fantastische akoestiek.

Hop on, hop off-bustour door Nafplio

3. Hop on, hop off-bustour door Nafplio

Tijdens deze tour heb je de kans om landschappen en monumenten zoals de oude stad te bewonderen. Bekijk een verscheidenheid aan historische en traditionele gebouwen, zoals de 1e middelbare school van Griekenland, het gerechtsgebouw, de Armansperg-residentie, de landpoort, het kasteel van Palamidi, de leeuw van Beieren, de Akronauplia, de kathedraalkerk van Euaggelistria en vele andere opvallende monumenten. Aan het begin van de tour krijg je een gratis stadsplattegrond en gratis oortjes die je kunt gebruiken om naar de opgenomen tour te luisteren, beschikbaar in 8 talen. Geniet van het gebruik van je dagkaart en stap zo vaak in en uit als je wilt. De bussen met open dak rijden tijdens de zomermaanden van 11.00 uur tot 17.00 uur, zodat u samen met de locaties kunt genieten van de zon.

Athene: dagtrip naar Nauplion en het oude Epidaurus

4. Athene: dagtrip naar Nauplion en het oude Epidaurus

Je vertrekt met de bus vanaf metrostation Halandri vanuit Athene met een vriendelijke begeleider (archeoloog). Je komt vervolgens in Nauplion aan waar er diverse opties zijn om de verborgen juweeltjes van de stad te verkennen. Er is genoeg tijd om de 999 traptreden van het Kasteel Palamidi te beklimmen (of laat de bus je brengen). Je kunt hier de weidse uitzicht over de regio bewonderen, waaronder de eindeloze schoonheid van de Argolische Golf vanaf de top van de heuvel. Nauplion was vroeger de hoofdstad van Griekenland voordat Athene dat was en de architectuur kent Venetiaanse, Byzantijnse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden. Bewonder de hoofdattracties zoals het Bourtzi-kasteel en Acronauplia en diverse pittoreske pleinen in het stadscentrum. Observeer de kleurrijke Venetiaanse huizen met hun bougainvillea die prachtig van de balkons hangt. Je hebt de mogelijkheid om je uitstap nog beter te maken met een bezoek aan het Komboloi-museum en de distilleerderij tsipouro, ouzo of mastiha die bekend staat als de ouzo-ervaring in het meest traditionele deel van de stad. Geniet van een Griekse lunch op een gezellige taverne en begeef je onder de locals. Daarna kun je de geschiedenis induiken door het oude theater van Epidaurus te bezoeken. In de oudheid was Epidauraus een sanatorium, dat intensief verbonden was met de geneesplaatsen genaamd Asklepieion. Een Asklepieion was het 5-sterrenhotel van de oudheid en wordt beschouwd als de oorsprong van de medische wetenschap. Tegenwoordig staat Epidaurus vooral bekend om het theater met de beste akoestiek aller tijden. Nog steeds wordt er elke zomer het Festival van Epidaurus gehouden. Je voelt de atmosfeer van de oude tragedieschrijvers om je heen die met hun vertolkingen het publiek naar een catharsis leidden, de purificatie en zuivering van de emoties.

Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus en Nafplio

5. Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus en Nafplio

Verken Argolis en zijn archeologische vindplaatsen tijdens een rondleiding met een busje vanuit Athene. Zie Mycene, de Leeuwenpoort, Nafplio en meer terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van deze plaatsen. Geniet van een lokale lunch (indien optie geselecteerd) in Mycene en proef de lokale smaken. Vertrek via de kustweg langs de Saronische Golf richting het Kanaal van Korinthe, dat de Egeïsche Zee met de Ionische Zee verbindt. Rijd naar Mycene, de homerische stad van Atreus, die volgens de dichters uit de oudheid 'rijk aan goud' is.  Bezoek de Leeuwenpoort, de Cyclopische muren, de koninklijke graven en meer. Onderweg naar Nafplio rijd je over de vruchtbare vlakte van Argolis, het pittoreske dorp dat aan de voet van een klif ligt, waar de imposante Palamidi-vesting bovenop staat.  Overal in Argolis vind je talrijke interessante bezienswaardigheden. Vertrek naar Epidauros voor een bezoek aan het theater uit de 4e eeuw voor Christus, beroemd om zijn verbazingwekkende akoestiek. Keer dan weer terug naar Athene via de nationale weg tussen Epidaurus en Korinthe. Geniet van een lunch in Mycene.

Athene: Peloponnesos Hoogtepunten Dagtour & V.R. Audio gids

6. Athene: Peloponnesos Hoogtepunten Dagtour & V.R. Audio gids

Stap in onze moderne bus met airconditioning vanaf 4 centrale ontmoetingspunten en reis 1 uur naar het gebied van de Peloponnesos. Op weg naar Mycene, zie je het beroemde Kanaal van Korinthe en maak je een korte stop om dit technische wonder te bewonderen dat de Egeïsche en Ionische zee met elkaar verbindt. Ga verder richting Mycene, een van de belangrijkste steden van het oude Griekenland. Bezoek de Myceense Akropolis, het graf van Agamemnon en de ruïnes van de Cyclopische muren die deze machtige stad beschermden. U kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Mycene. Geniet van een rondleiding met audiogids door de archeologische vindplaatsen in 8 talen, verken de oude wereld met ons Virtual Reality-apparaat. Ga verder naar het oude theater van Epidaurus, een theater uit de 4e eeuw dat een van de best bewaarde klassieke Griekse bouwwerken is die er bestaan. Het staat bekend om zijn geweldige akoestiek; een munt die in het midden van het theater valt, is te horen vanaf de hoogste stoel. Het theater biedt plaats aan 14.000 mensen en de ingang wordt geflankeerd door gerestaureerde Corinthische pilasters. Het wordt nu gebruikt voor uitvoeringen van Oudgrieks drama tijdens het jaarlijkse Helleense Festival. Maak ten slotte een stop in de pittoreske stad Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland na de onafhankelijkheid en een belangrijke haven sinds de bronstijd. De positie was zo strategisch dat de stad 3 forten heeft: het enorme fort van Palamidi, het kleinere Akronafplia en het waterkasteel Bourtzi op een eilandje ten westen van de oude stad. Slenter door de aantrekkelijke smalle straatjes en bewonder de elegante Venetiaanse huizen, neoklassieke herenhuizen en cafés aan de kade. Maak van de gelegenheid gebruik om te gaan winkelen, te eten in een traditioneel restaurant, te relaxen in de cafés in de pittoreske haven, of 's zomers een duik te nemen in het kristalheldere water van het strand van Arvanitia. Na een hele dag het gebied van Argolis-Peloponnesos te hebben verkend, gevuld met onvergetelijke herinneringen aan geschiedenis en cultuur, keert u terug naar uw favoriete afleverpunt.

Van Athene: dagexcursie met gids naar Mycene en Epidaurus

7. Van Athene: dagexcursie met gids naar Mycene en Epidaurus

Ontdek de ruïnes van de stad Mycene op een dagtrip vanuit Athene. Verken de archeologische vindplaats, de thuisbasis van de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon. Maak daarna een korte stop in het dorp Epidaurus en zie de Helleense theater. Rijd over de schilderachtige kustweg van de Saronische Golf en arriveer bij de archeologische vindplaats Mycene. Verken de historische setting voor veel van de oude Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Ga verder met een korte stop in Nauplia, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en de thuisbasis van het fort van Palamidi. Nadat je hebt genoten van een ontspannende lunch, ga je naar het nabijgelegen dorp Epidaurus, de thuisbasis van het Werelderfgoed, dat op de lijst staat van de oudheid theater en wordt door de oude Grieken beschouwd als de geboorteplaats van Apollo's zoon Asklepios. Het theater van Epidaurus is misschien wel het best bewaarde theater van het oude Griekenland.

Athene: bustransfer van/naar Nafplio

8. Athene: bustransfer van/naar Nafplio

Ervaar de geweldige vervoersverbindingen van en naar het busstation Kifisos in Athene naar het busstation Nafplio. Ontspan en geniet vanuit uw luie stoel van het uitzicht op Athene. Geniet van het comfort en de voorzieningen aan boord van de bus. De moderne bussen op dit traject zijn ingericht om uw reis zo aangenaam mogelijk te maken. Geniet van de koele airconditioning die tijdens de reis voor een verfrissende omgeving zorgt. Blijf in contact met vrienden en geliefden met behulp van de gratis wifi aan boord, zodat u ook onderweg verbonden blijft.

Mycenae Epidaurus en Nafplio Tour met kleine groepen vanuit Athene

9. Mycenae Epidaurus en Nafplio Tour met kleine groepen vanuit Athene

Begin uw dagtocht vroeg in de ochtend met een pick-up bij uw hotel of appartement in Athene. In slechts een uur rijden van de stad Athene passeert u het beroemde Kanaal van Korinthe (korte stop) dat de Saronische met de Golf van Korinthe verbindt en het vasteland van Griekenland letterlijk scheidt van de Peloponnesos. Verlaat het kanaal van Korinthe en na een rit van 1 uur komt u in de regio van Argolis, het land van Homerus' Gouden Mycene, een Unesco-werelderfgoed, en gaat u bergopwaarts om de archeologische vindplaats te bezoeken, de thuisbasis van de mythische koning Agamemnon. Geniet van een wandeltocht en hoor alle mythen en geschiedenis terwijl je langs de Cyclopische Muren, de Leeuwenpoort, de Koninklijke Tombes van Agamemnon en zijn vrouw Clytemnestra en de Schatkamer van Atreus loopt. De volgende stop is het pittoreske Nafplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland, met zijn Venetiaanse Palamidi-fort en het versterkte eilandje Bourtzi in het midden van de haven. Daar heb je een leuke pauze en een optionele lunch in een traditioneel restaurant met Griekse keuken. Geniet van wat vrije tijd en wandel door de smalle straatjes van deze prachtige stad met klassieke gebouwen uit de 16e-17e eeuw. Ga verder naar Epidaurus en bezoek het adembenemende oude theater. Krijg een unieke kans om alles te horen over de geschiedenis van het 4e-eeuwse UNESCO-werelderfgoedhoogtepunt en een van de best bewaarde klassieke Griekse theaters die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt vanwege de geweldige akoestiek. Als u de Peloponnesos verlaat, neemt u de weg terug naar Athene. Deze tour eindigt laat in de middag met een drop-off in je hotel of appartement.

Nafplion: Nemea Vineyards-wijntour

10. Nafplion: Nemea Vineyards-wijntour

Geniet van een unieke ervaring in het gebied van Nemea, een van de grootste wijngaarden van Griekenland en beroemd om de Agiorgitiko-druif en zijn heerlijke wijnen. Het zal ook op deze locatie zijn waar je zult zien waar Hercules zijn werk begon door de leeuw te doden. Je dag begint wanneer je je gidsen ontmoet, voordat je naar het gebied van Nemea reist. Eenmaal daar begint je tour in het oude stadion van Nemea, dat werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. naast de tempel van Zeus. Daarna bezoekt u 2 bekroonde wijnhuizen in het gebied waar u meer te weten komt over het vintage proces en de wijnbereidingsfasen, waardoor u kunt zien hoe wijn wordt geproduceerd. Je gidsen zullen graag alle geheimen van wijn met je delen, terwijl je enkele van de verschillende lokale variëteiten proeft. Aan het einde van je smakelijke dag wordt je tour afgesloten met een terugreis naar je ophaalbestemming.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nauplion

Topactiviteiten

Nauplion: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

56 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 4

Voor ieder wat wils

In de buurt van Nauplion

Meer zien

Veelgestelde vragen over Nauplion

Wat zijn de topattracties van Nauplion?

De topattracties van Nauplion zijn:

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Nauplion?

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Nauplion

Andere activiteiten in Nauplion

Wil je alle activiteiten in Nauplion bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nauplion

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.472 beoordelingen

Een heerlijke dag met Théo. We hadden het geluk dat we de enigen waren die zich hadden aangemeld en de excursie werd gehandhaafd. De uitleg was compleet. We hadden tijd bij het Kanaal van Korinthe, bij het Nafplio-fort en in de stad een leuke rondleiding met Theo. Het restaurant dat hij ons aanraadde was uitstekend en de vrije tijd daarna was voldoende. Het bezoek aan Epidaurus was perfect! Heel erg bedankt, we raden deze excursie aan. Dorothee en Laura

Relatief volgepakte dagtocht met meerdere tussenstops; goede sampler maar het laat je verlangen naar meer tijd op elke locatie. Eigenlijk een auto gehuurd en met een vriend teruggegaan naar verschillende locaties. Uitstekende rondleiding door Epidauros en Mycene, ten zeerste aan te bevelen. Als je Nafplio bezoekt, zorg dan dat je een frappé aan zee krijgt, zeker de moeite waard om opnieuw te bezoeken?

It’s a really nice experience! You see a lot of things that you might have read or learned about already! The guide gives a nice explanation

Zeer leuke dagtrip waar alles perfect georganiseerd is en toegeweide gids. Echt waar voor je geld

Amazing trip if you want to see a lot in a short amount of time!