Náxos

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Náxos: De beste dingen die je niet wil missen

 • Naxos-eiland: bustour met een zwemstop markeren

  1. Naxos-eiland: bustour met een zwemstop markeren

  Begin met ophalen vanaf verschillende locaties op Naxos en reis eerst naar de groene vallei van Gyroula. Bezoek daar de marmeren tempel van de godin Demeter, een van de belangrijkste oude monumenten op het eiland. Ga verder naar het dorp Chalki, een oud commercieel centrum en een plaats met prachtige Venetiaanse architectuur. Bezoek een lokale "kitron" -distilleerderij en ontmoet de eigenaren waar je meer te weten komt over de productie van sterke drank, inclusief proeverijen. Verken vervolgens het dorp Apiranthos aan de voet van de Fanari-berg. Bewonder het prachtige uitzicht op de Venetiaanse torens, marmeren steegjes, gezellige taverna's, veranda's en traditionele kleine winkeltjes met lokale producten. Maak een korte wandeling door het dorp en hoor over de geschiedenis en tradities. Laat Apiranthos achter u en rijd langs het dorp Koronos en de beroemde amarilmijnen, voordat u bij A...

  Goede ervaring met deze bustoer. We kregen een aantal leuke dorpjes en wat historische monumenten te zien (een standbeeld van dionysos en een ruine van een tempel). Er zaten weliswaar een aantal meer commerciële stops tussen (pottenbakker, olijfoliemuseum en een stokerij waar je natuurlijk ook de producten kon kopen), maar dat vonden we eigenlijk niet erg.

 • Naxos: Dagcruise op een catamaran met lunch

  2. Naxos: Dagcruise op een catamaran met lunch

  Vaar vanuit Naxos en bezoek enkele van de mooiste afgelegen stranden en baaien. Uw kapitein kiest de beste route voor de dag afhankelijk van de weersomstandigheden en de duur van uw cruise zal ongeveer 8 uur zijn. Tijdens de cruise zijn er haltes gepland om te zwemmen, snorkelen, koffie en snacks, waarbij je bemanning snorkeluitrusting voor iedereen biedt om te gebruiken. Bij een van de haltes kunt u genieten van een heerlijke lunch aan boord bereid met lokale producten, vergezeld van koude versnaperingen zoals bier, raki en wijn. De catamaran is ruim en comfortabel en biedt plaats aan maximaal 18 gasten tegelijk. Het is ook uitgerust met een schaduwrijke achterlounge en grote dekruimtes die perfect zijn om te zonnebaden en te ontspannen. Aan het einde van uw dag varen, wordt u om ongeveer 17:00 uur teruggebracht naar uw haven van herkomst.

 • Naxos: Rina-grot en kleine eilanden catamarancruise met lunch

  3. Naxos: Rina-grot en kleine eilanden catamarancruise met lunch

  Ontmoet je vriendelijke bemanning in Naxos Port en stap aan boord van je catamaran voor de dag. De cruise vertrekt om 8:30 uur en gaat naar de eerste stop van de tour, Rina Cave. Terwijl je over het water glijdt, bewonder je een prachtig uitzicht op de kustlijn van Naxos en geniet je van een gratis warm of koud drankje en een snack. Na 2 uur varen arriveert u in de Rina-grot, een van de beroemdste bezienswaardigheden van het eiland Naxos. Breng wat tijd door met het verkennen en koel daarna af van de hitte in het kristalheldere water van een afgelegen strand. Je kunt ook gaan snorkelen op zoek naar kleurrijk zeeleven, of relaxen in de schaduw. Ga naar de volgende stop van de dag, een idyllisch eiland waar je kunt zwemmen, snorkelen en genieten van epische uitzichten. De exacte locatie is afhankelijk van het weer van de dag en de voorkeur van de passagiers. Tijdens de 30 minuten durende...

 • Van Naxos: all-inclusive cruise op een luxe catamaran

  4. Van Naxos: all-inclusive cruise op een luxe catamaran

  Bezoek de mooiste, afgelegen stranden en baaien. Stap aan boord van een luxe catamaran, verken afgelegen bestemmingen en geniet van een heerlijke traditionele lunch aan boord bereid met lokale producten, vergezeld van koude verfrissingen, bier, raki en wijn. De kapiteins kiezen de beste route voor de dag, afhankelijk van de weersomstandigheden. De duur van deze cruises is ongeveer 8 uur en vertrekt om 09:30 uur vanuit Naxos Marina (Chora). Tijdens de cruise zullen er stops zijn om te zwemmen, snorkelen, koffie en snacks. Snorkeluitrusting is voor iedereen beschikbaar. De gloednieuwe Catamaran Lagoon 450S is ruim en comfortabel, met een schaduwrijke achterste lounge en een groot dek om te zonnebaden en absolute ontspanning, en biedt plaats aan maximaal 25 gasten. Vaar in kristalblauw water, prachtige zanderige ankerplaatsen, prachtige zeegezichten en maak van uw vakantie een levenslange...

 • Zeilcruise naar Egeïsche eilanden met lunch

  5. Zeilcruise naar Egeïsche eilanden met lunch

  Na een licht ontbijt en veiligheidsbriefing, vaar je op de Egeïsche Zee voor een onvergetelijke dagtocht. Je eerste stop is bij een schilderachtig strand van Naxos of Paros. De volgende stop is een stop naar een ander eiland, afhankelijk van het weer. Onderweg stop je bij afgelegen baaien om te zwemmen en snorkelen. Stop ten slotte bij een prachtig strand om te ontspannen voordat je terugkeert naar Naxos. Tijdens de reis zal de bemanning een volledige lunch voor u bereiden met lokale wijn, bier en frisdranken. Daarna kun je wat vers fruit als toetje nemen. Op de terugweg naar Naxos maakt de schipper nog een laatste stop voor een verfrissende duik.

 • Naxos: Full-Day Small Cyclades Sailing Cruise

  6. Naxos: Full-Day Small Cyclades Sailing Cruise

  Nadat je 's ochtends in de jachthaven je gids en boot hebt ontmoet, zeil je om 8.30 uur naar de Kleine Cycladen. Ga op weg naar een geheime locatie, om tijdens het zwemmen niet met andere boten om je heen te eindigen. Je exacte bestemming wordt tijdens je zeil naar de zuidkust van Naxos geselecteerd en wordt bepaald door de weersomstandigheden. Hoe dan ook, je kunt afgelegen stranden, turquoise ondiep water en veel plezier verwachten. Maak overdag drie stops om te snorkelen en de omgeving te verkennen, met wat tijd om te eten. Elke spot heeft een bijzonder kenmerk, of het nu gaat om de kleur van het water, de rust of het overvloedige zeeleven. Wees voorbereid op zwemmen, zeilen, ontspannen en de tijd verliezen op je mooie dag op zee. Later in de vroege avond kunt u verwachten terug te keren naar de belangrijkste haven van Naxos rond 18:00 - 18:30 uur.

 • Naxos: Griekse kookcursus en diner in een dorpshuis

  7. Naxos: Griekse kookcursus en diner in een dorpshuis

  Veel mensen geloven dat je, om een plek goed te kennen, het dagelijkse leven moet kennen. De lokale bevolking nodigt u uit bij het huis in Kaloxylos en bereidt een typisch Griekse maaltijd. Je wordt onderdeel van het lokale leven en ervaart de manier van leven in het dorp. Het menu hangt telkens af van uw persoonlijke voorkeuren, het seizoen en natuurlijk wat er in de tuinen van het dorp groeit. Groenten, zuivelproducten, vlees, olijfolie en kruiden zijn de belangrijkste ingrediënten. Aan de hand van traditionele recepten leer je hoe je een persoonlijk familiair tintje toevoegt en ben je klaar. Je kookt en geniet van een maaltijd in een traditioneel huis in het centrum van het dorp, wat vaak een attractie is voor andere bewoners die jou ook zullen verwelkomen. De vier uur durende ervaring omvat koken en eten van traditioneel Naxos-voedsel.

 • Van Naxos: zeilcruise op hele dag catamaran met lunch

  8. Van Naxos: zeilcruise op hele dag catamaran met lunch

  Welkom bij de perfecte zeilervaring met een gloednieuw catamaran Lagoon 400S2-schip dat onvergetelijke momenten tijdens je reis garandeert. De catamaran "S / Y Apollon" beschikt over 4 dubbele hutten met 4 en-suite badkamers en de grote rompramen bieden u veel natuurlijk licht in elke hut. Tijdens uw zeil krijgt u zelfgemaakte heerlijke snacks aangeboden, altijd bereid met lokale producten en wijn. De zee-ervaring in combinatie met de persoonlijke service van de bemanning maakt deze cruise uniek! Uw reis begint om 8.30 uur vanuit de haven van Naxos. Op je zuidwaartse reis stop je bij enkele stranden van Naxos om te zwemmen of snorkelen. Bezoek vervolgens verschillende prachtige stranden op Zuid-Naxos, Paros of Kleine Cycladen, afhankelijk van het weer. De kapitein kan de route wijzigen als de weersomstandigheden niet goed zijn voor de veiligste route. In de vroege avond begint de kapit...

 • Naxos: proeverij van traditionele producten in lokale dorpen

  9. Naxos: proeverij van traditionele producten in lokale dorpen

  Krijg een authentieke smaak van Naxos tijdens deze semi-privétour die de lokale gerechten en traditionele producten van de dorpen van het eiland laat zien. Bezoek een olijfpersmuseum, een lokale boerderij, een distilleerderij en een aardewerkwinkel. Communiceer met de lokale bevolking en proef verschillende lokale producten.

  Laat je ophalen bij je hotel en ga naar het dorp Eggares. Hier krijg je een rondleiding door het traditionele olijfpersmuseum. Leer meer over de oude en nieuwe methoden van olijfolieproductie en proef monsters van olijfproducten.

  Dan, rijdend langs Sangri, zal een lokale herder je verwelkomen op zijn boerderij. Loop tussen de boerderijdieren voordat je een handje helpt bij de productie van de beroemde Naxische kaas, xinotyro. een kaasproeverij behoort ook tot de mogelijkheden.

  Stop vervolgens bij het dorp Chalki en de ouds...

 • Naxos: natuurtrekking in Kourounochori en Potamia Valley

  10. Naxos: natuurtrekking in Kourounochori en Potamia Valley

  Wandel door de rijkste vlaktes van het eiland terwijl je je wandelavontuur begint vanuit Kourounochori, langs kruiden en bloemen, olijfbomen, een weelderig landschap en indrukwekkende monumenten. Verken een gebied dat een centrale rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het eiland, zoals te zien is aan de oude marmergroeven die hier al meer dan 2500 jaar liggen. Bewonder de overblijfselen van het oude watersysteem, dat nog steeds in gebruik is, terwijl je je een weg baant langs ruige ezelpaden. Bewonder de majestueuze torens, een overblijfsel uit het Venetiaanse tijdperk, toen ze gastheer waren voor opeenvolgende zomerpaleizen van de hertogen. Dompel jezelf onder in de lokale cultuur terwijl je een korte stop maakt bij een taverna en geniet van het horen van fascinerende verhalen over het glorieuze verleden van het gebied.

Sitemap Náxos

Wil je alle activiteiten in Náxos ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.