Datums kiezen

Ontdek het beste van
Náxos (stad)

Onze aanbevelingen voor Náxos (stad)

Naxos: Hoogtepunten bustour met vrije tijd voor lunch en zwemmen

1. Naxos: Hoogtepunten bustour met vrije tijd voor lunch en zwemmen

Ontdek de wonderen van het eiland Naxos met deze begeleide bus. Bezoek de vallei van Gyroula en de marmergroeven van Apollonas. Stop onderweg bij de dorpen Chalki, Apiranthos en Damalas. Begin met ophalen vanaf verschillende locaties op Naxos en reis eerst naar de groene vallei van Gyroula. Je bezoekt de marmeren tempel van de godin Demeter, een van de belangrijkste oude monumenten op het eiland. De volgende stop is het kleine dorpje Damalas. Leer alles over de oude procedures van de olijfolieproductie in een gerestaureerd olijvenpersmuseum. Bezoek daarna een traditionele werkplaats van een pottenbakker van de derde generatie en ken de geheimen van zijn kunst die teruggaat tot het oude Griekenland. Ga verder naar Chalki, een oud commercieel centrum en een plek met prachtige Venetiaanse architectuur. Je hebt ongeveer 50 minuten vrije tijd om zelf te verkennen. Mis de oudste distilleerderij van het eiland niet – Vallindras-distilleerderij – gelegen midden in het dorp, de verfijnde keramische kunstgalerijen en de gezellige winkeltjes met souvenirs en lokale producten. Maak vervolgens een lange stop (ongeveer 1,5 uur) in het beroemde dorp Apiranthos, gelegen aan de voet van de Fanari-berg. Bewonder het prachtige uitzicht op de Venetiaanse torens, marmeren steegjes, gezellige taverna's, veranda's en traditionele winkels. Hier heeft u vrije tijd voor de lunch – het wordt ten zeerste aanbevolen om de lokale recepten van “rosto” en “kalogiros” te proeven. Als u langs het dorp Koronos en de beroemde amarilmijnen rijdt, bereikt u Apollonas. Krijg vrije tijd in het pittoreske vissersdorpje om een snelle duik te nemen en te genieten van een kopje koffie of een toetje aan de kust. Sluit je tour af met een bezoek aan de beruchte “Kouros”, een onvoltooid marmeren beeld van 11 meter hoog, dat al meer dan 2500 jaar op dezelfde plek ligt! Rijd langs de westkust, een van de mooiste routes op het eiland met een prachtig uitzicht op de oceaan, en keer terug naar je ophaalpunt.

Naxos: kookcursus van een halve dag in de Basiliko Family Tavern

2. Naxos: kookcursus van een halve dag in de Basiliko Family Tavern

Leer meer over de traditionele keuken van Naxos, Grieks eten, of bevredig je passie voor koken met een traditionele kookcursus in een landelijk dorp. Alle gerechten zijn gemaakt van lokale en verse ingrediënten en met pure biologische producten. Leer alle geheimen van kruiden en aromatische planten kennen. Aan het einde verandert de kookles in een feest terwijl je geniet van de gerechten die je hebt bereid, samen met lokale wijn en traditionele muziek. De lessen vinden plaats in kleine of grote groepen, in koppels en gezinnen, in overleg, op de tijden en dagen die u kiest. Als je ervoor kiest, loop dan langs de rivier en leer enkele van de schoonheden van het dorp kennen. Haal het meeste uit meer dan een simpele kookles, maar een rijke ervaring, terwijl je groenten en fruit uit de tuin snijdt of zelfs kaas maakt samen met de dorpelingen!

Naxos: Hoogtepunten dagvullende tour per bus

3. Naxos: Hoogtepunten dagvullende tour per bus

De eerste halte is de Demeter tempel, een spectaculaire onlangs gerestaureerde oude tempel uit 530 voor Christus. Naast het indrukwekkende monument krijg je de kans om het archeologische museum in hetzelfde gebied te bezoeken en enkele vondsten van de site te bekijken. Vervolg de tour naar Damalas, een schattig klein dorpje in het hart van de Tragea Vallei waar je kunt genieten van een demonstratie in de enige overgebleven traditionele pottenbakkerij en de traditionele gerestaureerde olijfpers. Rijd vervolgens naar Chalkio, een neoklassiek dorp waar je door pittoreske steegjes kunt wandelen, de traditionele citroendistilleerderij/museum kunt bezoeken en een espresso kunt drinken terwijl je de stijlvolle sfeer opsnuift. Ga vervolgens naar het beroemde dorp van Naxos, Apiranthos, het "marmerdorp", en wandel door de marmeren geplaveide straatjes en neem veel foto's. Rijd naar het noordelijke deel van Naxos om aan de noordoostelijke rand uit te komen in Apollonas, een klein typisch Cycladisch dorp. Neem een duik of ontspan in een van de cafés aan zee. Stop op de terugweg bij de indrukwekkende Kouros, een kolossaal onvoltooid standbeeld uit de 6e eeuw voor Christus, voordat je terugkeert naar Chora, onderweg genietend van prachtige uitzichten.

Naxos: catamarancruise en snorkelen met lunch en drankjes

4. Naxos: catamarancruise en snorkelen met lunch en drankjes

Begin aan een catamarantour van een hele dag vanuit de haven van Naxos. Geniet van een lunch met drankjes aan boord en bezoek de hoogtepunten van de Egeïsche Zee. Zwem en snorkel op een eilandstrand of ontspan aan de ongerepte kusten. Ontmoet onze vriendelijke bemanning in de haven van Naxos en stap aan boord van uw catamaran voor vandaag. De cruise vertrekt om 8.30 uur en gaat naar de eerste stop van de dag. Terwijl je langs het water glijdt, bewonder je een prachtig uitzicht op de kustlijn van Naxos en geniet je van een gratis warm of koud drankje en een snack. Na 2 uur zeilen arriveert u bij de eerste halte, een van de beroemdste bezienswaardigheden van het eiland Naxos. Breng wat tijd door met verkennen en koel vervolgens af van de hitte in het kristalheldere water van een afgelegen strand. Je kunt ook gaan snorkelen op zoek naar kleurrijk zeeleven, of chillen in de schaduw. Ga naar de volgende stop van de dag waar je kunt zwemmen, snorkelen en genieten van epische uitzichten. De exacte locatie hangt af van het weer van de dag en de voorkeur van de passagiers. Tijdens de 30 minuten durende vaart naar het eiland kunt u zonnebaden op het dek en genieten van een verfrissend biertje of wijntje om af te koelen. Als je eenmaal trek hebt gekregen, kun je genieten van een heerlijke, vers bereide Griekse lunch. Breng wat vrije tijd door met ontspannen na de lunch en bezoek dan de eindbestemming van de dag voor meer wateractiviteiten. Geniet aan het einde van een onvergetelijk avontuur van fruit en koffie aan boord terwijl je je verwondert over het laatste uitzicht op de kust terwijl je terugvaart naar de haven van Naxos.

Van Naxos: boottocht van een hele dag naar Delos en Mykonos

5. Van Naxos: boottocht van een hele dag naar Delos en Mykonos

Vaar over de Egeïsche Zee vanuit Naxos en bezoek het onbewoonde eiland Delos om het meest heilige van alle Griekse eilanden uit de oudheid te verkennen. Krijg 3 uur vrije tijd om rond de ruïnes te dwalen en de opgegraven artefacten in het kleine museum te bekijken. Huur bij aankomst een professionele privégids in als je je ervaring wilt upgraden, of sluit je aan bij een van de begeleide groepen die op de plek bij de landing. Vaar vervolgens naar het jetsetter-eiland Mykonos voor nog eens 3 uur vrije tijd. Gebruik de tijd om Mykonos-stad te verkennen en slenter door de mooie steegjes van de romantische wijk Little Venice. Beklim de heuvel om de beroemde windmolens van dichtbij te zien en een spectaculair uitzicht op de omgeving te krijgen. Vaar vroeg in de avond terug naar Naxos aan het einde van een geweldige vrije dag.

Naxos: zeilcruise met lunch en drankjes

6. Naxos: zeilcruise met lunch en drankjes

Begin het zeilavontuur vanuit de haven van Naxos en ontdek de wonderen van de Egeïsche zee. Ga zitten voor een verrukkelijke lunch vol authentieke Griekse smaken. Stop om te zwemmen en in turquoise wateren. Ontspan met vers fruit, snacks en drankjes. Ontmoet uw bemanning in de haven van Naxos en stap 's ochtends aan boord van het jacht. Bewonder een prachtig uitzicht op de kustlijn van Naxos en geniet onderweg van een gratis warm of koud drankje en een snack. Stop bij een adembenemend kustparadijs en heb wat vrije tijd om te verkennen of spring in het water en snorkel tussen scholen splintervissen. Ga zonnebaden op het dek of geniet van een biertje of wijn op weg naar een klein idyllisch eiland waar u kunt zwemmen, snorkelen en genieten van het uitzicht op de kust. Als je eenmaal trek hebt gekregen, kun je genieten van een heerlijke, vers bereide Griekse lunch. Breng wat vrije tijd door met ontspannen na de lunch voordat je de laatste stop van de dag bezoekt voor meer plezier in de zon. Neem fruit en koffie aan boord terwijl u geniet van het uitzicht op de terugweg naar de haven van Naxos.

Van Naxos: dagtocht naar het eiland Mykonos

7. Van Naxos: dagtocht naar het eiland Mykonos

Vertrek 's ochtends vanuit de haven van Naxos en na ongeveer 2 uur zeilen arriveer je op het eiland Mykonos, een van de topbestemmingen ter wereld die je gezien moet hebben. Geniet bij aankomst van 6 uur vrije tijd op het kosmopolitische eiland. In Mykonos-stad kunt u uw verkenning beginnen vanuit de pittoreske oude haven, een geweldig gebied met veel restaurants en cafés direct aan zee. Ga verder met de kronkelende steegjes van de stad en maak foto's van de witgekalkte huizen met hun blauwe ramen en kleurrijke bougainville. Loop naar de wijk Matogiannia, de thuisbasis van chique winkels en bars. Ontdek prachtige sieraden, lederwaren, kunstwerken en de beroemdste designerlabels op de markt. Mis het archeologisch museum niet, een van de meest fotografische iconische gebouwen op het eiland en ga natuurlijk niet weg zonder te genieten van een cocktail terwijl je het prachtige uitzicht vanaf Klein Venetië bewondert. U kunt ook een voertuig huren of de lokale bus gebruiken om een van de stranden van het eiland te bezoeken, beroemd om het gouden zand en het kristalheldere water. Je kunt ook rechtstreeks naar de strandbars gaan, zoals Super Paradise, en meedoen aan het nooit eindigende feest. Vergeet in beide gevallen niet de tijd in de gaten te houden en zorg dat je 15 minuten voor de vertrektijd weer bij de boot bent.

Naxos: zeilcruise op kleine Cycladen van een hele dag

8. Naxos: zeilcruise op kleine Cycladen van een hele dag

Na een ontmoeting met je gids en boot in de ochtend in de jachthaven, vaar je om 8.30 uur naar de Kleine Cycladen. Ga op weg naar een uiterst geheime locatie, zodat u tijdens het zwemmen niet met andere boten om u heen terechtkomt. Uw exacte bestemming wordt geselecteerd tijdens uw zeiltocht naar de zuidkust van Naxos en wordt bepaald door de weersomstandigheden. Hoe dan ook, je kunt afgelegen stranden, turquoise ondiep water en veel plezier verwachten. Maak gedurende de dag drie stops om te snorkelen en de omgeving te verkennen, met ook wat tijd om te eten. Elke plek heeft een bepaald kenmerk, of het nu de kleur van het water is, de rust of het overvloedige zeeleven. Wees voorbereid om te zwemmen, zeilen, ontspannen en de tijd uit het oog te verliezen op uw mooie dag op zee. Later in de vroege avond kunt u verwachten rond 18:00 - 18:30 uur terug te keren naar de belangrijkste haven van Naxos.

Vanuit Naxos: dagtrip Santorini met boot

9. Vanuit Naxos: dagtrip Santorini met boot

Zet koers vanuit de kleine haven van Naxos en vaar over het mooie blauwe water van de Egeïsche Zee. Je vaart naar het romantische eiland Santorini, bekend om haar blauwe en witte huizen en het prachtige vulkanische landschap.  Bewonder het prachtige uitzicht op de kliffen van de caldera terwijl je de haven van Athinios binnenvaart. Bij aankomst stap je in een bus en maak je een tour langs de mooiste bezienswaardigheden van het eiland. Je gaat naar het pittoreske dorpje Oia, op de hellingen van de caldera in het noordelijke puntje van het eiland.  Hier heb je tijd om op eigen gelegenheid het dorp te verkennen. Wandel door de geplaveide straatjes en bewonder de charmante architectuur. Daarna ga je naar Fira en heb je wat vrije tijd om in de hoofdstad van het eiland met de kabelbaan te gaan, of de grootste goudmarkt van Griekenland in Ypapantis street te verkennen. Bezoek een museum of geniet van een maaltijd of een glas Santorini-wijn bij een van de vele restaurants en cafés. In de middag word je weer teruggebracht naar de haven van Athinios voor de boottocht terug naar Naxos.

Naxos: Naxos Town Food Tour met inbegrepen proeverijen en wijn

10. Naxos: Naxos Town Food Tour met inbegrepen proeverijen en wijn

Dompel jezelf onder in de cultuur van Naxos door zijn keuken tijdens deze begeleide culinaire tour. Loop door schilderachtige oude steegjes en aromatische markten terwijl u enkele lokale lekkernijen proeft. Ontmoet je gids voor het stadhuis om je tour te beginnen. Loop door de smalle steegjes van de Venetiaanse oude stad op weg naar de lokale voedselmarkten. Passeer kleurrijke fruitkraampjes en geniet van de drukte van de markt. Vang de geur van kruiden en specerijen op die uit de eetstalletjes komen. Stop en proef enkele lokale delicatessen. Proef wat Naxiaanse kaas met een glas wijn. Probeer een traditioneel aardappelgerecht en een verscheidenheid aan filodeeggebak. Leer meer over het lokale eten, de cultuur en de geschiedenis van je gids. Sluit je tour af aan de voet van de Tempel van Apollo, waar een prachtige Egeïsche zonsondergang op je wacht.

Alle activiteiten

70 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Náxos (stad)

Wat zijn de topattracties van Náxos (stad)?

De topattracties van Náxos (stad) zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Náxos (stad)?

Andere activiteiten in Náxos (stad)

Wil je alle activiteiten in Náxos (stad) bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Náxos (stad)

Gemiddelde beoordeling

4.4
(1.470 beoordelingen)

Uitstekende excursie, zeer goed georganiseerd met zeer vriendelijk personeel. Onze gids Joanna en de chauffeur Marco hebben dit moment met vreugde en geluk geanimeerd zodra we op Santorini aankwamen. Oia is een prachtig dorp met zijn elektrisch blauwe koepels en zijn kleine steegjes, het enige nadeel is dat alle toeristen tegelijkertijd aankomen, wat aanzienlijke congestie veroorzaakt, moeilijk om volledig te waarderen en persoonlijke foto's te maken in deze omstandigheden gezien de korte tijd die is toegewezen. (1u15) Fira, de hoofdstad van het eiland, is ook een stad met veel charme, prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee, de steegjes en de huizen op de berghelling om te ontdekken gedurende 3 uur. Veel minder dicht dan Oia. We hebben deze activiteit in juni gedaan, ik durf het me niet voor te stellen in juli/augustus. Handleiding

Prachtig Santorini met onberispelijke ondersteuning, bussen gepersonaliseerd per taal stonden ons op te wachten bij de uitgang van de veerboot met de gids (Angélique, op wie ik wil wijzen, is een uitstekende gids met geweldig advies) die zo goed Frans sprak! Aan de andere kant, wat weinig tijd, ik had graag minstens 1 uur meer in elk dorp willen doorbrengen om de tijd te nemen, maar midden augustus zijn er veel mensen, zo normaal!! !

Als je het geluk hebt om Joanna tegen te komen, is ze een uitzonderlijke professionele gids die alles voor je zal doen, de vreugde van het leven en de humor en bovendien is ze een oenoloog, zodat ze je kan helpen de goede Griekse wijnen te ontdekken. team was ook zeer attent en aandachtig voor de passagiers.Je kunt deze excursie zonder problemen doen

Ik heb een fantastische tijd gehad! Onze gids Johanna was zeer goed geïnformeerd over Santorini. Het was heel interessant. Onze buschauffeur was erg aardig. Ik heb echt genoten van mijn dag!

Mijn dagtocht was goed en de gids legde alles heel goed uit. Mijn gids (Joanna) gaf zelfs aanbevelingen en tips voor de dorpen die we bezochten.