Náxos (stad)
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Náxos (stad) Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

 • Naxos-eiland: bustour met een zwemstop markeren

  1. Naxos-eiland: bustour met een zwemstop markeren

  Begin met ophalen vanaf verschillende locaties op Naxos en reis eerst naar de groene vallei van Gyroula. Bezoek daar de marmeren tempel van de godin Demeter, een van de belangrijkste oude monumenten op het eiland. Ga verder naar het dorp Chalki, een oud commercieel centrum en een plaats met prachtige Venetiaanse architectuur. Bezoek een lokale "kitron" -distilleerderij en ontmoet de eigenaren waar je meer te weten komt over de productie van sterke drank, inclusief proeverijen. Verken vervolgens het dorp Apiranthos aan de voet van de Fanari-berg. Bewonder het prachtige uitzicht op de Venetiaanse torens, marmeren steegjes, gezellige taverna's, veranda's en traditionele kleine winkeltjes met lokale producten. Maak een korte wandeling door het dorp en hoor over de geschiedenis en tradities. Laat Apiranthos achter u en rijd langs het dorp Koronos en de beroemde amarilmijnen, voordat u bij A...

  Goede ervaring met deze bustoer. We kregen een aantal leuke dorpjes en wat historische monumenten te zien (een standbeeld van dionysos en een ruine van een tempel). Er zaten weliswaar een aantal meer commerciële stops tussen (pottenbakker, olijfoliemuseum en een stokerij waar je natuurlijk ook de producten kon kopen), maar dat vonden we eigenlijk niet erg.

 • Naxos: Griekse kookcursus en diner in een dorpshuis

  2. Naxos: Griekse kookcursus en diner in een dorpshuis

  Veel mensen geloven dat je, om een plek goed te kennen, het dagelijkse leven moet kennen. De lokale bevolking nodigt u uit bij het huis in Kaloxylos en bereidt een typisch Griekse maaltijd. Je wordt onderdeel van het lokale leven en ervaart de manier van leven in het dorp. Het menu hangt telkens af van uw persoonlijke voorkeuren, het seizoen en natuurlijk wat er in de tuinen van het dorp groeit. Groenten, zuivelproducten, vlees, olijfolie en kruiden zijn de belangrijkste ingrediënten. Aan de hand van traditionele recepten leer je hoe je een persoonlijk familiair tintje toevoegt en ben je klaar. Je kookt en geniet van een maaltijd in een traditioneel huis in het centrum van het dorp, wat vaak een attractie is voor andere bewoners die jou ook zullen verwelkomen. De vier uur durende ervaring omvat koken en eten van traditioneel Naxos-voedsel.

 • Naxos: proeverij van traditionele producten in lokale dorpen

  3. Naxos: proeverij van traditionele producten in lokale dorpen

  Krijg een authentieke smaak van Naxos tijdens deze semi-privétour die de lokale gerechten en traditionele producten van de dorpen van het eiland laat zien. Bezoek een olijfpersmuseum, een lokale boerderij, een distilleerderij en een aardewerkwinkel. Communiceer met de lokale bevolking en proef verschillende lokale producten.

  Laat je ophalen bij je hotel en ga naar het dorp Eggares. Hier krijg je een rondleiding door het traditionele olijfpersmuseum. Leer meer over de oude en nieuwe methoden van olijfolieproductie en proef monsters van olijfproducten.

  Dan, rijdend langs Sangri, zal een lokale herder je verwelkomen op zijn boerderij. Loop tussen de boerderijdieren voordat je een handje helpt bij de productie van de beroemde Naxische kaas, xinotyro. een kaasproeverij behoort ook tot de mogelijkheden.

  Stop vervolgens bij het dorp Chalki en de ouds...

 • Naxos: natuurtrekking in Kourounochori en Potamia Valley

  4. Naxos: natuurtrekking in Kourounochori en Potamia Valley

  Wandel door de rijkste vlaktes van het eiland terwijl je je wandelavontuur begint vanuit Kourounochori, langs kruiden en bloemen, olijfbomen, een weelderig landschap en indrukwekkende monumenten. Verken een gebied dat een centrale rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het eiland, zoals te zien is aan de oude marmergroeven die hier al meer dan 2500 jaar liggen. Bewonder de overblijfselen van het oude watersysteem, dat nog steeds in gebruik is, terwijl je je een weg baant langs ruige ezelpaden. Bewonder de majestueuze torens, een overblijfsel uit het Venetiaanse tijdperk, toen ze gastheer waren voor opeenvolgende zomerpaleizen van de hertogen. Dompel jezelf onder in de lokale cultuur terwijl je een korte stop maakt bij een taverna en geniet van het horen van fascinerende verhalen over het glorieuze verleden van het gebied.

Sitemap Náxos (stad)

Wil je alle activiteiten in Náxos (stad) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.