Kies data

Dingen om te doen Nazaré

Nazaré: De beste dingen die je niet wil missen

Nazaré: 4x4 Buggytour met gids

1. Nazaré: 4x4 Buggytour met gids

Ontmoet je gids in het centrum van Nazaré en begin aan een off-road buggy-avontuur tussen twee verschillende routes. Geniet van het fantastische uitzicht op het natuurlijke landschap terwijl je met je eigen buggy over de paden rijdt. Kies uit twee verschillende routes: Buggytour Pinhal Geniet van een avontuurlijke, voornamelijk offroad-route terwijl je door dennenbossen en ruige paden door het landschap rijdt. Sāo Martinho Buggytour Ontdek de westkust van Portugal en sta versteld van het uitzicht op de baai van Sāo Martinho. Deze route is een combinatie van verharde wegen en onverharde paden.

Vanuit Lissabon: dagtour Fátima

2. Vanuit Lissabon: dagtour Fátima

Ga mee met een dagtour door meerdere steden die je naar enkele van de populairste middeleeuwse en 20e-eeuwse architecturale en religieuze wonderen van Portugal brengt, beginnend in Lissabon en eindigend in Fátima. Vertrek met de bus om 09:00 uur vanuit Lissabon en ga naar Óbidos, de 'stad die een huwelijkscadeau was'. Dit is de stad die koning Dinis aan zijn bruid, koningin Isabel, schonk op hun trouwdag in 1282. Dit romantische dorp wordt omringd door de 45 meter hoge muren van een middeleeuws Moors kasteel, de beroemde Pousada do Castelo. Stop voor de lunch in het kleurrijke Nazaré, een traditioneel Portugees vissersdorp. Als de tijd het toelaat ga je nog naar Sítio voor een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Sluit vervolgens de middag af met een reis naar Batalha klooster, een andere locatie van het UNESCO-Werelderfgoed met prachtige glas-in-loodramen en het koninklijke klooster in Manueline-stijl. Arriveer in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, een centrum van het katholieke geloof en bedevaartstochten. In de basiliek bevinden zich de graven van Lúcia, Francisco en Jacinta, boerenkinderen die, ondanks bedreigingen, nooit ontkend hebben getuige te zijn geweest van de verschijning van Maria. Het hart van het heiligdom is in de Kapel der Verschijningen. As het programma het toelaat kun je een mis bijwonen. Na de tour ga je terug naar Lissabon via een route door een rijke agrarische regio.

Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos Dagtour

3. Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos Dagtour

Je tour begint met het ophalen van hotels in Lissabon voordat je vertrekt naar Fátima, de thuisbasis van een van de grootste heiligdommen ter wereld, die jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers trekt. Bezoek daar eenmaal de Kerk van de Allerheiligste Drie-eenheid, een moderne kerk voltooid in 2007. Stop dan en maak een keuze uit religieuze artikelen of andere producten om gezegend te worden bij je volgende stop, het heiligdom van Fatima waar de Maagd Maria zou zijn verschenen en 3 berichten aan drie kinderen heeft achtergelaten. Bezoek deze heilige plaats waar berichten zouden zijn verzonden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, het einde van het communisme en na de aanval op paus Johannes Paulus II. Ga vervolgens naar het klooster van Batalha, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek dit indrukwekkende klooster dat werd gebouwd door koning Jan I van Portugal om de Maagd Maria te bedanken na de slag bij Aljubarrota tegen de Spaanse troepen op 14 augustus, het jaar 1385. Ga verder naar de kustplaats Nazaré. Ontspan terwijl je het prachtige strand, de charmante vissershuisjes en de verbazingwekkende kliffen boven de Atlantische Oceaan bewondert. Voel je vrij om de top van de klif te bezoeken, waar de beroemde Nazaré-legende zich afspeelde. Reis na een lunchpauze naar het charmante stadje Óbidos. Neem de tijd om deze stad te waarderen, die de thuisbasis is van verbazingwekkende kerken en historische kasteelmuren langs de omtrek. Daarna is het terug naar uw hotel in Lissabon, waar deze dag van culturele en religieuze geschiedenis zal eindigen.

Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

4. Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Ga vanuit Lissabon naar de Atlantische kust, bezoek het romantische dorpje Óbidos, en bekijk het religieuze pelgrimsoord van Fátima. Deze bustocht voert je door de heuvels van het Portugese platteland en langs de kust. Je ervaart hoe het is om te leven als een religieuze pelgrim wanneer je het Heiligdom van Fátima bezoekt. Dit is één van de belangrijkste plekken van het christendom met ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar. Je komt meer te weten over de visitaties van de maagd Maria aan 3 lokale kinderen terwijl je het glas-in-lood en het beeld van Fátima bewondert. Daarna ontdek je het prachtige 14e-eeuwse klooster Batalha, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op de westergevel zie je de prachtige gotische ramen en binnen bewonder je het glas-in-lood die de Visitatie, het Bezoek van de Koningen, de Vlucht naar Egypte en de Wederopstanding uitbeelden. Je kunt ook diverse kapellen en kloosters bezoeken. Geniet van een zeebriesje terwijl je langs de Atlantische kust reist, voorbij de pittoreske dorpjes Foz do Arelho en São Martinho do Porto. In het vissersdorpje Nazaré wordt er gestopt voor lunch en kun je van het uitzicht genieten op de top van de Nazaré kliffen. Terwijl je naar Óbidos reist, kun je luisteren naar het commentaar van een ervaren gids. Je zult verliefd worden op dit romatische dorpje met haar middeleeuwse architectuur, inclusief het kasteel en de vestingmuur.

Vanuit Lissabon: privérondrit naar Óbidos, Nazaré & Alcobaça

5. Vanuit Lissabon: privérondrit naar Óbidos, Nazaré & Alcobaça

Geniet van een rit door het romantische dorp Obidos, de eerste halte tijdens deze 8-uur durende excursie. De middeleeuwse gebouwen binnen de kasteelmuren zijn een absoluut hoogtepunt van de rit. Stap uit om Ginjinha, een traditionele likeur uit deze regio, te proeven. Rijd daarna naar Nazaré, een klein vissersdorpje dat tegenwoordig bekend staat om de stranden en gigantische golven. Internationale surfers strijden hier om de titel tijdens één van de belangrijkste surfwedstrijden ter wereld. Bezoek in Alcobaça het klooster dat dateert uit 1178. Het was de eerste volledig gotische structuur die ooit in Portugal is gebouwd en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bekijk de graven van vorsten en luister naar één van de hartstochtelijkste Portugese liefdesverhalen.

Vanuit Lissabon: groepstocht Fátima, Óbidos, Batalha, Nazaré

6. Vanuit Lissabon: groepstocht Fátima, Óbidos, Batalha, Nazaré

Laat je ophalen in het centrum van Lissabon, en maak dan een mooie rit naar de heilige plaats Fátima. Je komt meer te weten over het belangrijke katholieke bedevaartsoord. Dan reis je door naar het gotische klooster in Batalha. Bewonder de architectuur in manuelstijl, typisch voor Portugal in de 16e eeuw. Geniet vervolgens van een heerlijke lunch met regionale gerechten. Daarna breng je een bezoek aan de prachtige badplaats Nazaré, populair bij surfers en liefhebbers van watersporten. Zie het beeld de zwarte Madonna door St. Jozef, en zie de kleurrijke vissersboten op het zandstrand vanaf de top van de rots. Probeer wat van de zoete kersenlikeur ginja in het middeleeuwse dorp Óbidos, en geniet van de sprookjesachtige sfeer van de geplaveide paden en kleine middeleeuwse huizen. Bezoek de ambacht-winkeltjes in de smalle straatjes, en reis dan terug naar Lissabon door de prachtige landschappen van centraal Portugal.

Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Óbidos en Nazaré

7. Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Óbidos en Nazaré

Ontdek drie geweldige Portugese steden: Porto, Nazaré en Óbidos met een sightseeingtour per bus vanuit Lissabon. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed van Portugal en voel je geïnspireerd door de architectuur, geschiedenis en cultuur van deze prachtige steden. Maak het uzelf gemakkelijk in een voertuig met airconditioning terwijl u aan uw reis naar de stad Óbidos begint, waar we beginnen met een rondleiding onder begeleiding van een lokale gids. Volledig omringd door oude muren en met behoud van al zijn middeleeuwse charme, is Óbidos een van de beroemdste en meest bezochte plaatsen in Portugal, en een must-see in de omgeving van Lissabon. De smalle geplaveide straatjes die te zien zijn in Óbidos brengen je meteen in een middeleeuwse sfeer. Deze straten herbergen perfect bewaard gebleven oude huizen, historische gebouwen en belangrijke monumenten. Bezoek het kasteel van Óbidos, dat is uitgeroepen tot een van de 7 wonderen van Portugal en domineert het historische centrum in het hoogste deel van het dorp. Begin bij de hoofdpoort van het dorp en ontdek de verbazingwekkende smalle straatjes buiten de gebaande paden. Bezoek de geheime Joodse buurt en zijn witgeverfde huizen met een aantal geweldige plekken om foto's te maken. Loop langs Rua Dereita, de beroemdste straat, vol met winkels en traditionele restaurants, en ga naar het kasteel van Óbidos. Het werd gebouwd in de 12e eeuw, hoewel het in het begin Romeinse constructies heeft. Er kan worden gezegd dat het een van de best bewaarde en grootste forten van het land is en wordt vermeld als een van de zeven wonderen van Portugal. Vanaf daar zie je duidelijk de grote muur van Óbidos, een ander groot symbool van de stad. Vervolg de reis richting mogelijk het beroemdste vissersdorp van Portugal, Nazaré, waar u het Forte de Sao Miguel zult bezoeken. Deze site is wereldberoemd geworden vanwege de gigantische golf die elke winter de kust treft en veel surfers van over de hele wereld aantrekt. Loop vervolgens door O Sitio, waar de beroemde straten een verzameling religieuze gebouwen presenteren en een enorm populaire plek zijn voor pelgrims van over de hele wereld. Wandel naar de top, waar je middeleeuwse vestingwerken, 17e-eeuwse kerken en moderne heiligdommen vindt. Dwaal door de binnenplaatsen en pleinen omringd door sierlijke bouwwerken, basilieken en standbeelden. Ga vervolgens naar Porto, de laatste stop van de dag. Eerst heb je 1 uur de tijd om zelf een typisch Portugese lunch te nuttigen om energie op te doen, en dan begint het bezoek. Een levendige 1,5 uur durende wandeling, waar je de prachtige oude stad aan de pittoreske rivier de Douro zult bewonderen, compleet met zes bruggen, is een UNESCO-werelderfgoed, Igreja Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco en Ponte Don Luis. Aan het einde van je tour keer je terug naar het centrum van Lissabon en zal je gids je dingen aanbevelen om te doen tijdens de rest van je verblijf.

Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

8. Vanuit Lissabon: dagtocht Fátima, Batalha, Nazaré en Óbidos

Reis per minibus met airconditioning naar Fátima en ontdek waarom elk jaar miljoenen pelgrims naar dit heiligdom trekken. Reis dan verder naar Batalha om enkele van de mooiste 14e-eeuwse gebouwen van Portugal te zien, waaronder ook het klooster dat werd gebouwd ter herdenking van de Slag bij Aljubarrota in 1385. Ga vervolgens naar de charmante badplaats Nazaré en geniet van verse vis tijdens de lunch (op eigen kosten). Geniet daarna van een mooie rit langs de kust via São Martinho do Porto en de lagune van Óbidos naar de middeleeuwse stad Óbidos. Slenter door de geplaveide straatjes en proef wat van de authentieke ginjinha (kersenlikeur).

Van Lissabon: Fátima, Óbidos Middeleeuws, Nazaré Atlantische kust

9. Van Lissabon: Fátima, Óbidos Middeleeuws, Nazaré Atlantische kust

Begin aan een reis door het prachtige landschap van Portugal, richting Fatima, een van de belangrijkste Maria-heiligdommen ter wereld. Een plek die jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers uit alle landen ontvangt. Geniet van wat vrije tijd en laat u omarmen door de mystiek en koop wat souvenirs voor vrienden en familie. Maak een mooie rit naar de stad Batalha, waar u het majestueuze klooster van Batalha vindt, uniek vanwege de kruising van gotische en manuelijnse stijlen. Bij aankomst in Nazaré heb je vrije tijd voor de lunch in dit kleurrijke en traditionele vissersdorp boven een zee van intens blauw. Bezoek de kliffen, de plek van de beroemde legende van Nazaré. Vervolg deze prachtige reis naar het charmante middeleeuwse dorp Obidos, een schat van West-Portugal, een dorp met eeuwenlange geschiedenis binnen zijn muren.

Lissabon: Fátima, Nazaré, Óbidos & São Martinho do Porto

10. Lissabon: Fátima, Nazaré, Óbidos & São Martinho do Porto

Verken een aantal landelijke Portugese steden tijdens een dagtocht vanuit Lissabon. Ontdek de steden Fátima, Nazaré, Óbidos en São Martinho do Porto met de hulp van een gids. Je wordt opgehaald bij je hotel in Lissabon en reist eerst naar Fátima, waar de beroemde verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima plaatsvonden. Verken het heiligdom en ervaar de vredige omgeving van dit pelgrimsoord. Bezoek de Capelinha das Aparições en de Basílica da Santíssima Trindade. Bekijk de voormalige huizen van de kleine herders die getuige waren van de verschijning. Daarna ga je verder naar Nazaré dat wereldwijd bekend is vanwege de enorme golven die er voorkomen, en vanwege McNamara's record voor surfen op de hoogste golf ooit. Geniet van een lunch op het strand en zie de enorme golven met eigen ogen. De volgende stop is Óbidos, een plek van oeroude legendes en wonderen. Neem een kijkje binnen de muren van het meest romantische dorp in Portugal en beeld je in hoe het zou zijn om in de middeleeuwen te leven. Ten slotte kun je heerlijk ontspannen op de terugweg naar Lissabon en word je weer afgezet bij je hotel.

Beschikbare activiteiten

65 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Nazaré

Overzicht activiteiten in Nazaré

Wil je alle activiteiten in Nazaré ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nazaré

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.203 beoordelingen

Onze gids was Nuno en hij heeft uitstekend werk geleverd door alle uitleg in het Engels, Spaans en Portugees te vertalen. We hebben ongelooflijke ruimtes leren kennen en we gingen in een goed tempo. Nuno kent verschillende aspecten van de Portugese cultuur en geschiedenis. Ook heeft hij ons op het laatste moment een reservering bezorgd bij een restaurant met fado, uitstekende service! Vriendelijk en heel sociaal, de hele tijd hebben we gepraat en kennis uitgewisseld.

Wauw wat een dag! Een perfecte dag van A tot Z. We kunnen onze gids en tourchauffeur Andre niet genoeg bedanken! Hij deed zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat we een onvergetelijke dag hadden. Als je ooit naar Lissabon komt, zorg er dan voor dat je deze tour neemt en geef aan dat je wilt dat Andre Feldman je gids is.

De tour was erg interessant, langs prachtige plekken en met een gids die veel wist over de lokale geschiedenis. Waar we de meeste tijd doorbrachten was in Fatima, Batalha en Obidos. Nazaré is mooi, maar er is niet veel te doen, behalve naar de golven kijken, dus de doorgang was snel.

Het was een heel fijne uitstap. We hebben enorm veel gezien op korte tijd en hadden over het algemeen voldoende tijd. In Nazaré hebben we spijtig niet veel kunnen doen buiten eten omdat de tijd daar eerder kort was. Óbidos was supermooi! De gids was heel goed!

De Tour is geweldig, je leert veel over de geschiedenis en cultuur van de mensen. De plaatsen zijn prachtig, zelfs de regen en de wind hebben mijn geluk in Fátima en Nazaré niet kunnen veranderen.