Negombo Lagoon

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Negombo Lagoon: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Negombo: Nederlands kanaal, Negombo-lagune, Muthrajawela-rondvaart

1. Negombo: Nederlands kanaal, Negombo-lagune, Muthrajawela-rondvaart

Begin uw onvergetelijke boottocht door het Nederlandse kanaal. Dit was ooit een belangrijke schakel in de transportroute die het Nederlandse koloniale bestuur leverde. Je vervolgt je rit door het kanaal naar de lagune die gevoed wordt door een aantal kleine rivieren en een kanaal. Het is verbonden met de zee door een smal kanaal naar het noorden, nabij de stad Negombo. Het wordt omringd door een dichtbevolkt gebied met rijstvelden, kokosnootplantages en graslanden. Het land wordt gebruikt voor visserij en landbouw. De lagune heeft uitgestrekte mangrovemoerassen en trekt een grote verscheidenheid aan watervogels, waaronder aalscholvers, reigers, zilverreigers, meeuwen, sterns en andere kustvogels. Uiteindelijk bereik je het Muthurajawela-moerasland, dat een thuis biedt voor een breed scala aan flora en fauna, waarvan sommige endemisch en bedreigd zijn. Het is ook een belangrijk gebied voor trekvogels, waardoor het een primaire recreatieve en educatieve bestemming in Negombo is.

Negombo: all-inclusive lagune-visreis en lunch met zeevruchten

2. Negombo: all-inclusive lagune-visreis en lunch met zeevruchten

Nadat je om 9.00 uur bent opgehaald bij je hotel, bezoek je de vismarkt van Negombo en koop je je favoriete verse zeevruchten voor je lunch. Begin uw boottocht in de lagune van Negombo. Hier kunt u zich bezighouden met traditionele en moderne manieren van vissen, terwijl u geniet van gratis drankjes. Ervaar 's middags de live voorbereiding van uw lunch op een eiland in de lagune. Rijst en twee gegrilde zeevruchten worden geserveerd, plus eventuele extra zeevruchten die u tijdens uw bezoek aan de vismarkt hebt gekocht. Maak een catamaranrit met een ervaren chauffeur door het lagunegebied terwijl u ontspant en het prachtige landschap ziet, voordat u terugkeert naar uw hotel.  

Van Colombo: Negombo Lagoon-bootexcursie met lunch

3. Van Colombo: Negombo Lagoon-bootexcursie met lunch

Ontsnap aan de drukte van Colombo met een privébootexcursie door de Negombo-lagune. Voel je ontspannen op kalm water en idyllische scènes van het lokale leven en de natuur. Je chauffeur haalt je op in Colombo en neemt je mee op een rit van ongeveer 2 uur naar Negombo. Stap aan boord van uw boot en vaar uit in de lagune en door de mangroven. Geniet van de wind en de felle zon van de late ochtend. Terwijl je langs het water vaart, kijk hoe vissers hun netten uitwerpen en naast zeilboten drijven terwijl ze zich een weg banen naar de zee. Zie een breed scala aan watervogels en steltlopers. Afhankelijk van het getij en het seizoen heb je de kans om de meeuwenkolonie op de zandplaten te zien. Tijdens uw boottocht wordt voor versnaperingen gezorgd. Geniet ook van een Sri Lankaanse lunch met zeevruchten. Aan het einde van uw boottocht keert u veilig terug naar Colombo.

Van Colombo: Negombo-stranden 5-daagse vakantie & catamaran

4. Van Colombo: Negombo-stranden 5-daagse vakantie & catamaran

Dag 01 Je wordt opgehaald bij je hotel of de luchthaven in de geselecteerde steden en begroet door je persoonlijke gids en brengt je naar Negombo. Accommodatie is in een 4-sterrenhotel in Negombo op basis van logies en ontbijt. Dag 02 Na het ontbijt rijd je om te genieten van een vogelobservatietour door het moerasland in Muthurajawela Sanctuary. Muthurajawela-wetland - "Moeras van de koninklijke schat", een van de belangrijkste locaties voor vogelspotten in het zuidelijke deel van Negombo in Sri Lanka. De regio ondersteunt 192 verschillende soorten flora en 209 verschillende soorten fauna, waaronder Slender Loris. De mix van vegetatietypen en aquatische habitats in Muthurajawela heeft het tot een ideale eco-zone gemaakt voor een verscheidenheid aan vogels. Na de rondleiding wordt u teruggebracht naar uw hotel en kunt u 's avonds ontspannen. Accommodatie is in een 4-sterrenhotel in Negombo op basis van logies en ontbijt. Dag 03 Na het ontbijt bent u getuige van een vislagune-tour in Negombo. Een tocht door de bruisende lokale vismarkt van Negombo. U kunt verse vis kopen voor de lunch, de mangroven per boot verkennen, vissen en ervaren hoe lokale vissers traditioneel vissen. Maak vervolgens een catamarantocht en geniet van een picknicklunch met Live Cooking op een eiland met gegrilde zeevruchten. Tijdens de boottocht wordt gezorgd voor verfrissing. Maak een catamaranrit met een ervaren chauffeur door het lagunegebied terwijl je ontspant en het prachtige landschap ziet. Einde van de lagunereis en je naar het hotel brengen. Accommodatie is in een 4-sterrenhotel in Negombo op basis van logies en ontbijt. Dag 04 Na het ontbijt brengt u de dag ter vrije besteding door met ontspannen en genieten van de hotelfaciliteiten. Negombo is een prachtige badplaats aan de westkust van Sri Lanka. De brede zandstranden en de veilige zee zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters van Negombo, waardoor de lokale bevolking en toeristen kunnen genieten van een onvergetelijke strandvakantie. Accommodatie is in een 4-sterrenhotel in Negombo op basis van logies en ontbijt. Dag 05 Er is geen route gepland vandaag. Je wordt naar Bandaranaike International Airport in Colombo of de geselecteerde steden gebracht.

Sitemap Negombo Lagoon

Wil je alle activiteiten in Negombo Lagoon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.